![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2019 cz. 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też okropna pogoda od rana, mam nadzieję że prognozy się sprawdzają i przestanie w końcu padać i wiać ![]()
#303 | |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;85900046]
- pojechaliśmy do Olesna i tam gram złota kosztuje ok 250 zł, znaleźliśmy takie obrączki za ok 920 zł, które nam się bardzo spodobały, proste, złote, klasyczne, zastanawiamy się czy brać z soczewka, ponieważ ona ma zapobiegać odparzeniom, ma być wygodniejsza w noszeniu, jeszcze w tym salonie, w którym najbardziej nam się spodobały, ekspedientka powiedziała, ze i tak są skłonni dać spory rabat, także moja wewnętrzna Grażyna jest zadowolona ![]() My oglądaliśmy obrączki w sklepie Moroksyt, możecie zajrzeć na stronę, może akurat coś Wam wpadnie w oko ![]() Wczoraj oglądaliśmy mecz Polski z Francją i ![]() ![]() Wysłano przez gołębia ![]() Olesno, to niedaleko mojej miejscowości ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Weekend zleciał nam przez palce, wczoraj cały dzień byliśmy u mojego chrześniaka, wróciliśmy to była 20, a dzisiaj już nieubłagalnie wyjątkowo zimny poniedziałek ![]() Ja wczoraj napisałam do drugiej makijażystki ale odległość mnie pokonała i cena trochę ![]() ![]()
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
Hej dzień dobry
![]() ![]() Na spotkanie do Lublina i ja chętnie pojadę ![]() My jeszcze nie liczylismy tak dokładnie gości. Sama nie wiem kiedy to zrobimy ![]() U mnie też wieje okrutnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2019 cz. 5
Hej
![]() Nadszedł czas na nałożenie grubszych rajstopków do pracy ![]() Cytat:
Chyba około 110, ale nie wiem dokładnie. To znaczy nie wiem ile od tż, u mnie jak ze wszystkimi małymi dziećmi w rodzinie, to 72, a jak bez dalszych dzieci, to 70. Jako dzieci liczę takie do 3 lat, które nie siedzą osobno. Będzie jeszcze kilkoro starszych dzieci. Ale i tak wiem, że z 10 osób nie przyjdzie na pewno (nie chodzą na żadne wesela w rodzinie). Mam nadzieję, że nikt wiecej się nie wykruszy. Miłego dnia ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2018-09-24 o 07:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
U nas (przynajmniej na liście), to praktycznie każdy przedział wiekowy 😅 od starszych po najmłodszych (tych drugich najmniej). Bo mając na myśli dzieci to większość już nastolatkowie. Na dzień dzisiejszy najmłodsze będzie dziecko mojej siostry, która niedawno urodziła. A najwięcej osób w przedziale 20-40 lat. Nastawiam się na około 100 gości. I tyle by było idealnie
![]()
#307 |
Zakorzenienie
|
My mamy listę już zrobioną, 115 gości
![]()
#308 |
Zadomowienie
|
Też mam w rodzinie takich co nie chodzą na żadne wesela i już wiem kto na 100% nie przyjdzie. Od tż będzie tylko 6 osób. A wynika to z dosyć świeżej sytuacji, która przekreśliła więzi rodzinne. Nie chcę się tutaj wdawać w szczegóły, ale rozpętała się gruba afera, a ktoś powiedział o kilka słów za dużo. Dlatego teściowa z tżtem stwierdzili, że nie ma sensu nikogo zapraszać. Ja się nie wtrącam bo to nie moja rodzina tylko tżta i jego wybór.
#309 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też okropna pogoda, przyszła jesień...
Nie mamy jeszcze oficjalnej listy gości, ale jak liczylismy na początku do proszenia wyszło nam około 230 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#310 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Co do liczby gości to my z tż chcemy kilkoro przyjaciół i najbliższą rodzinę. To i tak sporo bo wyszło nam ok 52 osoby w tym dzieci 3. Uznałam, że nie chcę na siłę zapraszać koleżanek, rodziny którą widzę raz na rok na wszystkich świętych... Miłego dnia życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Jak tak czytam ile macie zaproszonych osób, to mnie to przeraża
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2019 cz. 5
U mnie zaprasza się wszystkich, nawet kuzynów, których widuję tylko z okazji wesel. U nas wesela traktujemy jako zjazdy rodzinne. Poza tym teraz, w czasach mediów społecznościowych i tak każdy wie co u każdego, więc nie jest tak, że nagle po 3 latach się dowiaduje, że jakaś kuzynka urodziła dziecko czy coś tam
![]() ![]() Natomiast nie zaprasza się u nas pociotków typu rodzeństwo babci i ich rodziny, a wiem, że niektórzy tak praktykują. Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2018-09-24 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Chociaż jak teraz o tym myśle, to tż będzie zapraszał rodzeństwo babci, bo to w sumie jego najbliższa rodzina - on jedynak, mama jedynaczka, z rodziną ojca nie utrzymuje kontaktów..
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Ja mam 3 siostry, każda ma już rodzinę, dzieci, do tego mama z partnerem, dziadkowie, chrzestni, to już by było ze 20 osób ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Leleczka
To sporo ![]() Jeśli chodzi o znajomych to mamy ich sporo, ale zapraszamy tylko tych z którymi mamy stały kontakt i regularnie się widujemy ![]() ![]()
#316 |
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() U nas też pogoda paskudna ![]() ![]() Heziola zazdroszczę weekendu w Rzymie ![]() ![]() Mariamarysienka kolejne RW ![]() ![]() ![]() Tyle nastukałyście że nie cytuje wszystkich ![]() My zapraszamy ok 180 osób, lista wstępnie gotowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Hej! Ależ u nas była wichura w nocy!
My zapraszamy ok. 150 osób ale wesele będzie na 100 mniej więcej, moja rodzina powinna dopisać, ale u Tż na pewno sporo odmówi, bo to ponad 100km, a oni już u brata Tż nie byli mimo, że bliżej i on jest bardziej rodzinny. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Jak to się stało ,że w wczoraj do Was nie zajrzalam ? Zamówiliśmy już muszki na alkohol
![]() ![]() ![]() Balewska moja lista gości też gotowa a TZ jeszcze się waha co do niektórych osób ![]() Kira współczuję sytuacji, my zapraszamy tylko tych z którymi utrzymujemy kontakt ,zobaczymy ile się nazbiera ale myślę, że koło 70 może 80 osób ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My będziemy prosić koło 100 osób, w tym będzie około 20 dzieci 🧒 ![]() Animka11 pochwal się muszkami ![]() Będziecie robić jakies nalewki, wino na ślub? Ja bym chciała coś zrobić sama od siebie, ale nie wiem czy mi wyjdzie ![]() ![]() Moim pierwszym zakupem ślubnym jest topper ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
hej w ten zimny poniedziałek brrr
OMG taki regulamin to przesada.. ale widać, że dziewczyna może ma jakieś kompleksy i obawia się, że ktoś ją przyćmi czy co ![]() Kira to kiepska sytuacja rodzinna, ale dobrze, że się nie wtrącasz... Kiwi my nalewki i wino już mamy, jeszcze tylko swojak do zrobienia, alko się kupi, tylko nie wiem ile tych win brać hmmmm Jeszcze te próbki mi nie przyszły, zamówiłam dopiero jedne, jeszcze muszę z innych stron domówić. Dziewczyny z Lu umawiałyście już się do Atelier ? Ja chyba zostawię na listopad.. Wieszaki na suknię i garnitur zrobię sama, pudełko na obrączki myślę też Sobotni wieczór u mni kiepsko z nstrojem, poranek też, ale potem było już ok, na wieczór jeszcze meczyk siatkarzy oglądaliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Kiwi 18 ,wino napewno i nie wiem jak inne alkohole ,nie gadalismy jeszcze o tym. Zastanawiam się nad piwem. Mamy dużo znajomych w naszym wieku. Nie każdy będzie pił wódkę to wiem napewno także jakieś piwa musimy kupić ,no ale to jest jeszcze do dogadania
![]() Wstawiam zdjęcie muszek received_271651290138722.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
No wiadomo ,że wódka też będzie w większości
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
My będziemy mieli swoje nalewki, bimber i piwo
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
Drogie Panny Młode!
Mam nadzieję, że nie naruszę regulaminu. Potrzebuję Waszej pomocy! Jako mama i kobieta, która próbuje otworzyć nowy rozdział swojej zawodowej kariery ![]() Rynek zaproszeń i dodatków ślubnych pełen jest pomysłów i projektów, wierzę jednak, że nadal można zaproponować coś co będzie wyjątkowe i sprawi, że ten - dla wielu - najpiękniejszy dzień w życiu będzie idealny. Będę zobowiązana za poświęcenie kilku minut Waszego czasu i pomoc w stworzeniu zaproszeń i dodatków szytych na Wasze potrzeby. Oczywiście, życzę Wam bajecznego ślubu! Ja już mam za sobą ![]() Z góry dziękuję, Joanna https://www.survio.com/survey/d/C1A6P8S1U8P6W9Y3G |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Kurcze cały czas nie wiem ktorą suknie wybrać , dzisiaj to spać w nocy nie mogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Jak byli teraz teściowie to zaktualizowaliśmy akurat listę gości
![]() ![]() Odebrałam próki zaproszeń i już wiem, że od nich zmówię, ale jeszcze dokładnie nie wiem który wzór ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kizdaM Czas edycji: 2018-09-24 o 14:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zmarzłam mimo golfiku i wiatrówki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#329 | ||
Konto usunięte
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas będzie do 150 (łącznie z dziećmi) tyle liczyliśmy, jednak już wiemy, że prawdopodobnie kolega tż z żoną i dwójką dzieci odpadną, ponieważ ona spodziewa się trzeciego dziecka i termin ma na ok tydzień przed naszym ślubem ![]() dzwonię do upc w sprawie cesji internetu i kurde ciągle zajęte ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Meggie i co ? Podobały się ?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.