|
|
#1981 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
mnie wczoraj dobilo to, że mimo że spędziłam cały dzień na kanapie, żeby młody się wyspał najlepiej jak może, to popołudniu była taka afera jak nigdy. Może właśnie tyle mu energii zapewniłam, że miał siłę więcej krzyczeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
|
Mam wrażenie że macierzyństwo na początku to jest za karę. Dzisiaj ryczałam razem z nią bo już nawet suszarka nie pomaga ani otulacz. Zawinełam ją w chustę to się niby uspokoila, pomarudziła i już miała odlot jak nagle się zaczął wrzask taki ze musiałam ja rozwiązać. Tak bardzo chciałabym zostawić tż cały dzień z małą gdyby nie to karmienie. Niby mówi że rozumie ale jednak zawsze jesteśmy we dwójkę a to co innego. Wysyłam co dzisiaj na spacer a ja muszę odetchnąć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-10-17 o 13:47 |
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
A mój maluch który w sumie baaatdxo się odmienił po skończeniu 3 miesięcy czyli tydzień temu tez ma dzień marudy. Ale za to śpi ładnie w wózku i je chętnie i bez problemu, ale pomiędzy drzemkami głównie marudzi, póki co bez większego krzyku, ale uśmiechu to ja nie zobaczyłam na jego twarzy dziś.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejho! Kropek ma dzisiaj 3drzemke! No ale wstał o 5
Byliśmy juz na spacerze 1,5h, Mama była na kawie! Jak Kropek nie śpi, to ma w zasadzie wysmienity humor! Nawet nie grymasił, jak ubieralam go na spacer! To sie chyba pierwszy raz zdarzylo! Przyszedł dzisiaj leżaczek i... jeszcze nie wiem czy lubi Tak czytam o tych codziennych placzkach ok 18 i powiem Wam, że Kropek mial taką faze właśnie we wrzesniu... dzien w dzień ryk o 18 i lulanie przez min. 1h... Jak nagle przyszlo tak nagle poszło.. teraz od czasu do czasu zdarza mu sie plakac ok 17, ale to juz zazwyczaj z przemeczenia. Kropek bardzo dlugo wytrzymuje na brzuszku, faktycznie kręci sie wokol wlasnej osi na plecach i na brzuchu. Obraca sie z pleckow na boczek, ale tylko prawy... a podobno ma asymetrie po lewej stronie... no nic- mam nadzieje, ze wszystko wyjasni sie w piątek. Główkę trzyma juz ladnie, stabilnie, ale jeszcze ją ochraniam, żeby jednak ja wspierac. A dla zainteresowanych! Polecam spiworki do spania z h&m- u nas sprawdza sie super! Kropek od razu zaakceptowal, spiworek nie jest za gruby ani za cienki- w sypialni mamy zazwyczaj ok 20stC. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj po usilnych próbach snu wcześniej i później niż wypada nic nie pomaga, nadal wierzgamje, histeria.. W końcu zostawiłam w łóżeczku, dałam smoka, włączyłam szumisia i dziś trzecia drzemka gdzie sam zasnął.. No cóż moje dziecko nie chce być tulone do snu i tyle..
|
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś dzień pod znakiem dalszych kaprysów, dziwnego płaczu. Jak się rozpłakała o 11 to 30 minut ją tak trzymało. Nie wiem też czy to nie brzuszek bo przy napinaniu lecą bąki. Niby jest już dziś trzecia drzemka ale to takie chwilowe tylko. Na spacerze jak zawsze jest grzeczna to dziś w drodze powrotnej płacz. Teraz leży obok mnie i niby śpi ale co chwilę się wybudza, wierci i popłakuje. Ewidentnie coś jest na rzeczy i liczę że szybko minie ten jej zły nastrój.
Faktycznie te nasze dzieciaczki się uwsteczniają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe dlaczego moje dziecko nigdy nie spi wtedy kiedy bym chciała a spi wtedy kiedy musze go wybudzać...
Wczoraj cały dzien sie męczył z zaśnięciem jak siedzieliśmy w domu. A dzis juz drugi raz jak mam jechać po psa to zasnął tak mocno ze nie moge go dobudzić na karmienie. Oczywiscie bedzie ryk u fryzjera... bede musiała go chyba nakarmić w aucie. |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Iga też ma jakieś himery, awantury są co wieczór, przy piersi się złości. Myślałam, że już po skoku a tymczasem dziś jest masakra. I też nie wiem czy to nie brzuszek
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
Summer tak, dokładnie jak piszesz, spanie nocne to genu i nic nie zrobisz... Przeczekać
trzeba, tylko aktualnie mój 7 latek regularnie się budzi w nocy i do nas wędruje, ostatnio obudził się o 3 w nocy i poszedł oglądać bajki🤣 u nas Mają dużo czasu na brzuszku spędza, jak tylko ma okazję to się przewraca jakby życie jej od tego zależało główkę też pięknie trzyma, najlepsze jest ssanie rączek i każdego paluszka, zaraz rękawki ma mokre leży dużo na podłodze na macie, mamy taką z humbi 1 cm grubości...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Raczkowanie
|
Witamy się
nie zaglądałam ostatnio bo Klucha się zrobiła znowu nieznośna i prawie cały czas chce żeby ją bujać na rękach albo się z nią bawić. Ogólnie jak ją tylko zostawię żeby sama się chociaż chwilę sobą zajęła to jest wrzask, ryk i lament ale co ja wam będą mówić jak widzę, że tu trochę takich agentów o agentek się zmówiło i też żyć nie dają Klucha wczoraj skończyła 3 miesiące i z tej okazji dostała drugą turę szczepień - niezły prezent nie ma co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
U nas humor lepszy, kupki są, ale problemy z odkładaniem w dzień trwają, a właściwie to jest nieodkladalny wciąż i ogólnie ciężko mu zasnąć na drzemke po zabawie. Jeszcze tż przeziębiony i wysiadam...
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie mojego psa odebrałam od groomera
. Tak grzecznie to on jeszcze nigdy nie wyglądał . Wole bardziej potarganego. Psica tez go nie poznaje podchodzi do niego co chwile wącha i patrzy „Cookie, ale na spacer to z Toba juz raczej nie wyjde w tej fryzurze” 🤣. Tylko ze ja to samo jutro czeka... |
|
|
|
|
#1999 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej, Graża, skąd masz takiego zdrowotnego pączka? Sądząc po składzie to i odmładza, i odchudza, sama bym wciągła takiego :cwaniak: Mam wrażenie, że dziś rewelacje o wrzaskunach pojawiają się lawinowo, więc mimo różnicy wieku u naszych dzieci, wiele z nich przechodzi skok czy też kryzys czwartego miesiąca. Cytat:
![]() Cytat:
Co do śpiworków, to ja mam 3 - jeden frotte, jeden taki gruby, ocieplany i jeden z cienkiej bawełny a la dres i ten ostatni sprawdza się najlepiej, bo też mamy ciepło w sypialni. A jaki jest ten z h&m? Cytat:
![]() Cytat:
u nas też słone paluszki w ciągłym obrocie - Prezes wkłada jednego po drugim i często krzywi się z niesmakiem. Stąd wiemy, że czas na kąpiel Cytat:
A może rodzice nauczyliby się nie mlaskać? to i dziecko będzie jadło jak człowiek ![]() mój potwór padł godzinę temu. Żeby uniknąć ryków stawałam na rzęsach i nie wiem co jeszcze, ale tak zupełnie dobrze nie było - ryki, ryki, ryki. A teraz pojękuje przez sen i już raz się budził z wielkim żalem do całego świata Kiedy ten skok się skończy...---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jakby co to powiem Młodej kto był pomysłodawcą a z mlaskaniem - cóż poradzę że stary nieokrzesany haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Ten skok teraz u naszych dzieci to może trwać 5 tygodni
Zua i jak ten zdrowy pączek ,smakuje pączkowo? Może ma w środku marmoladę z jarmużu Karolinka pokaż zdjęcie psiurka w nowej stylóweczce ja zawsze oddaje psa o dostaje przerośniętego szczurka...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!
![]() Młody zasnął, więc w końcu matka ma czas na naskrobanie kilku słów na wizażu ![]() Przerażacie trochę regresem czwartego miesiąca - mam nadzieję, że przejdziemy przez to w miarę łagodnie U nas póki co, całkiem stabilnie. Wiadomo zdarzają się chwile większego marudzenia, ale jakoś dajemy radę. Młody się uspokaja jak zaczynam śpiewać, więc - chcąc, nie chcąc - nawet ludzie podczas spacerów muszą znosić mój antytalent wokalny. Serio, zaczęłam mu śpiewać na dworze, bo coraz częściej włącza mu się maruda w wózku. Zazwyczaj jak zaczynam śpiewać to strzela uśmiechy i słucha .Dziś było trochę krzyku przy zasypianiu, ale udało się go uśpić bez lulania na rękach. Powiem Wam, że tak się przyzwyczaiłam, że Młody śpi ze mną w łóżku, że nie bardzo mam ochotę go z niego wyprowadzać. Wszyscy się wysypiamy, nie ma żadnych awantur w nocy... Ale rozsądek mówi, że najwyższa pora wyeksmitować małego lokatora... ![]() Ja mam znów obawy o ilość mleka i znowu poszedl w ruch Femaltiker. Zaraz zamawiam też słód jęczmienny. Miałam wrażenie, że dziś Młody chciał jeść, a w piersiach jakoś wydawało się pusto ![]() Zua, ty jesteś ekspertką w tym temacie - jak często i w jakich dawkach stosujesz słód w ciągu dnia? Cytat:
![]() jaki macie rozmiar? ja zamówiłam im większy 74/80 - mały ma 1,5 msc. Dziewczyny, macie jakieś pałąki z zabawkami do wózka? muszę chyba coś skombinować, by Młody miał zajęcie...
|
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to wlasnie chyba cos takiego 🤣. Uczesany z potarganą ImageUploadedByWizaz Forum1539798371.902700.jpg |
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pół pieska niema, dla mnie wersja przed jednak wygrywa i przed i po ślicze są![]() Za to na ja mam problem z moim psem... Obsikuje mi taką narzutę na której kładę małą, chustę mi też oznaczył, a teraz to już nawet w kuchni... Chyba mu psie klejnoty obetne, bo tak się nie da... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2005 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wiesz co? musiałam się przyjrzeć, żeby się domyślić, które z nich było strzyżone. Tak więc - obciachu nie ma, gejowskiej fryzurki też nie, powiedziałabym nawet - stonowana elegancja Francja
|
||||
|
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Co do spania w łóżku to wygrywamy- Maja 100% nocy z nami, ani razu w łóżeczku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
Ja za to niewiem jak można spokojnie spać z dzieckiem. Wzięłam małego raz do łóżka i nie mogłam zasnąć, bo ciągle oglądałam czy mąż nie załaduje mu z łokcia i czy nie zakrywa sobie nosa pościelą. I chyba tak nam lepiej mały ma swoje miejsce a my swoje.
Zaraz zaczynam walkę o książki, znalazłam outlet gdzie można kupic naprawdę tanio książki o ile się zdarzy. Moze uda mi się coś upolować.. Swoją drogą czytała któraś z Was Simona Becketta? Chcę coś od niego upolować. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio właśnie wspomniałam że jak kupimy dom to może i piesia też jakiegoś przygarniemy ale zabił mnie wzrokiem. On ze zwierząt to lubi tylko krówki....... i tu mowa o tych słodkich cukierasach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj znaczy teren moze? Wczesniej tez sikał czy tylko jak dziecko sie pojawiło? Moi oboje sa wysterylizowani. Oboje byli w wieku 5 miesiacy dlatego żaden z nich nie nabył jeszcze typowych zachowan. Cytat:
Tak myslisz? Dla mnie troche za równo podcięła jakby od linijki. Ja lubie jak jest nieład i nie ma porządku. Oczywiscie psica to wyglada jak strach na wróble bo przerosła ale lubie taki look pomiędzy obojgiem. Troche dziki i nie za krótko. Ale nie moge narzekać bo mi wytrymowanie jednego psa zabiera 2-3 godziny a teraz niestety nie mam tego czasu. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

. Mam dość, bo jednak popołudnia są lepsze jak przychodzi tż. Tak jak teraz wkońcu raczyła zjeść i zasnęła mi na rękach więc będę z nią tak siedzieć póki się nie wyśpi, bo wolę to niż krzyki. Wyśpi się to będzie mniej marudna popołudniu.
mnie wczoraj dobilo to, że mimo że spędziłam cały dzień na kanapie, żeby młody się wyspał najlepiej jak może, to popołudniu była taka afera jak nigdy. Może właśnie tyle mu energii zapewniłam, że miał siłę więcej krzyczeć 

Byliśmy juz na spacerze 1,5h, Mama była na kawie! Jak Kropek nie śpi, to ma w zasadzie wysmienity humor! Nawet nie grymasił, jak ubieralam go na spacer! To sie chyba pierwszy raz zdarzylo! Przyszedł dzisiaj leżaczek i... jeszcze nie wiem czy lubi

główkę też pięknie trzyma, najlepsze jest ssanie rączek i każdego paluszka, zaraz rękawki ma mokre
leży dużo na podłodze na macie, mamy taką z humbi 1 cm grubości...
nie zaglądałam ostatnio bo Klucha się zrobiła znowu nieznośna i prawie cały czas chce żeby ją bujać na rękach albo się z nią bawić. Ogólnie jak ją tylko zostawię żeby sama się chociaż chwilę sobą zajęła to jest wrzask, ryk i lament
ale co ja wam będą mówić jak widzę, że tu trochę takich agentów o agentek się zmówiło i też żyć nie dają
Klucha wczoraj skończyła 3 miesiące i z tej okazji dostała drugą turę szczepień - niezły prezent nie ma co
. Wole bardziej potarganego.
, a Ty zadbaj o swoje zdrowie na spokojnie.
Kiedy ten skok się skończy...
, jakby co to powiem Młodej kto był pomysłodawcą
a z mlaskaniem - cóż poradzę że stary nieokrzesany haha
pół pieska nie
ale wiesz co? musiałam się przyjrzeć, żeby się domyślić, które z nich było strzyżone. Tak więc - obciachu nie ma, gejowskiej fryzurki też nie, powiedziałabym nawet - stonowana elegancja Francja