|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Cytat:
miałam kredyt na zakup i remont mieszkania i dlatego miałam karencję w spłacie kapitału. Może masz propozycję innego produktu. Przemyśl skredytowanie zakupu i remontu (czy wykończenia) mieszkania bo nie wiadomo kiedy sprzedasz mieszkanie w którym mieszkasz obecnie i czy do czasu wyprowadzki wykończysz nowo zakupione mieszkanie. Negocjuj przedterminową spłatę w nowej transakcji - sprzedasz stare mieszkanie i spłacisz jednorazowo część nowego kredytu. Nie znam obecnych parametrów - ja skredytowałam się 6 lat temu i miałam bardzo dobre warunki. zazdroszczę garażu, my mamy miejsce parkingowe ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- ciasto albo słodycze może tort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() W Lokaah mają też fajne dodatki, ale nie pamiętam czy jedwab też. Kupowałam u nich wełniane szale w zeszłym sezonie, super są i cenowo ok. https://lokaah.pl/nasze-sklepy/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Weszłam dzisiaj na konto i zobaczyłam, że mam więcej kasy niż powinnam. Wchodzę w historię i widzę, że 4 płatności kartą "wróciły" i są oznaczone jako "zwrot transakcji karta debetową". Są to płatności z 3 różnych miejsc. Ktoś był w takiej sytuacji? To błąd banku?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakim banku? Ja miałam ostatnio taka sytuacje ale zatytuowaną „zwrot należnych odsetek” i to spory zwrot jak na odsetki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2107 |
... choć nie Westwood
|
Teraz np pekao po kontroli ma akcje, że zwraca prowizje za kilka lat za transakcje z bankomatów euronetu, może o to chodzi, może inne banki też mają takie akcje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to odsetki... Wątpię, bo idealnie odpowiadają kwotom, które wydawałam dwa dni temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() - po przedłużaniu skończyłam z większą ilością rzęs, niż miałam na początku (a i tak miałam sporo). Nie wiem jakim cudem, ale chyba właśnie dlatego, że ich nie tarłam - a przy demakijażu z tuszu do rzęs chcąc nie chcąc będę musiała je potrzeć, więc coś zawsze poleci. Plus uwielbiam 'babrać się w oku' jak mnie coś uwiera, a potem zdziwko, że rzęsy wypadają - gdy zaczęło być widać ubytki (po ok 4tyg) to na nowo zaczęłam używać eyelinera i te brakujące rzęsy jakoś bardzo nie odstraszały - widok twarzy z rana był przyjemniejszy i w końcu nie wyglądałam na chorą ![]() - po 48h już można rzęsy moczyć; byłam też nad morzem i nic im się nie stało po kontakcie ze słoną wodą Ja zrobiłabym od nowa, bo wkurza mnie już bawienie się w tusz i eyeliner (chociaż efekt eyelinera uwielbiam), tracę tylko czas rano. Ale z drugiej strony nie wiem do kogo iść, bo ostatnia (i pierwsza zarazem) kobieta kiepsko mi dobrała ich długość, a nie chcę skończyć z czymś, co ma połowa instalasek - interesuje mnie efekt jak najbardziej naturalny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do makijażu - eyelinera nie używam bo nie umiem rysować kresek ale cienie mam codziennie, bo lubię i nie chciałabym z nich rezygnować. Swoje rzęsy mam dosyć długie więc myślę, że taka długość by mi odpowiadała i jeśli już to chciałabym je zagęścić. Bo nawet teraz jak na nie patrzę to sobie myślę, że co z tego, że są długie jak sa rzadkie i przez to nawet tusz nie daje takiego efektu. I też bym chciała naturalny efekt, wachlarz, ale naturalny, a nie takie, które z kilometra wołają, że są sztuczne. No i jeszcze cena mnie odstrasza, bo jak pomyślę, że miałabym tyle wydawać co 3-4 tygodnie... Już 6 dych za paznokcie co 3 tygodnie to jakiś tam wydatek. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2018-09-26 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8590919 1]Macie pomysł do czego nosić czarne kryjące rajstopy z połyskiem? Materiał przypomina satynę, naciągnięty na nogi wygląda nawet trochę jak lateks, skóra, coś takiego. Pomierzyłam z różnymi kieckami z szafy i nie pasują mi do niczego, a podobno były drogie to i szkoda wyrzucać
![]() Spodniaca/ sukienka - krótka, raczej przy ciele, matowa. W stonowanym kolorze, a najlepiej czarna. Buty plaskie (do 3-5 cm obcas), botki. Sweter, albo ramoneska albo cos dluzszego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() Jaka cena jest u Ciebie w mieście? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie rzęsy mam moje własne (pomalowane Volume Lashes Feline). Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-19 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam, długość jest rewelacyjna
![]() Zabijcie mnie, ale ja zakładałam i uzupełniałam rzęsy za... 60 zł. To była taka letnia promocja, normalnie kosztowały 120. Pełnej ceny bym nie płaciła, a szczególnie 200zł, masz rację z tym, że łatwo się wciągnąć. Więc mój budżet za bardzo by na tym ucierpiał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2117 |
Konto usunięte
|
Dla mnie rzęsy to była tragedia. Siostra mi napisała na fb, że "nasz salon" obok domu ogłosił na fb, że poszukuje modelki na rzęsy i żebym poszła i spróbowała.
A dajta spokój. 5h leżałam. Oczu otworzyć nie można. Ja lubię spać, leżeć i nic nie robić, ale bez przesady. Poza tym efekt i tak nie jest jakiś wow. Nikt szczerze mówiąc nie zauważył, że mam rzęsy - miałam 1:1. Jak ich dotykałam to czułam tę sztuczność. Nie wyglądały źle. Były robione przez stażystkę pod okiem jednej z najlepszych "rzęsistek" w mieście. I to nie pierwsza byłam a ostatnia pod koniec stażu tej dziewczyny. Nie wyglądały te rzęsy sztucznie czy coś, ale w dotyku jednak były sztuczne. Cały czas je czułam na rzęsach. Efektu wizualnego żadnego poza delikatnym zagęszczeniem. Codziennie miałam jakąś rzęsę na płatku, policzku czy coś. Codziennie pchałam do oczu paluchy, bo mnie wnerwiały. Serio w życiu bym za to złotówki nie zapłaciła ![]() Ale może mówię tak, bo moje naturalne rzęsy są w miarę ładne, długie, czarne i podkręcone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny ☺
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85917437]Dla mnie rzęsy to była tragedia. Siostra mi napisała na fb, że "nasz salon" obok domu ogłosił na fb, że poszukuje modelki na rzęsy i żebym poszła i spróbowała.
A dajta spokój. 5h leżałam. Oczu otworzyć nie można. Ja lubię spać, leżeć i nic nie robić, ale bez przesady. Poza tym efekt i tak nie jest jakiś wow. Nikt szczerze mówiąc nie zauważył, że mam rzęsy - miałam 1:1. Jak ich dotykałam to czułam tę sztuczność. Nie wyglądały źle. Były robione przez stażystkę pod okiem jednej z najlepszych "rzęsistek" w mieście. I to nie pierwsza byłam a ostatnia pod koniec stażu tej dziewczyny. Nie wyglądały te rzęsy sztucznie czy coś, ale w dotyku jednak były sztuczne. Cały czas je czułam na rzęsach. Efektu wizualnego żadnego poza delikatnym zagęszczeniem. Codziennie miałam jakąś rzęsę na płatku, policzku czy coś. Codziennie pchałam do oczu paluchy, bo mnie wnerwiały. Serio w życiu bym za to złotówki nie zapłaciła ![]() Ale może mówię tak, bo moje naturalne rzęsy są w miarę ładne, długie, czarne i podkręcone ![]() U mnie to nigdy nie trwało 5h, max 2h. Kiepsko trafiłaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy studia wliczają się do stażu pracy?
Ludzie mają kosmiczne wymagania... Min 3 lata doświadczenia w pracy, na 3 x 4 h pracy w tygodniu... I nie wiem, czy w ogóle składać cv, czy nie? Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem warto wysłać CV nawet, jak się nie spełnia wszystkich wymagań. Często w ogłoszeniu przedstawiany jest profil kandydata idealnego, a w rzeczywistości zatrudniają osobę niespełniającą wszystkich wymagań. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
Nie wliczają. Doświadczenie to praca na takim samym/podobnym stanowisku.
![]() |
![]() |
#2124 | |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85917559]Zgadzam się. 2d bardziej zagęszczą. W ogóle 1:1 dają najmniej naturalny efekt i wyglądają jak pajęcze nóżki..[/QUOTE]
U mnie nie dały żadnego w sumie efektu, ani pajęczych nóżek ani jakiegoś szczególnego zagęszczenia, które by widziało otoczenie ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
"Sens zdarzeń pojawia się z opóźnieniem. Trzeba tylko przeczekać. To co dziś jest czystym cierpieniem, po czasie okazuje się przedsionkiem szczęścia i mądrości". Edytowane przez Dagunia Czas edycji: 2018-09-27 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym Kopnienta napisała, że ta pani kończyła kurs wobec czego powinna być teoretycznie bardziej niż mniej gotowa do zakładania rzęs samodzielnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2129 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba że możesz potwierdzić (papierologią) jakąś aktywność podczas tych studiów, która potwierdziłaby jakieś umiejętności, wtedy można podciągnąć to pod doświadczenie... ale i nie wszędzie taka magia przejdzie. Próbować można. Na przykład agencja, która próbowała zwerbować mojego TŻ do jego pierwszej pracy (jeszcze podczas studiów), wpisała mu dwa lata doświadczenia w tworzeniu aplikacji na telefony. A on po prostu brał udział w takim jakby konkursie?, w którym za napisanie iluś tam aplikacji, które osiągną odpowiedzią popularność, rozdawali telefony. To nie była żadna praca, nie miał na to umowy, jedynie mógł się pochwalić szeregiem aplikacji dostępnych w sklepie. Akurat pracodawca miał wymóg 2-letniego doświadczenia, praca miała polegać na tworzeniu aplikacji moblinej dla banku. Jego CV o dziwo przeszło, TŻ przeszedł jeszcze parę testów i tyle wystarczyło ![]() Ja miałam trochę podobnie, podczas studiów miałam taki okres, gdy tworzyłam "logikę" pod różne programy dla pewnej firmy. Miałam z tego parę umów o przeniesienie praw autorskich majątkowych, też sobie to podpięłam pod doświadczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.