|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą: | |||
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej |
|
13 | 7,88% |
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej |
|
48 | 29,09% |
| były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło |
|
31 | 18,79% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej |
|
6 | 3,64% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej |
|
13 | 7,88% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło |
|
54 | 32,73% |
| Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() ale za to niedawno mialam 2 razy bo wynik pierwszej pani doktor zgubila ![]() a jak Wam jakis czas temu pisałam o moich perypetiach z nadżerką i fotodynamiką to sie okazało że to faktycznie nie nadżerka tylko ektopia... to jak pani doktor farmakologicznie ektopie leczy to ja sie juz nie dziwie czemu mi powiedziala ze to nie skutkuje...
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po drugiej tabletce...pewnie za wcześnie na jakiekolwiek weryfikacje, ale jak na razie zauważam lekki ból głowy i parcie na pęcherz
ale to raczej normalne z tego co wiem, poza tym miesiączka tak jakby mniej bolesna (?) miejmy nadzieję, że zostanie tak jak jest, bo czuję się dobrze...ale jak to mówią: nie chwal dnia przed zachodem słońca
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a okres tez mialam bolesny
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze...a na początku też chwaliłaś, więc zostaje tylko czekanie.
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
ja po 12 dniach mam plamienia i lekkie zaburzenia wzroku dlatego po 2 opakowaniu chyba zmienie,ale yasminelle jest super pod tym wzgledem,ze w ogole nie chce mi sie po nich jesc...jak kiedys"pochlanialam " wszystko co bylo pod reka tak teraz jem tylko sniadanie,obiadu nie dojadam a kolacje to juz w ogole sobie odpuszczam bo mnie naciaga....
|
|
|
|
#4806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy jak bedzie pod koniec blistra- po kilku tabl. ciezko cokolwiek oceniac
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
niech ktoś zabierze magdalenke bo mnie cos zaraz trafi...
|
#4809 |
|
Przyczajenie
|
tak sobie czytam jak zachwalacie yasminelle...a ja wam powiem, że dzisiaj wzielam 11 tabletke i dalej mam normalny okres (a nie plamienia, z którymi sie liczyłam) na początku jakby mi nawet pomogły, bo te najpodlejsze dni stały sie całkiem znosne, poza tym czuje sie dobrze (poza lekkim dołem z powodu braku widoków na koniec okresu
) i też troche straciłam apetyt. Martwi mnie to krwawienie, bo to naprawde uciązliwe przez tyle czasu. nie wiem, moze przy pierwszym blistrze tak ma byc, ale nie przypominam sobie takiej informacji z ulotki. nie pytam, czy któras tak miała, bo może to było wczesniej a powtarzanie którys raz tego samego to widze wielki problem...i mowiąc szczerze - nie dziwie sie jakby jednak któraś miała ochotę odpowiedziec, to sie nie obrażę
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. masz racje było o tym już:P
|
|
#4811 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem, w drugim tygodniu(dokladnie w 15 dniu) zapomniałam wziac tabletkę, a do tego na drugi dzien wymiotowalam(chociaz wlasciwie nie jakos mocno) i minelo mniej wiecej 10 godzin od wzieca tabletki, mam się czego w takim razie obawiac, działanie tabletek jest osłabione?
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez MaRtUhA Czas edycji: 2008-08-14 o 20:05 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
któż to ta cała Magdalenka?
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzyj do wątku o prawdopodobieństwie to zrozumiesz
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
acha to ja tez muszęzajrzec bo wałsnie tez sie zastanawialam kto to
|
|
|
|
#4816 |
|
Raczkowanie
|
O MATUCHNO!!!
nie no, dziewczyny nie bądźcie takie surowe, pytań trzeba pogratulować, a ona w ogóle wie co to seks, czy po prostu, wie że coś tam jej facet wtyka, nie wiadomo po co, no ale jak się już uparł
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
neska22 ja jestem za tym, żeby magdalenkę poznać bardziej...będziemy się mogło pochwalić, że ten pierwszy światowy przypadek ciąży odbytniczej to nasza znajoma
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Przyczajenie
|
Marwari dziękuję, że mimo wszystko odpisałaś
a poza tym ktoś tu wspominał o odzywianiu, to powiem wam, ze moja pani doktor uparła sie, żebym stosowała sie do tzw. piramidy zdrowego żywienia, choc właściwie to i tak w miare przyzwoicie jadłam do tej pory (fast foody od swieta, mięso tylko chude), tylko słodycze bardzo lubię (ale jem tylko to, co związane z czekoladą; chipsy i paluszki, czy napoje gazowane i cukierki odstawiłam dawno temu)... nom to mówiła, że poza tym trzeba pic codziennie sok z buraków własnej roboty i wyeliminować słodycze, bo nieodpowiednia dieta może rozrzedzać krew, a u mnie morfologia słaba i anemia od ponad roku, a te całe Y mają mi zmniejszyć obfitość, więc staram sie stosowac do tej diety...ale juz 3 miesiąc bez skutków
|
|
|
|
#4821 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze warto spróbować
mój TŻ ze swoim niekonwencjonalnym poczuciem humoru doszedł właśnie do wniosku, że trzeba ją zapłodnić za samą głupotę...czasem przerażają mnie te jego chamskie żarty chociaż gdyby się zastanowić to też mam podobne poczucie humoru.
|
|
#4822 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() byłam u ginekologa i przepisała mi Y. czekam z niecierpliwoscia na okres i na to co mnie spotka bo braniu tabletek. sa to moje pierwsze tabletki. pytanie brzmi ;D co zrobic eby sie za pierwszym razem nie stresowac?? uzgodnilismyz chłopakiem ze oprócz tabletek zabezpieczmy sie gumka a wiem ze i tak sie bede bała wpadki.. aj ta moja psychika.. Poradzcie cos kochane! moze wy mi przenmówicie do rozsadku
|
|
|
|
#4823 | |
|
Raczkowanie
|
Ależ mnie milutko wizaż zaskoczył z życzeniami
dziękuję ![]() Cytat:
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam opory przez jakies 3 miesiace... w sensie, balam sie, ze moge byc w ciazy.... a teraz? kurcze, zyc nie umierac!
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisze to co u mnie wywoluja tabletki.. prawda jest taka,ze przed ich braniem jadlam 5 , a nawet 6 posilkow dziennie,,...teraz jednak nie umiem wrecz patrzec na jedzenie co w moim wypadku jest plusem
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kto nie ryzykuje ten nie ma
|
|
|
#4827 |
|
Przyczajenie
|
eh.. kiedys sobie obiecałam ze moj pierwszy raz to ma byc przyjemnosc a nie ze facet bedzie "wtykał" we mnie jakas folie-czyli dokładnie to co powiedziałyscie, ale jednak moja psychika chyba nie ogranie tego... strach jest wiekszy ;P
a Wy po jakim okresie zrezygnowałyscie z gumki, jako dodtaku do tabletek?? i takw ogole to wiem ze tabletki to najlepsza metoda ale jednak wskaznik Pearla wynosi 0,1 i nawet to mnie powstrzymuje ;P pozdrawiam i dzieki za odp )
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
ostatnio pisałam,że przy drugim opakowaniu w 19 dniu dostałam plamień. To było przedwczoraj. Wczoraj również miałam te dziadowskie plamienia. A dziś? Dziś biorę 21 tabletkę i od rana mam miesiączkę normalną... nie wiem co jest. To plamieniem już nazwać nie można, to normalny okres. Mocny, czy tam obfity, jak to sie określa. Przeraża mnie myśl,że cos jest nie tak. Do mojej pani doktor bedę mogła pójsć dopiero w czwartek, bo dopiero wtedy przyjmuje. Nie wiem co robić. Dziś skończę opakowanie i przerwa do nastepnej soboty. Zobaczę jak sie "sprawy" potoczą... P.S. Najgorsze,że bardzo źle się czuję. Straaaasznie bolą mnie plecy u dołu i jajniki. Wziełam co prawda tabletkę,ale wiecznie działać nie będzie. Ehhh, tabsów mi sie zachciało, to teraz mam...
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

ale to raczej normalne z tego co wiem, poza tym miesiączka tak jakby mniej bolesna (?) miejmy nadzieję, że zostanie tak jak jest, bo czuję się dobrze...ale jak to mówią: nie chwal dnia przed zachodem słońca

a okres tez mialam bolesny

nie no, dziewczyny nie bądźcie takie surowe, pytań trzeba pogratulować,
a ona w ogóle wie co to seks, czy po prostu, wie że coś tam jej facet wtyka, nie wiadomo po co, no ale jak się już uparł