|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Jej, biedna
a w planach trzymać cię do terminu czy wcześniejsza indukcja? To od wyników badań zależy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Freya o rany ! A nie mogą Ci takiego krążka założyć jak mi ? Wiadomo oszczędzać byś się musiała ale byś w domku była
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba juz nie bo Freya ma rozwarcie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde no
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Freya - trzymaj sie!!!
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3787 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana i nic nie straciłaś uwierz to jest kompletna strata pieniędzy i nerwów ![]() Niestety my się będziemy budować i przez ciążę musimy przez ponad rok wynajmować jeszcze, bo na mnie wezmiemy kredyt kiedy wroce do pracy a TZ ma dostac jakas czesc spadku jesienia wiec moj macierzynski z moja linia kredytowa nie styknął niestety w odpowiednim czasie A nikt na macierzynskim mi hipoteki nie da, masakra nie rozumiem tego, mam umowe na czas nieokreslony , wracam za rok a bank nie daje hipoteki na macierzynskim mimo ciaglosci umowy , dziwactwo. Cytat:
Zerknij na to, ja nawet lekarzom(żadnym) nie mówię , że nie jem mięsa bo oni naprawdę się nie znają na dietetyce i każde objawy, niedobory, choroby zwalą "bo nie je pani mięsa"... No to mi się nóź w kieszeni otwiera i mam ochotę powiedzieć, że jakie mięsko, wieprzowinkę z marketu, na antybiotyku, sterydach i chemicznej paszy? Dziękuję, na zdrowie Doktorze. Także najlepiej pokonsultować się z pasjonatą dietetyki albo z samym dobrym dietetykiem jak masz wątpliwości co do diety, zrobić wlasnie badania dokladne i wprowadzić dobre menu i suplementację. Ja jem ryby dwa razy w tygodniu, to też nie jestem akurat jak niektorzy moi znajomi na mega restrykcji wege czy juz w ogole wegańskiej, ale tak jak napisałaś mam podobnie, ze nie biorę się za weganizm bo nie mam aż tyle czasu , weny i pieniędzy. Ale naprawdę te diety są tak wartościowe i zdrowe w porównaniu do przeciętnych polskich menu, że to tylko dla nas i dziecka na zdrowie wyjdzie. Cytat:
To jest to samo, a mialas miekką te szyjkę? Czy skrócenie spore? Lepszy pessar i grunt, ze nie jestes w szpitalu , będzie dobrze ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nie chodzi o rozwarcie.
Dzis był ordynator rano i tłumaczył mi wszystko, że w szpitalu jestem pod kontrolą, a w domu łatwo jest coś przegapić. Poród będzie indukowany wcześniej. Karolkowa ale zaskoczenie z tym pessarem.
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
No zaskoczenie było, leżałam na samolocie mój na dole czeka na mnie, a ja od razu strach że kuźwa zostawia mnie na oddziale .. później ktg i poszłam
My zamawiamy ostatnie rzeczy dla małego pieluszki tetrowe, karuzela do łóżeczka pieluszki Pampers, sobie majciochy na teraz i koszule do karmienia i aż się boję na co mój jeszcze wpadnie bo on dalej ogląda ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
Freya przykro mi, ale mam nadzieje, ze jakos zleci i naluszek wynagrodzi ci wszystko
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- A no i jeszcze jeśli chodzi o karmienie to cały blog Hafija ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Freyka trzymaj się kochana ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Freya - trzymaj się tam! Mam nadzieje, ze jakoś zleci ci ten czas, najwazniejsze, ze jesteś pod dobra opieka
a wiadomo za ile tygodni będą indukować poród?
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Pogodziłam się z tym, przestałam łudzić.
Ja miałam karuzele rainforrest z Fisher pracę. Była super. Polecam tę na pilota, jak Młoda kwilila to załączyłem melodyjne i się uspokajala
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody ja uwielbiał, a mnie irytowała ta biedronka, żółwik i te różne kółeczka i kwadraciki plastikowe...DSC04647-225x300 (1).jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Freya wdech i wydech, jak masz w szpitalu laptopa to teraz znajdź aptekę internetową i jedziesz z listą rzeczy do zamówienia, której już nie ogarniesz sama, niech Ci ktoś fajne książki przyniesie do poczytania jakie sobie wymarzysz i będzie ok, grunt to się nie łamać i nie tracić fasonu ! |
||
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie pytanie szybkie - w jakich temp pierzecie tetrowe pieluchy? Bo ja mam takie mega kolorowe i boję się że mi zafarbują wszystko, a niby pisze ze w 60 można prać
IMG_1537713423.818469.jpg W ogóle przyszła mj całą apteka i jak zobaczyłam te wszystkie maści na sutki, wkłady po porodowe i podpaski xxl to ja chce być jednak w ciąży jak najdłużej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Dews, wszystko w 60 piorę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajny portal znalazłam o wszystkim o pielęgnacji noworodka, opiekę, przepisy dla starszych dzieci, dorosłych, finanse, związek, dom wszystko
![]() ![]() ![]() https://malinowaplaneta.pl/ |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Sara!
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobil mi sie odcisk na rece od prasowania , dzisiaj 3h spedzilam ale wszystko juz wyprasowane poskladane i czeka . No i pochwale sie wam zdj jak mi corka odleciala przy kolacji
IMG_20180923_182053_508.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Los ze mnie zadrwił
schowałam dwa dni temu maść na hemoroidy, bo pięknie zniknęły i dziś pod prysznicem zobaczylam, że znów wyskoczył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak u mnie cos tam sie pojawilo na przelomie 6/7 msc., to kilka dni plakalam... ale poradzilam sobie - moja kuracja to 3 tyg., ale nic nie wrocilo. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Nasiadowki odpadają, nie jestem w stanie się podnieść z miski
a mąż zamiast wspierać to się nabija problemów z wypróżnianiem nie mam, więc to raczej ucisk na żyły czy tam co tam. Pozbyłam się ich już jakiś czas temu, właśnie przez nasiadowki+procto hemolan i nie było ich, z miesiąc jak nic. A w piątek czy w czwartek schowałam krem, bo leżał na półce w łazience i serio chyba los zadrwil, że pojawiły się chwilę po tym jak go schowałam no nic, wyjelam i znów będę smarować..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że jak już wam coś raz wyskoczyło, to powinnyście robić te nasiadowki tak na zapas, nawet jak przejdzie
![]() Mi dzisiaj kora dębu przyjechała i też sobie zrobię w słoiczek, Włożę tam waciki i będę używała po każdej toalecie, bo teraz coraz ciężej się robi, więc i nacisk na żyły jest większy, co sprzyja powstawaniu hemoroidów. W ogóle ja pol dnia miałam ok, bo pojechaliśmy na spacer z tż do takiego ładnego parku, ale tż mi robił foty i zobaczyłam się na zdjęciach i taka jestem już ogromna, ze mi się humor zepsuł ;p nie chodzi nawet o przytycie, bo z tym aż tak źle nie jest, chociaż uda trochę większe, ale ten brzuch już jest ogromny, a to jeszcze 2 miechy! Po prostu fajnie by było mieć już swoje ciało spoerotem ![]() Plus młody cały Boże dzień się praktycznie nie ruszał, dosłownie jakieś pojedyncze ruchy, dopiero dosłownie teraz jak pisze tego posta, zaczął się ruszać, co za mały koleś. Ale paczka w końcu z Polski dotarła i przyszedl rozek, fasolka do karmienia, śpiworki, mnóstwo ciuszków od mojej mamy takich większych na 9-12 miesięcy, pieluchy tetrowe, muslinowe i bambusowa, smoczki i kosmetyki dla małego. No i te nieszczęsne rzeczy apteczne dla mnie, które też mi jakoś humor popsuły, bo lubię nie mieć okresu, a tu nagle tak jakby wróci 9 miesięcy okresu na raz XX Vicarika zazdroszczę, że masz poprasowane, ja już miałam wszystko skończone, to teraz te pieluchy i ciuszki od mamy muszę prasować.. 2 pralki rzeczy ;/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

a w planach trzymać cię do terminu czy wcześniejsza indukcja? To od wyników badań zależy? 

ja na czas ciąży i karmienia wróciłam do jedzenia mięsa, bo wcześniej wage byłam tylko rok i mimo, że badania krwi miałam super, to jednak nie byłam przekonana, że moja wiedza na temat zapewniania organizmowi żelaza bez jedzenia mięsa jest już na tyle dobra, by robić to samo w ciąży. A w uk kontrolowanie poziomu żelaza jest trudne niestety.
mogłam pomylić nazwy
ze stresu.

oooch chcę już
Młody ja uwielbiał, a mnie irytowała 
schowałam dwa dni temu maść na hemoroidy, bo pięknie zniknęły i dziś pod prysznicem zobaczylam, że znów wyskoczył 
problemów z wypróżnianiem nie mam, więc to raczej ucisk na żyły czy tam co tam. Pozbyłam się ich już jakiś czas temu, właśnie przez nasiadowki+procto hemolan i nie było ich, z miesiąc jak nic. A w piątek czy w czwartek schowałam krem, bo leżał na półce w łazience i serio chyba los zadrwil, że pojawiły się chwilę po tym jak go schowałam