![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. I
Zua jestem ogólnie zawiedziona tym ze tak wyszło. W tej książce „pierwszy rok życia dziecka” piszą ze do karmienia piersią trzeba dać sobie 4-6 tygodni zeby wiedzieć czy to dla Ciebie czy nie. U nas juz jest ponad 8 i ja nadal wątpię i ciagle sie tylko bardziej zawodzę. Dlatego juz wiem ze to nie dla mnie. Nie moge znieść ciagle podrażnionych brodawek i całej reszty. Teraz ta piers... wszystko to odbiera mi radość zajmowania sie dzieckiem bo ciagle sie czyms martwię.
Autko peugeot 2008 GT red. Wydaje sie duzo większy od mojego poprzedniego ale jest wyższy. Ferrari bym nie pogardziła 🤣. Cytat:
Hahaha leżę Cytat:
Młoda Ci dietę wprowadzila ![]() Tez ciagle czujecie glod jak karmicie??? Mogłabym jesc non stop. Nawet w ciazy nie czułam sie tak głodna... Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-10-01 o 16:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Ooo, Blanka, tego jeszcze nie było. Kupuje, choc u nas bypa dzis kupa. Pomoglam masazem, potem kateter i rowerek nozkami. Poszla pasta do zebow... Ale teraz kupuje te wlewki....
Karolina, jezeli kp odejmuje ci radosc z posiadania dziecka, to bez sensu to kontynuowac. Serio, podziwiam, ze w takim razie tak dlugo wytrzymalas. Ja poczatkowo tego nie znosilam, a teraz uwielbiam, ale gfyby bylo inaczej to przeszlabym pewnie na mm. Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
Karolina K ja odziwo mogłabym czasem nic nie jeść jem tylko po to żeby ten pokarm mieć. Ale to mnie stresuję mały te jego płacze i tak reaguje na stres gdyby nie karmienie to pewnie pilabym tylko kawę za kawa
![]() Mały dalej na mnie śpi czasem coś się pokreci, ale już teraz daje mu spac nie odkładam. Już sił brak, a jak pospi myślę będzie lepiej też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
My kapiemy przeważnie o 21, czasem o 20.
Karolinka ja jezdzilam pinad rok peugeotem 2008, cudne auto. Niestety pracodawca nie placil rat leasingowych i mi go brutalnie odebrała windykacja ![]() ![]() Ja lubię z jednej strony kp a z drugiej wolę odciagac. W kp lubie tą bliskosc i jak nie podaje jej piersi to odczuwam jakas pustkę, ciężko mi to wytłumaczyć, i boje sie że R tez to czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Karolina pamiętaj,że kp nie jest najważniejsze,są rzeczy ważniejsze i staraj się nie martwić.
Blanka przy kp kupa może być co 10 dni Camelitos spróbujcie wcześniej kąpać,a może pomoże tak,jak u nas. Czy któreś dziecko nie zasypia przy piersi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Dziecko mi padło o 19.30 a kąpiel miała być o 20. Ciekawe czy się zbudzi- ale raczej nie. I tak muszę go przebrać bo w tetrze zasnął.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do bliskości jak mój spi przytulony i zasypia często trzymając się moich palców i je ściskając to jest to milsze doznanie niż kp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie jedzenie praktycznie może nie istnieć bylebym miała 3 słabe kawy dziennie.
Poluś Szymek tylko wieczorem i w nocy zasypia przy piersi, w ciągu dnia na leżaczku, macie, w kołysce, wózku, nawet bujać go nie trzeba. Jest to dla mnie szał, bo Ewka była potworem do zasypiania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- A co do kąpieli my przeważnie kąpiemy ok. 21, ale tak co 3 dni mniej więcej. Widzę,ze u Was raczej codziennie są kąpiele. Ja Codziennie o podobnej godzinie przemywam buzię, rączki, sikusia i pupę woda przegotowana i załamania faldek i przebieram na noc, a po przebudzeniu na dzień. Po kąpieli u nas jest duże niezadowolenie, więc nie widzę potrzeby częściej go kapac..jak były upały to co innego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
Małe już śpi od 19.30 a ja padam po tych moich kulinarnych przebojach.. Ale zamrażarka pełna, słoiczków 30.. mamy zapasy
![]() U nas kupa raz na 5 dni już jakoś od 1,5msc, ale nie ma jakiegoś bólu, prężenia ot po prostu nie ma potrzeby wcześniej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak znudzi się mu leżenie w łóżeczku to zaczyna również marudzić i jak nie przyjdę to też będzie płacz - do czego staram się nie dopuścić. Najczęściej jest marudą jak jest zmęczony wtedy ląduje w wózku, przejadę się po pokoju i śpi ![]() ![]() śpioch spory stąd czasu mało aby się bawić czy ćwiczyć główkę czy Wasze dzieci mają zimne dłonie i stopy? Staszek ma non stop. Jak jeszcze założę mu grube skarpety to jest ok, ale rękawiczek nie będę mu wkładać ![]() w czasie upałów/ latem nie było problemu, a teraz martwię się czy nie jest mu za zimno. Uszy i policzki też czasem ma chłodne.. a w domu nie spada poniżej 22 stopni, dzisiaj do 23,5 mieliśmy ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-10-01 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
U nas tez zimne stopy i rąsie. Zakladam grybe skarpety na noc żeby bylo ciepło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też teraz w takich śpi ![]() Dzięki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
U nas też zimne, ważne, że karczek jest ciepły
![]() Dziewczyny, zrobiłam jej te wlewke.. I polecam z całego serca. Nie działa od razu, dziecko musi pocisnac żeby zrobić kupę, kupa jest po pachy, musieliśmy kąpać ![]() Takiej ilości kupy nie widziałam.... A Nina nawet nie płakała podczas robienia, tylko widać, że musiała się skupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy wszystkie jeszcze kąpiecie brzdące w wanience? Bo mąż jutro wynosi naszą na strych. Dużo lepiej kąpię nam się małego w dużej wannie już, dzisiaj był mega zadowolony. I chyba znalazłam sposób na te jego codzienne ataki płaczu o 18. Dzisiaj akurat przez przypadek wzięliśmy go do kąpieli właśnie o 18 przed płaczem, dość długo posiedział w wannie bo tak był zadowolony z polewania go prysznicem. Po kąpieli z uśmiechem na twarzy się ubierał i dał się odłożyć do łóżeczka i polezał trochę pod karuzelą. Potem zaczął marudzić więc wzięłam go do siebie na rogowkę i znowu napad płaczu, siedział i się uśmiechał a po sekundzie podkowa na twarzy i płacz nie z tej ziemi. Ale szybko udało mi się go uspokoić i zasnął zaraz po tym jak zawinęłam go w rożku. I teraz się zastanawiam czy to tylko przypadek że ten wieczór był tak spokojny, czy jednak przełożenie kąpieli na godzinę w której dostaje napadów płaczu tak poprawiło sytuację. Jutro spróbujemy znowu. Tyle czasu szukałam czapki zimowej dla małego aż dzisiaj znalazłam super czapkę z apaszką na allegro. Jutro zamawiam. Jutro też powinny przyjść też 3 pary niechodkow dla bażanta i koszulobody, które kupiłam z przeznaczeniem na swięta a to wszystko przez Smarta na allegro. Wolę kupić coś dodatkowego i mieć przesyłkę za darmo niż płacić za wysyłkę. Ciekawe jaka noc przed nami.. Póki co się kładę, bo niewiadomo jak długo pośpię. Dobranoc wszystkim! Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha Zua to ten od pożyczonych pieniędzy??? A tak w ogole to juz Wam cos spłacił? No z autka jestem zadowolona. Nawet Tz czasem nim woli jechać do miasta bo mniejszy. Ale najbardziej to mnie urzekła automatyczna skrzynia. Wczesniej jezdzilam jedynie na manualnych, nie sądziłam ze to taka wygoda automatyk. Cytat:
Dziekuje Wam kochane za wsparcie. Musiałam razem z antybiotykiem wziąc przeciwbólowe bo myslalam ze mi piers urwie. Zaczerwienieńie delikatnie schodzi ale teraz mam wielka gule w tej piersi taka na około 7 cm. No i jest strasznie spuchnięta bo pusta o wiele większa od drugiej pełnej. Cytat:
Emma Twoj Stas to śpioszek ale widocznie tyle snu mu potrzeba. Moj to ma krótkie drzemki w ciagu dnia po 20 czy 30 minut. Duzo jest za to aktywny w parku na macie, pod karuzelka, ogólnie chyba bardzo lubi jak do niego mowie i mu opowiadam bo zawsze wtedy sie do mnie uśmiecha patrząc mi w oczy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
Polu moja tylko czasem zasypia przy piersi najczęściej rano i oczywiście w nocy. Zdarza się że na południowej drzemce jak leżymy razem na łóżku to też.
Sandam już dawno zrezygnowałam z kąpieli na stojaku w pokoju ale nadal kąpie w wanience tylko że wkładam ja do wanny. Kropciu chyba ty pytałaś czy będziemy mieć jakieś nowe zwierzątko to odpowiadam że pewnie tak i pewnie znowu chomika ![]() Córka trochę popłakała, szkoda mi jej było, ale myślę że szybko ogarnie się ![]() Dziś zaliczone nauki przedchrzcielne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Karolina pytałaś o zatrzymanie laktacji więc ja działałam jednocześnie farmakologiczne i stara metoda obowiązywania piersi bandażem. Moja mama 40 lat temu też to stosowala inpolozna mi poleciła. Trudno powiedzieć czy działa bo szybko włączyłam lek. Właściwie to w ciągu dnia starałam się jak najdłużej chodzić obandazowana. Kolejność taka najpierw ciepły prysznic i masaż piersi potem ściągnąć pokarm laktatorem i obandazowac piersi zwykłym bandażem elastycznym. Ciasno jak się da tak jakbyś chciała ukryć że masz piersi pod bluzka. No w upały to ciężko było długo wytrzymać.i pewnie najpierw musisz mieć wyleczony stan zapalny. Lek nie jest jakimś złem jeśli to konieczne bierze się tylko 2 tygodnie i koniec laktacji. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Witam z nocnego dojenia !
Blanka super ze wlewka pomogla! Karolina taaaaaaak to ten od kasy. Podpytujesz w czas, bo akurat dzisiaj mam sie z nim spotkac i niby ma sypnac jakims groszem. Zobaczymy co dzien przyniesie. Kokosow sie nie spodziewam, ale ludzie, chociaz trochę ! ![]() Bursztynku nauki przedchrzcielne ???? Wtf ? Zaczyna bolec mnie gardło !!!! Nieeeeeeeee oby szybko przeszło, bo nie znoszę chorowac czy byc przeziebiona. Mam tak niski prób bólu, że kuz teraz czuje sie fatalnie i najchetniej zostalabym w łóżku przez cały dzień. I keszcze zaczyna sie katar, co za pech !!! Ratunku, co mogę brać ? Czym sie leczyć ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Za mną przeziębienie, więc powiem co pomogło. Na pewno ibuprofen, tabsy na gardło na zmianę płukanie solą i psikanie hascoseptem. Czułam się fatalnie a jakoś 2dni i po wszystkim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Odpisuję Wam od wczoraj, ale K. nie dał mi dokończyć :P Cytowałam na telefonie, ale teraz wylądowałam na kompie, więc lecę z pamięci. Bursztynku, piona - też mieliśmy nauki przedchrzcielne (u nas to się nazywało katechezą ![]() ![]() Karolinko, Twoja pierś nie wygląda dobrze ![]() ![]() Co do głodu podczas kp, to tak - ja jem zdecydowanie więcej i częściej też mam ochotę na słodkie. Dziś na śniadanie ja wrąbałam wielką bułkę z białym serem i czekodżemem - tż wymiękł w 3/4 porcji, a w połowie już marudził, że jest pełny ![]() Sandam, mój humor też jest w dużym stopniu uzależniony od humoru Młodego. Staram się z tym walczyć, ale czasem to nie jest takie łatwe. Camelku, K. też jest antysmoczkowy. Bratowa mi podpowiedziała, że antysmoczkowe dzieci często akceptują smoczki kauczkowe (smoczek bibs konkretnie). Póki co nie wgłębiałam się w temat, ale będę o tym czytać ![]() Summer, Julanna- korzystałyście z pomocy doradcy do nauki motania chusty kółkowej? Faktycznie szybko i łatwo się mota? Mój brat z żoną kupili mi w prezencie urodzinowym chustę kółkową (oczywiście po konsultacji ze mną) i bratowa powiedziała, że była na spotkaniu chustowym gdzie pokazywali jak motać. Ma mi pokazać, bo sama sobie też bierze taką chustę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
Elu a jakie tabsy na gardlo ? Mi w aptece powiedzieli że przy kp mogę tylko paracetamol :/ jaką dawkę ibuprofenu stosowalas ?
Jeszcze zapomnialam Wam napisac, ze ja tez jem i jem i jakos skonczyc nie mogę. I ani trochę nie skonczyla mi sie faza na słodkie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak rozmrazacie mleko? W lodówce czy w temp. pokojowej? I jak później to mleko podgrzewacie?
Chce dac małemu trochę odciagnietego mleka, które mam w zamrażalniku, bo z piersi mam flaki a on ciągle chce jeść.. Na domiar złego wszystko co zjadł z piersi - ulal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.