Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-23, 18:04   #4171
Solony_karmel
Zadomowienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Alexis mam to samo. Z jednej strony pragne dziecka, z drugiej strony boje sie ze moje zycie sie zmieni juz nieodwracalnie na gorsze. Ze juz zawsze wszystko bedzie sie krecilo nie wokół mnie tylko wokół dziecka i nie wiem czy umiem postawic kogos nie na rowni ze mną (tj. mąż, bajblizsza rodzina) ale ponad mną i ponad wszystkimi w moim zyciu. Jak slucham opowiesci moich znajomych, którzy mają dzieci to im zwyczajnie współczuje tego uzerania się, nie widzę w ich codzienności nic szczęśliwego, mam wrażenie że dzieci są teraz okropne. Pocieszam się, ze moje dziecko bedzie inaczej wychowywane i że hormony i ta legendarna bezwarynkowa miłość do własnego dziecka zrobią swoje mój instynkt macierzynski jest najbardziej pobudzony wtedy kiedy gdzies z oddali widzę szczesliwą rodzinkę i nie mam swiadomosci ze dane dziecko przechodzi właśnie bunt 2latka albo ze zabkuje i rodzice nie śpią od X czasu 😜
Wydaje mi się, że dokładnie takie obawy ma każdy prędzej czy później.
Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Super Powodzenia
No dzięki, czekam aż i Wy zaczniecie
Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Co do obaw... Myślę, że zdecydowana większość je miała Dziecko to nie jest zakup zmywarki tylko odpowiedzialna decyzja, duża zmiana w życiu i coś nowego. Zawsze przed nieznanym pojawia się jakiś strach, to normalne. Ja też się wahałam, mój TŻ się wahał. Bałam się tego jak zniosę ciążę, bo byle ból głowy a ja sięgam po Apap, bałam się jak zmieni się nasze życie, czy dziecko może wpłynąć negatywnie na nasz związek, bałam się czy damy sobie radę jak zarówno moja jak i TŻ rodzina mieszka daleko... Ale "oswoiliśmy" nasze strachy, kochamy się, chcemy stworzyć rodzinę i wierzymy w to, że wszystko będzie dobrze
U nas też były takie strachy, do tego np. ja miałam obawy, czy w ciąży i po niej nadal będę się podobać TŻowi, a on miał swoje: czy przez dziecko nie zejdzie na drugi plan itp. Ale też czy ciąża będzie przebiegać prawidłowo, a co jak dziecko będzie chore.
No generalnie jest o czym myśleć
Stary 2018-09-23, 18:23   #4172
dorotka1066
Wtajemniczenie

Dlatego nie ma co myśleć, trzeba robić
A tak ma serio to też mam takie wahania, raz chcę, a raz jestem przerażona. Czasem to sobie myślę że lepiej byłoby wpaść to by się człowiek przynajmniej tyle nie zastanawiał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 18:41   #4173
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Dlatego nie ma co myśleć, trzeba robić
A tak ma serio to też mam takie wahania, raz chcę, a raz jestem przerażona. Czasem to sobie myślę że lepiej byłoby wpaść to by się człowiek przynajmniej tyle nie zastanawiał.

Haha najlepiej nie mysleć za duzo i ja dzis mam zamiar właśnie "wpaść"jak nastolatka 😂
Stary 2018-09-23, 18:45   #4174
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Haha najlepiej nie mysleć za duzo i ja dzis mam zamiar właśnie "wpaść"jak nastolatka
Rozbawilas mnie

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 18:46   #4175
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 18:49   #4176
Krop_pka
Raczkowanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85902039]
[/QUOTE] cała prawda

Krop_pka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 18:52   #4177
Robotek9
Wtajemniczenie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85902039]
[/QUOTE]You made my day!!

Poprawilyscie mi humor

Stary 2018-09-23, 20:26   #4178
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
kura boska!!����
A z tym ssaniem ramienia to częste zjawisko �� hehe

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

to kiedy tescik?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

hmm a moze juz czas na stymulacje cyklu clo+pregnyl+duphaston? Z monitoringiem.. podobno takie stymulacje szybko przynoszą efekty. Gin ci nie proponowal?
My staramy się dopiero od lipca więc dopiero poczatki ale endo i gin mówili że jak po pół roku nic nie będzie to będziemy myśleć. Jak wrócimy z podróży poslubnej to mam gin j zobaczymy co powie

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 21:08   #4179
drocia
Zakorzenienie

Pocytowalam sobie i wzielo sie i zniknelo

Alexis, ale wiesz, ze myslac w ten sposob nigdy nie bedziesz gotowa, zawsze bedzie cos co bedzie ci sie wydawalo, ze jest przeszkoda...

Robotek, pomysl ile za to mozesz zrobic co teraz nie da rady ja juz nie moge sie doczekac na wizyty w wesolym miesteczku albo w aqua parku. Byle tylko znalesc kogos do pary i dalej mozna szalec i lezec calymi dniami na plazy

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 21:21   #4180
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Pocytowalam sobie i wzielo sie i zniknelo

Alexis, ale wiesz, ze myslac w ten sposob nigdy nie bedziesz gotowa, zawsze bedzie cos co bedzie ci sie wydawalo, ze jest przeszkoda...

Robotek, pomysl ile za to mozesz zrobic co teraz nie da rady ja juz nie moge sie doczekac na wizyty w wesolym miesteczku albo w aqua parku. Byle tylko znalesc kogos do pary i dalej mozna szalec i lezec calymi dniami na plazy

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Nie no to to wiem że nowe nie odkryte tereny przed nami

Jutro wracam po urlopie do pracy... Smutek zalewa moje serce

Stary 2018-09-23, 21:38   #4181
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
Nie no to to wiem że nowe nie odkryte tereny przed nami

Jutro wracam po urlopie do pracy... Smutek zalewa moje serce

Ja we wtorek i jestem załamana Jutro jeszcze wyskoczę do fryzjera, mieszkanie posprzątam i finito

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-23, 21:43   #4182
Kelpie
Zakorzenienie

Co do obaw to i ja je mam. Z każdym miesiącem starań raz jest radocha, a raz panika.
Ale też myślę sobie że będzie 9 miesięcy na oswojenie się.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 22:02   #4183
UltraMarryna
Zakorzenienie

Hej.
Jutro chyba idę do gina, zobaczymy co tam u mnie jest nie tak.
Byłam dzisiaj u koleżanki w ciąży. (Mówimy tym samym językiem)

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Bry

Dzisiaj skoczyła mi temperatura. Wczoraj jak w nocy czytałam książkę to wyraźnie mnie kuło w jajniku. Myślę że coś się tam wykluło i po cichu liczę, że dzisiejsze seksy z rana coś zdziałają i nie było za późno. Ale skoro czułam w nocy owu to myślę że są szanse
Poza tym to mój organizm idzie na rekord - owu 22dc.

Ile dni masz cykle? I ile 2 faza? Ja tez mam tak późno owulacje 🤨

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
U mnie na wykresie góry i doliny, ale bez wyraźnego skoku temperatury. Chyba nie będę miała w tym cyklu owulacji, bo dziś już 17 dc, a cykle mam 25-26 dni.

Wrzuć jakieś swoje wykresy jestem ciekawa jak to wygląda u ciebie. Ostatnio pamiętam że miałaś tylko jeden niecały wykres..

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Alexis mam to samo. Z jednej strony pragne dziecka, z drugiej strony boje sie ze moje zycie sie zmieni juz nieodwracalnie na gorsze. Ze juz zawsze wszystko bedzie sie krecilo nie wokół mnie tylko wokół dziecka i nie wiem czy umiem postawic kogos nie na rowni ze mną (tj. mąż, bajblizsza rodzina) ale ponad mną i ponad wszystkimi w moim zyciu. Jak slucham opowiesci moich znajomych, którzy mają dzieci to im zwyczajnie współczuje tego uzerania się, nie widzę w ich codzienności nic szczęśliwego, mam wrażenie że dzieci są teraz okropne. Pocieszam się, ze moje dziecko bedzie inaczej wychowywane i że hormony i ta legendarna bezwarynkowa miłość do własnego dziecka zrobią swoje mój instynkt macierzynski jest najbardziej pobudzony wtedy kiedy gdzies z oddali widzę szczesliwą rodzinkę i nie mam swiadomosci ze dane dziecko przechodzi właśnie bunt 2latka albo ze zabkuje i rodzice nie śpią od X czasu
Tak dziewczyny. Jak pojawia się dziecko to świat się kręci wokół tego dziecka (przynajmniej na początku) a twoje życie jest sobie gdzieś tam z boku. Trzeba być tego świadomym decydując się na dziecko, żeby nie było później rozczarowań i takiego narzekania ciągłego, bo w nocy trzeba wstać, bo ząbki idą bo pojawia się problem w wychowaniu... Jak słucham dookoła narzekajacych na dziecko ludzi to aż mi się chce 🤢 a non stop się takich spotyka. Mi dziecko daje szczęście i choć czasem jest trudno i ciężko to wiem że jest to moja misja życia i poświęcam się jej cała. Potrzebna jest do tego cierpliwość, ogromne poświęcenie i jeszcze więcej cierpliwości. Jak ktoś ma mieć dziecko a potem z tego powodu cierpieć i nie dawać sobie rady to najwyraźniej nie powinien pchać się w rodzicielstwo (nie każdy jest do tego stworzony!!) Jak już się decyduje na dziecko to niestety klamka zapadła, odwrotu nie ma i nie będzie nigdy, więc trzeba żyć, a nie narzekać bo to nic nie daje. Czasem mam wrażenie że niektórzy decydując się na dziecko nie zdają sobie sprawy z tego z czym tak naprawdę to się wiąże. Sama do końca nie wiedziałam dopóki nie poczułam na własnej skórze. (Nie sądziłam że aby być dobrym rodzicem potrzebne jest aż takie poświęcenie, oraz że dziecko wymaga aż tak wiele twojego czasu, praktycznie zabiera cały twój czas)
Jeśli chodzi o wątpliwości, chyba nikt w życiu nie był pewny na 100% - "tak to teraz ten odpowiedni czas na dziecko." Zawsze są wątpliwości bo to jednak poważna decyzja zmieniająca nasze życie na zawsze. Ale zadajmy sobie wtedy pytanie: czy chcemy być małżeństwem bez dziecka? Czy chcemy na starość zostać sami? A odkładając poczęcie musimy pamiętać że z pewnością i z wielu wzgledow będziemy żałować tego że nie zdecydowaliśmy się zrobić tego wcześniej - to mamy pewne! Bo jak będziemy starsi to ani zabawa, i ta wolność, ani wygląd nie będzie miał dla nas juz znaczenia. Znudzi nam sie taki tryb życia, będziemy potrzebowali czegoś więcej, i tak zbrzydniemy, zestarzejemy się.. i zostanie nam tylko pustka. No może jedynie kilka ulotnych wspomnień które zabierzemy ze sobą do grobu.

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-23, 22:07   #4184
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Hej.

Wrzuć jakieś swoje wykresy jestem ciekawa jak to wygląda u ciebie. Ostatnio pamiętam że miałaś tylko jeden niecały wykres..

Tak dziewczyny. Jak pojawia się dziecko to świat się kręci wokół tego dziecka (przynajmniej na początku) a twoje życie jest sobie gdzieś tam z boku. Trzeba być tego świadomym decydując się na dziecko, żeby nie było później rozczarowań i takiego narzekania ciągłego, bo w nocy trzeba wstać, bo ząbki idą bo pojawia się problem w wychowaniu... Jak słucham dookoła narzekajacych na dziecko ludzi to aż mi się chce 🤢 a non stop się takich spotyka. Mi dziecko daje szczęście i choć czasem jest trudno i ciężko to wiem że jest to moja misja życia i poświęcam się jej cała. Potrzebna jest do tego cierpliwość, ogromne poświęcenie i jeszcze więcej cierpliwości. Jak ktoś ma mieć dziecko a potem z tego powodu cierpieć i nie dawać sobie rady to najwyraźniej nie powinien pchać się w rodzicielstwo (nie każdy jest do tego stworzony!!) Jak już się decyduje na dziecko to niestety klamka zapadła, odwrotu nie ma i nie będzie nigdy, więc trzeba żyć, a nie narzekać bo to nic nie daje. Czasem mam wrażenie że niektórzy decydując się na dziecko nie zdają sobie sprawy z tego z czym tak naprawdę to się wiąże. Sama do końca nie wiedziałam dopóki nie poczułam na własnej skórze. (Nie sądziłam że aby być dobrym rodzicem potrzebne jest aż takie poświęcenie, oraz że dziecko wymaga aż tak wiele twojego czasu, praktycznie zabiera cały twój czas)
Jeśli chodzi o wątpliwości, chyba nikt w życiu nie był pewny na 100% - "tak to teraz ten odpowiedni czas na dziecko." Zawsze są wątpliwości bo to jednak poważna decyzja zmieniająca nasze życie na zawsze. Ale zadajmy sobie wtedy pytanie: czy chcemy być małżeństwem bez dziecka? Czy chcemy na starość zostać sami? A odkładając poczęcie musimy pamiętać że z pewnością i z wielu wzgledow będziemy żałować tego że nie zdecydowaliśmy się zrobić tego wcześniej - to mamy pewne! Bo jak będziemy starsi to ani zabawa, i ta wolność, ani wygląd nie będzie miał dla nas juz znaczenia. Znudzi nam sie taki tryb życia, będziemy potrzebowali czegoś więcej, i tak zbrzydniemy, zestarzejemy się.. i zostanie nam tylko pustka. No może jedynie kilka ulotnych wspomnień które zabierzemy ze sobą do grobu.

Amen 😂
Stary 2018-09-24, 06:21   #4185
madz88
Zakorzenienie

Hej! Jeju jak zimno ;(
Ja nie boję się dziecka, nie mam kompletnie żadnych obaw. Byliśmy teraz u kuzynki na imprezie rodzinnej i mała prawie 3 latka wpadła w histerię, rodzice jej nie ogarneli i potem mój tz usłyszał od męża mojej siostry że ja to chyba mam w tyg do dzieci haha A niby czemu wykonuje taki A nie inny zawód? ;P

No i temp chyba idzie w górę! Jadę do pracy teraz i jajnik chyba mnie pobolewa. Oby to była owu bo seksow było bardzo dużo

Do później bo właśnie do pracy dojeżdżam

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 06:34   #4186
AnnLady
Zakorzenienie

U nas też zimno, wieje i deszcz dobrze że do pracy nie muszę iść

Obudziłam się ok 5 i nie mogłam usnąć już.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 06:36   #4187
Robotek9
Wtajemniczenie

Jeju pachnie już zima

Nie wiem jak się ubierać

Stary 2018-09-24, 07:23   #4188
sunshine16
Zakorzenienie

Cześć!

Okropna pogoda, dwa dni siedziałam w domu z dzieckiem i chyba się przeziębiłam w ogóle nie wychodząc
Jutro mam dentystę więc moze być słabo.

Postanowilam ,że w tym cyklu nie mierze temperatury, zrobię tylko testy owu. W tym tygodniu powinna być

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 07:23   #4189
kaaarii
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ale paskudna pogoda... Obudziłam się o 4.30 i leżałam z godzinę, a Młody kopał
No i dzisiaj wizyta

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 07:39   #4190
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

No i dzisiaj wizyta

za wizytę! Ja mam jutro

Zjadłam śniadanie: owsiankę z malinami i bananem posypane czekoladą...bosze jakie to pyszne

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 07:43   #4191
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

No i dzisiaj wizyta

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
za wizytę! Ja mam jutro

Zjadłam śniadanie: owsiankę z malinami i bananem posypane czekoladą...bosze jakie to pyszne

Kciuki za wizyty laski

Stary 2018-09-24, 07:49   #4192
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Dzień dobry

Nie nadrobię was. Wczorajsze popołudnie przespałam

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Dzień dobry
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 08:03   #4193
chomikowa92
Raczkowanie

Cytat:
Haha najlepiej nie mysleć za duzo i ja dzis mam zamiar właśnie "wpaść"jak nastolatka
Dokładnie 🤣 ja tez tak chciałam ale mąż zarządził staranie się świadome i o... ale póki co nie mierzymy temperatur ani nic. Tylko patrzylismy na dni płodne kiedy teraz mam i zobaczymy co będzie wiec tez troszkę wpadkowo można powiedzieć

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Hej.

Mądrze prawisz
Ale to prawda... Nigdy nie ma dobrego momentu... Tez myslalam o przełożeniu ale co to da skoro i tak docelowo chcemy 2 a może 3 dzieciaczkow? Trzeba je odchowac, i mieć czas na bycie babcia i dziadkiem później... Przy odrobinie szczęścia nawet i pradziadkami Widzę po swoich dość wiekowych rodzicach ze nie mogą się bardziej doczekać wnuka niż my

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Kciuki za wizyty laski

Powodzenia
Ja tez mam dzisiaj ale to taka wizyta zobaczyć czy wszystko ok, bo u gina nie byłam z 2lata przez emigrację...

mężatka 27 . 05 . 2017r
--> 15 08 2018 zjazd z emigracji !
chomikowa92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 08:06   #4194
Solony_karmel
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
U nas też zimno, wieje i deszcz dobrze że do pracy nie muszę iść

Obudziłam się ok 5 i nie mogłam usnąć już.

U nas też zimno, przestało padać, ale za to wieje No cóż - jesień
Cytat:
Jeju pachnie już zima

Nie wiem jak się ubierać

Na cebulkę
Cytat:
Dzień dobry!

No i dzisiaj wizyta

No to samych dobrych wieści na wizycie
Cytat:
Napisane przez chomikowa92 Pokaż wiadomość
Dokładnie 🤣 ja tez tak chciałam ale mąż zarządził staranie się świadome i o... ale póki co nie mierzymy temperatur ani nic. Tylko patrzylismy na dni płodne kiedy teraz mam i zobaczymy co będzie wiec tez troszkę wpadkowo można powiedzieć

Nie jestem przekonana czy można mówić o wpadce w Waszym przypadku, przecież chcecie dziecka i świadomie współżyjecie w okolicy dni płodnych
Stary 2018-09-24, 08:11   #4195
chomikowa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Hej

U nas też zimno, przestało padać, ale za to wieje No cóż - jesień

Na cebulkę

No to samych dobrych wieści na wizycie

Nie jestem przekonana czy można mówić o wpadce w Waszym przypadku, przecież chcecie dziecka i świadomie współżyjecie w okolicy dni płodnych
No fakt, ale tak mi chyba psychicznie lepiej w razie gdyby za pierwszym razem się nie udało

mężatka 27 . 05 . 2017r
--> 15 08 2018 zjazd z emigracji !
chomikowa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 08:13   #4196
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chomikowa92 Pokaż wiadomość
No fakt, ale tak mi chyba psychicznie lepiej w razie gdyby za pierwszym razem się nie udało

U Ciebie też 1cs? U nas też i na tej samej zasadzie
Zobaczymy co z tego wyniknie
Stary 2018-09-24, 08:24   #4197
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Widzę ze zaczyma sie tu wysyp 1cs powodzenia dziewczyny, oby jak najszybciej wam sie udalo
A taka jedna wpadka taka z doslownie jednego tu juz była to chyba fitelina i teraz siedzi na kwietniowkach

U mnie dzis juz pelen zestaw objawów okresowych takze czekam
Oo i rozpogodzilo sie u mnie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 08:26   #4198
kasia0912
Zakorzenienie

Hej dziś na 14,ale patrząc na pogodę nie chce mi się wychodzić z pod kołdry.
Mój Tz teraz to jakieś sił witalnych dostał bo po 3 razy dziennie chce

I nas dziś miesiąc po ślubie i 24 dc

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 08:27   #4199
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry w końcu w domu... nad jeziorem też fajnie, ale jednak dom to dom

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 08:31   #4200
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Widzę ze zaczyma sie tu wysyp 1cs powodzenia dziewczyny, oby jak najszybciej wam sie udalo
A taka jedna wpadka taka z doslownie jednego tu juz była to chyba fitelina i teraz siedzi na kwietniowkach

U mnie dzis juz pelen zestaw objawów okresowych takze czekam
Oo i rozpogodzilo sie u mnie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dzięki naczekałam się na ten moment trochę
Super, cieszyłabym się jakby tak było Ale wiem, że zazwyczaj to jednak nie jest takie hop-siup.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości