|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz.2.
No wiecie skoro Kaczyński ostatnio mówił że prywatnych biznesów Polska nie potrzebuje...
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Konto usunięte
|
Mam wrażenie (może to teoria spiskowa), że boją się głosowania słoików. Nie jestem zameldowana, wniosek o dopisanie do listy złożyłam przez e puap i niezłe cyrki ( o 20:20 dostałam powiadomienie że czegoś brakuje i mam dosłać tego samego dnia, a oczywiście przeczytałam następnego dnia rano ) . Mam nadzieję, że po tych perturbacjach mnie dopisza. Jak był ostatnie wybory to tylko dowód i miejsce zamieszkania się podawało. A teraz chcą umowy najmu albo pitu za rozliczony podatek. Tym sposobem mąż nie zagłosuje bo umowa na mnie a pit złożony jeszcze pod innym adresem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8597168 3]Mam wrażenie (może to teoria spiskowa), że boją się głosowania słoików. Nie jestem zameldowana, wniosek o dopisanie do listy złożyłam przez e puap i niezłe cyrki ( o 20:20 dostałam powiadomienie że czegoś brakuje i mam dosłać tego samego dnia, a oczywiście przeczytałam następnego dnia rano ) . Mam nadzieję, że po tych perturbacjach mnie dopisza. Jak był ostatnie wybory to tylko dowód i miejsce zamieszkania się podawało. A teraz chcą umowy najmu albo pitu za rozliczony podatek. Tym sposobem mąż nie zagłosuje bo umowa na mnie a pit złożony jeszcze pod innym adresem. [/QUOTE]Co Ty gadasz! każdy musi mieć umowę najmu na siebie żeby głosować?! Sama mieszkałam w 4 osoby, a umowa była tylko na 2, nie że na krzywy ryj, bo wszyscy wszystko wiedzieli, ale tak było.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Niedziela bez zakupów - cz.2.
Cytat:
Dokładnie tak jest, wczoraj też potwierdzałam w urzędzie fakt zamieszkania (na szczęście u mnie wystarczyło oświadczenie właściciela) i mnóstwo ludzi zostało odesłanych z kwitkiem, bo coś się pani w okienku nie podobało w ich umowach. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8597168 3]Mam wrażenie (może to teoria spiskowa), że boją się głosowania słoików. Nie jestem zameldowana, wniosek o dopisanie do listy złożyłam przez e puap i niezłe cyrki ( o 20:20 dostałam powiadomienie że czegoś brakuje i mam dosłać tego samego dnia, a oczywiście przeczytałam następnego dnia rano ) . Mam nadzieję, że po tych perturbacjach mnie dopisza. Jak był ostatnie wybory to tylko dowód i miejsce zamieszkania się podawało. A teraz chcą umowy najmu albo pitu za rozliczony podatek. Tym sposobem mąż nie zagłosuje bo umowa na mnie a pit złożony jeszcze pod innym adresem. [/QUOTE] A ty jako najemca nie możesz złożyć oświadczenia, że mąż z tobą mieszka? Wydaje mi się, że tak można. Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2018-10-10 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8597168 3]Mam wrażenie (może to teoria spiskowa), że boją się głosowania słoików. Nie jestem zameldowana, wniosek o dopisanie do listy złożyłam przez e puap i niezłe cyrki ( o 20:20 dostałam powiadomienie że czegoś brakuje i mam dosłać tego samego dnia, a oczywiście przeczytałam następnego dnia rano ) . Mam nadzieję, że po tych perturbacjach mnie dopisza. Jak był ostatnie wybory to tylko dowód i miejsce zamieszkania się podawało. A teraz chcą umowy najmu albo pitu za rozliczony podatek. Tym sposobem mąż nie zagłosuje bo umowa na mnie a pit złożony jeszcze pod innym adresem. [/QUOTE]A co z załatwianiem sobie głosowania na przykład w podróży?
Nie raz ludzie tak robili, że byli w Krakowie, mieszkali w Warszawie i składali wniosek. Juz tak nie można? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Niedziela bez zakupów - cz.2.
Cytat:
Chyba nie, bo wymagają potwierdzenia, że przebywasz w danym miejscu na stałe, czyli co najmniej 3 miesiące. Tak zdaje się mówi obecnie kodeks wyborczy. Super w kontekście studentów I roku, którzy w większości dopiero co się wprowadzili i mają umowy od października. Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2018-10-10 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Żeby przypadkiem studenci nie zagłosowali na coś innego niż Pis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Przecież to jest porażka! I patrzcie jak ktoś chce głosować gdzie indziej to takie problemy, a jak przez pełnomocnika to podobno jeden druczek. Strasznie się boję tych pełnomocników.
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawe ilu pełnomocników zagłosuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś słyszałam, że mają autobusami ludzi przewozić do Warszawy żeby Jaki wygrał tylko nie wiem czy dla nich będą prostsze zasady rejestracji niż koleżanki wyżej. Absurd goni absurd. Już o tym, że w łodzi prezydent dostała wyrok skazujący i mimo to ma poparcie mieszkańców (moje też) nie wspomnę. Kodeks wyborczy mówi, że może kandydować, a ustawa o pracownikach publicznych (chyba tak się nazywa) mówi, że z wyrokiem nie można pracować. I komisarza już szykują ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W samorządowych możesz głosować tylko tam, gdzie faktycznie mieszkasz. Kilkoro moich znajomych też miało przeprawy, jeden nie będzie mógł głosować, do kilku osób dzwoniono, żeby podali nr telefonu do właściciela mieszkania. Ja się dopisałam okazując PIT za 2017. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3224 | |
Czarna owca
|
Cytat:
Przeraża mnie akcja ze Zdanowską, bo mimo, że nie dopilnowała paru spraw, to jednak alternatywy są absolutnie żanujące i wolałabym, żeby jednak została na stanowisku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że wygra w 1 turze i pozamiata
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3226 |
Czarna owca
|
https://gs24.pl/bio-family-poznan-pi...le/ar/13563136
Co prawda sklep eko, ale już o tym była mowa, więc podrzucam. W tym kierunku zmierzamy. I bardzo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komu wierzyć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85949513]
![]() Ale idzie szybciej niż szło kiedyś w tradycyjnych kolejkach. Pamiętam jak to było, mam porównanie i te automaty oceniam na plus. Wolno idzie bo ludzie jeszcze nie do końca opanowali obsługę. Jak opanują będzie szło jeszcze szybciej. To samo jest u mnie w okolicznych marketach na kasach samoobsługowych. Co ciekawe najgorzej radzą sobie z nimi mężczyźni. Czyli widać, że facet do życia codziennego wykorzystuje fakt bycia obsługiwanym przez damski personel. Zaskakująco dobrze radzą sobie nawet starsze panie-emerytki, dużo lepiej niż młodzi mężczyźni.
#3231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej mówmy, że robimy dobrze matkom-Polkom. To tak a propos dzisiejszej medialnej dyskusji m.in.w radio Tok Fm odnośnie demografii w Polsce i braku wzrostu urodzeń. Kolejna reforma niby dla kobiet na której skorzystali głównie mężczyźni. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Tak a propos tych danych przytaczanych przez Solidarność: https://www.wirtualnemedia.pl/artyku...-notuje-straty
![]() |
#3233 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Konto usunięte
|
A jaka to reforma skoro nie moge w weekend pojsc zarobic na utrzymanie tego dziecka. Komus sie wydaje ze mamusia musi siedziec z dzidziusiem 24 h na dobe. Wszystko dostosowane dla nierobow na zasilkach.
O biednyh studentach to juz nie mowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Wizażowy Kot Igor
|
I będzie coraz dziwniej.
No ale co się dziwić, skoro lwia część społeczeństwa ma wylane na wybory i nie chodzi? A elektorat PiSu jednak chodzi (w drodze do lub z kościółka). W Gdańsku niedługo wybory do lokalnych władz. Zakład, że ponownie wygra Budyń, mimo, że ludzie wieszają na nim psy a mi się robi słabo na jego widok? Tak, to ten, co zapomniał, ile ma mieszkań w zeznaniu podatkowym. Ale w większości wyborcy Budynia ruszą na wybory. Reszta, jak zwykle, oleje wybory i Gdańsk nadal będzie radośnie betonowany. I będziemy obstawiać, która część Gdańska znów zostanie zalana przy każdej większej ulewie. I utyskiwać, że w Gdańsku rządzi stale ta sama klika niekompetentnych nierobów, miernot i lizodupów, którzy zajmują się nie wiadomo czym na intratnych stanowiskach. Do demokracji trzeba dorosnąć. Raz na kilka lat zwykły obywatel ma jednak wpływ na to, co się dzieje w kraju i nie rozumiem, dlaczego znakomita część ludzi nie korzysta z tego przywileju/możliwości.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
Bo panuje przekonanie, że nie ma na kogo głosować (mówię tutaj o wyborach krajowych), że jeden głos nie ma znaczenia. A ma tylko wszyscy muszą się zmobilizować i iść!
#3237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby racja,ale jaka jest alternatywa ![]() Uwikłany w szwindle,ale doświadczony Adamowicz kontra dwóch bałwanów jadących na nazwiskach ojców bez żadnego doświadczenia w zarządzaniu ani miastem ani choćby małą firmą... Gdybym mieszkał w Gdańsku postawiłbym na Pawła bez dwóch zdań ![]()
![]() |
#3238 |
Konto usunięte
|
W moim rodzinnym mieście jest prezydent którego popiera PIS (on sam chyba nie jest w PIS) i ja bym na niego głosowała, choć pisu nie trawię. Tyle się zrobiło w mieście za jego rządów że jestem w szoku. Poprzedni nic nie robił moim zdaniem i w mieście nie działo się nic. Ale postaram się głosować w Wawie ( dalej nie mam odpowiedzi z urzedu, czy łaskawie zaakceptowali moje dokumenty).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8598254 8] Ale postaram się głosować w Wawie ( dalej nie mam odpowiedzi z urzedu, czy łaskawie zaakceptowali moje dokumenty).[/QUOTE]
ojesu, ja tak samo... a niby na wydanie decyzji mieli czas do dziś... |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
W tym kraju stale się wbiera mniejsze zło, zamiast zaryzykować i wpuścić trochę świeżej krwi.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2018-10-13 o 06:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.