![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2019
Cytat:
Tylko z tym pierwszym mam problem. Mi dla chłopca podoba się Borys i Igor.
![]() |
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Do Anastazji pasuje Natasza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
To i ja się przywitam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Dominika.
Ja rowniez jestem "swieża" w tym temacie. Tu na forum widzę wiele doswiadczonych juz dziewczyn. Fajnie bedzie od kogo brac porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybko się uwinęłaś z zajściem ![]() I niech Tobie ciąża lekką będzie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do imion dla dziewczynki podobaja mi sie tylko dwa - Daria Dagmara a tz mowi ze absolutnie nie i klops bo ja nic innego pod uwage nie biorę ![]() A dla chłopca mam az za duzo pomysłów ale główne to Eryk, Albert, Norbert, Hubert, Dawid, Dariusz, Jacek i Marek ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię.
Ja właśnie robię obiad i usypiam nad patelnią... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- My mamy dla dziewczynki Alicja a dla chłopca Emil albo Igor. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
5t+3d czyli w trakcie 6 tydzień. 50/50 szans, że coś zobaczym - mam to szczęście, że jak jutro będzie wszystko dobrze moją ciążę poprowadzi moja dobra koleżanka - lekarz ginekolog <3 a ma najbardziej wypasione usg jakie jest na rynku ginekologicznym i to ona zasugerowała termin, znając moją całą historię, może coś już zobaczymy a przy okazji wypijemy herbatkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
Ja dla chłopca nie mam imienia.
Dla dziewczynki mam od zawsze. Będzie Gabrysia. A dwóm chłopcom już dawaliśmy imię i przy drugim już był problem. Nie mam pojęcia jakie dać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Matko, ale pędzicie nie nadążam czytać
![]() witam nowe dziewczyny po Zuzce nie mam nic, tylko czapeczkę i body w którym wyszła ze szpitala na pamiątkę. może jakieś rzeczy, które wydałam do mnie wrócą po latach ![]() Chciałabym drugą córkę ale imienia nie mam - może Małgosia? Jak będzie chłopak to będzie Iwo. Która z was jest z Krakowa? wczoraj mnie muliło, ale dziś po akupunkturze nawet przeszło.
#403 |
Wtajemniczenie
|
Migifigi bo męskie są nie fajne. Jestem gotowa dać po tatusiu jak nic nie wymyślę.
Stapelia... Małgosia bardzo ładnie! Ja jestem z Krakowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o fajnie a z jakich rejonów? ![]()
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
Nowa huta
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dobrze że wy takie obeznane i wszystko macie to nam niedoświadczonym będzie łatwiej jak nam trochę później doradzicie z wyprawką! chociaż jak znam siebie to minimalizm nie będzie u mnie królował
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przy drugim już bardziej rozsądnie się podchodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja sie tyle czasu wstrzymuje z wizyta żeby nie isc tak wcześnie i nie zobaczyc jeszcze serduszka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
achowanie matki przy kolejnych dzieciach
Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. * * * Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. * * *☠ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? * * *☠ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. * * *☠ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. * * *☠ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. * * *☠ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * * *☠ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *☠ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. * * *☠ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra . Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. * * * WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
No byłam byłam na wizycie.
Bardzo wczesna ciąża. Powiedział że jakbym przyszła dwa dni wcześniej to całkiem nic by nie zobaczył na usg. Jak brałam tabletki to cykle miałam 28dni, a przedtem 30-32. Powiedział że pewnie bez tabletek znów zaczęłam mieć te dłuższe cykle i owulacji była później. Mam przyjść za miesiąc z badaniami. Ale ja nie wytrzymam, znowu pójdę wcześniej do niego. Albo do innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zmądrzałam dopiero z wiekiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
No pięknie. Gabi, Gabrysia, albo Gabryśka jak będzie niegrzeczna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam 17lat jak bylam w ciazy i rozsadnie do tego podchodzilam i az sie zawsze dziwilam jak starsze znajome szalaly przy zakupach dla pierwszego dziecka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Małgosia coś w tym jest. Jednak nie wszystko się zgadza.
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to normalne że kluje mnie nie w brzuchu tylko tak jakby szyjka ?
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Może poleż trochę, odpocznij. Z reguły takie objawy są w 3 trymestrze i oznaczają skracanie się szyjki. Tutaj to na pewno coś innego.
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne uczucie jak tak kluje ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.