Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-23, 13:13   #3781
sara3008
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Nie wypuszczą mnie do porodu

Zaraz nadrobie co tam pisalyscie
Jej, biedna a w planach trzymać cię do terminu czy wcześniejsza indukcja? To od wyników badań zależy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 13:25   #3782
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Freya o rany ! A nie mogą Ci takiego krążka założyć jak mi ? Wiadomo oszczędzać byś się musiała ale byś w domku była

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 13:31   #3783
Vicarika
Zakorzenienie

Chyba juz nie bo Freya ma rozwarcie

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 13:42   #3784
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Kurde no

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-23, 13:50   #3785
jajoanka
Zakorzenienie

Freya - trzymaj sie!!!

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 13:57   #3786
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Freya o rany ! A nie mogą Ci takiego krążka założyć jak mi ? Wiadomo oszczędzać byś się musiała ale byś w domku była

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
U niej poza rozwarciem chodzi też o tą nieszczęsna cholestaze

Stary 2018-09-23, 13:59   #3787
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
A wiecie, ze ja nigdy nie wynajmowalam mieszkania? ;-) Jakos tak sie zlozylo... najpierw z mama, pozniej z mezem. I nie musielismy wynajmowac, bo udalo sie zamieszkac "na swoim". Cale szczescie maz ogarnia oplaty, bo ja zupelnie nie mam glowy do takich spraw :-P

Kochana i nic nie straciłaś uwierz to jest kompletna strata pieniędzy i nerwów

Niestety my się będziemy budować i przez ciążę musimy przez ponad rok wynajmować jeszcze, bo na mnie wezmiemy kredyt kiedy wroce do pracy a TZ ma dostac jakas czesc spadku jesienia wiec moj macierzynski z moja linia kredytowa nie styknął niestety w odpowiednim czasie

A nikt na macierzynskim mi hipoteki nie da, masakra nie rozumiem tego, mam umowe na czas nieokreslony , wracam za rok a bank nie daje hipoteki na macierzynskim mimo ciaglosci umowy , dziwactwo.

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Sylvana chętnie zerknę ja na czas ciąży i karmienia wróciłam do jedzenia mięsa, bo wcześniej wage byłam tylko rok i mimo, że badania krwi miałam super, to jednak nie byłam przekonana, że moja wiedza na temat zapewniania organizmowi żelaza bez jedzenia mięsa jest już na tyle dobra, by robić to samo w ciąży. A w uk kontrolowanie poziomu żelaza jest trudne niestety.

Ja jeszcze za czasów wynajmowania mieszkania, nawet nie wspominałam o kocie, bo wiedziałam jak to się skończy. Naprawdę tego nie rozumiem, przecież koty nie sikają po kątach, to są mega czyste zwierzęta, a nawet gdyby trafił się jakiś wariat, który wszystko drapie, to przecież od tego się płaci kaucję, żeby później można było ściągnąć hajs za ewentualne zniszczenia

Koti to i tak Cię podziwiam, ze dalaś radę przełamać się na nowo do mięsa.

Zerknij na to, ja nawet lekarzom(żadnym) nie mówię , że nie jem mięsa bo oni naprawdę się nie znają na dietetyce i każde objawy, niedobory, choroby zwalą "bo nie je pani mięsa"...
No to mi się nóź w kieszeni otwiera i mam ochotę powiedzieć, że jakie mięsko, wieprzowinkę z marketu, na antybiotyku, sterydach i chemicznej paszy? Dziękuję, na zdrowie Doktorze.
Także najlepiej pokonsultować się z pasjonatą dietetyki albo z samym dobrym dietetykiem jak masz wątpliwości co do diety, zrobić wlasnie badania dokladne i wprowadzić dobre menu i suplementację.

Ja jem ryby dwa razy w tygodniu, to też nie jestem akurat jak niektorzy moi znajomi na mega restrykcji wege czy juz w ogole wegańskiej, ale tak jak napisałaś mam podobnie, ze nie biorę się za weganizm bo nie mam aż tyle czasu , weny i pieniędzy. Ale naprawdę te diety są tak wartościowe i zdrowe w porównaniu do przeciętnych polskich menu, że to tylko dla nas i dziecka na zdrowie wyjdzie.

Cytat:
Krążek w sensie zlituj się mogłam pomylić nazwy ze stresu.
No mierzył, od razu poszedł po ten krążek i założył a ja w szoku na samolocie leżałam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Można z tym normalnie chodzić ? Bo ja to jak kaczka teraz

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

To jest to samo, a mialas miekką te szyjkę?

Czy skrócenie spore?

Lepszy pessar i grunt, ze nie jestes w szpitalu , będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Melduje się po dwudniowej nieobecności

Byliśmy złapać ostatnie chwile lata z moją rodziną nad morzem. Czuję się bardzo dobrze, Tosia w brzuchu chyba też

No i wczoraj w końcu zaczęłyśmy 8 miesiąc!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Karolkowa ale powiedział ci ile ta szyjka właściwie ma? Też myślałam, że na tym etapie już się nie zakłada. Ale jak widać jest inaczej, trzymajcie się

Super, ponoć mieszkańcy nadmorscy, mają najzdrowsze dzieci, przez słynny jod, także na pewno oboje czujecie się super
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 14:00   #3788
freya_ka
Zadomowienie

U mnie nie chodzi o rozwarcie.
Dzis był ordynator rano i tłumaczył mi wszystko, że w szpitalu jestem pod kontrolą, a w domu łatwo jest coś przegapić.
Poród będzie indukowany wcześniej.

Karolkowa ale zaskoczenie z tym pessarem.

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 14:06   #3789
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Kochana i nic nie straciłaś uwierz to jest kompletna strata pieniędzy i nerwów

Niestety my się będziemy budować i przez ciążę musimy przez ponad rok wynajmować jeszcze, bo na mnie wezmiemy kredyt kiedy wroce do pracy a TZ ma dostac jakas czesc spadku jesienia wiec moj macierzynski z moja linia kredytowa nie styknął niestety w odpowiednim czasie

A nikt na macierzynskim mi hipoteki nie da, masakra nie rozumiem tego, mam umowe na czas nieokreslony , wracam za rok a bank nie daje hipoteki na macierzynskim mimo ciaglosci umowy , dziwactwo.

Koti to i tak Cię podziwiam, ze dalaś radę przełamać się na nowo do mięsa.

Zerknij na to, ja nawet lekarzom(żadnym) nie mówię , że nie jem mięsa bo oni naprawdę się nie znają na dietetyce i każde objawy, niedobory, choroby zwalą "bo nie je pani mięsa"...
No to mi się nóź w kieszeni otwiera i mam ochotę powiedzieć, że jakie mięsko, wieprzowinkę z marketu, na antybiotyku, sterydach i chemicznej paszy? Dziękuję, na zdrowie Doktorze.
Także najlepiej pokonsultować się z pasjonatą dietetyki albo z samym dobrym dietetykiem jak masz wątpliwości co do diety, zrobić wlasnie badania dokladne i wprowadzić dobre menu i suplementację.

Ja jem ryby dwa razy w tygodniu, to też nie jestem akurat jak niektorzy moi znajomi na mega restrykcji wege czy juz w ogole wegańskiej, ale tak jak napisałaś mam podobnie, ze nie biorę się za weganizm bo nie mam aż tyle czasu , weny i pieniędzy. Ale naprawdę te diety są tak wartościowe i zdrowe w porównaniu do przeciętnych polskich menu, że to tylko dla nas i dziecka na zdrowie wyjdzie.

To jest to samo, a mialas miekką te szyjkę?

Czy skrócenie spore?

Lepszy pessar i grunt, ze nie jestes w szpitalu , będzie dobrze

Super, ponoć mieszkańcy nadmorscy, mają najzdrowsze dzieci, przez słynny jod, także na pewno oboje czujecie się super
Dlatego my bralismy kredyt jak ja jeszcze bylam w ciazy , bo pozniej moglby byc problem . Co do lekarzy i miesa to jak ja lezalam rok temu na patologi przez niski poziom hemoglobiny pierwsze pytanie lekarza czy jem mieso i jakie

Stary 2018-09-23, 14:07   #3790
Karolkowa_86
Zakorzenienie

No zaskoczenie było, leżałam na samolocie mój na dole czeka na mnie, a ja od razu strach że kuźwa zostawia mnie na oddziale .. później ktg i poszłam
My zamawiamy ostatnie rzeczy dla małego pieluszki tetrowe, karuzela do łóżeczka pieluszki Pampers, sobie majciochy na teraz i koszule do karmienia i aż się boję na co mój jeszcze wpadnie bo on dalej ogląda

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-23, 14:07   #3791
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie chodzi o rozwarcie.
Dzis był ordynator rano i tłumaczył mi wszystko, że w szpitalu jestem pod kontrolą, a w domu łatwo jest coś przegapić.
Poród będzie indukowany wcześniej.

Karolkowa ale zaskoczenie z tym pessarem.
W sumie ordynator ma racje bo jak cos to odrazu zadzialaja a w domu wiadomo jak to w domu a poczekam jeszcze chwile moze przejdzie .

Stary 2018-09-23, 14:17   #3792
lady isss
Wtajemniczenie

Freya przykro mi, ale mam nadzieje, ze jakos zleci i naluszek wynagrodzi ci wszystko

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 14:54   #3793
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Moja paczka wczoraj nie przyszła, ma być dzisiaj więc nie wiem jak z wyjazdem nad morzem ;/ muszę czekać

W ogóle czytam wrześniowki i jak tak wszystkie mówią o karmieniu to mi się to wydaje takie skomplikowane.. Dziewczyny czy to jakoś samo przychodzi? Bo one mówią o czasie i o ilościach, ile przystawialy i jak sobie radziły z brakiem pokarmu a ja w ogóle nic na ten temat nie wiem.. A przecież jak młody będzie płakał ze głodny to będzie stres jak nie będę miała pojęcia co zrobić.

Bardzo polecam książkę "po prostu piersią" , ja się czuję dużo pewniej po jej przeczytaniu. A jak będzie to czas pokaże.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez malinkowa00 Pokaż wiadomość
A wiecie co mnie martwi odnośnie kp? To że moje sutki są ogromne. Serio, ogromne. Ja nie wiem jak Natalka je złapie

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

I nasze okruszki będą sie NA NAS tak patrzeć oooch chcę już

Rozmiar sutków nie ma żadnego znaczenia, spokojnie

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

A no i jeszcze jeśli chodzi o karmienie to cały blog Hafija

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Freyka trzymaj się kochana

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 15:11   #3794
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
No zaskoczenie było, leżałam na samolocie mój na dole czeka na mnie, a ja od razu strach że kuźwa zostawia mnie na oddziale .. później ktg i poszłam
My zamawiamy ostatnie rzeczy dla małego pieluszki tetrowe, karuzela do łóżeczka pieluszki Pampers, sobie majciochy na teraz i koszule do karmienia i aż się boję na co mój jeszcze wpadnie bo on dalej ogląda

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Jaka karuzele kupujecie?

Stary 2018-09-23, 15:17   #3795
tetrikk
Zakorzenienie

Freya - trzymaj się tam! Mam nadzieje, ze jakoś zleci ci ten czas, najwazniejsze, ze jesteś pod dobra opieka a wiadomo za ile tygodni będą indukować poród?
Stary 2018-09-23, 15:30   #3796
freya_ka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny. Pogodziłam się z tym, przestałam łudzić.

Ja miałam karuzele rainforrest z Fisher pracę. Była super. Polecam tę na pilota, jak Młoda kwilila to załączyłem melodyjne i się uspokajala

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 15:37   #3797
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam karuzele rainforrest z Fisher pracę. Była super. Polecam tę na pilota, jak Młoda kwilila to załączyłem melodyjne i się uspokajala
A nie hałasowały żadne elementy? Ja miałam Tiny love serenada natury, też z pilotem właśnie(co mega sobie chwaliłam) ale miała takie plastikowe elementy, które dosyć denerwująco hałasowały jak się kręciła Młody ja uwielbiał, a mnie irytowała ta biedronka, żółwik i te różne kółeczka i kwadraciki plastikowe...DSC04647-225x300 (1).jpg

Stary 2018-09-23, 15:50   #3798
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Dlatego my bralismy kredyt jak ja jeszcze bylam w ciazy , bo pozniej moglby byc problem . Co do lekarzy i miesa to jak ja lezalam rok temu na patologi przez niski poziom hemoglobiny pierwsze pytanie lekarza czy jem mieso i jakie

No teraz wzięłam na auto kredyt, bo na spadek czekamy tez jeszcze trochę więc mówię co z tego , ze mialam zdolnosc jak nie mialam wkladu wlasnego i tak się kolo zamyka, ze normalnie byśmy już na jesień go brali ale cholera wiedziała, że zajdę w ciążę po 5 latach tej samej antykoncepcji Takze w ciąży wiem, ze nie maja problemu, nawet mówić o tym nie musisz przy wniosku więc ok.

Cytat:

Freya wdech i wydech, jak masz w szpitalu laptopa to teraz znajdź aptekę internetową i jedziesz z listą rzeczy do zamówienia, której już nie ogarniesz sama, niech Ci ktoś fajne książki przyniesie do poczytania jakie sobie wymarzysz i będzie ok, grunt to się nie łamać i nie tracić fasonu ! Bo najgorzej to się dołować i leżeć w tym polskim naszym pięknym szpitalu i gapic się w ścianę załamana.
Stary 2018-09-23, 16:37   #3799
dews
Zakorzenienie

Dziewczyny takie pytanie szybkie - w jakich temp pierzecie tetrowe pieluchy? Bo ja mam takie mega kolorowe i boję się że mi zafarbują wszystko, a niby pisze ze w 60 można prać

IMG_1537713423.818469.jpg

W ogóle przyszła mj całą apteka i jak zobaczyłam te wszystkie maści na sutki, wkłady po porodowe i podpaski xxl to ja chce być jednak w ciąży jak najdłużej

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 16:47   #3800
sara3008
Zakorzenienie

Dews, wszystko w 60 piorę

Stary 2018-09-23, 17:02   #3801
Sylvana
Zadomowienie

Bardzo fajny portal znalazłam o wszystkim o pielęgnacji noworodka, opiekę, przepisy dla starszych dzieci, dorosłych, finanse, związek, dom wszystko
https://malinowaplaneta.pl/
Stary 2018-09-23, 17:03   #3802
dews
Zakorzenienie

Dzięki Sara!

Stary 2018-09-23, 18:22   #3803
Vicarika
Zakorzenienie

Dziewczyny zrobil mi sie odcisk na rece od prasowania , dzisiaj 3h spedzilam ale wszystko juz wyprasowane poskladane i czeka . No i pochwale sie wam zdj jak mi corka odleciala przy kolacji IMG_20180923_182053_508.JPG

Stary 2018-09-23, 19:26   #3804
sara3008
Zakorzenienie

Los ze mnie zadrwił schowałam dwa dni temu maść na hemoroidy, bo pięknie zniknęły i dziś pod prysznicem zobaczylam, że znów wyskoczył

Stary 2018-09-23, 19:40   #3805
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Los ze mnie zadrwił schowałam dwa dni temu maść na hemoroidy, bo pięknie zniknęły i dziś pod prysznicem zobaczylam, że znów wyskoczył

Sara, wroc do "plukanek" z rumianka albo z kory debu. Do tego codzienne nasiadowki, albo nawet i czesciej, jak masz jak. Miska z woda, delikatny plyn (ja dodawalam tez olejek kokosowy). Podmywanie po kazdej toalecie, dieta wysoko blonnikowa i smarowanie 2x dziennie - najlepiej procto glyvenol. Bedzie dobrze!

Jak u mnie cos tam sie pojawilo na przelomie 6/7 msc., to kilka dni plakalam... ale poradzilam sobie - moja kuracja to 3 tyg., ale nic nie wrocilo.

Stary 2018-09-23, 19:45   #3806
sara3008
Zakorzenienie

Nasiadowki odpadają, nie jestem w stanie się podnieść z miski a mąż zamiast wspierać to się nabija problemów z wypróżnianiem nie mam, więc to raczej ucisk na żyły czy tam co tam. Pozbyłam się ich już jakiś czas temu, właśnie przez nasiadowki+procto hemolan i nie było ich, z miesiąc jak nic. A w piątek czy w czwartek schowałam krem, bo leżał na półce w łazience i serio chyba los zadrwil, że pojawiły się chwilę po tym jak go schowałam no nic, wyjelam i znów będę smarować..

Stary 2018-09-23, 19:48   #3807
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nasiadowki odpadają, nie jestem w stanie się podnieść z miski a mąż zamiast wspierać to się nabija problemów z wypróżnianiem nie mam, więc to raczej ucisk na żyły czy tam co tam. Pozbyłam się ich już jakiś czas temu, właśnie przez nasiadowki+procto hemolan i nie było ich, z miesiąc jak nic. A w piątek czy w czwartek schowałam krem, bo leżał na półce w łazience i serio chyba los zadrwil, że pojawiły się chwilę po tym jak go schowałam no nic, wyjelam i znów będę smarować..

Mozna w wannie robic, nalewasz tyle wody, zeby tylek dobrze zmoczyc

Stary 2018-09-23, 19:50   #3808
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Mozna w wannie robic, nalewasz tyle wody, zeby tylek dobrze zmoczyc

Wyjście z wanny to też nie lada wyczyn

Stary 2018-09-23, 19:52   #3809
dews
Zakorzenienie

Też mi się wydaje, że jak już wam coś raz wyskoczyło, to powinnyście robić te nasiadowki tak na zapas, nawet jak przejdzie
Mi dzisiaj kora dębu przyjechała i też sobie zrobię w słoiczek, Włożę tam waciki i będę używała po każdej toalecie, bo teraz coraz ciężej się robi, więc i nacisk na żyły jest większy, co sprzyja powstawaniu hemoroidów.

W ogóle ja pol dnia miałam ok, bo pojechaliśmy na spacer z tż do takiego ładnego parku, ale tż mi robił foty i zobaczyłam się na zdjęciach i taka jestem już ogromna, ze mi się humor zepsuł ;p nie chodzi nawet o przytycie, bo z tym aż tak źle nie jest, chociaż uda trochę większe, ale ten brzuch już jest ogromny, a to jeszcze 2 miechy! Po prostu fajnie by było mieć już swoje ciało spoerotem

Plus młody cały Boże dzień się praktycznie nie ruszał, dosłownie jakieś pojedyncze ruchy, dopiero dosłownie teraz jak pisze tego posta, zaczął się ruszać, co za mały koleś.

Ale paczka w końcu z Polski dotarła i przyszedl rozek, fasolka do karmienia, śpiworki, mnóstwo ciuszków od mojej mamy takich większych na 9-12 miesięcy, pieluchy tetrowe, muslinowe i bambusowa, smoczki i kosmetyki dla małego.

No i te nieszczęsne rzeczy apteczne dla mnie, które też mi jakoś humor popsuły, bo lubię nie mieć okresu, a tu nagle tak jakby wróci 9 miesięcy okresu na raz XX

Vicarika zazdroszczę, że masz poprasowane, ja już miałam wszystko skończone, to teraz te pieluchy i ciuszki od mamy muszę prasować.. 2 pralki rzeczy ;/

Stary 2018-09-23, 19:52   #3810
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyjście z wanny to też nie lada wyczyn

Hmmmm... zamontuj porecz taka jak dla dziadkow sie montuje w lazienkach ;-) hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości