|
|
#61 |
|
hakuna matata
|
Dot.: Co kupić/co można kupić na wesele w wysokości 200-300 złotych?
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:53 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nieprawda - zanim nas uszczęśliwiono konkordatem, śluby były dwa - kościelny i cywilny (w świetle prawa ważny był cywilny, i ten trzeba było zawrzeć) - i była uroczystość w kościele, a potem/przedtem wycieczka do USC. Ślub tylko w kościele z konsekwencjami ślubu cywilnego to stosunkowo nowy wynalazek. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem mozesz kupic karte upominkowa do sklepu agd, nawet jak maja juz wszystkie zelazka i inne miksery, to znajda tam tez nowy telewizor, suszarke do wlosow czy inne przydatne w domu sprzety. W Polsce takie sklepy to media markt, saturn czy euro agd - w zasadzie wszystkie sa ok.
A jak nie to karta do ikea. |
|
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czasem po prostu wstawiasz, mieszkasz, i jak to mówią, prowizorki bywa że są najdłużej. To już musi być naprawdę osoba która lubi takie rzeczy i taki styl i odpowiednio o nie dba lub opcjonalnie bez żalu sobie dokompletuje potłuczone filiżanki. [Mnie np. taki prezent by ucieszył bo mi się to zwyczajnie podoba (pewnie, że też bym wolała coś w swoim guście bo są różne style) ale też dla odmiany ja uważam że z rzeczy powinno korzystać się na co dzien a nie trzymać w gablotce i wystawiać na stół symbolicznie z raz w roku. Raczej pewnie częśc ludzi by nie używała frymuśnej delikatnej zastawy na co dzien, a już tym bardziej jak mają małe dzieci. Także zgodnie z taką logiką taki prezent to by mógł długo nie pożyć ] Taka trochę Hiacyntka Bukiet z niej wylazła. Pani ą ę, a nie dla każdego sensem życia jest złota obwódka na talerzyku.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-10-13 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej w mojej rodzinie. I tak, jestem wystarczająco stara, żeby to pamiętać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Czasem po prostu wstawiasz, mieszkasz, i jak to mówią, prowizorki bywa że są najdłużej.
(pewnie, że też bym wolała coś w swoim guście bo są różne style) ale też dla odmiany ja uważam że z rzeczy powinno korzystać się na co dzien a nie trzymać w gablotce i wystawiać na stół symbolicznie z raz w roku.