![]() |
#1081 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, babcia tz to taka menda, tak jak i teściowa.. Wspolczuje Wam problemów z kupa - ja nie mogę narzekać, moja robi 3,4 dziennie.. Ale już sama nie wiem co bym wolała - problemy z kupa czy te wrzaski codzienne.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Oj współczuję wam tych bolących brzuszków, ale z krzykami jest u nas podobnie. Od kilku dni bez powodu drze się jak opętana nic nie działa ani cycek ani smocze
![]() Dzisiaj zdechł chomik mojej córki jak wróci ze szkoły będzie płacz mi zresztą też łezka poleciała. Franca była z nami 3 lata. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
Witam! Ja dziś dość aktywnie bo właśnie kupiłam auto. A dokładniej narazie podpisałam umowę i w środę odbieram. Tymek dzielnie zniósł wizytę w salonie samochodowym. Teraz odsypia a ja idę nadrabiać porządki bo weekend tez w rozjazdach i strasznie mi dom wyglada. Narazie bez większych krzyków, zobaczymy jak będzie potem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Łącze się w bólu krzykliwych dzieci... Kropek znow od kilku dni ma takie ataki płaczu, zazwyczaj wieczoremod 17-18. Kończą sie ok 20-21...masakra jakaś... zastanawiam sie czy to skok (chociaz ja tam nie sledze twgo i nie wiem kiedy jakie skoki są...), czy może coś neurologicznego... znów wykręca mi sie główką do góry
![]() Kropek ma tez ostatnio znow problemy z zasnieciem, bo rączki są, odkrywamy wszystko dookola, chcemy sotykac, więc to go rozbudza. Aktualnie znow wrociloamy do spowijania... Cami to co Ty opisujesz to u nas identycznie. Ryk- wrecz pisk ze bebenki pękają i wszystkie kieliszki w szafce. A podczas karmienia jejeje-odrywa-pisk-jejeje... Ciężko mu sie wyciszyć.. No i u mjie to samo z tz. Do mnie dziecko usmiechnie sie usmiechem mona lisy raz dziennie, przychodzi tz to sa smiechy chichy i piski z radości... ja to tylko mleczarnia jestem i ta zła od szczepienia, zakrapiania noska, etc.. Karolina jak Twoja sytuacja? Mam nadzieję, ze nie jest jakos mega powaznie.. Anima jaki samochod kupilas? Pozytywna jak Książę zniosle chrzciny? I jak jego kolki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Wtajemniczenie
|
Karolinka ja rzadko odbijam, ale noja nie ulewa praktycznie w ogóle. Wymioty zdarzyly sie drugi raz w jej życiu. Sadzisz że powinnam za kazdym razem odbijać, mimo iz nie mamy problemu z ulewanie ? Ona mi tak ladnie zasypia przy butelce na nic, że szkoda ją rozbudzić :/
Jezeli kp nie jest dla Ciebie to skoncz to i karm tak jak Ci serce podpowiada ![]() Summer, dziekuje za Twoje slowa o kp ![]() ![]() Anima jakie auto kupilas ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ka sobie obiecuje ze u nas krzyki miną po 3 miesiącach. Jak widać nie zawsze tak jest. U nas krzyki zawsze jak zmęczony. Ale tak szczerze to takich momentów ze nie śpi i nie krzyczy jest mało . Z 20 min po drzemce może. No i u nas inaczej- w zasadzie tylko ja skutecznie uspokoję. Bo nie powiem ze rozśmiesza. Bo to mały poważniak. Auto Honda jazz, małe ale zgrabne, wózek wejdzie. Oczywiście leasing żeby trochę z kosztów zejść. Pojutrze odbieram. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie róbcie sobie wyrzutów,ze dzieci się do was mnie śmieją... Patrzą na nasze mordki większość dni... My się im też nudzimy, dlatego tata po powrocie z pracy, babcia czy ktoś inny to jest mega urozmaicenie i powód do wyglupow! Glowa do góry! Moja wczoraj na mój widok wieczorem płakała... Normalnie musiałam zejść jej z oczu, bo ksiezna z tatusiem chciała się bawić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to bym chciała żeby mój kimś chciał się bawić. A on maminsynek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
mój też więcej do taty się uśmiecha
![]() współczuję dziewczyny płaczów i problemów z kupą ![]() ![]() po powrocie w domu był sajgon, od rana na szmacie latam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w ogole Norka czemu ja i Bursztynek Ci sie mylimy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Tez mialam wlasnie pytać jakie ![]() Ja miałam auto służbowe ale oddałam je bo ciagle sie cos psuło i ciagle do naprawy jeździło, do ostatniej naprawy je zawiozłam w dzien porodu 🤣. Miałam je odebrac o 16 a Tz dzwonił do nich z porodówki ze nie odbiorę. Po tygodniu pojechałam i mowie ze „tydzien temu zostawiłam auto w serwisie ale nie mogłam go odebrac bo...”i nie zdarzylam dokonczyc bo mezczyzna mowi „bo pojechała pani w zamian na porodówkę” 🤣. No i wtedy tez zdecydowaliśmy z Tz ze musze miec swoje solidne auto na którym moge polegac, szczególnie z dzieckiem. W zamian dostaje dodatek na auto i tez wzięłam swoje w leasingu jakies 4 tygodnie temu je odebrałam. Cytat:
Zua jak nigdy nie ulewa to chyba nie musisz jej odbijać. Moj sporo jesli nie odbije. Juz po wizycie. Dostałam antybiotyk oczywiscie i mam ta wydzielinę do tubki włożyć bo musza wysłać do laboratorium. Koncze ta zabawę z laktatorem. Nie daje juz mleka E. Teraz bede coraz mniej ściągać i musze szałwię zamowic. Znacie jeszcze jakies naturalne metody zakończenia laktacji? Nie chciałabym zadnych tabletek. Cytat:
Ładne autko!!! I wiekszy bagażnik? Jaki kolor? Ja tez wybierałam pod to zeby sie wózek zmieścił 🤣 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A lekarz nie podpowiedział Ci co masz zrobic? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
co do kupy ,to moja robi w środy
![]() co do płaczu,to ona bardzo mało płacze,tylko jęczy i wiem,że trzeba ją na ręcę ,bo chce spać,raz nam się wręcz darła w drodze z Krk,nie mogła usnąc i mąż bujał ją na tylnim siedzeniu,byliśmy zgnieceni ,jak sardynki ![]() Blanka też daje biogaje,prawie codziennie. Karolina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Karolinka mięta chyba też zmniejsza laktację.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie ,czy można pić pokrzywę podczas kp???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
Mięta też spowalnia laktację
![]() Czy Wasze dzieci też tak wpychaja piastki do buzi? ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Wtajemniczenie
|
KarolinaK szałwia super działa! ja piłam co 3h mocny napar z dwóch torebek. Poza tym co drugie karmienie mm, a co drugie pierś. Później coraz to rzadziej pierś podawałam. Piersi nie uciskałam, nie obwiązywałam bo to tylko zrobi niepotrzebne zastoje czy kolejne zapalenia z czym się ciągle borykałam.. mleka też nie miałam dużo, więc u mnie szybko poszło. Przy drugim będę walczyć dłużej
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() a szczególnie kciuki, woli je niż smoczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
I też nie wiem, jak na to wpływa moja dieta, a mleko, tj. twoje - warstwa śmietany na dwa palce. Ale czy to jest przyczyna? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas dziś dziwny dzień, młody obudził się z uśmiechem, ale nie minęła godzina i wrócił maruda. Drzemki sobie ucina po 10 minut na mnie, budzi się, krzyczy i tak w kółko. 40 minut lulalam dla 10 minut spania. Już jestem wykończona, nie wiem o co chodzi, bo spać źle, bawić źle, gadać źle, na rękach źle. Jedynie pocieszam się, że nie jestem sama i wygląda na to, że takie marudy to norma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Polu, ja piję, dość szybko planuję też małemu wprowadzić ją do diety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu mam błąd miało być 1,5 miesiąca.... A nie 1, 5h... Woec podobnie się zaczyna.. Aktualnie nadal kupy nie ma, ale też nie ma jeszcze płaczu, bąki już są tak śmierdzace że nie mogę wytrzymać w jej towarzystwie... Ja się tylko łudze, że to ten problem ze zwieraczem, że nie potrafią się zgrać... I ciśnie na zacisnietym... I tu jest problem..ma to minąć, ale kiedy?... Eh... Ostatnio słowo kupa powoduje u mnie gesia skórkę i obłęd w oczach. A flakami ze strachu mi wykreca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
Aniama gratuluję autka
![]() Karolina mam nadzieję że zapalenie szybko minie i laktacja też się wyciszy jak najszybciej bez problemu. Summer na pewno będzie płacz, za chwilę przychodzi ze szkoły. Camelku moja też oczywiście wcina piąchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
Co do kupek-u nas jest dzień w dzień... Ale oatatnio są zielone i zaczynam się niepokoić... bo u starszego tak zaczynała dawać objawy alergia...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
Blanka, u Prezesa tez baki cuchnace po kilku dniach. Nie martw sie poki co o Nine, ale mozesz pojsc do lekarza. Moj nic ciekawego nie powiedzial. Ale tez obstawiam nieprawidlowa prace miesni, bo czasem katetera nie moge wsunac.
Dzis wycisnelam z niego niezla ilosc, ale o konsystencji pasty do zebow. Kupy waszych dzieci sa nadal takie rzadkie jak na poczatku?? Bursztynku, planujecie nowe zwierzatko? Pozytywna, moze idzcie do lekarza?? A ktores z twoich ma alergie?? Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Juz doczytalam.... Starszy na alergie, ech ![]() Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wpakowalam Modego w kurteczke, czapeczke i wozek i bylismy na spacerze. A teraz spi dalej na tarasie ubrany. Niech sie nawdycha powietrza, wtedy zawsze ma lepszy humorek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.