|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
zeżarło mi kilka postów
mam nadzieje że chociaż fotki dam radę wklic
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super że urlop się udał. A jak noga? karo fotki super
|
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Anula- dzięki za pamięc, noga goi sie pomału, ale nadal jest spuchnięta, najważniejsze że moge chodzić.
|
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
Joannah witaj po urlopie i od nas też urodzinowe buziaczki dla Kubusia
Karo śliczne fotki Kropka u nas też się szykuje mega paprykobranie bo też bardzo lubimy ![]() No to my też dołączamy do ładnie przespanej nocki. Ale z jedzeniem to Oliwcia pobiła ponury rekord. W nocy piła tylko herbatkę, pierwszy posiłek kaszkę łyżeczką zjadła o 7, potem parę min po 9 zjadła prawie całą parówkę i pół kromki gryzeczki. Polizała troszkę mojego jabłka i zjadła dwa małe chrupki. Robiłam 4 podejścia do zupki od 12 do 15:30 i w końcu kupiłam gerberowską. Też nie chciała, zjadła w końcu za drugim podejściem o 16. Wyniki odebrałam i laborantka powiedziała, że morfologia jest ok, mam nadzieję że pediatra potwierdzi. Może macie jakiś pomysł jak zachęcić małą do jedzenia obiadów. Dodam, że inne potrawy wcina chętnie. Chyba osiwieję...
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Ufarbowałam włoski
eve co do obiadków to nie pomogę, moja zjada wszystko co ugotuję, nie chce tylko słoiczkowych. A niedawno było odwrotnie
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Pola siedzi na stole i nie moge pisać, bo mi wyłącza monitor
![]() school napisz cos widze Cie jak maluszek
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu u nas taka cisza
![]() Gdzie się wszystkie podziałyście?
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
teraz moge pisac ale nie mam z kim Pola śpi od 19:50 ostatnio dosłownie pada ... a na drzemki sama mnie do pokoju prowadza
![]() Idę spać
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Adrian dzis mial wypadek
biegal z otwartym dziobem, upadl i przecial sobie jezyk od spodu swoim wlasnym zabkiem. teraz ma dziure w jezyku.. przestalo krwawic wiec mam nadzieje ze jutro nie zacznie sie od nowa![]() teraz spi Aniolek..
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę, Kropka, co Wy z tymi upadkami?
buziaki dla małegowszystkiego najlepszego dla Kubusia my dalej szukamy niani - dotychczasowa pracuje do poniedziałku, więc byliśmy w Imaksie na Batmanie
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kropka241 to od razu kolczyk włóż modnie i tak pewnie będzie w przyszłości chciał a serio bryy trzymam kciuki żeby to ostatnie wypadki - Pola wczoraj coś sobie w buzi rozcięła, ale nie pokaże za diabły ...Ojciec z dzieckiem spi, a ja nie mogę
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Kropka, to wczoraj jakaś czarna seria była - Tymek też się urządził, podwinęła mu się rączka i upadł na samochodzik, efekt - podbite oko (łącznie z przecięciem) i 2 guzy... wygląda jak po ciężkim boju... szkoda mi mojego cukiereczka
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
barwa mój kochany Tymulek
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
ADRIANKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W TWOJE PIERWSZE URODZINKI
Kropeczko, Barwa Pati to podskocz popilnować Oliwci a ja chętnie się kimnę . Mnie nie trzeba dwa razy powtarzać ![]() Oli zrobiła mi pobudkę o 6 rano nakarmiłam ją, zamknęłyśmy się w jej pokoju i dałam jej graty na podłogę a sama kimałam co jakiś czas podrzucając w półśnie nowe zabawki. Dospałam sobie ponad godzinkę tym systemem Szkoda, że pogoda do bani, leje jak z cebra od 3 w nocy z kilkuminutowymi przerwami chyba będziemy kisiły się cały dzień w domu więc humor mi się pewnie koło popołudnia skwasi
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
No to u nas też wczoraj wypadkowy dzień, bo Hania się przewróciła i zacharatała brodą i ma skórę zdartą, troszkę krwi leciało, płaczu było, ale dziś już lepiej
O 6:30 przeszła u nas burza gradowa, ale taka, że nigdy w całym swoim życiu takiego czegoś nie widziałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Poszliśmy zobaczyć auto i efekt dzisiejszego gradobicia to 7 wgnieceń w masce i 2 na dachu - poprostu nie mam słów
http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2008-08-15 o 13:28 |
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
minisia
![]() Cytat:
![]() leje u nas bryyy
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
Minisiu no zatkało mnie
Pati hehe to kurierem wysyłam Wow ale puchy... ![]() edit no nie to juz totalna masakra, gdzie Wy jesteście???
evemamaoliwki Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2008-08-15 o 20:41 |
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
To ja- pamiętacie mnie jeszcze ? Po dwutygodniowym urlopie z powrotem na wizażu. Rozstałam się dię dość brutalnie z Wami, bo byłam przekonana na 1000%,że tam gdzie jadę jest net, a zostało mi radio tylko .Wypoczęłam tydzień nad morzem i tydzień nad jeziorem.Pogoda nawet w miarę, choć bez szału . Werka fajniusia, rozumie mnóstwo z tego oco się do nej mówi, szybko się uczy nowych gestów, minek, póz,choć oszałamiających postępów chodzeniu nie robi, zaczynam się martwić... Sama próbuje wstawać, prowadzona pod pachami porusza się kroczek za kroczkiem, ale jak na rocznego malucha to bez rewelacji.Przeczytałam co się u Was działo. Buziaki dla dzieciaczków. patrillka- i jak Polcia bez cycucha- dzielna nadal, bez stresu? eve- śliczna Jubilatka i torcik xantia- Alice Boska, alusiowy dziubek pierwsza klasa...i czym Ty jej te usteczka malujesz ![]() Anula- jak buziaczek Klaudusi? Spotkanie ślązaczek fajne musiało być, bo i zdjęciaki śliczne. Adrianku buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
iwka już 2 tygodnie minęły
![]() W szoku jestem jak to szybko zleciało ![]() U mnie znów burza przeszła na całego - takie grzmoty, błyski i ściana wody ![]() Co to za anomalia pogodowe
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
u nas burzowo, więc zmykam, bo co chwilę napięcie mi siada, spokojnej nocki
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz dwa razy tak zrobiłam moje biusta też to znisły super Pola głaszcze mnie po dekolcie ale nic poza tym - całkowicie bez stresu + Ładnie Pije nutramigen teraz musimy odstawic smoka ale to chyba po roku niech sobie jeszcze pozasysa
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie grilowałam u znajomych
![]() Już wróciło wszystko do normy Dobrze że urlop Ci się udał Cytat:
My już po grilu, niestety to ja dziś kierowałam więc nawet piwka nieposmakowałam Od jutra już bierszemy się za remont łazienki, w poniedziałek odbieramy glazurę i terakotę. W miejscach gdzie nie będzie glazury chciałam wymalować jakieś wzory. Znalazła w internecie super szablony. Jak coś wyjdzie ładnego to pstryknę fotkę i wkleję
|
|
|
#743 | |||
|
Zakorzenienie
|
No co Ty widzisz przy wyłączonym monitorze
Urlopujemy nad jeziorem Wdzydzkim tym razem Ala też - oparzyła się o kominek ![]() ale też już śpi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdjęć nie ma . Pogoda fatalna, dziś cały dzień leje i jeśli jutro też będzie to wracamy do domu. A tymczasem idę spać, bo umęczona jestem dzisiejszym dniem.
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-08-16 o 20:32 |
|||
|
|
|
#744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, u nas póki co błyska, ale nie grzmiCytat:
To chyba jeszcze tylko Julia karmi piersią Amelkę u nas na wątku, poodpadałyśmy cycuchowe mamy
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Oj karmię, karmię i coraz większego doła mam z tego powodu. Nie potrafię jej odstawić i nie myślcie, że chodzi tu o jakieś moje moralne rozterki, po prostu brak mi konsekwencji i samozaparcia. Cyc = wygoda, szczególnie teraz jak się budzi w nocy ( czego wcześniej nie robiła
). Przez ostatnie 3 dni miała gorączkę, pierwszy raz od urodzenia, nocami dochodziło do 39,4, lekarka nie była w stanie nic stwierdzić, jedynie lekko zaczerwienione gardło. Przepisała leki przeciwgorączkowe, tantum verde i cebion. Dziś gorączki nie ma ale wysypka też się nie pojawiła, więc jeśli to nie trzydniówka to co?? Trochę mnie martwi tak wysoka gorączka, w pon chyba znów się przejdę do przychodni, bo nasza lekarka wróci już z urlopu. No ale przez tą chorobę znowu wrócił cycuch w ciągu dnia (że o nocy nie wspomnę ). Kurcze dziewczyny już nie wiem co robić, daję jej tą pierś i jednocześnie mam straszne wyrzuty sumienia, że im dłużej tym gorzej. Żałuję, że jej nie dokarmiałam już od ok 6 miesiąca. A pomyśleć, że jak się urodziła to zarzekałam się, że karmić będę 6 miesięcy .Ale chyba nie jest jeszcze tak źle, że sama zostałam, chyba Olunek jeszcze karmi. Ale może się mylę
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Z moją pamięcią coraz gorzej
ADRIANKU WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ DLA CIEBIE I buziaki dla wszystkich poszkodowanych ostatnio dzieciaczków Burza u nas nieźle daje, Sylwia boi się spać. Jeszcze z nami siedzi i pewnie nie bedzie chciała spać u siebie ![]() Xantia to życzymy poprawy pogody
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Julia321 ale dlaczego masz wyrzuty jak POla miała 3 dniówkę karmiłam 2x więcej, a potem jakoś wszystko sie zbiegło i odstawiłam - jak nie masz żadnej diety i nie masz innych problemów z tym - to karm bez wyrzutów
wiec to chyba był głowny powód ![]() a tak Olunkowa też karmi uciekam Pola jak zawsze nie daje mi pisac
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
MAKSYMILIANKU KOCHANY DUŻO ZDRÓWKA, MNÓSTWO RADOŚCI I BEZTROSKIEGO DZIECIŃSTWA W DNIU TWOICH PIERWSZYCH URODZINEK ŻYCZY WIZAŻOWA CIOCIA EVE I KOLEŻANKA OLIWKA
Dzieńdoberek Anula to szybkiego zakończenia remontu U nas też była straszna burza a po 23 jak grzmotnęło to wyskoczyłam z łóżka i stanęłam jak wryta bo nie wiedziałam co się dzieje. Myślałam że wieżowiec runął a serce mało mi nie wyskoczyło. Oczywiście zadzwoniłam do TŻ i go obudziłam, pogadalam sobie on zaspany pomruczał pewnie nie rozumiejąc co ja w ogóle mówię i poszlam znowu spać Oliwcia natomiast spała niewzruszona. Iwka no pewnie, że pamiętamy Julia ale zgadzam się z Pati. Moja sąsiadka karmi jeszcze swoją 18 miesięczna córeczkę, również w nocy jak zechce jeść i mówi że nie jest jeszcze gotowa odstawić małą.Xantia za ładną pogodę.Wcale się nie chwalę, że Oliwcia nie jje już w nocy i że ewentualnie tylko pije, no i nie chwalę się że śpi spokojniej. Wcale się nie chwalę (żeby nie zapeszyć Oooo słoneczko wyszło u nas, może się wypogodzi bo zaraz idziemy po zakupy. Miłego dnia
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Maksymilianku
1000 buziaków na tę piękną uroczystość od Weronki i cioci iwki
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
Julia- ja powiem tak, karmiłam Tymka przez pierwsze pół roku wyłącznie piersią, bez dopajania i podawania odciągniętego i planowałam do roku utrzymać pierś, ale mój synek sam zdecydował, że już nie chce piersi, widocznie dorósł. Było mi tak dziwie, że to on zdecydował, a nie ja, że kilka dni dochodziłam do siebie. Więc KObieto nie miej wyrzutów, karm, bo to najlepsze, a i wygoda duża. nie ma reguły z odstawianiem - moja bratowa karmiła 3 lata i odstawiła synka z dnia na dzień. ZObaczysz, będzie dobrze, a jak będziesz juz przekonana, że chcesz skończyć z karmieniem konsekwencja sama przyjdzie. Ja mogę powiedzieć, że zazdroszczę długiego karmienia, WHO zaleca kamienie do końca 2 roku życia. pewnie nie tylko ja zazdroszczę...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

mam nadzieje że chociaż fotki dam radę wklic

bo też bardzo lubimy 

biegal z otwartym dziobem, upadl i przecial sobie jezyk od spodu swoim wlasnym zabkiem. teraz ma dziure w jezyku.. przestalo krwawic wiec mam nadzieje ze jutro nie zacznie sie od nowa
buziaki dla małego
nakarmiłam ją, zamknęłyśmy się w jej pokoju i dałam jej graty na podłogę a sama kimałam 

za ładną pogodę.