Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-10, 14:39   #1831
Sylvana
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Ewa, tak, super są a co kupiłaś?

Ale też przy nich od początku jestem niemal pewna, że dziecko nie będzie miało żadnych problemów skórnych, atopii, suchości czy poodparzanej i zdrapanej pupy..

Wlasnie do mycia najbardziej polowałam na nowość Mustela Liniment, na olejach naturalnych bez zmywania na platek bawelniany zamiast wody czy chusteczek, od tej butelki zacznę, zobaczę jak z wydajnoscią na ile nam to starczy, jeśli będzie niewydajne to kupię na mega promce litr butli biodermę abc plyn micelarny do pupy bo to wiem, ze jest jest jest i się nie kończy, ale akurat nie mam pod nosem apteki z dobrą ceną na to , to kupię mustelkę do oczyszczania.

Chcę też kupić z must ten krem do smarowania klatki piersiowej od 1 dni życia, na lepsze oddychanie i sen, ma dobry sklad i cenę widzialam

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2018-10-10 o 14:42
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 14:54   #1832
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Ewa, tak, super są a co kupiłaś?

Ale też przy nich od początku jestem niemal pewna, że dziecko nie będzie miało żadnych problemów skórnych, atopii, suchości czy poodparzanej i zdrapanej pupy..

Wlasnie do mycia najbardziej polowałam na nowość Mustela Liniment, na olejach naturalnych bez zmywania na platek bawelniany zamiast wody czy chusteczek, od tej butelki zacznę, zobaczę jak z wydajnoscią na ile nam to starczy, jeśli będzie niewydajne to kupię na mega promce litr butli biodermę abc plyn micelarny do pupy bo to wiem, ze jest jest jest i się nie kończy, ale akurat nie mam pod nosem apteki z dobrą ceną na to , to kupię mustelkę do oczyszczania.

Chcę też kupić z must ten krem do smarowania klatki piersiowej od 1 dni życia, na lepsze oddychanie i sen, ma dobry sklad i cenę widzialam
Mam właściwie wszystko, co jest tu dostępne na rynku do cery i skory normalnej. Płyn do kąpieli 2x1, kremik do twarzy na zimę, oliwkę, właśnie taki płyn micelarny do pupy, krem na odparzenia i nie pamiętam co jeszcze dużo tego było: nie moja wina, super promocja
Ja ostatecznie kupiłam sobie elancyl na rozstępy, bo zobaczyłam rozstępy na piersiach i spanikowałam, bo piersi przecież jeszcze urosną podczas kp. Ostatecznie rozstępy okazały się żyłkami, ale elancyl już mam hahaah . Mustela.liniment brzmi super. Szkoda, że u nas nie ma .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 14:55   #1833
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Bo na filmach to fajnie pokazują.
Chlust i wody i pływasz dosłownie w tych wodach.
A ja mam większą ilość upławów i co ?
Albo co jak odejdą w wannie ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Mi cieklo po nogach. Nie wiem czy faktycznie to jest tylko chlust czy zawsze ciekna nawet po wiekszym chluscie. Kurcze patrzac tak na to anatomicznie to dziecko jakby zapycha troche ta nasza dziure, a ta z kolei nke jest niewiadomo jak duza. Tych wod tez jednak troche tam jest wiec mysle, ze nawet jak z wanny wyjdziesz to dalej beda jakos sie tam saczyly. To jest jak sikanie tylko, ze z drugiej dziury i nie idzie tego powstrzymac. Z drugiej strony nawet jesli byloby tak, ze to faktycznie odejdzie chlusem to chyba mimo wszystko byloby czuc taki napor w pochwie. Tych wod na pewno nie jest tam malo. Ogolnie jak mi odchodzily od 4 rano a urodzilam o 14.35 i polozna pomogla mi lozysko urodzic to jeszcze sie tymi wodami tak fest oblala. Zobaczcie ile to jest godzin i mimo wszystko po takim czasie jeszcze te wody byly we mnie w dosc pokaznych ilosciach. I tez nie bylo tak, ze mi tam tylko kapalo miedzy nogami a odchodzily faktycznie tak jakbym powolutku ciagle sikala. Jak sie mala ruszala mocniej to wtedy tez wieksze przecieki byly. No i jak mi lozysko wyciagala to ewidentnie czulam moment jakby tego ostatniego chlustu mimo, ze przeciez bylam rozczlapana po porodzie.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 14:58   #1834
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Mam właściwie wszystko, co jest tu dostępne na rynku do cery i skory normalnej. Płyn do kąpieli 2x1, kremik do twarzy na zimę, oliwkę, właśnie taki płyn micelarny do pupy, krem na odparzenia i nie pamiętam co jeszcze dużo tego było: nie moja wina, super promocja
Ja ostatecznie kupiłam sobie elancyl na rozstępy, bo zobaczyłam rozstępy na piersiach i spanikowałam, bo piersi przecież jeszcze urosną podczas kp. Ostatecznie rozstępy okazały się żyłkami, ale elancyl już mam hahaah . Mustela.liniment brzmi super. Szkoda, że u nas nie ma .

Ja mialam tak z brzuchem, bo przeswituja mi zyly normalnie i myslalam kiedys ze mam caly brzuch w rozstepach, ale jednak nie c
Ja dalej olej smaruje i skora naprawde mieciutka po nim, chyba juz nie wroce do balsamow nigdy
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 15:15   #1835
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Ja mialam tak z brzuchem, bo przeswituja mi zyly normalnie i myslalam kiedys ze mam caly brzuch w rozstepach, ale jednak nie c
Ja dalej olej smaruje i skora naprawde mieciutka po nim, chyba juz nie wroce do balsamow nigdy
No właśnie ja też smaruję olejem kokosowym jak mi się przypomni i nadal nie mam nawet najmniejszego rozstępu. Zobaczymy czy wyskocza jeszcze czy już nie, natomiast słyszałam że niektóre kobiety cała ciążę nie mają rozstępów, a w trakcie porodu wyskakują..

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 15:18   #1836
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
No właśnie ja też smaruję olejem kokosowym jak mi się przypomni i nadal nie mam nawet najmniejszego rozstępu. Zobaczymy czy wyskocza jeszcze czy już nie, natomiast słyszałam że niektóre kobiety cała ciążę nie mają rozstępów, a w trakcie porodu wyskakują..

Tez tak slyszalam, tzn nawet nie ze w trakcie, tylko one tam juz sa, ale na rozciagnietej skorze nie widac, a po porodzie brzuch sie kurczy, skora nie jest az tak napieta i pokazuja sie blizny. No nic, robimy co mozemy, bedzie co bedzie
Stary 2018-10-10, 15:22   #1837
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Tez tak slyszalam, tzn nawet nie ze w trakcie, tylko one tam juz sa, ale na rozciagnietej skorze nie widac, a po porodzie brzuch sie kurczy, skora nie jest az tak napieta i pokazuja sie blizny. No nic, robimy co mozemy, bedzie co bedzie
Akurat rozstepami się nie przejmuje, natomiast boję się że nie wrócę do wagi sprzed ciąży.. Jestem tak opuchnięta, że nie mogę patrzeć na swoją twarz i biodra w lustrze... Mówię ostatnio do położnej że w ciągu krótkiego czasu moje biodra stały się widocznie szersze i bolą okrutnie, a ona tylko powiedziała "bo cialo przygotowuje się do porodu".. Ale żeby aż tak się rozszerzyć to nie wiedziałam że to możliwe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 15:24   #1838
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Oj zazdroszczę wam kanapek z pasztetem i żurawiną

Sylvana, też kupiłam kosmetyki musteli. Są cudowne i tak pięknie pachną . Co do szwagra dzięki dziewczyny za wasze rady. Wczoraj jak chwalił się tżtowi moimi zdjęciami to powiedziałam, pół żartem pól serio (bo naprawdę nie chcę spin, jestem z nim 24x7), że to skandal, że miesiąc przed.porodem muszę za nimi latać, sprzątać, oni w niczym nie pomagają i tylko brudzą. Tż potwierdził i też coś skomentował. Mam nadzieję, że dotarło. Cały wieczór chodziłam wkurzona i nie śmiałam się z jego żartów, nawet na niego nie patrzyłam. Tż obiecał, że.w poniedziałek zaczniemy szukać dla niego mieszkania. Co do pracy, to on złozyl oficjalnie wymówienie, ale szef się nie zgodził, przekonał go, żeby jeszcze spróbował, bo są w trakcie wyrabiania wizy, itp. Więc pracuje nadal, ale oczywiście z domu. No ale może dostanie pierwszą pensję pod koniec miesiąca i sytuacja się zmieni. Jak jeszcze raz wspomnę o tym człowieku to mnie bijcie. Nie chce mi się nawet o nim myśleć.

Dews, co do przeziębienia to jak zaczęło mi się coś rozwijać to wzięłam paracetamol i wypijałam litry herbaty z miodem i z cytryną. Czosnek i cebula to jednak nie dla mnie

A wy nadal macie oficjalny zakaz? Kurcze, fajnie byłoby się nacieszyć tżtem przed jego wyjazdem. A co do twojej córeczki, też uważam, że to mieszanka hormonów, początki dorastania i jednak stres przed radykalną zmianą jaką będzie braciszek. Syn tż tez ma 9 lat i naprawdę zmiana w zachowaniu, nastawieniu jest ogromna. Niby się cieszy na brata, ciągle o niego pyta, prosi o zdjęcia z usg, ale jednak widzę, że od kiedy jestem w ciąży bardzo się zmienił. I szkoda mi go, bo chodzi taki smutny, mniej rozgadany. Pewnie się obawia, że zejdzie na 2 plan.

Ale ekstra z tą wagą. A ile przytyłaś w ciąży, że tak błyskawicznie zrzuciłaś?

No straszna sytuacja. Kiedyś coś pisałaś, że mama.planuje wysłać go na przymusowy odwyk, bo w gre wchodzą też jakieś narkotyki... ?

Moja znajoma, która jest lekarką powiedziała.mi, żebym bezpośrednio po seksach (po orgazmie) dotknęła brzucha. Że dokładnie tak twardnieje jak są skurcze. W moim przypadku zadziałało i już doskonale potrafię odroznić skurcz od wypinania.

Nie nie to nie ja narazie to mama chce mu dac pierwszy w zyciu w☠☠☠☠☠☠☠ ale jak tak dalej pojdzie to na bank sie skonczy to kuratorem w koncu. Mam nadzieje, ze bez problemu w aptece dostane ten test. Nie chce latac teraz i zajde jak bede szla do mamuski kolo 19. Ona sie chyba wstydzi troche isc kupic tak face to face. Mi to tam wisi co sobie kto pomysli chyba nikt normalny nie pomysli ze ja ten test dla siebie kupuje bedac z brzuchem wywalonym kilomet przedemna swoja droga z jednej strony ten test po to zeby gnojkowi pokazac ze to, ze matka nie zauwazy to moze zawsze po taki tescik skoczyc i go sprawdzic, a z drugiej szczerze to chcialabym zeby cos pokazal. Nie po to zeby pozniej zlosliwosci robic mamie czy cos, ale zeby w koncu kobieta oczy otworzyla. Byl czas ze ciagle mnie pouczala jak mam mloda wychowywac, wszystko zle robilam itd. Kiedys sie z nia poklocilam i jej powiedzialam, ze nie ma sie na sile wpierdzielac i ze hesli bede potrzebowala rady to o nia poprosze. Ze miala 4 razy szanse wychowywac dzieci i ja chce tez wychowac moje dziecko po mojemu nawet jesli cos robie zle. Ale chce sie postarac. I ze wychowywac ma teraz tych dwoch, a wnuczka sie po prostu cieszyc. No i patrzcie jak dlugo musialam czekac na to zeby zobaczyc jak niezawodne metody wychowawcze ma moja mama. Teraz ona dzwoni i mowi mi, ze ona sobie nie radzi. Teraz ja mam przyjsc z nim pogadac bo ona mowi a on ma to w dupie. Ja sie dzis gnoja zapytam czego on ☠☠☠☠a mac nie rozumie? Zrobi ten ☠☠☠any test i zjara przy mnie i przy matce cala paczke mocnych fajek. Mamie tez powiedzialam, ze ja spali chocby rzygal i mdlal bo jeden ciul czy on w domu zostanie chory po nich czy pojdzie do szkoly i dostanie kolejne paly. Ogolnie jesli chodzi np o glupia maryske to moja mama wie jakie ja mam do tego podejscie zreszta ona sama kiedys gadala, ze moglaby sprobowac zeby zobaczyc jak to wyglada. I nie chodzi o jakas patole i jaranie dzien w dzien, bo dla mnie to jest dla ludzi. Mamusce tez tlumaczylam ze to nie jest tak ze sobie ktos zajara i zaraz jak cpun bedzie wygladal i sie zachowywal. Wszystko jest naprawde dla ludzi, ale nie dla gowniarzy. Oczywiscie jak jakis debil zacznie sie w to bawic to skonczy sie to mocniejszymi uzywkani czy uzaleznieniem i tu sie klocic nie bede. Moja mama wie np o tym, ze zdarzalo sie, ze sobie zapalilam bo z nia gadalam o tym zeby tez nie fisiowala jak sie zdarzy kiedys ze ktorys np spribuje za namowa kolegow. Tylko, ze ja juz dawno bylam pelnoletnia i takie wyskoki zdarzaly sie raz na ruski rok. Uswiadomilam ja tez ze zdobyc zielsko to nie jest problem nawet na takim zadupiu jak Tczew. Wydawaloby sie, ze mala spokojna miejscowosc ale wystarczy chwilka i wolne 30zl zeby sie z kumplami spalic. Matka myslala ze to niewiadomo ile kosztuje i sama stwierdzila, ze zabawa dosc tania. A brat z tego co widze szuka autorytetu wlasnie w takim cwaniakowaniu i nawet gdyby mu zaproponowali to by zajaral i tego pewna jestem na bank. Jak on juz tabake wciagal, faki pali i nawet sobie epapierosa kupil. Moze to bzdety ok, ale on ewidentnie lubi przyswirowac bo nie wierze w to, ze 13 latek kuzwa ma takie priorytety do wydawania pieniedzy na takie rzeczy...

Stary 2018-10-10, 15:26   #1839
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat rozstepami się nie przejmuje, natomiast boję się że nie wrócę do wagi sprzed ciąży.. Jestem tak opuchnięta, że nie mogę patrzeć na swoją twarz i biodra w lustrze... Mówię ostatnio do położnej że w ciągu krótkiego czasu moje biodra stały się widocznie szersze i bolą okrutnie, a ona tylko powiedziała "bo cialo przygotowuje się do porodu".. Ale żeby aż tak się rozszerzyć to nie wiedziałam że to możliwe

Ee nie gadaj glupot, szczuplutka jestes, wiec nawet jesli bedziesz czula, ze chcesz zrzucic kilka kg, to pojdziesz kilka razy na dluzszy spacer z maluszkiem i samo zleci )
Stary 2018-10-10, 15:28   #1840
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Nie nie to nie ja narazie to mama chce mu dac pierwszy w zyciu w ale jak tak dalej pojdzie to na bank sie skonczy to kuratorem w koncu. Mam nadzieje, ze bez problemu w aptece dostane ten test. Nie chce latac teraz i zajde jak bede szla do mamuski kolo 19. Ona sie chyba wstydzi troche isc kupic tak face to face. Mi to tam wisi co sobie kto pomysli chyba nikt normalny nie pomysli ze ja ten test dla siebie kupuje bedac z brzuchem wywalonym kilomet przedemna swoja droga z jednej strony ten test po to zeby gnojkowi pokazac ze to, ze matka nie zauwazy to moze zawsze po taki tescik skoczyc i go sprawdzic, a z drugiej szczerze to chcialabym zeby cos pokazal. Nie po to zeby pozniej zlosliwosci robic mamie czy cos, ale zeby w koncu kobieta oczy otworzyla. Byl czas ze ciagle mnie pouczala jak mam mloda wychowywac, wszystko zle robilam itd. Kiedys sie z nia poklocilam i jej powiedzialam, ze nie ma sie na sile wpierdzielac i ze hesli bede potrzebowala rady to o nia poprosze. Ze miala 4 razy szanse wychowywac dzieci i ja chce tez wychowac moje dziecko po mojemu nawet jesli cos robie zle. Ale chce sie postarac. I ze wychowywac ma teraz tych dwoch, a wnuczka sie po prostu cieszyc. No i patrzcie jak dlugo musialam czekac na to zeby zobaczyc jak niezawodne metody wychowawcze ma moja mama. Teraz ona dzwoni i mowi mi, ze ona sobie nie radzi. Teraz ja mam przyjsc z nim pogadac bo ona mowi a on ma to w dupie. Ja sie dzis gnoja zapytam czego on a mac nie rozumie? Zrobi ten any test i zjara przy mnie i przy matce cala paczke mocnych fajek. Mamie tez powiedzialam, ze ja spali chocby rzygal i mdlal bo jeden ciul czy on w domu zostanie chory po nich czy pojdzie do szkoly i dostanie kolejne paly. Ogolnie jesli chodzi np o glupia maryske to moja mama wie jakie ja mam do tego podejscie zreszta ona sama kiedys gadala, ze moglaby sprobowac zeby zobaczyc jak to wyglada. I nie chodzi o jakas patole i jaranie dzien w dzien, bo dla mnie to jest dla ludzi. Mamusce tez tlumaczylam ze to nie jest tak ze sobie ktos zajara i zaraz jak cpun bedzie wygladal i sie zachowywal. Wszystko jest naprawde dla ludzi, ale nie dla gowniarzy. Oczywiscie jak jakis debil zacznie sie w to bawic to skonczy sie to mocniejszymi uzywkani czy uzaleznieniem i tu sie klocic nie bede. Moja mama wie np o tym, ze zdarzalo sie, ze sobie zapalilam bo z nia gadalam o tym zeby tez nie fisiowala jak sie zdarzy kiedys ze ktorys np spribuje za namowa kolegow. Tylko, ze ja juz dawno bylam pelnoletnia i takie wyskoki zdarzaly sie raz na ruski rok. Uswiadomilam ja tez ze zdobyc zielsko to nie jest problem nawet na takim zadupiu jak Tczew. Wydawaloby sie, ze mala spokojna miejscowosc ale wystarczy chwilka i wolne 30zl zeby sie z kumplami spalic. Matka myslala ze to niewiadomo ile kosztuje i sama stwierdzila, ze zabawa dosc tania. A brat z tego co widze szuka autorytetu wlasnie w takim cwaniakowaniu i nawet gdyby mu zaproponowali to by zajaral i tego pewna jestem na bank. Jak on juz tabake wciagal, faki pali i nawet sobie epapierosa kupil. Moze to bzdety ok, ale on ewidentnie lubi przyswirowac bo nie wierze w to, ze 13 latek kuzwa ma takie priorytety do wydawania pieniedzy na takie rzeczy...

A ja jestem ciekawa co on zrobi jak zobaczy ten test i te fajki
Z testu może się nie ucieszyć, ale z fajek może.
Każ mu palić jeden za drugim zobaczymy co wtedy powie, i czy zajara jeszcze.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 15:59   #1841
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie to nie ja narazie to mama chce mu dac pierwszy w zyciu w ale jak tak dalej pojdzie to na bank sie skonczy to kuratorem w koncu. Mam nadzieje, ze bez problemu w aptece dostane ten test. Nie chce latac teraz i zajde jak bede szla do mamuski kolo 19. Ona sie chyba wstydzi troche isc kupic tak face to face. Mi to tam wisi co sobie kto pomysli chyba nikt normalny nie pomysli ze ja ten test dla siebie kupuje bedac z brzuchem wywalonym kilomet przedemna swoja droga z jednej strony ten test po to zeby gnojkowi pokazac ze to, ze matka nie zauwazy to moze zawsze po taki tescik skoczyc i go sprawdzic, a z drugiej szczerze to chcialabym zeby cos pokazal. Nie po to zeby pozniej zlosliwosci robic mamie czy cos, ale zeby w koncu kobieta oczy otworzyla. Byl czas ze ciagle mnie pouczala jak mam mloda wychowywac, wszystko zle robilam itd. Kiedys sie z nia poklocilam i jej powiedzialam, ze nie ma sie na sile wpierdzielac i ze hesli bede potrzebowala rady to o nia poprosze. Ze miala 4 razy szanse wychowywac dzieci i ja chce tez wychowac moje dziecko po mojemu nawet jesli cos robie zle. Ale chce sie postarac. I ze wychowywac ma teraz tych dwoch, a wnuczka sie po prostu cieszyc. No i patrzcie jak dlugo musialam czekac na to zeby zobaczyc jak niezawodne metody wychowawcze ma moja mama. Teraz ona dzwoni i mowi mi, ze ona sobie nie radzi. Teraz ja mam przyjsc z nim pogadac bo ona mowi a on ma to w dupie. Ja sie dzis gnoja zapytam czego on a mac nie rozumie? Zrobi ten any test i zjara przy mnie i przy matce cala paczke mocnych fajek. Mamie tez powiedzialam, ze ja spali chocby rzygal i mdlal bo jeden ciul czy on w domu zostanie chory po nich czy pojdzie do szkoly i dostanie kolejne paly. Ogolnie jesli chodzi np o glupia maryske to moja mama wie jakie ja mam do tego podejscie zreszta ona sama kiedys gadala, ze moglaby sprobowac zeby zobaczyc jak to wyglada. I nie chodzi o jakas patole i jaranie dzien w dzien, bo dla mnie to jest dla ludzi. Mamusce tez tlumaczylam ze to nie jest tak ze sobie ktos zajara i zaraz jak cpun bedzie wygladal i sie zachowywal. Wszystko jest naprawde dla ludzi, ale nie dla gowniarzy. Oczywiscie jak jakis debil zacznie sie w to bawic to skonczy sie to mocniejszymi uzywkani czy uzaleznieniem i tu sie klocic nie bede. Moja mama wie np o tym, ze zdarzalo sie, ze sobie zapalilam bo z nia gadalam o tym zeby tez nie fisiowala jak sie zdarzy kiedys ze ktorys np spribuje za namowa kolegow. Tylko, ze ja juz dawno bylam pelnoletnia i takie wyskoki zdarzaly sie raz na ruski rok. Uswiadomilam ja tez ze zdobyc zielsko to nie jest problem nawet na takim zadupiu jak Tczew. Wydawaloby sie, ze mala spokojna miejscowosc ale wystarczy chwilka i wolne 30zl zeby sie z kumplami spalic. Matka myslala ze to niewiadomo ile kosztuje i sama stwierdzila, ze zabawa dosc tania. A brat z tego co widze szuka autorytetu wlasnie w takim cwaniakowaniu i nawet gdyby mu zaproponowali to by zajaral i tego pewna jestem na bank. Jak on juz tabake wciagal, faki pali i nawet sobie epapierosa kupil. Moze to bzdety ok, ale on ewidentnie lubi przyswirowac bo nie wierze w to, ze 13 latek kuzwa ma takie priorytety do wydawania pieniedzy na takie rzeczy...

Boże coś mu się w głowie przewróciło żeby być takim kretynem za przeproszeniem. Może chce się przed kumplami popisać?

Ale miałam przed chwilą mocny skurcz.. Aż mnie wykręciło! Trzymał mnie ze 2 minuty dobre, a teraz cisza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 16:08   #1842
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Boże coś mu się w głowie przewróciło żeby być takim kretynem za przeproszeniem. Może chce się przed kumplami popisać?

Ale miałam przed chwilą mocny skurcz.. Aż mnie wykręciło! Trzymał mnie ze 2 minuty dobre, a teraz cisza.

Oo Anetka to musiało boleć
Ale Ty już praktycznie na końcówce więc może Cię złapać w sumie nie wiadomo kiedy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 16:12   #1843
sara3008
Zakorzenienie

Lady, w aptece są testy, które wykrywają kilka rodzai narkotyków. Moja teściowa robiła młodemu właśnie myśląc że jara marychę a pokazało że bierze fetę, więc no... A co do fajek, mój brat kiedyś też dostał paczkę mega mocnych do zjaranoa na raz, zrzygal się chyba przy trzecim, ale palił nadal

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 16:17   #1844
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Lady, w aptece są testy, które wykrywają kilka rodzai narkotyków. Moja teściowa robiła młodemu właśnie myśląc że jara marychę a pokazało że bierze fetę, więc no... A co do fajek, mój brat kiedyś też dostał paczkę mega mocnych do zjaranoa na raz, zrzygal się chyba przy trzecim, ale palił nadal

Ojciec mojej znajomej to samo zrobil . Chyba po 5 wymiotowala , ale ten twardo kazal jej palic i to jeszcze pospieszal . Final taki wyladowala w szpitalu bo sie zatrula i stracila przytomnosc ... Pali dalej

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 16:19   #1845
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo Anetka to musiało boleć
Ale Ty już praktycznie na końcówce więc może Cię złapać w sumie nie wiadomo kiedy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Kurde no właśnie bardzo bolało, a teraz tylko podbrzusze boli ale nie jakoś mocno.. Jakbym miała na dniach okres dostać Chciałabym żeby mnie złapało nawet dziś jeśli Mała już jest gotowa żeby wyjść Po spacerze dziś pomyślałam, że trzeba się ogarnąć TAM i głowę umyć bo przecież gdyby coś to na porodówkę nie pojadę z tłustym łbem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 16:19   #1846
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ojciec mojej znajomej to samo zrobil . Chyba po 5 wymiotowala , ale ten twardo kazal jej palic i to jeszcze pospieszal . Final taki wyladowala w szpitalu bo sie zatrula i stracila przytomnosc ... Pali dalej

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
No wlasnie mialam mowic, ze takie metody sie moga nieciekawie skonczyc
Stary 2018-10-10, 16:20   #1847
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde no właśnie bardzo bolało, a teraz tylko podbrzusze boli ale nie jakoś mocno.. Jakbym miała na dniach okres dostać Chciałabym żeby mnie złapało nawet dziś jeśli Mała już jest gotowa żeby wyjść Po spacerze dziś pomyślałam, że trzeba się ogarnąć TAM i głowę umyć bo przecież gdyby coś to na porodówkę nie pojadę z tłustym łbem

Rodzimy razem? Mnie też cholera brzuch boli jak na @ i trochę w krzyżu, ale skurczy brak

Stary 2018-10-10, 16:21   #1848
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Rodzimy razem? Mnie też cholera brzuch boli jak na @ i trochę w krzyżu, ale skurczy brak

Ok, dziś? ja już jestem gotowa tylko moja córka chyba jeszcze nie

Stary 2018-10-10, 16:23   #1849
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dziś? ja już jestem gotowa tylko moja córka chyba jeszcze nie

Stary z Leosiem gadal wczoraj, że już by mógł wyleźć Ale jak syn podobny charakterkiem do brata to gówno go posłucha
Swoją drogą, ciekawe jak by mi się rodziło z tym kaszlem

Stary 2018-10-10, 16:26   #1850
smileska
Zadomowienie

Aneta Sara ja zaraz za wami. Mam bole jak na okres ale nie mocne, co chwile napinanie brzucha i caly czas parcie na kupe ale kupa nie idzie
10 raczej nie urodze. Mogłabym 12 bo jest akurat Maksymiliana. A jak nie to potem chce 18, albo 23 koncert zyczen haha

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 16:28   #1851
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary z Leosiem gadal wczoraj, że już by mógł wyleźć Ale jak syn podobny charakterkiem do brata to gówno go posłucha
Swoją drogą, ciekawe jak by mi się rodziło z tym kaszlem

Pewnie byś się biedulko meczyła Jakby sam poród nie był i tak już mega wysiłkiem. Pilas może herbatę gorąca z imbirem? Polecam na kaszel

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Aneta Sara ja zaraz za wami. Mam bole jak na okres ale nie mocne, co chwile napinanie brzucha i caly czas parcie na kupe ale kupa nie idzie
10 raczej nie urodze. Mogłabym 12 bo jest akurat Maksymiliana. A jak nie to potem chce 18, albo 23 koncert zyczen haha

Na 18 mogę się z Tobą umówić na rodzenie jak nam dzisiaj z Sara nie uda się urodzić

Stary 2018-10-10, 16:30   #1852
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie byś się biedulko meczyła Jakby sam poród nie był i tak już mega wysiłkiem. Pilas może herbatę gorąca z imbirem? Polecam na kaszel

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Na 18 mogę się z Tobą umówić na rodzenie jak nam dzisiaj z Sara nie uda się urodzić

Okej to jak cos to jestesmy umowione

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 16:51   #1853
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jestem ciekawa co on zrobi jak zobaczy ten test i te fajki
Z testu może się nie ucieszyć, ale z fajek może.
Każ mu palić jeden za drugim zobaczymy co wtedy powie, i czy zajara jeszcze.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Taki jest plan wlasnie. Az sie zrzyga. Mamuska troche sceptycznie nastawiona do tego palenia jeden za drugim, ale sama przyznaje ze tak ja w☠☠☠☠il, ze bedzie dobrze sie przy tym bawila. Dzwonilam do niej i pytalam jak sytuacja to mowi, ze wrocil w miare normalnie i poszedl spac bo przeciez taki zmeczony. Smialam sie, ze ma regenerowc organizm bo za godzinke dostanie spora dawke nikotyny. Na pewno wam napisze jak sie bawilam z jednej strony mozna sie smiac, ale z drugiej to czlowiekowi rece opadaja jak patrzy sie na to ze on ma wyrabane jak sie do niego mowi jak do rozumnego czlowieka.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:

No wlasnie patrzylam, ze sa odobno na maryche i amfe po dychu, ale sa tez takie na kilka rodzaji po 20 zl i wezme ten na kilka. Co do tego kopcenia jeden za drugim to wiadomo, ze nie zawsze zadziala to tak ze nie bedzie palil, ale tu chodzi o sam fakt ze ma po nich rzygac...za kare. Zabte klamstwa. Mamuska mowi ze on ma wiekszosc ubran poprzypalane fajkami a puerdzieli ze nie pali choc go zlapala. Jak wczoraj z nim gadala to sie zapieral ze nie mial w ustach fajki od miesiaca... tia... ja do mamuski sie smialam ze ja mu dzis tak wygarne ze sie osra i ze fajnie miec przy☠☠☠anego brata bedac w ciazy bo przynajmniej moge na kims rozladowac buzujace hormony... a drzec to ja sie potrafie akurat... cisnac lubie... a jak kretyn daje na tacy jeszcze powid do cisniecia to juz wgl jestem w siodmym niebie

Stary 2018-10-10, 17:11   #1854
fioleciasto
Zakorzenienie

Co do odejścia wód to u mnie w przypadku tego porodu w 15 tygodniu, był to naprawdę bardzo spory chlust. Byłam aż w szoku, że na takim wczesnym etapie ciąży jest tego aż tyle.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:19   #1855
lady isss
Wtajemniczenie

Tak mi sie jeszcze przypomialo, ze jakies poltora miesiaca temu ten gowniarz, ktory pali fajki robil mojej mamie wyrzuty, ze on ma taki kaszel straszny od astmy, a moja mama sie tym nie interesuje i nie idzie z nim do lekarza. Taaa kuzwa od astmy...od fajek nieee...on moze swoja astme fajkami leczy? Wgl ciezko opisac w jaki bezczelny i olewajacy sposob wgl sie odnosi do mamy i to mnie wkurza. Ok ja z mama tez spiny mialam nie raz. Nie raz sie poklocimy, nie raz powiemy sobie ostro, ale tez inaczej bo obie jestesmy dorosle i obie zawziete. Mimo wszystko, mimo tych naszych charakterow zawsze jesli trzeba bylo to moglysmy na siebie liczyc. Potrafimy sobie pocisnac ale tez wesprzec. Potrafimy sobie wytknac palcem nasze bledy wzajemnie i wrecz czasami te klotnie wygladaja jak licytacje, ale po tem sie nie odzywamy kilka dni i ktoras zawsze sie odezwie z pytaniem "przeszlo ci?". No ale kurcze ja mam prawie 30 lat a gnojek ma 13 wiec jest roznica jesli chodzi o sluchanie matki. Ja mam swoj dom, swoja rodzine, pracuje od 18 r.z i jestem odpowiedzialna juz za siebie a gowniaz "sie wozi po dzielni" jakby bog wie kim byl. Boss mafii sie znalazl

Stary 2018-10-10, 17:19   #1856
dews
Zakorzenienie

Boże dziewczyny rozkłada mnie ta choroba coraz gorzej. Sara też się zastanawiałam jak to by było rodzic z takim kaszlem, ale ja mam z 5 tygodni na wykurowanie się jeszcze haha oby tylko nie przypetalo się jakieś choróbsko do listopada.

Przyjechałam z.pracy i mamy taką piękna pogodę a ja tylko wskoczyłam w podomowe ciuchy i krzyczę do tż żeby mnie nakarmił

Stary 2018-10-10, 17:23   #1857
fioleciasto
Zakorzenienie

Dews zdrowia! I dla całej reszty również, żadnego chorowania tu teraz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 17:26   #1858
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:

Ja się boję, że opadną piersi i cellulit zostanie. Porazka . A ty jesteś chudziutka, na pewno szybko zgubisz kilogramy
Cytat:

Dziewczyny, a na czym polegają te testy i czemu po nich ma wypalić całą paczkę?

Kurcze, wszystkie juz rodzicie. W weekend zabieram się za pranie

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:28   #1859
1986rybka
Rozeznanie

Jezuu dziewczyny zdycham dzisiaj prawie cały dzień przeleżany/przespany.. kręgosłup boli, brzuch ciąży, czuje się jakby ktoś mnie przejechał :/
Mamy iść na 20 do kina i ale chyba nie dam rady

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:34   #1860
fioleciasto
Zakorzenienie

ewka żadne "wszystkie rodzicie"! Ja absolutnie jeszcze nie rodzę i to przez minimum dobre 40 dni. Jakie porody w ogóle, o co chodzi Ja nie ogarniam, że my tu wszystkie już powoli na końcówce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości