Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-09, 21:17   #1681
jajoanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że i mój się uspokoi i w te ostatnie 5 tygodni nie urosnę o 20cm w obwodzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ty naprawde bardzo zgrabnie wygladasz. Pomysl sobie, ja jestem od Ciebie duuuuzo nizsza, a mam taki sam albo i wiekszy brzuch. To wyglada komicznie. Jak mala kulka wygladam :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 21:23   #1682
dews
Zakorzenienie

Nie kłamczusz, widziałam foty, masz bardzo zgrabny brzuch! ❤️ ;-)

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 21:25   #1683
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kłamczusz, widziałam foty, masz bardzo zgrabny brzuch! ;-)

Ale jak probuje go ubrac, robi ze mnie wielka-mala-babe ;-) :-P

Stary 2018-10-09, 21:44   #1684
dews
Zakorzenienie

Haha też tak mam, ciuchy robią ze mnie swinke

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 21:49   #1685
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mi od spodu wiatr wieje

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 21:53   #1686
Vautrinka
Raczkowanie

Witajcie
Ja niestety od dłuższego czasu zalegalam w szpitalu. Okazało się, że duże renomowane laboratorium w moim mieście zawyzało mi wyniki hemoglobiny i parę innych, a ja czulam sie coraz gorzej, w końcu wylądowałam w nieciekawym stanie na oiomie. Teraz już na szczęście jest lepiej, najważniejsze, że z dzieckiem w porządku. Jutro kończę 37 tydzień, zaczynam się trochę bać, wolałabym jeszcze pobyć w dwupaku i nieco się wzmocnić przed porodem.
Vautrinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 22:25   #1687
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vautrinka Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja niestety od dłuższego czasu zalegalam w szpitalu. Okazało się, że duże renomowane laboratorium w moim mieście zawyzało mi wyniki hemoglobiny i parę innych, a ja czulam sie coraz gorzej, w końcu wylądowałam w nieciekawym stanie na oiomie. Teraz już na szczęście jest lepiej, najważniejsze, że z dzieckiem w porządku. Jutro kończę 37 tydzień, zaczynam się trochę bać, wolałabym jeszcze pobyć w dwupaku i nieco się wzmocnić przed porodem.
O rany! Już wszystko w porządku ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-09, 22:33   #1688
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie
O kurcze, jakim cudem tak wyniki mogli przekłamać? Masakra

_____

Kupiłam dzisiaj veet ten do depilacji pod prysznicem.. wszystko fajnie, tylko schylając się aby zetrzeć go z nóg, trochę kremu zgarnęłam moim 'zgrabnym' brzuchem.. wystarczyła minuta i myślałam, że skórę sobie wydrapię efekt- brzuch cały bolący, w czerwonych kropkach, uczulenie pierwsza klasa piję wapno w ilości hurtowej żeby nie było nogi super gładkie, bez uczulenia

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 22:36   #1689
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
O kurcze, jakim cudem tak wyniki mogli przekłamać? Masakra

_____

Kupiłam dzisiaj veet ten do depilacji pod prysznicem.. wszystko fajnie, tylko schylając się aby zetrzeć go z nóg, trochę kremu zgarnęłam moim 'zgrabnym' brzuchem.. wystarczyła minuta i myślałam, że skórę sobie wydrapię efekt- brzuch cały bolący, w czerwonych kropkach, uczulenie pierwsza klasa piję wapno w ilości hurtowej żeby nie było nogi super gładkie, bez uczulenia

Ten sam krem który ktoś proponował?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-09, 22:38   #1690
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Ten sam krem który ktoś proponował?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Dokładnie

Stary 2018-10-09, 22:44   #1691
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Haha no to widać na brzuszek nie działa

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-09, 22:57   #1692
ewka_mewka
Zadomowienie

Mam teraz szaleństwo w pracy. Od kiedy wyznaczyli mi termin cc na 6.11 nie mogę się oderwać od komputera. W życiu was nie nadrobię . Mam nadzieję, że zadna z was nie urodziła pod moją nieobecność
Cytat:
Napisane przez Lucia23 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za przyjecie

CC mam mieć bo okulista mi tak poradził. Za pierwszym razem też miałam cc
Witaj . U mnie też wskazania do cc przez oczy. Jaka u Ciebie wada? Jak przechodziłaś pierwszą cesarkę?
Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Nie mam swojego wyniku, więc z neta... To na dole to skurcze i tam masz skalę do 100 Załącznik 7642564

Sara, rodzisz już ??? :O
Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ja to wiem ze i tak wroce do swojej wagi ale musze pomyslec o jakis cwiczeniach co by tyłek podniesc , celulitu sie pozbyc i jakos skore naciagnac

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Jak odkryjesz na to magiczny środek to bardzo proszę o rady . Nienawidzę cellulitu !!!!
Cytat:
U mnie w ogóle machanie dupa w miejscu publicznym nie wchodzi w grę żadne aerobiki, zumby, siłownie wstydzę się i tyle baaaa nawet jak w chacie ćwiczyłam, to albo jak starego nie było albo musiał iść do innego pokoju

Machanie dupa jest fajnie . Warto się przełamać
Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
No dopiero dzisiaj po ostrej wymianie zdań ktoś wspomnial o tej rekompensacie , ze odliczą te 80 zl za dostawę, ale co to juz mi da, jak pewnie jutro znowu nie zobacze tej pralki, nie sądzę

Nie ujmując imigrantom ale w tych firmach kurierskich mają takie oblężenie, za malo pracownikow zatrudniaja i niestety wiekszosc mam wrazenie to Ukraińcy i no co tu duzo mowic, takie blędy wynikaja najczęśniej z nie najlepszego rozumienia języka itp
Jeśli trochę cię to pocieszy to ja czekam już 3 tydzień na moje kabanosy ciekawe w jakim dojdą stanie. Najgorsze jest to, że są na poczcie 15 min od mojego domu, ale nie mogę odebrać paczki osobiście. Muszę cierpliwie cz3kać na listonosza...
Cytat:
Karolkowa yy ja bym powiedziała że to jest nienormalne jakby ci się nie chciało jeść

Dziewczyny my dzisiaj z tż mamy szok co mi się z brzuchem stało. Chyba musiał młody jakoś pozycje zmienić bo tak mi brzuch do przodu poszedł że szok. Taki twardy, że czuję się jakbym miała piłkę przywiązaną do brzucha, ciężko cokolwiek zrobić, a jeszcze wczoraj mi tż mówił że mam mały brzuch jak na 8 miesiąc..
Załącznik 7642618

Dews, wyglądasz przepięknie. Serio. Decyduj się na sesję albo rob sobie mase zdjęć, bo będziesz jeszcze tęsknić za brzuszkiem i idealną ciążową figurką

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-09, 23:54   #1693
lady isss
Wtajemniczenie

Caly dzien zmarnowalam. W sumie zauwazylam, ze ja tak co 2 dzien biore sie za cos bylam w rossku i jak wracalam moj zadzwonil to z nim gadalam. Oczywiscie w miedzy czasie doszlam do domu i usiadlam, a ten mnie oyta co ja tak sapie 🤣 to tlumacze mu, ze nie ogarniam i czuje sie jakbym kuzwa jakis maraton przebiegla i nie moge oddechu zlapac, ze ja juz nie wiem chyba juz za stara na ta ciaze jestem bo moja kondycja to minus pierdylion! I wiecie co?? On sie zaczal ze mnie smiac i niby na pocieszenie powiedzial " az taka stara to ty nie jestes w sumie". Sie kurna odezwal gowniak. Ale sie odegralam, bo opowiadal co jadl na sniadanie... uwaga! - 6 kawalkow chleba z serkiem topionym i serem + 6 jajek na miekko + 6 parowek to mu powiedzialam, ze ja sie wcale nie dziwie, ze on w tej ciazy przytyl wiecej niz ja!

Witam nowa na watku mamusie

Co do zrzucania kg przy kp to karmilam 7msc i nie zauwazylam jakiegos spadku wagi

Co do cwiczen to ja tez robilam z mloda kikometrowki zeby gubic kilogramy. Zawsze to jakis ruch wiekszy i kondycja troche wraca no i noe jest to jakos super obciazajace.

Ej dziewczyny jak wam sie dziecie w brzuchach ruszaja to slyszycie takie " pykniecia"?? Bez kitu jak ten moj sie wierci to tak strzeli czasami, ze mam wrazenie ze ten worek przerwal juz w cholere nie wiem czy on o cos haczy? np o zebra czy co, ale dziwne to...

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 00:25   #1694
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Caly dzien zmarnowalam. W sumie zauwazylam, ze ja tak co 2 dzien biore sie za cos bylam w rossku i jak wracalam moj zadzwonil to z nim gadalam. Oczywiscie w miedzy czasie doszlam do domu i usiadlam, a ten mnie oyta co ja tak sapie 🤣 to tlumacze mu, ze nie ogarniam i czuje sie jakbym kuzwa jakis maraton przebiegla i nie moge oddechu zlapac, ze ja juz nie wiem chyba juz za stara na ta ciaze jestem bo moja kondycja to minus pierdylion! I wiecie co?? On sie zaczal ze mnie smiac i niby na pocieszenie powiedzial " az taka stara to ty nie jestes w sumie". Sie kurna odezwal gowniak. Ale sie odegralam, bo opowiadal co jadl na sniadanie... uwaga! - 6 kawalkow chleba z serkiem topionym i serem + 6 jajek na miekko + 6 parowek to mu powiedzialam, ze ja sie wcale nie dziwie, ze on w tej ciazy przytyl wiecej niz ja!

Witam nowa na watku mamusie

Co do zrzucania kg przy kp to karmilam 7msc i nie zauwazylam jakiegos spadku wagi

Co do cwiczen to ja tez robilam z mloda kikometrowki zeby gubic kilogramy. Zawsze to jakis ruch wiekszy i kondycja troche wraca no i noe jest to jakos super obciazajace.

Ej dziewczyny jak wam sie dziecie w brzuchach ruszaja to slyszycie takie " pykniecia"?? Bez kitu jak ten moj sie wierci to tak strzeli czasami, ze mam wrazenie ze ten worek przerwal juz w cholere nie wiem czy on o cos haczy? np o zebra czy co, ale dziwne to...

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Ja czuję takie jakby mocne pstryknięcia palcami. Nieprzyjemne uczucie wydaje mi się nawet, że to słychać 🤣

Ja wróciłam w niedzielę do domu i widzę, że straszny syf, więc zabrałam się za sprzątanie. Szwagier podchodzi i sobie żartuje, że wreszcie jestem idealną panią domu: zamiast zaproponować pomoc. Zaczął mi nawet robić zdjęcia, że sprzątam (od kiedy tu jest sprzątam codziennie, tylko widocznie tego nie widzi. Strasznie się wkurzyłam, ale oczywiście przemilczałam. Ostatecznie poprosił, żebym odkurzyła u niego w pokoju, bo dużo kurzu i sierści majki.

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-10-10 o 00:29
Stary 2018-10-10, 00:58   #1695
sara3008
Zakorzenienie

Ewka ten twój szwagier to cham jakich mało. Serio, jak o nim czytam to aż się wkurzam i mam ochotę palnac go w łeb :/ współczuję Ci, ze musisz się z nim męczyć :/
Ja zasnęłam przed 22, obudziłam się przed północą na godzinna przerwę w śnie i przewracanie się z boku na bok, zasnęłam jakoś przed 1 i nie śpię znów, bo ☠☠☠☠☠☠☠ony kaszel chyba chce mnie wykończyć, normalnie się dusiłam aż się stary wystraszył mam dosyć! Teraz pewnie znów z godzinę będę się wiercić :/

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 01:12   #1696
smileska
Zadomowienie

Pobudka na siku po 23, po północy, po 1 -wszej, po 2 -giej ach chwilo trwaj taka zes cudowna. Nie mam co ku**a w nocy robic tylko latać na kilka kropelek do ubikacji. Za samo wstawanie z łóżka powinnam chudnąć a nie tyc. Mam dość. Niech wyłazi juz. Mam na tyle dosc tej ciąży ze jestem gotowa nawet urodzić naturalnie byle to juz sie skończyło...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 01:13   #1697
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Ewka ten twój szwagier to cham jakich mało. Serio, jak o nim czytam to aż się wkurzam i mam ochotę palnac go w łeb :/ współczuję Ci, ze musisz się z nim męczyć :/
Ja zasnęłam przed 22, obudziłam się przed północą na godzinna przerwę w śnie i przewracanie się z boku na bok, zasnęłam jakoś przed 1 i nie śpię znów, bo ony kaszel chyba chce mnie wykończyć, normalnie się dusiłam aż się stary wystraszył mam dosyć! Teraz pewnie znów z godzinę będę się wiercić :/

Najgorsze jest to, że on przy tym jest taki milutki i niby to wszystko to żarty. Ale żarty żartami, a sprzątam, wynoszę śmieci, wyprowadzam psa i ogarniam wszystko sama . Ma klucze, a nawet drzwi sobie sam nie otworzy. A teraz wrocil i lazi po czystym do domu w brudnych butach. Ale mnie wiaaaa, jezu jak mi bylo cudownie u kolezanki... dupa ze mnie, 0 asertywnosci, nic mu nie potrafie powiedziec.

Biedne jesteśmy dziewczyny, te nocki w 3 trymestrze są naprawdę straszne!!! Pewnie maluchy mas przygotowują psychicznie do baby bluesa

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-10-10 o 02:29
Stary 2018-10-10, 02:37   #1698
smileska
Zadomowienie

Niezmiennie po 3 tez na siku. Juz 5 razy w ciągu 5 godzin. Po co w ogole sie klasc????
Ewcia w zyciu bym za tego szwagra nie posprzatala. Chyba raczki i nozki bozia dała? A i odlurzacz umie trzymac? A nigdy w zyciu. Prędzej bym mu w dupe tą rurę od odkurzacza wsadziła. No ale ja to ja ...
Karola ja od 2 dni mam mniejszy aptetyt. Wlasciwie jem dopiero wtedy jak glowa zaczyna mnie bolec glodu bo samego uczucia glodu nie odczuwam wcale i musze miec na cos baaardzo ochote zeby zjesc. Dzisiaj np. Zjadlam tylko jedna kanapke. Potem zlizalam lyzke nutelli. Zjadlam jeden jogurt. Talerz białego barszczu. I dwa cebularze. I nic więcej. Jeszcze kilka dni wczesniej doszlo by pare jablek, pare kanapek, banany, jakies tosty itd...
Klasc sie czy juz sie nie klasc? W sumie zaraz 4 to pora na siku moze poczekam??

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-10-10, 03:03   #1699
agnieszka68678
Raczkowanie

też witam Nowa Mamusie! super ze dolaczylas😊

Ewka_mewka gdyby mi ktoś robił zdj jak sprzątam i jeszcze to komentował to bym go wyrzuciła z domu. bardzo się wkurzylam, a co dopiero Ty. przykro mi gdy to czytam i bardzo Ci współczuję. po za tym chyba bym nie posprzątała skoro mnie nie było, a taka byłaś zła wcześniej i nic nie robiłaś to widocznie panowie sami sobie radzą lepiej więc niech sprzątają i gotuja, co za problem😊
agnieszka68678 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 04:11   #1700
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Niezmiennie po 3 tez na siku. Juz 5 razy w ciągu 5 godzin. Po co w ogole sie klasc????
Ewcia w zyciu bym za tego szwagra nie posprzatala. Chyba raczki i nozki bozia dała? A i odlurzacz umie trzymac? A nigdy w zyciu. Prędzej bym mu w dupe tą rurę od odkurzacza wsadziła. No ale ja to ja ...
Karola ja od 2 dni mam mniejszy aptetyt. Wlasciwie jem dopiero wtedy jak glowa zaczyna mnie bolec glodu bo samego uczucia glodu nie odczuwam wcale i musze miec na cos baaardzo ochote zeby zjesc. Dzisiaj np. Zjadlam tylko jedna kanapke. Potem zlizalam lyzke nutelli. Zjadlam jeden jogurt. Talerz białego barszczu. I dwa cebularze. I nic więcej. Jeszcze kilka dni wczesniej doszlo by pare jablek, pare kanapek, banany, jakies tosty itd...
Klasc sie czy juz sie nie klasc? W sumie zaraz 4 to pora na siku moze poczekam??

Szwagier mnie wkurza z kazdym dniem coraz bardziej. Powoli zaczynam tracic cierpliwosc. Zaczelam nawet szukac dla niego jakiegos mieszkania/pokoju, bo juz nie wyrabiam psychicznie, a sam sie za to nie zabierze, za dobrze mu tutaj. Gdyby przy tym wszystkim nie byl miły, uśmiechnięty i gdyby wszystkiego nie obracał w żart mogłabym się z nim pokłocic, ostro opieprzyć. A tak nie za bardzo mam jak

Smileska, widzę, że mamy podobny apetyt . Gdybym mogła w ogóle nic bym nie jadła, ale szkoda mi mojego maluszka.

I co, udało ci się zasnąć czy pęcherz wygrał ?

Cytat:
Napisane przez agnieszka68678 Pokaż wiadomość
też witam Nowa Mamusie! super ze dolaczylas

Ewka_mewka gdyby mi ktoś robił zdj jak sprzątam i jeszcze to komentował to bym go wyrzuciła z domu. bardzo się wkurzylam, a co dopiero Ty. przykro mi gdy to czytam i bardzo Ci współczuję. po za tym chyba bym nie posprzątała skoro mnie nie było, a taka byłaś zła wcześniej i nic nie robiłaś to widocznie panowie sami sobie radzą lepiej więc niech sprzątają i gotuja, co za problem
Problem w tym, że oni mogą sobie żyć w takim syfie, a jakość mojego życia spada do 0 . Na tżta się nawet nie wkurzam, bo on do domu wraca tylko na noc, a teraz i tak jest poza miastem

Stary 2018-10-10, 05:04   #1701
1986rybka
Rozeznanie

U mnie dzisiaj 4 pobudki na siku i ze 3 przebudzenia przez piekący brzuch :/ nocka spisana na straty :/ eh, może w ciągu dnia odeśpie

Stary 2018-10-10, 05:19   #1702
smileska
Zadomowienie

Ewcia usnelam na 14 minut. Po 4 siku, po 5 siku i juz nawet po 6 sikanca zaliczylam... w dodatku mam tak twardy brzuch doslownie kamień i cholernie to boli. Nawet jak go palcem dotkne to jakby mi ktos skore rozrywal. Jest twardy napiety bolacy tkliwy i nie to ze to skóra boli. Caly brzuch mnie boli. Czuje jakby mi ktos obce ciało do mojego podłączył. Strasznie jest to nieprzyjemne i bolesne. Nawet cycki lezace na brzuchu sprawiają mi dyskomfort. Ta noc byla beznadziejnie beznadziejna...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-10-10, 05:41   #1703
Vicarika
Zakorzenienie

Smileska moze jakis woreczek sobie przypnij i nie bedziesz musiala wstawac

A ja wstałam tylko raz na siusiu i nawet corka nie budzila , tylko kulturalnie wstała o 6 . Dzisiaj wizyta - jestem ciekawa czy sprawdzi mi to spojenie czy zostanie tylko ortopeda

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 05:43   #1704
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
No to z ktg z 2.10 miałam jeden skurcz koło 50
Wam też tak szaleją maluchy ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Moja nigdy nie szalała
Rusza się ładnie i regularnie, ale nic bolesnego czy gwałtownego.

Dzień dobry

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

U mnie odpukać noc przespana jak zawsze.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 05:51   #1705
Vautrinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ma klucze, a nawet drzwi sobie sam nie otworzy. A teraz wrocil i lazi po czystym do domu w brudnych butach.

To już szczyt szczytów, ja bym tego bez komentarza nie pozostawiła. Raczej wydarlabym się albo ironicznie coś odpaliła. Pomijając już kwestie szacunku do czyjejś pracy, to przecież jesteś w zaawansowanej ciazy ! To totalne k*urestwo z jego strony.

U mnie już dużo lepiej, czuję się silniejsza i hemoglobine mam na poziomie 10, więc nie jest źle. Nawet przespałam nockę od 23. do 5. i tylko 2 razy wstawalam do toalety
Stary 2018-10-10, 05:53   #1706
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
To już szczyt szczytów, ja bym tego bez komentarza nie pozostawiła. Raczej wydarlabym się albo ironicznie coś odpaliła. Pomijając już kwestie szacunku do czyjejś pracy, to przecież jesteś w zaawansowanej ciazy ! To totalne k*urestwo z jego strony.

U mnie już dużo lepiej, czuję się silniejsza i hemoglobine mam na poziomie 10, więc nie jest źle. Nawet przespałam nockę od 23. do 5. i tylko 2 razy wstawalam do toalety
A do ilu Ci spadło i czym Ci podbili ? . Ja dzisiaj bede walczyc o skierowanie do szpitata wlasnie przez hemoglobine - ciekawe czy mi da

Stary 2018-10-10, 05:55   #1707
smileska
Zadomowienie

Zazdroszcze wszystkim przespanych nocy. Serio.

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-10-10, 05:57   #1708
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wszystkim przespanych nocy. Serio.

Jeszcze troszks i tez przespisz No za jakies 2-3 lata

Stary 2018-10-10, 06:25   #1709
jajoanka
Zakorzenienie

Hejo ;-)
U mnie tylko jedna pobudka, po 2 na siku i lyka wody, bo suche powietrze w chacie i cala gebe mi wysuszylo...
Vica - Ty kupowalas ten nawilzacz. Jakie on ma funkcje? Duzy jest? Pracuje glosno? To chodzi o to, ze jak go wlaczasz to on "paruje" czy cos tam jeszcze ma robic? Jakas jonizacja czy inne bajery? Ja widzialam w Leroy nawilzacze... ale wszystkie sa tak ogromne! Nie wiem, gdzie to postawie.

Stary 2018-10-10, 06:28   #1710
Vautrinka
Raczkowanie

Cytat:
A do ilu Ci spadło i czym Ci podbili ? . Ja dzisiaj bede walczyc o skierowanie do szpitata wlasnie przez hemoglobine - ciekawe czby mi da

Miałam hemoglobine poniżej 7, do tego kiepski m.in. hematokryt i erytrocyty. Dostawalam kroplowki i zastrzyki, po ktorych wymiotowalam i czulam sie jeszcze gorzej, ale ostatecznie pomogły. Teraz biorę tardyferon fol 2x dziennie, oczywiscie katuje sok z buraka, pokrzywe, pietruszke i wolowine, masakra. W poniedziałek idę na badania ponownie. Jak nie wzrośnie do 11, albo co gorsza spadnie, to znowu mnie zamkną w szpitalu.
Jeśli masz niską hemoglobine, to nawet się nie zastanawiaj, tylko wbijaj do szpitala. Mnie nastraszyli, że poprzez znacznie gorsze przepływy mogłam poważnie uszkodzić dziecko, na szczęście mała jest silna.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Jeszcze troszks i tez przespisz No za jakies 2-3 lata

He he, optymistka A może niunio będzie akurat bezproblemowy.

Edytowane przez Vautrinka
Czas edycji: 2018-10-10 o 06:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości