Mamy majowe 2019 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-10, 18:16   #1921
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Mamy majowe 2019

Cytat:
Napisane przez Haneczka1122334445 Pokaż wiadomość
Nawet dobrze. W piątek wracam do pracy i żyje się jakby nigdy nic się nie wydarzyło. Cytując klasyka: Mówi się trudno i płynie się dalej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zobaczysz, jeszcze będziesz się cieszyć szczęśliwą ciążą aż trudno mi wyobrazić sobie, co przezyłaś, ale wiele kobiet tto spotyka i później są mamami zdrowych maluchów. Tobie też tego życzę

Stary 2018-10-10, 18:43   #1922
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Byłam raczej na mieszanym, bo nie miałam za wielkiej produkcji, a potem jak mały miał 1,5 miesiąca to pokarm w ogóle mi zanikł

Takie wahania produkcji są normalne. Ale jakby co to da się pobudzić laktację.
Cytat:
Napisane przez Haneczka1122334445 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek moje majóweczki! Jak tam się czujecie?
Kiedy macie wizyty? A może ktoś chce się znaleźć na pierwszej stronie? Piszcie co chcecie to Wam uaktulnie.

Mnie chyba nie ma, więc proszę o dopisanie. Termin porodu 9 maja. Pierwsza ciąża, 29 lat.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 18:48   #1923
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Takie wahania produkcji są normalne. Ale jakby co to da się pobudzić laktację.

Wiem. Ale u mnie żaden ze sposobów nie pomógł, i też inaczej to wygląda jak się odciąga pokarm a inaczej jak dziecko jest przystawiane
agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 18:50   #1924
skazana_na_bluesa
.

Cały czas odciągałaś i tak podawałaś?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 18:54   #1925
agadzie
Zakorzenienie

Tak, mleko pojawiło mi się na 5 dobę po porodzie, wcześniej nie było ani kropli, do tej pory mały jadł z butelki, potem nie potrafił się przyssać, zresztą, złe wspomnienia mam z tych prób. Do momentu kiedy miałam pokarm odciągałam, i podawałam na przemian z mm, bo produkcja nie była wielka. Potem już samo mm
Stary 2018-10-10, 19:50   #1926
Martita_2012
Zadomowienie

Lilianna super Haneczka, mogłabyś i mnie dopisać? Termin z om 27.05, 32 lata, pierwsza ciąża

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 20:53   #1927
ania_mala
Zadomowienie

To i ja proszę o dopisanie. 31 lat, ciąża 3, termin 10.05

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 20:58   #1928
lilianna90
Kocia i psia mama :)

A ja tak jak pisałam w wiadomości prywatnej
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 03:48   #1929
Matka_Smoka
Przyczajenie

Mnie tez mozna dopisac 1 ciaza, 32 lata. Wizyty mam juz w planach 2: 15.10 a potem 06.11.

Okruszka widzialam na razie tylko raz na usg. W 7+1. Wtedy bilo juz serducho. Nie mam pojecia w jakim tempie. Lekarz nie mowil. To byla prywatna wizyta. Teraz juz mam na nfz. Na razie widze roznice w terminach - bierze sie termin, ktory pasuje lekarzowi a nie Tobie. Nie ma tez usg na kazdej wizycie. A ja mam taka schize - czy na pewno Okruszek tam siedzi i ma sie dobrze
Matka_Smoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 05:52   #1930
Elsabel
Zakorzenienie

Dzień dobry Jadę właśnie do laboratorium zrobić badania, ale mi się cieżko wstawało tak rano.
Miłego dnia

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 05:59   #1931
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry. Ja jutro rano muszę przed 7 się zebrać do laboratorium żeby zdążyć do pracy na 8. W szpitalu w którym od razu wysłaliby badania do przychodni podobno nie puszczają ciężarnych pierwszych eh. Więc idę tam gdzie wiem że wejdę szybko bez kolejki. Kurcze w końcu przecież się nam należy no.

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 06:44   #1932
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ja jutro rano muszę przed 7 się zebrać do laboratorium żeby zdążyć do pracy na 8. W szpitalu w którym od razu wysłaliby badania do przychodni podobno nie puszczają ciężarnych pierwszych eh. Więc idę tam gdzie wiem że wejdę szybko bez kolejki. Kurcze w końcu przecież się nam należy no.

Mnie też nikt nie puszczał pierwszej, na szczęście nie było dużej kolejki i w pracy jestem szybciej niż zwykle

Stary 2018-10-11, 06:53   #1933
Olusiaa_
Zakorzenienie

w prywatnych labo sa chyba zwykle mniejsze kolejki

ja robilam badania na NFZ w laboratorium przyszpitalnym, to godzina w kolejce

ja jutro wizyta i zakladanie karty ciazy
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 06:59   #1934
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja powiem Wam, że nie wiem dlaczego, może przez te zmęczenie mdłościami itp. ale co pójdę na zakupy i postoję w kolejce to naprawdę jest mi ciężko. Wręcz zaczęłam unikać takich sytuacji. Podziwiam dziewczyny, które są tak dzielne, że pracują na etacie i nie zamierzają iść na zwolnienie póki co. Ja właśnie leżę w łóżku i jem jogurt, po to, żeby nie było mi już niedobrze, a w głowie karuzela i ciągle odruch wymiotny.

Stary 2018-10-11, 07:14   #1935
Malwinajustyna
Przyczajenie

Witam. I ja proszę o dodanie. Termin porodu 20 maj. Mam 29 lat. Moja pierwsza ciąża w która jakoś ciągle nie do końca mogę uwierzyć ale bardzo się cieszę
Malwinajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-11, 07:19   #1936
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Dzień dobry

Ja idę w sobotę do labo, bo musi mnie mąż zawieść, na czczo ze mną bardzo źle się dzieje, więc się sama nie wybieram.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwinajustyna Pokaż wiadomość
Witam. I ja proszę o dodanie. Termin porodu 20 maj. Mam 29 lat. Moja pierwsza ciąża w która jakoś ciągle nie do końca mogę uwierzyć ale bardzo się cieszę

Cześć
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 07:20   #1937
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Lilly właśnie wczoraj o tym myślałam i wydaje mi się, że jak trzeba wstać, ogarnąć się i w pracy też pełno roboty to człowiek się spina i musi dać radę. Ja jak wpadam do domu to tylko bym już leżała i jak trzeba coś ogarnąć to ciężko bo wiem że można odpuścić. Podejrzewam, że jakbym była w domu to tylko bym leżała, jadła i narzekała że mi źle, bo tak mam po godzinach
Ale z drugiej strony ciąża to taki czas, gdzie ma się te ostatnie chwile dla siebie. Można ponadrabiać książki, seriale, filmy. Więc zapewne w domu bym się nie nudziła
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 07:25   #1938
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja powiem Wam, że nie wiem dlaczego, może przez te zmęczenie mdłościami itp. ale co pójdę na zakupy i postoję w kolejce to naprawdę jest mi ciężko. Wręcz zaczęłam unikać takich sytuacji. Podziwiam dziewczyny, które są tak dzielne, że pracują na etacie i nie zamierzają iść na zwolnienie póki co. Ja właśnie leżę w łóżku i jem jogurt, po to, żeby nie było mi już niedobrze, a w głowie karuzela i ciągle odruch wymiotny.

Też nie do końca jest co podziwiać. Ja się czuję jak przed ciąża w ciągu dnia więc żaden wyczyn być w prscy każda czuje się inaczej

Stary 2018-10-11, 07:28   #1939
Malwinajustyna
Przyczajenie

Też tak myślę. Ja pracuje fizycznie. Teraz tylko 5 godz a nie 8.5 jak wcześniej. W pracy czasem kręci mi się w głowie. I ogólnie mi nie dobrze ale w miarę do zniesienia. Wymiotowalam na razie raz. A w domu tak jak mówisz chce się polezec i ciezko z robotą:p ale dużo osób mówi, że jak jest jak to radzą iść na zwolnienie i siedzieć w domu. A ja się boję, że się zanudze. Taka już jestem
Malwinajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 07:30   #1940
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Lilly właśnie wczoraj o tym myślałam i wydaje mi się, że jak trzeba wstać, ogarnąć się i w pracy też pełno roboty to człowiek się spina i musi dać radę. Ja jak wpadam do domu to tylko bym już leżała i jak trzeba coś ogarnąć to ciężko bo wiem że można odpuścić. Podejrzewam, że jakbym była w domu to tylko bym leżała, jadła i narzekała że mi źle, bo tak mam po godzinach
Ale z drugiej strony ciąża to taki czas, gdzie ma się te ostatnie chwile dla siebie. Można ponadrabiać książki, seriale, filmy. Więc zapewne w domu bym się nie nudziła
Fakt, jak trzeba to trzeba, ja akurat pracy nie mam ale rano wstać, zebrać się i odprowadzić małego do przedszkola ( tu gdzie mieszkam obowiązkowa edukacja zaczyna się od 3 roku życia), jakieś zakupy ogarnąć, obiad... Chociaż z tym ostatnim ciężko bo ciągle mi niedobrze od zapachów wszelkich

Stary 2018-10-11, 07:34   #1941
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Lilly, to Ty korzystaj z przywileju i nie stój w kolejce, skoro źle się czujesz, po to w końcu został wprowadzony. Wiesz, ciąża ciąży nierówna, nawet na przykładzie naszego wątku to widać.

Stary 2018-10-11, 07:36   #1942
Lilly Greace
Dostojna peema.

Macie rację, każda inaczej znosi i ja się cieszę z każdej dziewczyny, która znosi lepiej niż ja a co do tego, że jak się pracuje to jest lepiej bo trzeba wstać i się ogarnąć to też koleżanka mi mówiła, coś w tym na pewno jest

Stary 2018-10-11, 08:20   #1943
agadzie
Zakorzenienie

Zazdroszczę tym które nie mają mdłości itd itd,
Jednocześnie, czy spotkałyście się (dziewczyny ze złym samopoczuciem) ze słowami "nie przesadzaj, ciąża to nie choroba"? Mi się poprzednim razem zdarzyło i mówiła to osoba która ciążę przeszła zupełnie bezboleśnie - ot, wieczorem kładła się wcześniej spać. Mi się nóż w kieszeni w takich sytuacjach otwiera, to tak jak z tym powiedzeniem - syty głodnego nie zrozumie
Stary 2018-10-11, 08:24   #1944
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tym które nie mają mdłości itd itd,
Jednocześnie, czy spotkałyście się (dziewczyny ze złym samopoczuciem) ze słowami "nie przesadzaj, ciąża to nie choroba"? Mi się poprzednim razem zdarzyło i mówiła to osoba która ciążę przeszła zupełnie bezboleśnie - ot, wieczorem kładła się wcześniej spać. Mi się nóż w kieszeni w takich sytuacjach otwiera, to tak jak z tym powiedzeniem - syty głodnego nie zrozumie
Ja teraz się raczej z tym nie spotykam, ale przed ciążą jak najbardziej. Ba, sama tak uważałam A teraz od paru ładnych tygodni czuję się jak z nieustającą infekcją typu przeziębienie połączoną z problemami żołądkowymi i bardzo chciałabym wierzyć, że wraz z końcem pierwszego trymestru to magicznie minie, ale jakoś tracę nadzieję, hehe.
Stary 2018-10-11, 08:28   #1945
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz się raczej z tym nie spotykam, ale przed ciążą jak najbardziej. Ba, sama tak uważałam A teraz od paru ładnych tygodni czuję się jak z nieustającą infekcją typu przeziębienie połączoną z problemami żołądkowymi i bardzo chciałabym wierzyć, że wraz z końcem pierwszego trymestru to magicznie minie, ale jakoś tracę nadzieję, hehe.
hehehe ja przed swoją pierwszą ciążą też tak uważałam, szybko zdanie zmieniłam.. zmodyfikowałabym stwierdzenie że to nie choroba, nie do końca :p
Przejdzie nam, spoko, koło 14 tygodnia już powinno być ok, może i nawet prędzej aczkolwiek jak człowiekowi tak ciągle niedobrze to faktycznie czasem się zdaje że to się nigdy nie skończy
Stary 2018-10-11, 09:58   #1946
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Dziewczyny mam od wczoraj doła i zle przeczucia.. wizyta w poniedzialek 15.10..
mam zle mysli bo troche osob juz wie najblizszych i wczoraj powiedzielismy tesciom i mam w glowie ze teraz moze cos sie stac bo wie za duzo osob wg aplikacji dzis 7+2
Stary 2018-10-11, 10:04   #1947
Martita_2012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam od wczoraj doła i zle przeczucia.. wizyta w poniedzialek 15.10..
mam zle mysli bo troche osob juz wie najblizszych i wczoraj powiedzielismy tesciom i mam w glowie ze teraz moze cos sie stac bo wie za duzo osob wg aplikacji dzis 7+2
Ale coś się konkretnego dzieje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-11, 10:06   #1948
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
Ale coś się konkretnego dzieje?
niby nic, nadal mnie muli, bola piersi zero plamien.. ale ostatnio jak bylam na wizycie 1.10 to jeszcze nie bylo serduszka dopiero teraz w poneidzialek wizyta.. tak jakos mnie dopadly czarne mysli
Stary 2018-10-11, 10:11   #1949
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
niby nic, nadal mnie muli, bola piersi zero plamien.. ale ostatnio jak bylam na wizycie 1.10 to jeszcze nie bylo serduszka dopiero teraz w poneidzialek wizyta.. tak jakos mnie dopadly czarne mysli
Nie stresuj się zatem 15 już zaraz, nie masz żadnych niepokojących objawów, a te co masz nie ustały gwałtownie, więc uszy do góry!

Stary 2018-10-11, 10:14   #1950
Martita_2012
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja miałam jakieś myśli złe jak bolał mnie brzuch i były plamienia i na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk ciążowy, więc poszłam jeszcze tego samego dnia i wszystko było w porządku. U Ciebie na pewno też tak będzie. Nie martw się, bo maluszek to czuje. I spróbuj pomyśleć o czymś innym, to banał, ale zamartwianie się na pewno w niczym nie pomoże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości