Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-25, 10:15   #4171
sara3008
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Dzięki, tak myślałam ale wolałam się upewnić a zapiekać pod przykryciem czy bez?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 10:16   #4172
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Folia aluminiową przykrywam, a jak makaron doszedł fajnie to 10 min przed ściągam folie i elegancko jest

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 10:17   #4173
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Folia aluminiową przykrywam, a jak makaron doszedł fajnie to 10 min przed ściągam folie i elegancko jest

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
robie tak samo

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-09-25, 10:17   #4174
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Dzięki, tak myślałam ale wolałam się upewnić a zapiekać pod przykryciem czy bez?

ja zakrywam folia albo pokrywka, ale na koniec sciagam zeby lekko serek sie zarumienil Ale ci zazdroszcze obiadu
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 10:19   #4175
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Też bym zjadła! Ale w sumie nie wiem czy mogłabym zjeść ? W ogóle to spaghetti za mną chodzi.. jeju.
Ej wiecie że ta moja teściowa ma focha na mnie ? Bo jak w ogóle mogłam powiedzieć że na co kretynowi tv jak na laptopa ! Boże Boże jak żyć ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 10:19   #4176
sara3008
Zakorzenienie

Dzięki, na Was zawsze można liczyć
Dews, sama sobie zazdroszczę w sobotę mialam taką ochotę, że chciałam kupić w biedrze gotowa, byla jedna,ale Igor mówi że woli pizzę. Wzielam pizzę, poszłam po resztę zakupów i uznałam, że wezmę ta lazanie, bo mi jezyk do tyłka ucieknie, wróciłam się a jej nie było No i nie mam wyjścia, muszę zrobić

Stary 2018-09-25, 10:20   #4177
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Dziołchy, do lasagne daje się ugotowany czy surowy makaron? 🤷

Surowy, daj tylko dużo sosu bolońskiego i beszamelu, żeby nie był suchy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-25, 10:21   #4178
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Też bym zjadła! Ale w sumie nie wiem czy mogłabym zjeść ? W ogóle to spaghetti za mną chodzi.. jeju.
Ej wiecie że ta moja teściowa ma focha na mnie ? Bo jak w ogóle mogłam powiedzieć że na co kretynowi tv jak na laptopa ! Boże Boże jak żyć ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Spaghetti z ciemnym makaronem chyba możesz? Czy nie?

Stary 2018-09-25, 10:22   #4179
Karolkowa_86
Zakorzenienie

A wiesz że sama nie wiem ?
Wiem że biały makaron nie bardzo żebym jadła, ale kuźwa mi smaka zrobiłaś
Język do dupki ucieka

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 10:26   #4180
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, na Was zawsze można liczyć
Dews, sama sobie zazdroszczę w sobotę mialam taką ochotę, że chciałam kupić w biedrze gotowa, byla jedna,ale Igor mówi że woli pizzę. Wzielam pizzę, poszłam po resztę zakupów i uznałam, że wezmę ta lazanie, bo mi jezyk do tyłka ucieknie, wróciłam się a jej nie było No i nie mam wyjścia, muszę zrobić

O jaa jak bylam na studiach leniwym studentem to zawsze jadlam ta lazanie z biedry
Ja dzisiaj jakis marny kurczak w sosie z papryka i ananasem eh wszystko gotowane, zero sera ani nic
Stary 2018-09-25, 10:26   #4181
smileska
Zadomowienie

Karolkowa seks po takiej mieszance alkoholu to ja widze tak: ja leze nieprzytomna a TZ sie seksi 🤣🤣 tyle bedzie z seksu tej nocy zresztą ja nie bede czekać do konca połogu żeby wypić lampke wina tym bardziej ze ja alkohol pije bardzo okazyjnie i w malych ilosciach ale teraz w tej ciąży tak mnie ciągnie do mojego winka ze po porodzie zamierzam jedna noc sobie pohulac. Potem bede umierac no ale trudno ...
Dews co do galaretki to ja juz mam calkiem pokaznych rozmiarow galarete na nogach tyłku, na plecach powoli sie tworzy. Jak patrzę na swoje zdjecia na których moje cialo jest na maksa umiesnione a spogladam w lusterko to całkiem 2 rozne osoby straszne jest to ze wystarczylo 9 miesiecy żeby tak bardzo sie zepsuc ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-25, 10:33   #4182
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Smile tylko jak zaczniesz to pisz będziemy wiedzieć na jakim etapie jesteś.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 10:37   #4183
Figulina987
Zadomowienie

Hej, dzisiaj mam więcej energii

Odwiozlam Młodego, zrobiłam mega zakupy i bede robić pasztet

Co do wagi, ja już sama nie wiem jak że mną. Mam nadzieję że zatrzymań się na 68/69kg tak jak w poprzedniej ciąży, rozstępów nie mam, a brzuch też nie za duży, ale czuję się źle. Ja niestety nie lubię ćwiczyc. Po pierwszym porodzie nabijalam km spacerami, bo to kocham. Teraz będzie trudniej, bo jeszcze dochodzi wróżenie starszaka na basen, piłkę no i przede wszystkim też czas dla niego. Ale jakoś to będzie

Stary 2018-09-25, 10:39   #4184
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Karolkowa seks po takiej mieszance alkoholu to ja widze tak: ja leze nieprzytomna a TZ sie seksi 🤣🤣 tyle bedzie z seksu tej nocy zresztą ja nie bede czekać do konca połogu żeby wypić lampke wina tym bardziej ze ja alkohol pije bardzo okazyjnie i w malych ilosciach ale teraz w tej ciąży tak mnie ciągnie do mojego winka ze po porodzie zamierzam jedna noc sobie pohulac. Potem bede umierac no ale trudno ...
Dews co do galaretki to ja juz mam calkiem pokaznych rozmiarow galarete na nogach tyłku, na plecach powoli sie tworzy. Jak patrzę na swoje zdjecia na których moje cialo jest na maksa umiesnione a spogladam w lusterko to całkiem 2 rozne osoby straszne jest to ze wystarczylo 9 miesiecy żeby tak bardzo sie zepsuc ...

To jest niestety najgorsze i za razem najlepsze w cwiczeniach, ze nie wystarczy po prostu pocwiczyc, trzeba wlaczyc to po prostu do codziennego planu, aczkolwiek to daje tylko korzysci mimo, ze czasem sie nie chce ;p
Stary 2018-09-25, 10:47   #4185
smileska
Zadomowienie

Dokladnie. Moj TZ odkąd pamiętam cwiczy, chodzi na siłownię do piwnicy, wiadomo tez ma przerwy w tym bo a to poligon, a to jakis kurs ale jego cialo nie odczuwa tych przerw no i on nie tyje od patrzenia
Ale juz niedługo znowu bede zgrabna przynajmniej tak mi mąż wmawia ze juz nie moze sie doczekac az odzyskam swoja figure, czyt. Az bedzie mogl sie o kosci poocierac

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-25, 10:54   #4186
jajoanka
Zakorzenienie

Strasznie duza presje nakladacie na siebie z tym cialem... dajcie na luz, nikt nie jest idealny

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 10:58   #4187
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Strasznie duza presje nakladacie na siebie z tym cialem... dajcie na luz, nikt nie jest idealny

Ale co w tym zlego? Poki co cwiczenia sprawily, ze nie mam doslwonie zadnych boli, zero hemoroidow i w ogole nie czuje sie w ciazy. Na stare lata cialo tez mi podziekuje, ze cwicze i zdrowo jem, nie szkodze sobie, tylko pomagam
Stary 2018-09-25, 11:02   #4188
jajoanka
Zakorzenienie

Nie no jasne - dieta i zdrowy styl zycia jest bardzo wazny. To nie podlega dyskusji.

Ale ja... zamierzam dac sobie czas. Nie planuje treningow od razu po porodzie. Nie chce podazac za cialem, udawac gwiazdy z okladki, ktore musza pokazac brzuch tydzien po porodzie. Taka nagonka jest chora... po co ta presja?

