|
|
#61 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pozycje na "pierwszy raz"
Cytat:
. Moze troszkę bolało, ale gdy podniosłam nogi do góry przestało. Polecam
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
A stosowała któraś z was ta pozycje na pierwszy raz bo ja od dłuższego czasu sie zastanawiam jaka by byla dla nas najlepssza i zastanawiam sie nad ta bo w sumie mięśnie pochwy na moj rozum beda tutaj rozluznione i bedzie mniejszy bol
Pozycja ginekologiczna Nazwa brzmi groźnie? Nie martw się, nie masz się czego obawiać. To czysta przyjemność! Wbrew pozorom nazwa tej pozycji nie jest bezpośrednio związana z zajmowaną na fotelu ginekologicznym. Większe znaczenie ma fakt, iż większość seksuologów zaleca stosowanie tej pozycji w przypadkach zaburzeń erekcji. Po prostu dzięki niej wprowadzenie członka do pochwy, nawet w stanie - nazwijmy to "lekkiego uśpienia" - jest dużo prostsze niż w innych przypadkach. Poza tym pozycją tą powinni się zainteresować panowie dopiero zaczynający zabawę "w chowanego", bowiem oprócz tego, że wprowadzenie członka do pochwy nie stanowi większej trudności, to pozwala ona na oswojenie się z ciałem kobiety i ułatwia wykonywanie ruchów frykcyjnych. Do zabawy w tej pozycji niezbędne jest nam podwyższenie typu łóżko, tapczan, wersalka lub niski stół, na którym kobieta kładzie się szeroko rozsuwając nogi, między którymi klęka mężczyzna. Panowie, zadbajcie o poduszkę pod wasze kolana, bo na twardej podłodze możecie długo nie wytrzymać. Poduszka będzie również bardzo pomocna w przypadku różnicy poziomów między odpowiednią częścią męskiego i żeńskiego ciała
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2010-03-17 o 11:23 |
|
|
|
|
#63 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skończyło się na klasyku z poduszką pod pupą. Przydał się też żel nawilżający (np. Feminum), żeby był lepszy "poślizg". |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mój pierwszy był okropnie bolesny i krwawiłam po nim
mam złe wspomnienia był zrobiony od tyłu na łyżeczkę nie lubie tej pozycji ale przyznam ze teraz sprawia mi przyjemnosc Przedewszystkim trzeba byc odpowiednio podnieconym i nawilżonym jeżeli twoj Facet o to ie zadba to lipa i koniec, gdy jest sucho to bardziej niz pewne ze bedzie bolec Musi bycgra wstępna miniumum 10 minut pieszczot i to intensywnych i co bardzo ważne musisz bezgranicznie ufac partnerowi bo bez tego tez bedzie ciężko ![]() A co do pozycji to powiem tak każda jest dobra oby tylko kobieta była gotowa i odpowiednio nawilżona i boleć nie będzie ![]() ![]() A co do pozycji klasycznej to nie jestem przekonana czy to jest dobre na pierwszy raz, gdyż w tej pozycji penis penetruje dojsc głęboko i może samo to powodować ból polecam wszelkie pozycje tylne gdzie penis wchodzi płycej
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufam mojemu mojemu tz teraz bardzo czesto sie piescimy i zawsze dba o moje nawilzenie uzywamy zelu unimil lub durex 2w1 żel do masażu ale jesli znacie jeszcze jakies preparaty co jeszcze bardziej nawilzaja to napiszcie bede bardzo wdzieczna
a co do pozycji tez nie wiem jak to bedzie bo ja jestem dosc niska ale zobaczymy
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2010-03-18 o 10:10 |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
podobno najlepsza jest taka: kobieta kładzie poduszkę pod pupę (nie pod plecy!), zgina nogi w kolanach, rozsuwa i przyciąga do klatki piersiowej. Wtedy błona dziewicza się napina i łatwiej ją przebić. No i jeśli mężczyzna robi to pierwszy raz, to też ma ułatwienie bo wie gdzie trafić, wszystko widać
czy są jakieś lepsze pozycje to nie wiem, bo w końcu dziewictwo traci się raz Ale ta pozycja jest własnie polecana przez seksuologów. Ale prawda jest taka, że jak kobieta ma grubą błonę i mocno unaczynioną, to nawet najlepsza pozycja nie pomoże i będzie niestety bolało...
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Tak, A mnie nie bolało, nie krwawiłam i nie odczuwałam przyjemności. Ale to prawda... poduszka pod pupą (chodzi tu bardziej o miednicę, żeby delikatnie ją unieść).
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Tak sie nieszczesliwie sklada ze jestem prawiczkiem a nie mam juz nastu lat. Wszyscy moi znajomi maja pierwszy raz za soba i to dawno. Chcialem zapytac bardziej doswiadczone forumowiczki o rade: jaka pozycje wybrac na pierwsze spotkanie zeby partnerka nie zorientowala sie ze ja nigdy nic z tych rzeczy bo nie wyobrazam sobie zeby o tym powiedziec?
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
moj chlopak tez byl prawiczkiem a mial 22 lata a ja 19 gdy to zrobilismy to byl "nasz pierwszy raz" on mi o tym powiedzial. tzn ja sie go wczesniej zapytalam czy mial duzo parterek bo ja w ogole! to zaden wstyd!
MOJ PIERWSZY RAZ bolal mnie! robilismy to po bozemu:P poplynely mi lzy, troszke krwi, ale pamietam co do niego czulam i to jestr najprzyjemniejsze uczucie ogolnie seks nie sprawil mi przyjemnosci! pzdr
|
|
|
|
|
#70 |
|
BAN stały
|
Kolejne podejście zakończone klapą i rozczarowaniem...Aż mnie zazdrość zżera jak czytam wasze posty o super-pieknym pierwszym razie. Już nawet nie mam ambicji, zeby mnie nie bolało, tylko zeby to w końcu zrobić!!! Zwiazek kilkuletni, zaufanie, miłość, czułość, a wraz nie wychodzi
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
ajjj ja wcale takiego pięknego razu nie miałam, chociaż jakoś nie wspominam go z traumą - po prostu nie spodziewałam się fajerwerków - od tego są następne razy
. Mój N. musiał ze mną trochę 'powalczyć', były łzy, lekka histeria, ale potem oboje się z tego śmialiśmy. Najważniejsze, tak mi się zdaje, bo nie jestem ekspertem, to dużo cierpliwości i zaufania do siebie. Zgranie przyjdzie z czasem .a co do pozycji > ano, klasyczna. Trochę bolało, ale nikt nie mówił, że będzie cukierkowo .
Skarbiemój <3! http://www.suwaczek.pl/cache/a98203f722.png jestem dzielna =D! Edytowane przez JoeyH Czas edycji: 2010-03-29 o 22:38 |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Mój tż zaczął od minetki i palcówki ;p przy czym nawet palcówka sprawiała mi pewien ból.
Potem pozycja klasyczna... Bolało jak cholerka, strasznie krwawiłam ale to była chwila bólu i po strachu, teraz jest cudnie
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze ktos mi powiedziec mniej wiecej jaki to jest bol bo nie raz sie nad nim zastanawialam
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Myślę,że nie da się go opisać dlatego że jest to sprawa bardzo indywidualna
zależy to od grubości i zapewne ukrwienia błony ale też od wytrzymałości na ból. To tak jak z piceim gorącej herbaty niektórzy ją lubią i mogą pić inni zaś mówią że parzy tak więc nie bój się tej chwili i nie myśl o bólu bo tylko nie potrzebnie będziesz się stresowac ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
pozycja klasyczna i tylko klasyczna moim zdaniem!
i tak chyba najmniej boli
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdecydowanie klasyczna albo na jeźdźca )
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej właśnie w którejś z klasycznych, a która będzie wygodna okaże się w trakcie.
Edytowane przez Laayla Czas edycji: 2013-06-28 o 22:19 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
U mnie o odpowiednią pozycję było niezwykle cięzko, gdyż przy każdej czułam olbrzymi ból... Próbowaliśmy klasyczną, "na jeźdzca", tą na siedząco i wciąż to samo. W końcu zawzięłam się i chociaż łzy płynęły ciurkiem po twarzy dałam ostatczenie radę "na jeźdzca" , choć i tak niezbyt długo, zbyt bolało..
Ta mojąż cholerna wrażliwość na ból.. |
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Ból to mit! Nie u każdej kobiety występuje a jeśli występuje nie jest aż tak silny i można go zneutralizować. Najlepsza jest pozycja klasyczna..najlepiej podłożyć pod pupę jakąś małą poduszkę bądź zwinięty ręcznik. Ból zależy od rodzaju błony dziewiczej wejdź sobie na tą stronę http://www.agnieszka.com.pl/narzady_plciowe.htm i poczytaj o rodzaju błon dziewiczych i bólu który występuje.. pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
mnie przy samym seksie nie bolalo dopiero po dniu odczuwalam bóle , pewnie z powodu 'rozciagniecia '
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
u mnie owocna była jedynie pozycja od tyłu , kiedy ja leżałam na brzuchu z lekko wypiętą pupą , inna w ogole nie wchodzila w gre , po prostu nie mogl wejsc
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Na jeźdźca. Mnie kompletnie nic nie bolało. Jak za sucho to żel np. Durexa
![]() Klasyczna wg mnie odpada. |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Ja na pierwszy raz polecam duużo winka na rozluźnenie i ogólnie nie ma się czego bać. JA zrobiłam to w liceum z kolegą bo w sumie oboje chcieliśmy mięc to za sobą. Orgazmu co prawda nie miałam ale było fajnie.
Dla mojego byłego już faceta też to był pierwszy raz ale najważniejsze jest żeby facet był zdecydowany. My robiliśmy to na pieska mocno tyłek do góry, pod brzuch poduszka. Kazałam mu wejść mocnym pchnięciem bo w sumie oboje czytaliśmy że tak najlepiej. Pierwsze dwa ruchy hmm no troche krwi było (ale szczerze to teraz jak mam okres i sie bzykam to jest jej więcej) poczułam lekkie ukłucie a potem to już było za☠☠☠iście. ![]() A no i trzeba pamiętać o gumce |
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku to była pozycja klasyczna. Trochę bolało, ale byłam wtedy przeszczęśliwa.
Wyszło spontanicznie na łące podczas wycieczki rowerowej za miasto po około trzech miesiącach bycia z chłopakiem. Miałam 16 lat, a on 14 (dla niego też to był pierwszy raz). Z jednej strony spontanicznie było fajnie, pewnie mniejszy stres niż byłby podczas planowania i oczekiwania tego. Z drugiej strony wielka głupota z naszej strony, bo się nie zabezpieczyliśmy. Miałam wtedy wprawdzie dni niepłodne (wiedziałam o tym, bo mama ze mną wcześniej rozmawiała o tym), ale i tak było to niemądre ryzykować w tak młodym wieku. |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli się wyluzujesz a partner Cię dobrze rozgrzeje to i ból będzie mniejszy. Pozycja na pieska raczej odpada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

mam złe wspomnienia 
czy są jakieś lepsze pozycje to nie wiem, bo w końcu dziewictwo traci się raz