|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nachalna koleżanka
Witajcie.
Mieszkam z koleżanką, która jest bardzo natarczywa. To fajna dziewczyna, lubimy się, mamy mnóstwo śmiechu, ale... ona potrafi przychodzić do mnie po pięć razy dziennie i oczekiwać, że będę ją zabawiać rozmową. W ogóle nie patrzy na to, że jestem zajęta. Mówiłam jej już o tym, prosiłam, żeby mi nie przeszkadzała. Nic. Zaczęłam nawet te jej "odwiedziny" ignorować - ja robie swoję, a ona siedzi. Myślicie, że jej to przeszkadza? Otóż nie. Z tego wszystko stałam się ostatnio dość opryskliwa w stosunku do niej, bo mnie to po prostu irytuje. Kiedy słyszę jak puka do moich drzwi robię się już coraz bardziej nerwowa. Nie wiem, może to ja jestem dziwna, ale nie potrzebuję tak częstego spędzania czasu, szczególnie że gadamy codziennie i jestesmy ze swoimi sprawami na biężąco. Czuję taki kompletny brak komfortu, że nie mogę się zamknąć w pokoju z książką czy filmem, bo zaraz ona zapuka i będzie pytać co robię
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nachalna koleżanka
Najlepiej delikatnie porozmawiać o tym wprost z koleżanką.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro prosiłaś, żeby przestała, a ona ma to gdzieś, pozostaje ci zamykać drzwi na klucz lub się wyprowadzić. Nie wytrzymałabym z kimś takim.
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym nie otwierala jesli by pukala ewentualnie ostrzej powiedziala ze chce miec wlasna przestrzen i nie mam ochoty z nikim gadac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
A Wasze pokoje nie są zamykane od środka? Jeżeli rozmowa nie pomaga, to nie wiem, co pomoże :/
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Mysle ,ze Twoja kolezanka jest ekstrawertyczka a Ty introwertczka.
Są ludzie,ktorzy maja potrzebe przebywania z innymi cały czas i tacy,ktorzy potrzebuja czasu dla siebie. Jesli lubisz kolezanke to moze sprobowalybyscie sobie ulozyc jakies aktywnosci razem-np ogladanie razem jakis filmow wieczorami czy cos. A wczesniej to powied znp,ze musisz cos zrobic na studia/do pracy wiec potrzebujesz 2-ch godzin dla siebie a jak skonczysz to wlasnie pogadacie. |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Trochę nie chce mi się wierzyć że powiedziałaś jej wprost że nie chcesz teraz gadać i chcesz pobyć sama a ona dalej sobie siedzi w Twoim pokoju i nic z tego nie robi. Możesz podać przykład tego co dokładnie do niej powiedziałaś?
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ją wpuszczasz? Otwórz drzwi, powiedz, że akurat nie masz możliwości spędzić z nią czasu i odezwij się jak będziesz miała ochotę lub umów na następny raz.
|
|
|
|
#9 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Zmieniłabym mieszkanie, nie znam rady na prostactwo.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziala ze chce byc sama bo jestem zajeta i nie wpuszczala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#11 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja drzwi ma zwykle zamknięte, a ona wtedy do mnie puka. [1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;85986138]Trochę nie chce mi się wierzyć że powiedziałaś jej wprost że nie chcesz teraz gadać i chcesz pobyć sama a ona dalej sobie siedzi w Twoim pokoju i nic z tego nie robi. Możesz podać przykład tego co dokładnie do niej powiedziałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] "Nie mam teraz czasu, jestem zajęta. Dlaczego mi przeszkadzasz widząc, że coś robię?" Na co ona zaczyna pytać CO robię i interesować się tym, co akurqt przeglądam/czytam/oglądam. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
No to mówisz "uczę się / czytam gazetę" i zamykasz drzwi. Trochę asertywności w życiu Ci się przyda.
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego pozwalasz jej wejść?
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja już nawet za to na nią nakrzyczałam, ale bez większego skutku |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyś nie pozwalała, to by nie wchodziła. Stań w drzwiach, zamknij je potem i tyle. Jeśli spróbuje wejść to po prostu ją wyproś.
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Popros zeby nie wchodzila.
Stan w drzwiach i powiedz ze sie uczysz i jej obecnosc ci przeszkadza w skupieniu. Serio doroslej kobiecie trzeba takie rzeczy tlumaczyc? Kazde slowo i ruch jak krowie na rowie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#18 |
|
Gazela inteligencji
|
A mówiłaś jej żeby wyszła i ze ci to przeszkadza? Oczywiscie to zachowanie jest kuriozalne, ale tu chyba trzeba jak krowie na rowie, bez cackania
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
A nie możesz zamieszkać z inną koleżanką?
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje pozostałe koleżanki są z innych miast. Mam do wyboru ewentualne mieszkanie z obcymi ludźmi, ale wolałabym nie... |
||
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Wchodzi do twojego pokoju pod twoja nieobecnosc? Jeśli tak zostaw na lozku cos co ja zawstydzi np. wibrujacego wojownika. Następnym razem moze zastanowi sie kilka razy zanim otworzy drzwi kiedy mowisz ze jesteś zajęta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://8-pietro.blogspot.com/ Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() Edytowane przez Silesian Girl Czas edycji: 2018-10-17 o 21:56 |
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaż to w sumie mogłoby być za mocne... No ale skoro mówisz, że nic innego na nią nie działa... Edytowane przez yesterdaystar Czas edycji: 2018-10-17 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Moje pozostałe koleżanki są z innych miast. Mam do wyboru ewentualne mieszkanie z obcymi ludźmi, ale wolałabym nie...[/QUOTE]
A może właśnie ktoś obcy będzie fajny i bedzie Wam sie super mieszkało?? Gdyby mnie ta dziewczyna tak wkurzała to nie miałam bym sentymentów i podziekowałabym jej za wspólne mieszkanie i zamieszkała z kimsobcym. Widac nie jestes az tak zdesperowana jak piszesz
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, pozwalam sobie wywołać ten temat, bo nie chcę zakładać kolejnego, a mam nowy problem i chciałabym poznać Wasze opinie.
Koleżanka z którą mieszkam powiedziała ostatnio mojemu najlepszemu koledze, że wykorzystał limit odwiedzin do końca roku. Od lipca był u mnie cztery razy (!!). Co więcej, mówiła to serio, bo ona sobie życzy spokoju i ciszy w mieszkaniu... rzecz w tym, że my jesteśmy cicho. Znamy się 10 lat i ja nie mogę zaprosić bliskiej osoby na pogaduchy, bo przeszkadza to koleżance. Jak to według Was wygląda? Bo ja ostatnio zaczęłam planować odkładanie pieniędzy na kaucję i nowe mieszkanie... |
|
|
|
|
#26 |
|
.
|
Trzeba bylo jej powiedziec, ze to nie ona bedzie decydowala o takich rzeczach. Ja tez bym szukala czegos innego.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.