Kurka domowa to ja? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-11, 12:32   #61
jackelinapaux
BAN stały

Dot.: Kurka domowa to ja?

Cytat:
Napisane przez peopeo Pokaż wiadomość
Tez powinna, bo to też dla mnie brak szacunku i olewanie
Dla mnie brak szacunku to właśnie awantury o brak obiadu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
jackelinapaux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 12:39   #62
peopeo
Rozeznanie

Ale nikt nie każe jej się awanturowac, tylko zakomunikować jak człowiek
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 13:07   #63
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mishiana Pokaż wiadomość

Wstaliśmy dość późno, on zrobił sobie kanapki do pracy. Mało czasu spędziłam w domu ale to też nie znaczy że jak mam wolne to na faceta mam czekać z obiadem
Nie napisałam nigdzie, że masz czekać na faceta z obiadem.
Nie rozumiem jednego -uważasz, że zrobiłaś dobrze i że to facet się bez sensu oburzył, że nie masz obowiązku szykować obiadu, ani poinformować go, że nie przygotowałaś niczego do jedzenia, bo to się mieści w ustalonych przez was zasadach i tak po prostu żyjecie.

To skoro Ty nic złego nie zrobiłaś, a Twój partner się na Ciebie wydziera o nic, to Ty nie wiesz co z tym zrobić? Albo z nim porozmawiać, żeby nie krzyczał na Ciebie bez powodu i sprawdzić czy się zmieni, albo trwać w tym związku i przestać marudzić, że krzyczy, albo się rozstać.

Moim zdaniem tylko Ty jesteś przekonana, że nie trzeba nic szykować. On zdaje się nie wiedzieć o tej waszej zasadzie. Czy zdarzyło się, że on był cały dzień w domu, miał wolne i coś przygotował do jedzenia jak Ty wracałaś późno?

Może facet oczekuje czegoś innego. Jak jedna osoba jest zmęczona, to druga nie ma obowiązku jej wyręczać, ale zawsze to miło, jak powie "odpocznij, ja zrobię.." i przyniesie herbatę. Gdy obydwoje wracacie z pracy, to jest trochę inaczej. Ale gdy masz cały dzień dla siebie, to można poświęcić 30 minut żeby przygotować coś fajnego do jedzenia. Ale to wynika chęci zrobienia czegoś przyjemnego dla drugiej osoby.
Gdyby mój partner wracał późno, a ja miałabym wolny dzień, to na pewno bym coś przygotowała (albo zamówiła). Ale jak do mnie wpadnie koleżanka późno po pracy to też jej proponuję jakieś jedzenie. Wiem, że nie trzeba, ale lubię.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;85977087]Nie rozumiem w czym jest problem. Skoro uważasz że nic złego nie zrobiłaś to mu o tym powiedz i tyle. Facet ewidentnie chce mieć obiad po powrocie z pracy kiedy Ty masz wolne. Czy to logiczne, czy sensowne to nikogo interesować już nie powinno. Jeśli Tobie takie wymagania względem swojej osoby nie odpowiadają to możesz o tym głośno powiedzieć, a jeżeli rozmowa nic nie da to rozstać się i poszukać partnera, który bardziej będzie podziałał Twój punkt widzenia w zakresie gotowania.[/QUOTE]

Edytowane przez elsene
Czas edycji: 2018-10-11 o 13:12
elsene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 13:12   #64
jackelinapaux
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elsene Pokaż wiadomość
Nie napisałam nigdzie, że masz czekać na faceta z obiadem.
Nie rozumiem jednego -uważasz, że zrobiłaś dobrze i że to facet się bez sensu oburzył, że nie masz obowiązku szykować obiadu, ani poinformować go, że nie przygotowałaś niczego do jedzenia, bo to się mieści w ustalonych przez was zasadach i tak po prostu żyjecie.

To skoro Ty nic złego nie zrobiłaś, a Twój partner się na Ciebie wydziera o nic, to Ty nie wiesz co z tym zrobić? Albo z nim porozmawiać, żeby nie krzyczał na Ciebie bez powodu i sprawdzić czy się zmieni, albo trwać w tym związku i przestać marudzić, że krzyczy, albo się rozstać.

Moim zdaniem tylko Ty jesteś przekonana, że nie trzeba nic szykować. On zdaje się nie wiedzieć o tej waszej zasadzie. Czy zdarzyło się, że on był cały dzień w domu, miał wolne i coś przygotował do jedzenia jak Ty wracałaś późno?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ale po co miałam mu mówić że nie ma nic do jedzenia skoro jest pełna lodówka pół produktów lub gotowców do podgrzania?

Stary 2018-10-11, 13:24   #65
peopeo
Rozeznanie

Żeby jak mu się nie będzie chciało gotować to zje na mieście z koleżanką.po to
Stary 2018-10-11, 13:40   #66
Tessis
Przyczajenie

O Boże, to on nie ma rąk, że nie może sobie sam zrobić tego obiadu?
Masakra jakaś.
Tessis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 13:43   #67
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jackelinapaux Pokaż wiadomość
Ale po co miałam mu mówić że nie ma nic do jedzenia skoro jest pełna lodówka pół produktów lub gotowców do podgrzania?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Cytat:
Żeby jak mu się nie będzie chciało gotować to zje na mieście z koleżanką.po to
Tak. Właśnie po to, żeby wiedział, że niczego nie będzie.

Nota bene:
Cytat:
To skoro jak autorka wraca później to też powinna robić awanturę facetowi bo nie czeka na nią obiad?

Cytat:
- zapomniałaś się przelogować?

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Tessis Pokaż wiadomość
O Boże, to on nie ma rąk, że nie może sobie sam zrobić tego obiadu?
Masakra jakaś.
Wiesz co, ogólnie, to albo on ma rację, bo jest umówiony z dziewczyną, że jak jedno wraca o 22 z pracy, a drugie ma wolne to robi jedzenie (chociaż nie powinien krzyczeć o robić awantury), albo Autorka ma rację, że nie musi ani szykować, ani informować go że jest / nie ma jakieś jedzenie i ma faceta, który na nią wrzeszczy bez powodu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-11, 13:51   #68
jackelinapaux
BAN stały

Cytat:

Nota bene:

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Wiesz co, ogólnie, to albo on ma rację, bo jest umówiony z dziewczyną, że jak jedno wraca o 22 z pracy, a drugie ma wolne to robi jedzenie (chociaż nie powinien krzyczeć o robić awantury), albo Autorka ma rację, że nie musi ani szykować, ani informować go że jest / nie ma jakieś jedzenie i ma faceta, który na nią wrzeszczy bez powodu.[/QUOTE]Nie zrobiłam to dla beki bo zawsze śmiać mi się chce jak dociekasz i drazysz i dopowiedasz sobie fakty

Stary 2018-10-11, 13:52   #69
peopeo
Rozeznanie

Hah, ale wtopa
Stary 2018-10-11, 13:53   #70
elsene
Zadomowienie

Cytat:

Nota bene:

Wiesz co, ogólnie, to albo on ma rację, bo jest umówiony z dziewczyną, że jak jedno wraca o 22 z pracy, a drugie ma wolne to robi jedzenie (chociaż nie powinien krzyczeć o robić awantury), albo Autorka ma rację, że nie musi ani szykować, ani informować go że jest / nie ma jakieś jedzenie i ma faceta, który na nią wrzeszczy bez powodu.
Cytat:
Nie zrobiłam to dla beki bo zawsze śmiać mi się chce jak dociekasz i drazysz i dopowiedasz sobie fakty

Jakie fakty sobie dopowiedziałam tutaj?
Niemniej miło mi, że poprawiam Ci humor Fajnie kogoś rozweselić .

Edytowane przez elsene
Czas edycji: 2018-10-11 o 13:56
Stary 2018-10-11, 13:54   #71
jackelinapaux
BAN stały

Cytat:
Jakie fakty sobie dopowiedziałam tutaj?
Choćby to że autorka się umówiła z facetem z jak ktoś wraca o 22 to druga osoba robi obiad. Ja nic takiego nie czytałam

Edytowane przez panna_felicjanna
Czas edycji: 2018-10-11 o 15:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-11, 13:59   #72
peopeo
Rozeznanie

Trolling

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

To ta od wątku o złej teściowej co żałuje synowi jedzenia. Wszystko zmyslone
Stary 2018-10-11, 13:59   #73
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Choćby to że autorka się umówiła z facetem z jak ktoś wraca o 22 to druga osoba robi obiad. Ja nic takiego nie czytałam
Nie czytałaś, bo nic takiego nie napisałam.
Napisałam, że JEŚLI tak się umówiła, to on ma prawo być zły.
Stary 2018-10-11, 14:00   #74
10bdc7768bd008108d3b5ccfdb8cecb58fc65ccb_66186b721c6d8
Konto usunięte

Autorko jeśli powiedziałaś swojemu ukochanemu "nie zrobiłam nic do jedzenia, bo spotkałam kolegę i się zasiedzieliśmy" a jego reakcja to "to nie zrobiłaś mi nic do jedzenia, bo siedziałaś sobie z jakimś typem (..)" to dobrze, zazdrosny się poczuł i jeśli to jedyne wasze problemy to zazdroszczę ale jeśli odpowiedział coś w stylu "miałaś wolne i nawet nie chciało Ci się dla mnie nic ugotować??" to zły znak. Pan X jest rozpieszczony. Otóż moje drogie, mój ukochany (oczywiście dzielimy się obowiązkami po równo) powiedziałby "no trudno, coś sobie zrobię sam... cieszę się, że odpoczęłaś, w końcu masz wolne" i wrócilibyśmy do porządku dziennego. Szanujmy siebie i siebie nawzajem. Nikt nie jest idealny. Ktoś tam napisał mniej więcej tak "mój partner jest dla mnie najważniejszy i bym tak nie zrobiła" trochę mnie przeraża, odrobina luzu i spontaniczności w życiu nikogo nie zabiła, a stawianie potrzeb kogoś ponad swoje jest przesadą moim zdaniem.
10bdc7768bd008108d3b5ccfdb8cecb58fc65ccb_66186b721c6d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 14:29   #75
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Trolling

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

To ta od wątku o złej teściowej co żałuje synowi jedzenia. Wszystko zmyslone
I ta od 15 innych wątków. Już raz tak zapomniała na innym koncie. No ale jak się ma tyle kont do pilnowania, to nic dziwnego
Stary 2018-10-11, 14:31   #76
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Moderacjo, błagam, sprawdźcie uważnie tych nowych, kilkupostowych użytkowników zakładających kolejne "egzotyczne" wątki.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 14:33   #77
kalor
Gazela inteligencji

Plus moderacja dała za to tylko czerwoną kartkę i 2 pkt, więc chyba szybko się ta fala troll-wątków nie zakończy. Ja to odbieram tak, że jest przyzwolenie na te wątki, ale żeby się pilnować z wpadkami

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Moderacjo, błagam, sprawdźcie uważnie tych nowych, kilkupostowych użytkowników zakładających kolejne "egzotyczne" wątki.
To chyba nowa strategia od redakcji - nie banować, tylko dowalić kartkę, jak już ewidentnie się wpadnie z nieprzelogowaniem. Do tej pory za trolling były bany, teraz już nie.
Stary 2018-10-11, 14:35   #78
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Plus moderacja dała za to tylko czerwoną kartkę i 2 pkt, więc chyba szybko się ta fala troll-wątków nie zakończy. Ja to odbieram tak, że jest przyzwolenie na te wątki, ale żeby się pilnować z wpadkami

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

To chyba nowa strategia od redakcji - nie banować, tylko dowalić kartkę, jak już ewidentnie się wpadnie z nieprzelogowaniem. Do tej pory za trolling były bany, teraz już nie.
Forum jest coraz to bardziej wyrozumiałe.
Stary 2018-10-11, 14:37   #79
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
(...)
Zaczęło się od cichego przyzwolenia na różne formy trollowania (bo przecież trolling niejedno ma imię i dziwię się czasami, czemu trolling nie jest dostrzegany np. w usilnym rozwalaniu czyichś wątków) "stałych bywalców" w rodzaju grupy sulejkarzy.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-11, 14:43   #80
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Zaczęło się od cichego przyzwolenia na różne formy trollowania (bo przecież trolling niejedno ma imię i dziwię się czasami, czemu trolling nie jest dostrzegany np. w usilnym rozwalaniu czyichś wątków) "stałych bywalców" w rodzaju grupy sulejkarzy.
racja. I żeby było jasne - do moderatorów nic nie mam, bo przypuszczam, że mają właśnie jakieś instrukcje z góry. Też od dawna widzę, że na pewne rzeczy było przyzwolenie, ale to, co się dzieje teraz, to jest jakieś apogeum. Mam wrażenie, że prawie każdy wątek ostatnio jest tu trollowy. Pewnie jest to jakiś sposób na zwiększenie ruchu, ale to jest po prostu nudne - zauważam, że naprawdę wchodzę już tu tylko, jak się bardzo nudzę w autobusie. Będzie ruch w postaci nowych użytkowników, ale starzy będą odchodzić jeszcze szybciej, niż to się działo do tej pory. Chociaż wątpię, że dla redakcji to robi jakąkolwiek różnice.
Stary 2018-10-11, 15:17   #81
linaya
astro-loszka

U mnie w domu i gotuję głównie ja, bo to lubię i sprawniej mi to wychodzi. Ja też zarządzam kwestiami spożywczymi, mąż jest co najwyżej "wykonawcą". To jedna z rzeczy ustalonych dawano temu i obojgu nam to pasuje.

Gdy któreś z nas spontanicznie, bez wcześniejszego umawiania się spotka kogoś znajomego i zasiedzi się gdzieś na mieście - uprzedza o tym drugą osobę. Żeby nie czekała z obiadem/na obiad/zorganizowała sobie jedzenie samodzielnie. I to działa w obie strony.

W sezonie ciepłym (choć dość często) zdzwaniamy się z mężem w ciągu dnia i ustalamy, czy jemy coś w domu, czy na mieście, czy jeszcze inna opcja (po pracy bierzemy rowery i spotykamy się w jakimś punkcie, jemy tam gdzie nas trasa zastanie). Ważne, by się komunikować, informować o swoich planach, zwłaszcza tych nieoczekiwanych.
Stary 2018-10-11, 15:37   #82
ChanLee
Raczkowanie

[1=10bdc7768bd008108d3b5cc fdb8cecb58fc65ccb_66186b7 21c6d8;85977850]Autorko jeśli powiedziałaś swojemu ukochanemu "nie zrobiłam nic do jedzenia, bo spotkałam kolegę i się zasiedzieliśmy" a jego reakcja to "to nie zrobiłaś mi nic do jedzenia, bo siedziałaś sobie z jakimś typem (..)" to dobrze, zazdrosny się poczuł i jeśli to jedyne wasze problemy to zazdroszczę ale jeśli odpowiedział coś w stylu "miałaś wolne i nawet nie chciało Ci się dla mnie nic ugotować??" to zły znak. Pan X jest rozpieszczony. Otóż moje drogie, mój ukochany (oczywiście dzielimy się obowiązkami po równo) powiedziałby "no trudno, coś sobie zrobię sam... cieszę się, że odpoczęłaś, w końcu masz wolne" i wrócilibyśmy do porządku dziennego. Szanujmy siebie i siebie nawzajem. Nikt nie jest idealny. Ktoś tam napisał mniej więcej tak "mój partner jest dla mnie najważniejszy i bym tak nie zrobiła" trochę mnie przeraża, odrobina luzu i spontaniczności w życiu nikogo nie zabiła, a stawianie potrzeb kogoś ponad swoje jest przesadą moim zdaniem.[/QUOTE]

Po prostu są nauczone przez swoje matki/babcie/prababcie, że usługiwanie facetowi to troska o dobro partnera. Hue hue hue Szkoda tylko, że to działa w jedną stronę. Facet za pewnik bierze to, że skoro baba w domu - obiad w domu. A tu figa. Więc trzeba ją nauczyć gdzie jej miejsce. Przy garach.

Skoro koleś siedział do 22:00 w pracy to znaczy, że do południa miał czas sobie coś przyszykować. Nie zrobił? No trudno. Równie dobrze nasza autorka-trollka mogła wylądować w szpitalu i też by nie było obiadu! No jak tak można! Biedny, zapracowany i przede wszystkim GŁODNY chłop poczuje się zaniedbany.
ChanLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 15:53   #83
peopeo
Rozeznanie

Chan Lee w jakiej patologii musialas dorastac, że tak myślisz o przejawie miłości i troski w związku, no przykre to
Stary 2018-10-11, 16:03   #84
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Zamykam troll-wątek.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-11, 16:07   #85
ChanLee
Raczkowanie

Cytat:
Chan Lee w jakiej patologii musialas dorastac, że tak myślisz o przejawie miłości i troski w związku, no przykre to

W żadnej. Po prostu dziwi mnie wasz wyrzut, że nie pomyślała o tym by zrobić obiad. Jednorazowa sytuacja, a tutaj zarzucacie jej zaniedbywanie faceta i brak troski o niego. Troll czy nie, ale takie sytuacje często mają miejsce. Przeważnie tą waszą "troskę" musi odwalać kobieta, bo druga strona się nie poczuwa. Pracuję z samymi kobietami (młodymi i starymi), więc wiem jak to wygląda od ich strony. Nie chcę, ale jestem zmuszona tego słuchać. :P
ChanLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości