|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Mogą być te pączki ale z lukrem na górze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2102 | |||
|
Rozeznanie
|
Heejj...
Cytat:
jeszcze nie pisałam, ale fajne te zajęcia na które chodzicie z E. !Cytat:
Twój Staś to taki śpioszek kochany Łóżko tylko dla nas brzmi jak abstrakcja🤣Cytat:
Zwykle starszaki są u siebie, a jak zaczynają się wędrówki ludów w nocy to TŻ śpi z nimi, a my z Mają mamy całe łóżko dla siebie. Jak TŻ jest na noc to faktycznie czasem jest 1+3 i powiem tylko - ekstremalnie niewygodne![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Summer oj ciezko Ci po tych schodach. Ile pięter macie? To przez Twoj kręgosłup?
Hehe na stacji to nic. Spał tak mocno ze nawet sie nie obudził ani jak tankowałam ani jak wrocilam do auta. Takze sukces. Ale potem cos mu sie odwidziało bo zrobił mega syrenę przy kasie w Tesco 🤭. Co robic jak ma sie cały pas wyłożonych zakupów do kady a dziecko zaczyna sie niecierpliwić i krzyczeć??? Także troche mi wstyd było No ale nie miałam wyjścia. Przecież nie moge tego wszytskiego zostawić i biec do domu bo dziecko płacze... potem pojechaliśmy odebrac J i wróciliśmy do domu. Także nie wiem o co była mu ta awantura w Tesco. Tz’ow na wyjazdach współczuje!!! Chociaz ja z moim to juz prawie wcale nie mamy Nawte chwili zeby porozmawiać... jak wraca o 20-21 to ja juz do lozka biegiem zeby sie wyspać. Tez calutki dnie sama z dzieckiem. Chociaz mam przynajmniej te weekendy zeby wziąc dłuższa kąpiel włosy zrobic czy paznokcie lub brwi. Ale tez mi brakuje kogos blisko zeby podrzucic na chwile kiedy musze tylko wyjsć wysłać list czy do apteki. Albo tak jak wczoraj i dzis z psami... bez E to wyszłoby o wiele krócej bo karmienie i pakowanie. Wszystko trzeba zaplanować z wyprzedzeniem zeby dziecko nie było głodne bo jednak 10 km do miasta to wyprawa a z takim dzieckiem to potrójnie. |
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ahh.. dzięki za info o tych kontenerach na ubrania... Niedawno tam wrzucałam ubrania...
Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2018-10-18 o 22:45 |
||
|
|
|
|
#2105 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
My już zaczęliśmy dzień. Dostawialam M ,coś zjadła,krótko jak zawsze.Obudzila mnie uśmiechami i gaworzeniem.Cyca dostawialam,złapała,ale coś ja rozproszylo i puściła,zaczęła gadać.
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobrry!
Pola sciskam Cie! Nie marudzisz i przeciez po to jestesmy, zeby sie wspierac! Ja wszystkieckryzysy dopatruje jak mijają... Kropek tez mial kilka dni akcje przy piersi, ale kupki mial, pilekuche moczyl, wiec nie stresowalam sie za bardzo. Teraz wolniej przybiera ale jest ok. Dzisiejsza noc była wspomnieniem nocy sprzed skoku! Po kąpieli zasnął prawie dw razu, w nocy Obudzil sie dwa razy na karmienie i od razu zasnął, o 5.20 mąż wziął go na odbicie i przewijanie, to sie potem troche chichral- mój patent ostatnio, to przezrzucenie go na brzuszek. Wtedy zmeczy sie troche i znów spi. I dzisiaj bylo tak samo! Teraz znów bylo karmienie i chlopak dalej spi ![]() ![]() Dziewczyny ja też zrem czekoladem jak cpun... a tesciowa jeszcze przywozi mi po 5 tabliczek "bo lubisz".. ![]() Jakie plany macie na dzis? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"A że na tym właśnie statku, Byl cho.lerny problem z cukrem, To tez wszyscy sie dziwili, "Skąd te ciasto z lukrem?" " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bursztynku moze byc taki lukier na fit paczkach ? Będą z duża zawartością białka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
My wlaanie wstajemy. Znaczy ja, bo R juz pojadla, a ja musze do lazienki zrobic "a guuuu" jak to wszyscy w rodzinie mówią - a wzielo sie to stad, ze moja mama zawsze mowi do R a uuuuu a guuuu i kiedys kupy nie byloe dzien, to rano rozmowe zagaila z dzieckiem czy "guuuuuu" było. I tak sie utrwalilo, że i z mężem sobie zartujemy rano, ze trzeba isc aguuuuu ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
My czekamy na tz i zbieramy się na wieś. Do jutra lu do niedzieli. Najpierw muszę nas jeszcze popakowac. A ze T wstał o 6.30 to już pierwsza drzemka- zawsze tak po 1,5 godz jest. Przeważnie najdłuższa ok 2 godz zobaczymy jak dziś. Prace domowe jakoś w miarę ogarniam. Tzn takie najpilniejsze bo na generalne porządki nie mam siły.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2111 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tż w listpadzie ma w W-wie 3-dniowy kurs, a w grudniu wyjazd integracyjny w Bieszczady, a ja już robię w gacie ze strachu, no i zazdrości - nie powiem. Ale masz rację - dobrze, że u ciebie rodzina na podorędziu, to ani nie będziesz się czuła tak samotna i w razie czego pomoc "fizyczna" jest.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ta afera w Tesco - znam ten ból, ja chodzę na zakupy tylko jak Prezes śpi, nigdy nie wchodzę z nim jak nie śpi, bo przeważnie kończy się to awanturą. Tylko w moim przypadku chodzi pewnie o leżenie na plecach w wózku i patrzenie się w jarzeniówki w sklepie, bo jak wzięłam go w foteliku to była radocha. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A guuuu.... Zua, ju mej maj dej ![]() Cytat:
![]() Ja w nocy poszłam z Prezesem do salonu, bo tż chrapał a dziś chyba pojadę do babci. może faktycznie zaniosę do auta fotelik a potem Prezesa zniosę i może nawet psa wezmę, coby sam z tymi kocurami nie siedział codziennie łażę na te spacery, prawie 2h dziennie i dziś już mam dosyć, odpuszczam chyba
|
|||||||||
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Zua mleko mam zawsze ale wczoraj to nie o mleko sie awanturował. Chyba mu sie kasjer nie podobał bo sie nie uśmiechał 🤣🤣🤣.
Bosze co za noc koszmarna i to nie przez dziecko tum razem bo dziecko tylko raz na jedzenie sie budziło. Pies zawsze spi na dole a my u gory z otwartymi drzwiami a Tz zamyka swoje. Dzis pies przybiegł na gore i biega od okna do drzwi sapiac. Od razu wiedziałam ze musi wyjsć i to migiem. Dziewczyny cztery razy mnie tak budził. Cztery razy musiałam schodzić mu otwierać na dwor. Miał biegunkę. Tylko nie wiem od czego... bo wczoraj na spacerze nie był. Cały dzien w domu. Jadł to co zwykle. Tak mysle ze dali mu cos u tego fryzjera. Także wcale nie pospalam. Dzis pójdę do lozka o 20 o ile Tz juz bedzie z pracy. Dzis idziemy na nasze zajecia za chwile. |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może to na tle nerwowym? U mojego się zdarza po wizytach u rodziny w święta, kiedy inni też przychodzą z psami...albo po wizycie u weta... Cytat:
Idę zaraz z psem i rzucić fotelik do samochodu, dziękuję, kocham cię! |
||
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze od rana mi tu wiewior mur przebiega. Mamy ogrod oddzielony murem od parku, to znaczy wszyscy sąsiedzi w tym samym poziomie co my 6 domów. I jest taka jedna malutka wiewiórka co zawsze sobie biega po ty. Murze w ta i z powrotem i mi psy szczuje. Czasami jeszcze specjalnie sie zatrzyma na naszym i nam w okna patrzy zeby psy zobaczyły. Psy dostaja wścieklizny na jej widok w naszym ogrodzie.
Ona wyglada jak ta z epoki lodowcowej 🤣 |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety jestem osobą która nie usiedzi w domu czy to w ciąży czy teraz z Knypkiem więc szukam wszelakich rozwiązań żeby wyjść z domu. Dzisiaj jestem strasznie niezadowolona bo czekam na kuriera ma przywieźć kombinezon bażanci.![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się kombinezonem, jak przyjdzie gdzie zamawiałaś?
|
||
|
|
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednak mimo że nie jest źle to wizja tego że po 16 już jest w domu psychicznie pociesza ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer to w Bieszczady ruszaj z mężem, zatrzymasz się u Animy
a co do piosenki to taaaaak dobre skojarzenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie! To samo miałam pisać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
robię tak bo on za mało ćwiczył, a ze spaniem w dzień nie ma problemów - wstał o 8:00 i właśnie zasypia na drugą drzemkę, pierwsza trwała ponad 2h ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Ja dzisiaj umieram wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami z pracy i wypiłam za dużo wina teraz cierpię, a tu remont za ścianą i duża kupa Staszka do ogarnięcia ![]() nocne wstawanie przejął tata, więc na to nie mogę narzekać |
||
|
|
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma ale zrobiłaś smaka tym winem, mniam ! Ja sie musze poki co nacieszyc czekoladą
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale od wona tak tylek nie rośnie
jestem gotowa na to poświęcenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Tyle tu o tych paczkach, że chyba aż dziś sobie kupię jakiegoś mi smaka narobilyscie.
A Jeszcze z 25 kg zostało mi 7 zrzucić :-D a ostatnio juz waga stoi w miejscu niestety. U Nas dzis poszła kupa po 1 dniu przestoj i brzdac dużo fajniejszy:-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jesteśmy po wizycie- Kropek rozwija sie prawidlowo, nie ma nic niepokojacego, jego asymetria jest jeszcze fizjologiczna. Pokazala kilka ćwiczeń, ale to takie do wsparcia jego rozwoju niż rehabilitacji! Polecila kupic te puzzle piankowe- byle nie pstrokate, bo dziecka patrzy na pozzle zamiast na swiat! Ale niestety duzo czasu spedzil w foteliku dzisiaj, więc na milion procent bedzie marudny... Przy okazji wstapilismy do tesco i kupilismy mu kilka bodziakow na przyszłość, bo te z tesco są dobrej jakosci i mocno elastyczne. No i cena jest super, bo za 3 35zl lub za 5 50zl! Jakbym miała wybierac, to bralabym wino ![]() Emma troche zazdroszcze Ci, ze nie wstajesz w nocy na karmienie... ale tylko troszke. Bo jak jest taka noc jak dzisiaj, gdzie nie bylo kwekania, placzu ani problemow ze spaniem, to ja moge to non stop robic ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też muszę kupić piankowe bo teraz rozkładam koc ale się ślizga po podłodze. Jak coś znajdziesz to daj linka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tej asymetrii, to powiedziała, ze przez ulozenie w brzuchu ma ulubiona swoją stronę, ale przy badaniach i ogledzinach ona nie widzi nic niepokojacego, miesnie rozwijaja sie z obydwoch stron rownomiernie i dobrze. Pokazala machanie raczkami- raz jedna nad glowe, raz druga, skladanie raczek razem i otwieranie ich, skladanie stopek razem, skladanie stopka do przeciwleglej dloni. Oczywiscie wszystko delikatnie i powoli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dzielnego Kropka a ja zaczynam tęsknić za nocnym wstawaniem ![]() Blanka super artykuł porównujący szczepienia http://mamapediatra.pl/2017/05/15/mo...dlaczego-cz-1/była tam również ta tabelka:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

jeszcze nie pisałam, ale fajne te zajęcia na które chodzicie z E. !
bardzo mile to wspominam i zrobiłam tak celowo
najpierw kilka godzin spał w łóżeczku dopiero po nocnym karmieniu, a z biegiem czasu przesypiał już sam całą noc

Zwykle starszaki są u siebie, a jak zaczynają się wędrówki ludów w nocy to TŻ śpi z nimi, a my z Mają mamy całe łóżko dla siebie. Jak TŻ jest na noc to faktycznie czasem jest 1+3 i powiem tylko - ekstremalnie niewygodne

dziś na kolację zjadłam 3 kromki z miodem, za chwilę michę płatków na to położyłam 2 tofifi i jeszcze serek Danio. Ktoś musiałby z batem stać nade mną i lać po łapach.
ja to naprawdę czasem czuję się jak wyrodna patolka jakaś, jak zostawiam go samego w domu i idę na dwór z psem 
humorek kwitnący, wszystko pięknie, po czym bez żadnego ostrzeżenia ryk. No chyba taki czas u naszych dzieci teraz.

a dziś chyba pojadę do babci. może faktycznie zaniosę do auta fotelik a potem Prezesa zniosę i może nawet psa wezmę, coby sam z tymi kocurami nie siedział