Stary 2018-09-25, 11:04   #4189
AnetaErr
Wtajemniczenie

Sara - według rozpiski na pierwszej stronie dzisiaj zaczynamy 9 miesiąc!
Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Haha nie , ale hitem bylo to jak moj rano mowi ze takiego pelnego pampersa miala że aż dziwi sie ze nie przemoklo ... Hit o 17 nalozyl i zmienil na nastepny dzien o 8 , bo przeciez kupy nie zrobila . Takze dzieciom pampersy zmienia sie tylko przy kupie

Haha udany ten Twój TŻ
Cytat:
Ja bym chciała wrócić do wagi z przed pierwszej ciazy-58 kg. Niby dużo przy wzroście 160, ale jednak z tak waga czułam się najlepiej, przy 55 kg czułam się jak wieszak :/

Ja przed ciąża przy wzroście 166 cm ważyłam 65 kg, ale idealnie wyglądałam jak ważyłam 62 kg nie jak wieszak i nie jak hipopotam

Edytowane przez AnetaErr
Czas edycji: 2018-09-25 o 11:06
AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-25, 11:07   #4190
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Nie no jasne - dieta i zdrowy styl zycia jest bardzo wazny. To nie podlega dyskusji.

Ale ja... zamierzam dac sobie czas. Nie planuje treningow od razu po porodzie. Nie chce podazac za cialem, udawac gwiazdy z okladki, ktore musza pokazac brzuch tydzien po porodzie. Taka nagonka jest chora... po co ta presja?

Asia podejrzewam ze Dews tak samo jak ja nie zamierza tydzien po porodzie wygladac jak gwiazda z okładki. Nie o to w tym chodzi. Tu raczej chodzi ze im wczesniej zaczniesz cwiczyc i dbac o swoje cialo po porodzie tym latwiej i szybciej wrocisz do stanu sprzed ciąży. Ja chce byc szczęśliwa matka noworodka, nie grubą zasapana, spocona i ociezala mamuska w rozcisgnietych ciazowych ciuchach. A właśnie w tej chwili taka jestem. I zamierzam jak najszybciej wrocic do wyglądu dzieki ktoremu czulam sie dobrze sama ze sobą. Niestety ale w obecnej chwili nie czuje sie dobrze ze swoim cialem i nie zamierzam sie oszukiwać ze wolno mi wygladac byle jak tylko dlatego ze jestem w ciąży. A potem oszukiwac sie ze moze mi sie nie chciec cwiczyc bo przecież nie dawno urodzilam. Odchudzac bo przecież urodzilam i mam male dziecko ... chce czuc sie sama ze soba, samo urodzenie dziecka nie sprawi ze bede szczęśliwa jesli patrzac w lustro nie bede lubila samej siebie...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-25, 11:09   #4191
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Asia podejrzewam ze Dews tak samo jak ja nie zamierza tydzien po porodzie wygladac jak gwiazda z okładki. Nie o to w tym chodzi. Tu raczej chodzi ze im wczesniej zaczniesz cwiczyc i dbac o swoje cialo po porodzie tym latwiej i szybciej wrocisz do stanu sprzed ciąży. Ja chce byc szczęśliwa matka noworodka, nie grubą zasapana, spocona i ociezala mamuska w rozcisgnietych ciazowych ciuchach. A właśnie w tej chwili taka jestem. I zamierzam jak najszybciej wrocic do wyglądu dzieki ktoremu czulam sie dobrze sama ze sobą. Niestety ale w obecnej chwili nie czuje sie dobrze ze swoim cialem i nie zamierzam sie oszukiwać ze wolno mi wygladac byle jak tylko dlatego ze jestem w ciąży. A potem oszukiwac sie ze moze mi sie nie chciec cwiczyc bo przecież nie dawno urodzilam. Odchudzac bo przecież urodzilam i mam male dziecko ... chce czuc sie sama ze soba, samo urodzenie dziecka nie sprawi ze bede szczęśliwa jesli patrzac w lustro nie bede lubila samej siebie...

Ogolnie to podziwiam Wasza motywacje i bede kibicowac. Najwazniejsze jest zdrowie i dobre samopoczucie - i z tym sie chyba wszystkie zgadzamy ;-)

Stary 2018-09-25, 11:11   #4192
dews
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja nie zamierzam nikomu niczego pokazywac, ani nikogo udawac :p Robie to dla siebie, bo bardzo lubie miec zdrowe, silne cialo. Lezenie i niezdrowa dieta zle wplywa na moja psychike, uwazam ( i to potwierdza wiele badac) ze ruch fizyczny wplywa bardzo dobrze na sta psychiczny, a istnieje np cos takiego jak depresja po porodowa.
Wiadomo, ze w szpitalu nie bede podnosic ciezarow, ale tez znam siebie i wiem, ze im szybciej zaczne, tym latwiej mi pozniej bedzie poczuc sie soba. Nie narzucam nikomu mojego stylu zycia, tz tez bron boze nigdy nie komentuje mojego wygladu, wiec nie robie tego tylko dla niego.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Sara - według rozpiski na pierwszej stronie dzisiaj zaczynamy 9 miesiąc! Haha udany ten Twój TŻ Ja przed ciąża przy wzroście 166 cm ważyłam 65 kg, ale idealnie wyglądałam jak ważyłam 62 kg nie jak wieszak i nie jak hipopotam

OMG jak to brzmi Zazdro i gratulacje!
Stary 2018-09-25, 11:13   #4193
AnetaErr
Wtajemniczenie

Dews, sama jestem jeszcze w szoku!

Stary 2018-09-25, 11:13   #4194
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Ale ja nie zamierzam nikomu niczego pokazywac, ani nikogo udawac Robie to dla siebie, bo bardzo lubie miec zdrowe, silne cialo. Lezenie i niezdrowa dieta zle wplywa na moja psychike, uwazam ( i to potwierdza wiele badac) ze ruch fizyczny wplywa bardzo dobrze na sta psychiczny, a istnieje np cos takiego jak depresja po porodowa.
Wiadomo, ze w szpitalu nie bede podnosic ciezarow, ale tez znam siebie i wiem, ze im szybciej zaczne, tym latwiej mi pozniej bedzie poczuc sie soba. Nie narzucam nikomu mojego stylu zycia, tz tez bron boze nigdy nie komentuje mojego wygladu, wiec nie robie tego tylko dla niego.
zgadzam sie z Toba.. ja po pierwszej ciazy sie zapuscilam i ciezko bylo sie zebrac zeby zaczac cwiczyc i zdrowiej jesc.. teraz mam zamiar po pologu sie ogarnac.. do tego juz zapowiedzialam Tz ze wieczorami bede potrzebowala godziny dla siebie zeby pocwiczyc (o ile nie zdaze w dzien)

cos dzis slabiej czuje malego.. od rana moze 5 razy mnie kopnal.. pilam goraca herbate i zimny sok..chyba musze cos slodkiego zjesc

Stary 2018-09-25, 11:17   #4195
tetrikk
Zakorzenienie

Ja tez zamierzam dość szybko wrócić do formy sprzed ciąży, ale bez większej spiny. Jest mi o tyle łatwiej, ze póki co mam tylko +7kg i jedyne oprócz brzucha co mi troche urosło to uda. Dietę pozostawiam na takim samym poziomie, bo ogólnie jem zdrowo, nie lubie fast foodow z wyjątkiem na pizzę od czasu do czasu. A słodycze tez będę jadła od czasu do czasu :p
Mój plan to zacząć ćwiczenia od stycznia (bardzo oryginalnie, niczym postanowienie noworoczne), a od wiosny dorzucić bieganie. Do końca grudnia daje sobie luz, bo pewnie nie będę ogarniać życia :p

Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy miały motywacje i szybko wróciły do formy
Stary 2018-09-25, 11:19   #4196
AnetaErr
Wtajemniczenie

Co do ćwiczeń po porodzie to ja jestem za, natomiast też nie za wszelką cenę Chciałabym w Święta już wyglądać ok i na chrzciny Małej zmieścić się w płaszczyk który kupiłam sobie w tamtym roku Co z tego wyjdzie to zobaczymy
Stary 2018-09-25, 11:21   #4197
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Toba.. ja po pierwszej ciazy sie zapuscilam i ciezko bylo sie zebrac zeby zaczac cwiczyc i zdrowiej jesc.. teraz mam zamiar po pologu sie ogarnac.. do tego juz zapowiedzialam Tz ze wieczorami bede potrzebowala godziny dla siebie zeby pocwiczyc (o ile nie zdaze w dzien)
Ja narazie sie ludze, ze bede cwiczyla jak mlody bedzie spal, ale tez tz idzie w tym miesiacu na nowe zmiany i bedzie pracowal tylko 4 dni w tygodniu, wiec jakos czas sie ogarnie. Najwazniejsze to zaplanowanie sobie dnia. Aczkowiek nie narzekalabym, gdyby moje dziecko lubilo spac

Cytat:
cos dzis slabiej czuje malego.. od rana moze 5 razy mnie kopnal.. pilam goraca herbate i zimny sok..chyba musze cos slodkiego zjesc

Wiesz co, ja np ostatnio czuje mlodego calkiem inaczej niz dotychczas. Kopniaki sa o wiele rzadsze, bardziej takie rozpychanie pod zebra, albo lokcie rozpychajace powoli brzuch. Czytalam, ze po 30 tygodniu to normalne, szczegolnie, jesli dzieci sa duze, bo po prostu nie maja miejsca na szalenstwa.
Stary 2018-09-25, 11:23   #4198
sylwusiach
Zakorzenienie

u mnie w pt zaczal.sie 30tc. w niedziele maly szalal.. wczoraj juz spokojniejszy byl a dzis.takie lekkie mizianie..
Cytat:
Ja narazie sie ludze, ze bede cwiczyla jak mlody bedzie spal, ale tez tz idzie w tym miesiacu na nowe zmiany i bedzie pracowal tylko 4 dni w tygodniu, wiec jakos czas sie ogarnie. Najwazniejsze to zaplanowanie sobie dnia. Aczkowiek nie narzekalabym, gdyby moje dziecko lubilo spac

Wiesz co, ja np ostatnio czuje mlodego calkiem inaczej niz dotychczas. Kopniaki sa o wiele rzadsze, bardziej takie rozpychanie pod zebra, albo lokcie rozpychajace powoli brzuch. Czytalam, ze po 30 tygodniu to normalne, szczegolnie, jesli dzieci sa duze, bo po prostu nie maja miejsca na szalenstwa.
jednak Twoj Tz dostal nowa prace?

Stary 2018-09-25, 11:31   #4199
dews
Zakorzenienie

.
Cytat:
u mnie w pt zaczal.sie 30tc. w niedziele maly szalal.. wczoraj juz spokojniejszy byl a dzis.takie lekkie mizianie..jednak Twoj Tz dostal nowa prace?

Narazie zdecydowal sie zostac w obecnej, bo dali mu podwyzke i inna zmiane, ktora nam bardziej pasowala Szuka czegos w miedzyczasie, ale ciezko znalezc cos za lepsza kase szczerze mowiac, takze poki co jest zadowolony

Staraj sie nie stresowac, dzieci tez maja leniwe dni zjedz cos czekoladowego, popij bardzo zimna woda, poloz sie na boku i nasluchuj, na pewno sobie tylko drzemie
Stary 2018-09-25, 11:35   #4200
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
.

Narazie zdecydowal sie zostac w obecnej, bo dali mu podwyzke i inna zmiane, ktora nam bardziej pasowala Szuka czegos w miedzyczasie, ale ciezko znalezc cos za lepsza kase szczerze mowiac, takze poki co jest zadowolony

Staraj sie nie stresowac, dzieci tez maja leniwe dni zjedz cos czekoladowego, popij bardzo zimna woda, poloz sie na boku i nasluchuj, na pewno sobie tylko drzemie
narazie jestem w miescie, ale zaraz chyba snickersa zjem czy cos

fajnie z3 dostal podwyzke kiedy idziesz na macierzynski??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości