Meridia - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-14, 02:51   #1351
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Ojojojoj, ale się burza rozpętała Hehehe, widzicie, która jest godzina mojego postu a tak się cieszyłam, że mogę spać Więc dziś zamiast kręcić się bez sensu w łóżku, to wstałam, zrobiłam 50 brzuszków i zaglądam do Was, a tu burza...

Więc może kilka słów ode mnie na temat powyższej burzy Ja też niestety uważam, że przy wzroście 160 i wadze 66 kg Meridia nie jest wskazana Dla tego wzrostu i tej wagi BMI wynosi 25,8, co owszem jest nadwagą, jednak z takim małym "ale", prawidłowa waga tu do 25 BMI, więc jak widać, koleżanka ma bardzo niewielką nadwagę. Jeśli dobrze pamiętam Meridia ma zastosowanie w otyłości olbrzymiej, a więc BMI powyżej 30 (w przypadkach cukrzycowych 27), więc nijak ma się wskazanie do stanu faktycznego koleżanki.

Owszem, tu się zgodzę z Tobą Blondi że można wyglądać i czuć się źle nawet przy takiej niewielkiej nadwadze, bierze się to zapewne z budowy anatomicznej ciała, jednak wyznacznikiem jest tu BMI. (Chociaż ja kiedyś zjechałam do 85 kg przy wzroście 170 i czułam się wspaniale)

Dlaczego tak ostro protestuję? Ano dlatego, że osoba o mniejszej wadze ciała może być narażona na większe skutki uboczne, na nieprawidłowe metabolizowanie się leku w tkankach. Wiadomo, tłuszcz to komórki, a im więcej go jest tym więcej komórek, a im więcej komórek tym w większej ich liczbie rozkłada się lek. A skoro rozkłada się na większą ilość komórek, to w każdej z nich jest mniejsze stężenie leku (relatywnie do mniejszej ilości komórek tłuszczowych). A skoro jest większe stężenie w komórce tym większa szansa na powikłanie, czyli skutek uboczny.
Tak więc teoria o tym, żeby nie brały tego leku osoby poniżej 30 BMI nie jest tak do końca wyssana z palca. Ale każdy jest odpowiedzialny za własny organizm, za własne zdrowie i to co jemu zgotuje, to z tym później będzie się męczył, może nawet do końca życia... w imię czego? założenia ładnej sukienki, podobania się chłopakowi? Nie warto, sukienka wyjdzie z mody, chłopak odejdzie a problemy ze zdrowiem mogą zostać. Aż ciśnie mi się na język (a raczej palce na klawiaturze ) przykład naszej Diubki i jej guli pochodzącej prawdopodobnie z brania Meridii. Ja już nic nie chciałam mówić, ale osoba, która ma łapki jak patyczki bierze tak silne leki, to aż ciarki przechodzą. (Dziubko nie gniewaj się na mnie za to co napisałam, ale chcę ostrzec inne dziewczyny).

No nic, nawymądrzałam się tu trochę, pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale ja mam spore doświadczenie z Meridią, sporo o niej wiem i niestety wiem co za świństwo sama biorę. Naprawdę dziewczyny, jak macie kilka kg za dużo to nie warto się tym faszerować Ja ważę jeszcze blisko 100 i to jest całkiem inna bajka...

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 09:16   #1352
sweetpinky
Zakorzenienie

Blondyna20 dziękuję za wsparcie

a co do reszty? spodziewałam się tego.
Jak można kogoś oceniać po liczbach??? skoro lekarze każą mi się odchudzić czyli widocznie jest coś nie tak.
I wogóle śmieszy mnie fakt, że wierzycie w internetowe kalkulatory BMI bo to pic jak ich mało. Mi w internecie wychodzi lekko ponad 25 a u dietetyka który wykonywał pomiar wychodzi grubo ponad 28.
I nie porównujcie mnie ze sobą. Bo jedna może mieć grube kości i mieć wzrost ponad 170 i ważyć 100 kg ale może wyglądać lepiej niż ja. Nie macie przed sobą mojego zdjęcia i też nie macie możliwości widzieć mnie na codzień więc trochę zrozumienia. Nie wiem skąd w Was taka niechęć

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 09:50   #1353
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Blondyna20 dziękuję za wsparcie

a co do reszty? spodziewałam się tego.
Jak można kogoś oceniać po liczbach??? skoro lekarze każą mi się odchudzić czyli widocznie jest coś nie tak.
I wogóle śmieszy mnie fakt, że wierzycie w internetowe kalkulatory BMI bo to pic jak ich mało. Mi w internecie wychodzi lekko ponad 25 a u dietetyka który wykonywał pomiar wychodzi grubo ponad 28.
I nie porównujcie mnie ze sobą. Bo jedna może mieć grube kości i mieć wzrost ponad 170 i ważyć 100 kg ale może wyglądać lepiej niż ja. Nie macie przed sobą mojego zdjęcia i też nie macie możliwości widzieć mnie na codzień więc trochę zrozumienia. Nie wiem skąd w Was taka niechęć
Tu na prawdę nie chodzi o niechęć, źle to interpretujesz. Tu chodzi o Twoje zdrowie, o to, że masz za niską wagę na branie tego LEKU, o to, że masz za małą ilość komórek by lek na tyle się w nich rozłożył, by Tobie nie zaszkodzić w większym stopniu niż nam grubasom. Na moje bierz sobie co chcesz, rób ze sobą co chcesz, tylko miej na względzie, że konsekwencje mogą być niewesołe.

Powiem tak, jeśli sie zdecydujesz na branie Meridii to będzie to Twoja decyzja, forum jest po to by wspierać, więc ja będę Tylko jedna prośba... jak zaczniesz mieć nieprzewidziane skutki uboczne, to pisz o nich także... niech to będzie przestroga dla innych.

Proszę, nie odbierajcie mnie źle, trochę się znam na tym leku i dzielę się z Wami swoją wiedzą by nie brać czegoś w ciemno myśląc, że to złoty środek na schudnięcie.

Stary 2008-08-14, 09:53   #1354
sweetpinky
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie wiem czy będę ją zażywać, to jest zależne od lekarza, jeśli zdecyduje, że nie mogę brać tych tabletek napewno ich nie kupię od kogoś lub na czarnych rynku.

Stary 2008-08-14, 09:59   #1355
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem czy będę ją zażywać, to jest zależne od lekarza, jeśli zdecyduje, że nie mogę brać tych tabletek napewno ich nie kupię od kogoś lub na czarnych rynku.
I to się chwali Pozdrawiam i udanego dzionka

Stary 2008-08-14, 10:15   #1356
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
I to się chwali Pozdrawiam i udanego dzionka
dziękuję
ja naprawdę nie chce sobie zrobić krzywdy. Nawet gdy lekarz mi przepisze a będę się źle czuć napewno ją odstawię.
Obserwuję moją szwagierkę która od jakiegoś czasu ją bierze i jest bardzo zadowolona i ładnie już schudła dlatego i ja bym chciała spróbować, może mi pomoże? zobaczymy

Stary 2008-08-14, 10:23   #1357
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
ja naprawdę nie chce sobie zrobić krzywdy. Nawet gdy lekarz mi przepisze a będę się źle czuć napewno ją odstawię.
Obserwuję moją szwagierkę która od jakiegoś czasu ją bierze i jest bardzo zadowolona i ładnie już schudła dlatego i ja bym chciała spróbować, może mi pomoże? zobaczymy
W każdym razie życzę Ci powodzenia i trzymam Daj znać co lekarz powiedział

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 10:25   #1358
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
W każdym razie życzę Ci powodzenia i trzymam Daj znać co lekarz powiedział
napisze napewno

Stary 2008-08-14, 14:14   #1359
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Każdy ma własne zdanie na ten temat Powiem tak...moje BMI po schudnięciu wynosi 23,2 Nogi nadal mi się obcierają jeszcze ostatnio miałam całe czerwone Chrostki które mi krwawiły Jeśli tak ma wyglądać prawidłowa waga to co mają osoby szczupłe których nogi się nie obcierają? poza tym waga prawidłowa jest od 18 do 24 ja mam 23,2 więc do 20 mi jeszcze trochę
Nie namawiam nikogo do brania bo fakt jest to szkodliwy lek...ale tu nie chodzi o podobanie się komuś,osoba niska po prostu chce wyglądać normalnie jak każdy...chce nosić spódniczki...itd pokazać się na plaży czy to tak wiele?
Ja nie oceniam ludzi po liczbach,chyba że ktoś naprawdę przesadza...ale sami spójrzcie np na przykład naszej Dziubki nie waży wiele....ma chudziutkie łapki....a jednak bierze...ważne jest by się dobrze czuć we własnym ciele i wyglądać normalnie.Mam koleżankę która ma 148 cm wzrostu waży 56 kilo jest naprawdę malutka...jej BMI to coś koło 25...niby niewiele...ale wiecie jakie ma nogi? Bardzo grube i się z nimi męczy...także wiem jaki to ból sama mam niby prawidłową wagę....i co z tego jak szczupła nie jestem...Jeśli lekarz przepisuje taki lek po mimo niskiego BMI to chyba wie co robi...każdy mój znajomy który bierze ma maxymalnie 26 BMI...a z wyglądu dałabym im może z 30... Także ja się patrzę też na wzrost i wygląd...małe to nie to samo co duże
To moje zdanie ....osobiste ale oczywiście szanuję inne zdania odmienne...pozdrawiam:rol leyes:
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 16:02   #1360
sweetpinky
Zakorzenienie

tak więc od mojego lekarza dostałam receptę, nie widział żadnych przeciwskazań, zaczynam od poniedziałku

Stary 2008-08-14, 16:14   #1361
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikipalka Pokaż wiadomość
Całkowicie Cię popieram. Normalnie brak mi słów jak czytam pomysły innych... Szkoda naszych nerwów. I apeluję do kobiet, które tak napalają się na M: to jest LEK NA OTYŁOŚĆ i na receptę.
No coz. MOja kosmetyczka brała rok temu bez badan własnie. I na pewno nie wazy nawet w granicach 80 kg. O co chodzi?? Jesli mam ochote je brac jak tik taki czy komus ubedzie? Moja sprawa przeciez.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 16:28   #1362
jobu33
Wtajemniczenie

To ja coś wkleje dla tych co nie konsultuja brania meridii z lekarzem

Meridia (sibutramine), lek przeciw otyłości, może być przyczyną poważnych kłopotów ze zdrowiem. Sibutramina może powodować objawy uboczne, m.in. suchość w ustach, bezsenność, zaparcia, utratę apetytu, kołatanie serca, wzrost ciśnienia tętniczego
- ostrzegają organizacje konsumenckie w Stanach Zjednoczonych.

Przeciwnicy leku argumentują, że ryzyko związane z przyjmowaniem sibutraminy jest niedoceniane, a sam preparat nie gwarantuje trwałej utraty kilogramów. Głównym zarzutem pod adresem leku jest to, że podnosi ciśnienie krwi, a tym samym zwiększa ryzyko zawału serca i udaru mózgu.

Trzeba jednak pamiętać o wpływie leku na ciśnienie - dodaje profesor. - Nawet niewielki wzrost rozkurczowego (dolnego) ciśnienia tętniczego zwiększa ryzyko choroby serca o 6, a udaru mózgu aż o 15 proc. - ostrzega Hensrud.

U wiecej niz 10% pacjentow dochodzi do suchosci w ustach, bezsennosci, zaparc.

Przyjmowanie tych preparatow z innymi medykamentami moze prowadzic do znacznego podniesienia cisnienia i wzrostu czestotliwosci bicia serca.

Na swiecie zanotowano co najmniej 34 wywolanych Sibutraminem przypadkow smiertelnych.

Działania niepożądane, takie jak suchość w jamie ustnej, bóle głowy, zaparcia, bezsenność i pobudzenie, były na ogół łagodne. Obserwowano średni wzrost skurczowego i rozkurczowego ciśnienia tętniczego krwi od 1 do 3 mm Hg, a średnie przyspieszenie częstości tętna wynosiło od 3 do 7 na minutę. Przeciwwskazaniem do stosowania sibutraminy są zaburzenia rytmu serca i niewyrównane nadciśnienie krwi. Nie należy stosować sibutraminy u osób stosujących leki przeciwdepresyjne, neuroleptyki, leki przeciwmigrenowe, opioidy. Jaskra, ciężka niewydolność wątroby i nerek stanowią przeciwwskazania.

I to wszystko

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 17:37   #1363
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
To ja coś wkleje dla tych co nie konsultuja brania meridii z lekarzem

Meridia (sibutramine), lek przeciw otyłości, może być przyczyną poważnych kłopotów ze zdrowiem. Sibutramina może powodować objawy uboczne, m.in. suchość w ustach, bezsenność, zaparcia, utratę apetytu, kołatanie serca, wzrost ciśnienia tętniczego
- ostrzegają organizacje konsumenckie w Stanach Zjednoczonych.

Przeciwnicy leku argumentują, że ryzyko związane z przyjmowaniem sibutraminy jest niedoceniane, a sam preparat nie gwarantuje trwałej utraty kilogramów. Głównym zarzutem pod adresem leku jest to, że podnosi ciśnienie krwi, a tym samym zwiększa ryzyko zawału serca i udaru mózgu.

Trzeba jednak pamiętać o wpływie leku na ciśnienie - dodaje profesor. - Nawet niewielki wzrost rozkurczowego (dolnego) ciśnienia tętniczego zwiększa ryzyko choroby serca o 6, a udaru mózgu aż o 15 proc. - ostrzega Hensrud.

U wiecej niz 10% pacjentow dochodzi do suchosci w ustach, bezsennosci, zaparc.

Przyjmowanie tych preparatow z innymi medykamentami moze prowadzic do znacznego podniesienia cisnienia i wzrostu czestotliwosci bicia serca.

Na swiecie zanotowano co najmniej 34 wywolanych Sibutraminem przypadkow smiertelnych.

Działania niepożądane, takie jak suchość w jamie ustnej, bóle głowy, zaparcia, bezsenność i pobudzenie, były na ogół łagodne. Obserwowano średni wzrost skurczowego i rozkurczowego ciśnienia tętniczego krwi od 1 do 3 mm Hg, a średnie przyspieszenie częstości tętna wynosiło od 3 do 7 na minutę. Przeciwwskazaniem do stosowania sibutraminy są zaburzenia rytmu serca i niewyrównane nadciśnienie krwi. Nie należy stosować sibutraminy u osób stosujących leki przeciwdepresyjne, neuroleptyki, leki przeciwmigrenowe, opioidy. Jaskra, ciężka niewydolność wątroby i nerek stanowią przeciwwskazania.

I to wszystko
,,jolek,,dzięki...ale ..jest jeszcze...lepsz...znaczy gorzse....i tam była ta jatka!!!
Mariolka Dubiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 17:49   #1364
sweetpinky
Zakorzenienie

Meridię powinien przepisać lekarz co zna dobrze daną osobę bądź po badaniach i tyle! co tu więcej pisać

Stary 2008-08-14, 17:59   #1365
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Każdy robi jak chce...ulotkę każdy w zębach miał...więc nie rozumiem o co się spieracie....jeśli jest ktoś nienormalny i sam chce ryzykować to proszę bardzo...jego sprawa...w razie czego będzie miał pretensje tylko do siebie...a i tak nie uchronicie takiego jeśli będzie uparty to i tak weźmie.
Stary 2008-08-14, 19:30   #1366
klaritka444
Przyczajenie

Hejka! Dawno tu nie zaglądałam... Waga jak stoi tak stoi... Jest to 72,5kg. A do tego te Ciągłe zawroty głowy, wypadanie włosów i bladość. Postanawiam że od jutra jeszcze ostrzejszy rygor... Niby schudłam 20 kg ale ostatnio na wiele sobie pozwoliłam. Trzymajcie kciuki...
klaritka444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 19:37   #1367
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaritka444 Pokaż wiadomość
Hejka! Dawno tu nie zaglądałam... Waga jak stoi tak stoi... Jest to 72,5kg. A do tego te Ciągłe zawroty głowy, wypadanie włosów i bladość. Postanawiam że od jutra jeszcze ostrzejszy rygor... Niby schudłam 20 kg ale ostatnio na wiele sobie pozwoliłam. Trzymajcie kciuki...
../trzymam..kciuki...ciesze sie z toba...ale wytlumacz...tym...id,,,,, ,,,sory...co oni robią???????????????????p ozdrawiam..dzis tez mam doła!!!Pa!!!
Mariolka Dubiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 20:35   #1368
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolka Dubiel Pokaż wiadomość
../trzymam..kciuki...ciesze sie z toba...ale wytlumacz...tym...id,,,,, ,,,sory...co oni robią???????????????????p ozdrawiam..dzis tez mam doła!!!Pa!!!
mogłabyś nie pisać hasłami? jeśli masz coś do powiedzenia mi czy komukolwiek napisz to.

Stary 2008-08-14, 21:46   #1369
madzia12g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
A ile kilogramów masz nadwagi? Może po prostu jesteś za młoda na taką dawkę i dlatego....wiesz teraz lekarze się boją bo to jednak silny lek,a waga i wiek mają tutaj znaczenie....na pewno będzie lepiej Pozdrawiam ciepło
Witaj kolezanko (tylko na Ciebie można liczyc-ha ha ha )---nie jestem młoda bo mam 34 latka i dosyć duzo do stracenia --z wagi 103 kg spadło narazie nie 3kg jak pisałam wcześniej ale po zważeniu na lekarskiej wadze (i chyba tej się będę trzymać)-5 kg--więc ważę 98 przy wzroście 167 przez miesiąc na Meridii 10 i ostrej diecie--pozdrawiam
madzia12g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 22:17   #1370
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez madzia12g Pokaż wiadomość
Witaj kolezanko (tylko na Ciebie można liczyc-ha ha ha )---nie jestem młoda bo mam 34 latka i dosyć duzo do stracenia --z wagi 103 kg spadło narazie nie 3kg jak pisałam wcześniej ale po zważeniu na lekarskiej wadze (i chyba tej się będę trzymać)-5 kg--więc ważę 98 przy wzroście 167 przez miesiąc na Meridii 10 i ostrej diecie--pozdrawiam

Oj to przepraszam Ja na Pani powinnam mówić Hmmm...wiesz co do Meridii 10 to możliwe że chudniesz dobrze Bo na 15 na pewno byś schudła o wiele więcej
Ale nie ma się co spieszyć powoli i do celu Ja zaczęłam chodzić na basenik sporo mi pomaga tylko 2 razy w tygodniu
Proponuję to samo jeśli masz na tyle czasu
Tylko pamiętaj nie przesadzaj z dietą w sensie nie rób głodówek bo po odstawieniu apetyt wróci i rzucisz się na jedzonko a na pewno byś tego nie chciała
Ja np jem dużo owoców i obiadki śniadanka ale w małych ilościach i pomaga
Pozdrawiam
Gratuluję spadku wagi i determinacji
Stary 2008-08-14, 22:21   #1371
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Mariolka Dubiel Pokaż wiadomość
Jeśli masz coś do powiedzenia do mów otwarcie a nie takimi tajnikami to dziecinne.
Po drugie krytykujesz dziewczynę która chce schudnąć z 10 kilogramów nie wiesz nawet jak na to reagowałaby ,a nie widzisz że twojej koleżance wypadają włosy?
życzysz jej powodzenia w odchudzaniu Pomimo że chyba ten skutek uboczny który ona ma ...to nie jest zbyt ciekawy...powinna odstawić meridię...a ty zamiast jej doradzić to zajmujesz się krytykowaniem osób których nawet nie próbujesz do końca wysłuchać...
Ale mimo to pozdrawiam Cię...
Stary 2008-08-15, 08:14   #1372
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Jeśli masz coś do powiedzenia do mów otwarcie a nie takimi tajnikami to dziecinne.
Po drugie krytykujesz dziewczynę która chce schudnąć z 10 kilogramów nie wiesz nawet jak na to reagowałaby ,a nie widzisz że twojej koleżance wypadają włosy?
życzysz jej powodzenia w odchudzaniu Pomimo że chyba ten skutek uboczny który ona ma ...to nie jest zbyt ciekawy...powinna odstawić meridię...a ty zamiast jej doradzić to zajmujesz się krytykowaniem osób których nawet nie próbujesz do końca wysłuchać...
Ale mimo to pozdrawiam Cię...
Witam, chciałam dołączyć do Was ale widzę,że jesteście bardzo agresyne.... Szkoda przecież na forum każdy może wypowiedzieć swoje zdanie

Stary 2008-08-15, 08:39   #1373
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, chciałam dołączyć do Was ale widzę,że jesteście bardzo agresyne.... Szkoda przecież na forum każdy może wypowiedzieć swoje zdanie
owszem zgadzam się z Tobą ale jeśli jedna pisze "...ale wytlumacz...tym...id,,,,, ,,,sory" to co możemy napisać? ja idiotką nie jestem
Był czas kiedy na Wizażu byłam codziennie przez cały dzień, to był mój tak jakby drugi dom. Z wizażu mam wspaniałe przyjaciółki z którymi od ponad 2 lat utrzymuję kontakt i się spotykamy na codzień. Dla spotkania z jedną jadę z Radomia do Żor za Katowice. Wizaż wtedy był zupełnie inny niż teraz niestety. Dziewczyny są niekulturalne i opryskliwe. Gdy jedna potrzebuje pomocy i nie potrafi sobie sama dać z czymś rady i popełnia błędy inne ją atakują i oczerniają zamiast napisać coś od serca i z odrobiną wsparcia.
Dziewczyny zastanówcie się trochę czy warto być takimi nieludzkimi osobami, co Wam to daje

Stary 2008-08-15, 09:20   #1374
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
owszem zgadzam się z Tobą ale jeśli jedna pisze "...ale wytlumacz...tym...id,,,,, ,,,sory" to co możemy napisać? ja idiotką nie jestem
Był czas kiedy na Wizażu byłam codziennie przez cały dzień, to był mój tak jakby drugi dom. Z wizażu mam wspaniałe przyjaciółki z którymi od ponad 2 lat utrzymuję kontakt i się spotykamy na codzień. Dla spotkania z jedną jadę z Radomia do Żor za Katowice. Wizaż wtedy był zupełnie inny niż teraz niestety. Dziewczyny są niekulturalne i opryskliwe. Gdy jedna potrzebuje pomocy i nie potrafi sobie sama dać z czymś rady i popełnia błędy inne ją atakują i oczerniają zamiast napisać coś od serca i z odrobiną wsparcia.
Dziewczyny zastanówcie się trochę czy warto być takimi nieludzkimi osobami, co Wam to daje
Dzieki za wsparcie Jak widzisz nie jestem długo na wizażu bo od maja ale częstym gościem jestem na forum zelixa..i tam znalazłam to o czym mówiszWsparcie i przyjażń....Zaraz napewno powiedzą ...to po co tu przyszłaś...idź do ....Chciałam zobaczyć co piszą inni na temat tych tabletek .bo sama ich używam...na przemian zelixę i meridię..lecz ten wątek osłabił mój cel..Nie będę tu zagladać ..wracam do wirtualnych przyjaciół na zelixie

Stary 2008-08-15, 09:33   #1375
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za wsparcie Jak widzisz nie jestem długo na wizażu bo od maja ale częstym gościem jestem na forum zelixa..i tam znalazłam to o czym mówiszWsparcie i przyjażń....Zaraz napewno powiedzą ...to po co tu przyszłaś...idź do ....Chciałam zobaczyć co piszą inni na temat tych tabletek .bo sama ich używam...na przemian zelixę i meridię..lecz ten wątek osłabił mój cel..Nie będę tu zagladać ..wracam do wirtualnych przyjaciół na zelixie
a co bardziej polecasz meridię czy zelixę?

Stary 2008-08-15, 09:42   #1376
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
a co bardziej polecasz meridię czy zelixę?
Ja powiem takna zelixie 15 schudłam w ciągu 1 miesiąca 8 kg a na meridi 15 5 kg teraz minał miesiąc z meridią i nie schudłam ani grama Nie wiem co robić 3 miesiące a tylko 13 kg

Na każdego działa inaczej

Stary 2008-08-15, 09:52   #1377
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiem takna zelixie 15 schudłam w ciągu 1 miesiąca 8 kg a na meridi 15 5 kg teraz minał miesiąc z meridią i nie schudłam ani grama Nie wiem co robić 3 miesiące a tylko 13 kg

Na każdego działa inaczej
aha dzięki, ja chciałabym zejść do wagi kiedy czułam się naprawdę bosko czyli 53-55 kg ale nie wiem czy to osiągnę bo z upływem lat ciało się niestety zmienia.
Planujemy z mężem w przyszłym roku dziecko i chciałabym schudnąc teraz by było mi łatwiej po ciąży.
Kurcze mam tylko tyle kg a już odczuwam skutki uboczne, kręgosłup mnie boli i nogi a co jeśli przytyję jeszcze więcej?
Dla mojego organizmu taka waga jest poprostu za duża

edit: a tak wogóle Jobu gratuluję spadku wagi

Stary 2008-08-15, 10:11   #1378
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
aha dzięki, ja chciałabym zejść do wagi kiedy czułam się naprawdę bosko czyli 53-55 kg ale nie wiem czy to osiągnę bo z upływem lat ciało się niestety zmienia.
Planujemy z mężem w przyszłym roku dziecko i chciałabym schudnąc teraz by było mi łatwiej po ciąży.
Kurcze mam tylko tyle kg a już odczuwam skutki uboczne, kręgosłup mnie boli i nogi a co jeśli przytyję jeszcze więcej?
Dla mojego organizmu taka waga jest poprostu za duża
Jeżeli planujsz dziecko to nie polecałabym tego środka....moja kuzynka przy wadze 112 kg po dziecku , jak tylko odstawiła od piersi ..zaczeła sie odchudzać meridia...w ciągu 3 miesięcy schudła prawie 30 kg... Teraz ma przerwę i dalej chudnieLekarz jej zabronił brania meridi przed ciążą...Nie chcę sie wymadrzac ale M robi jakieś spustoszenie w organiźmie a jak nie donosisz dziecka ......poniewaź nie wszystko będzie ok Zastanów się

Stary 2008-08-15, 10:13   #1379
jobu33
Wtajemniczenie

A tak wogóle to ile ważysz??????

Juz nie musisz odpowiadac przeczytałam. Ja mając wagę taka jak Ty urodziła pierwsze dziecko ...przytyłam 12 kg i po urodzeniu zdrowego dziecka w pół roku schudłam do 54 kg. Proponuję ...staraj sie o dziecko już a potem zaprzyjaźnij sie z Meridią

Stary 2008-08-15, 10:19   #1380
sweetpinky
Zakorzenienie

dałaś mi do myślenia i odrazu zadzwoniłam do mojego gina, naszczęście to znajomy więc mogłam pogadać
jest ok tylko bym teraz nie zachodziła w ciążę

ja ważę mniej niż tutaj niektóre bo ponad 66 ale za to BMI mam spore bo prawie 30 (mierzyłam jakiś czas temu u dietetyczki)

edit: nie mogę zajść jeszcze w ciążę, niestety nie ten czas za duzo obowiązków i niektórych rzeczy :/

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2008-08-15 o 10:25 Powód: mała poprawka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości