|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
hah mój miał 5300 tydzień temu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przygotuj się na 11tyg i ponad 7kg hahaha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka nieźle
cycek daje radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za laktację i taka myśl mnie naszła. A może żeby pobudzić laktację przystaw tż-ta do piersi? Jakby tak przysysał się na chwilę co kilkanaście minut to może laktacja ruszyłaby z kopyta? ![]() Cytat:
a kto ją tak nosił? Teeee, Blanka, tż tak cię ponosił? ![]() my byliśmy u lekarza - dał Debridat, do tego usg brzuszka na wszelki wypadek, choć jelita pracują - w końcu pierdy idą bez trudu. Do tego mamy znowu włączyć Delicol i ew. przepajać wodą. Na Gemini zamówiłam też kropelki Viburcol, choć jestem ogromną przeciwniczką homeopatii, ale wiecie... teraz to nawet szamana bym chętnie wezwała, co by wytuptał przy ognisku regularne kupy A mnie pierś nadal boli. Siedzę z kapuchą w cycą i dopiero się kapnęłam, że to ja tak walę jak stara beczka po kiszonce P.s. Prezes waży 6,450 muszę sprawdzić, ile było poprzednio
|
|||
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym przystawianiem tż do piersi to nie głupi pomysł. Moje mleko mu smakuje po ostatnich przytulankach miał okazję spróbować tylko że jest go tak mało w domu muszę się go zapytać co by powiedział na zastępstwo oczywiście w dobrej sprawie poprawy laktacji ![]() Ja też tak waliłam kapychą ale trzeba się przemęczyć bo na pewno pomoże, spróbuj masować tak jak piszesz a z tym laktatorem to ciężko powiedzieć czy pomoże, na pewno tak dobrze nie ściągnie jak bobas. Waga prezesa imponująca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#696 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo mój jak nie jest głodny to za chiny nie weźmie cycka do buziaka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My dziś zaliczyliśmy 1.5 godzinny spacer. Urwało mi prawie głowę, a Młody spał w najlepsze Co do wagi to ja niepokoje się tym że u nas K. rzadko i mało je. Dziś jadł pól i co 4 razy, w tym dwa razy po 2 minuty. Jak to przystawiam to odwraca głowę i ryk. Aż tęsknię za tymi czasami co wisiał na mnie non stop. Z innej beczki - czy wasze maluchy mają taką marmurkowatą skórę? Bo Młody ma i nas pediatra nastraszyli że jak nie unormuje się do 3-4msc to może to oznaczać problem z brzuchem lub sercem. W piątek profilaktycznie idziemy na usg brzuch a na echo serca muszę nas jeszcze umówić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że ładnie przybiera. Moja w dwa dni przed skończonym 3 miesiącem 5780 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Summer super,że u Was lepiej.Przebieram już nogami,abyś napisała coś więcej.
Ovejita a jak przybiera?Mi też jest czasami przykro,że to karmienie wygląda,jak wygląda,z synem było inaczej. Co do skóry,to zdarzało się,że miała taką,ale nie non stop.Przyobserwuje ją ,to Ci napisze. A u Was non stop? Kupiłam synowi buty jesienne rozmiar 36,ale zimowe muszą być 37bo 36 na styk ,ma 8,5 roku
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam dziś markery nowotworowe wyniki w piątek podobno to na wszelki wypadek gin mnie nie straszy tylko mam dużą zmianę na prawym jajniku i wygląda podejrzanie na USG
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Dzięki dziewczyny za info o bujaczksch i matach, no trochę trzeba zainwestować w to kasy mama nadzieję że dziecko się nieco zainteresuje |
|
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka super waga małej !
![]() My mamy dziś 12tyg będzie gdzieś między 6,5-7kg ale nie wiem ile dokładnie bo ważę siebie z nim i odejmuje ![]() u nas dzisiaj taki dzień - Bączek większość dnia przespał, a ja tonę w praniu i prasowaniu przy pakowaniu nas w góry. Zrobiłam obiad i piekę ciasto, ale jak widać porządki będą później :P przy okazji widać moją nową fryzurę ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
a maluch bujaczkiem na pewno się zainteresuje
|
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wyglądasz super!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba dość sporo z długości zeszłaś? ![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Moja lala śpi od 14 z jedną przerwą na karmienie o 16 a już 17.30
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim dlatego że jest jednym z lepszych pediatrow w okolicy, uchronila nas od szpitala i wyleczyla z infekcji no i o każdej porze dnia i nocy mogę do niej dzwonić i pisać sms to dla mnie mega ważne Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyglądasz wspaniale.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak ja miałam kryzys to było wtedy kiedy ona miała skok więc robiła sobie zapotrzebowanie na większą ilość mleka Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
jeszcze 2kg mi zostały ale to prawda, po brzuchu ciąży nie widaćOvejita nawet nie wiem, ale ponad 20cm poszło na pewno |
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzała któraś z was czy są te chusteczki z babydream w Rossmann nasączone wodą miały być od września.
|
|
|
|
#710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monya mi tez robili badania krwi na raka i miałam nawet rezonans dolnej partii brzucha ponieważ miałam zmiany po obu stronach. To wszystko przed laparoskopia... po laparo okazało sie ze jednak zmiany nie sa rakowe. Na szczescie. Trzymam kciuki aby u Ciebie było tak samo! Cytat:
Emma swietnie wyglądasz! Podziwiam ze masz czas na to wszystko! I ciasto! Mi dzis udało sie wyjsć na spacer, zrobic pranie i rozpocząć obiad na jutro (skończę pewnie jutro)... |
||
|
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
To może i nawet lepiej wg mnie watherwipes strasznie mokre są. Kupię przetestuje i się zobaczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Bursztynku u mnie w rossku byly te chusteczki ! Kupue je jak tylko zuzyje żelazne zapasy tych z bionagietkiem
![]() Monya trzymam kciuki za markery, na pewno bedzie dobrze ![]() Emma wygladasz jak milion dolarów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Emma wyglądasz cudownie!
|
|
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz dzisiaj miałam ochotę wstać, ubrać się i wyjść z domu..
Moje dziecko doprowadziło mnie do tego stanu.. Ja wiem, ja rozumiem że skok itd. Ale moja cierpliwość powoli chyba się kończy.. Ta mega maruda darla się tak dzisiaj przy usypianiu że to już nawet nie blok tylko cała dzielnica ja słyszała.. Po godzinie darcia nagle jakby ktoś wziął pilot, nacisnąl czerwony przycisk i dziecko poszło spać... A ja leżę, telepie mnie w żołądku z nerwów i nie umiem się ogarnąć.. Serio.. Jeszcze moj mąż mnie wkurzył ze swoją motywacyjna gadka, serio miałam ochotę wziąć i go trzepnac.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos trzymaj sie dzielnie kochana. Czasem mega trudno jest rozpoznać o co chodzi maluszkowi, a chyba najtrudniej jest go wlasnie uspokoić kiedy w momencie zmęczenia jest tak poddenerwowany ze juz sam nie wie czego chce.
Dobrze ze sie udało! Mam nadzieje ze noc będziecie miec spokojna! |
|
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak serio to wierzę że mogłaś mieć dość, przecież gdzieś się ta cierpliwość kończy. Będzie dobrze, gdyby już te nasze dzieci były bardziej komunikatywne ile by to zaoszczędziło i im i nam nerwów. Trzeba ten czas jakoś przetrwać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje. U nas tez dość marudne popołudnie, ale usypianie odpukać do tej pory ok. A może za wcześnie ją usypiacie? Mój żeby nie wiem co to wcześniej niż 21 nie zaśnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- A u mnie ewidentny kryzys laktacyjny. Mały wisi na piersi co już od dawna się nie zdarzało- zawsze 3 min i koniec, biust i mnie sflaczały, ani kropli wycieku. No nic, trzeba przetrwać i mam cicha nadzieje ze mu się poprzestawia i będzie miał dłuższe przerwy w jedzeniu. Bo np dziś poszedł spać o chyba 15 i o 16 pobudka bo głodny, a ze u mnie dziś pokarmu mało to nie zjadł na śpiocha i nie przysnął tylko się wybudził i potem maruda a zasnąć nie mógł. Zreszta nie zawsze w dzień wyłapie ten moment ze głodny podczas drzemki i się budzi z płaczem a tak to by pospal i oboje bylibyśmy szczęśliwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami, szczerze współczuję
msm nadzieje ze to szybko minie. Pomysl dobie ze juz co raz bliżej magicznej bariery 3 miesięcy ! ![]() Rozi wczoraj tez miala dzien nie spania. I mnie tez dopadł ten kryzys, tak mi sie wydaje. Dzis specjalnie obejrzeć dzilam sie troszje później zeby uzbierac wiecej mleka w krotszym czasie... właśnie sie doje, zobaczymy co to będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Eluś, dobrze myślisz, moja dzisiaj ma 6 tygodni i 2 dni i od urodzenia przybrała już 2,2 kg. Waga na dzień dzisiejszy to 5300. Do pół roku to ona tę wagę chyba potroi, matko bosko. No ale długa jest, to widać.. a jakże inaczej skoro rodzice długie. 

przygotuj się na 11tyg i ponad 7kg hahaha 
cycek daje radę 
u nas bez zmian no może z tą różnicą że Lidka wogole nie chce już pić z butli żadnego mleka. Wisi tylko na piersi a tam szału nie ma. W czwartek pójdę ja zważyć zobaczę jak się sprawy mają.
za chwilę kolki miną 
tylko że jest go tak mało w domu 

Niestety nie jestem w stanie się przełamać i kupić ubrania w lumpku, weszłam raz i wszystko mi jakoś tak brzydko pachnie i w ogole mnie brzydzi. Ale zabawki używane czemu nie tym bardziej, że ceny niektorych zabawek powalają, a dzieci bardzo szybko z nich wyrastają. Na okazje pampersow też jeszcze nie trafiłam. 

msm nadzieje ze to szybko minie. Pomysl dobie ze juz co raz bliżej magicznej bariery 3 miesięcy !