Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-20, 07:48   #4141
fioleciasto
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Karolkowa.. snilo mi sie ze urodzilas

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Na miejscu Karolkowej zaczelabym się bać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 07:48   #4142
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
A latalas po pokoju ? Bo moja mama juz jest na tyn etapie

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Jak to?

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 07:49   #4143
jajoanka
Zakorzenienie

U mnie na udach na pewno wiecej celluitu. Niby mam i stosuje taka rekawice do masazu... ale widze, ze celluit sie pojawil. No coz, trudno. Moze to nadmiar wody w organizmie? Pozniej na pewno bede peelingowac i robic cwiczenia na ujedrnienie tej partii.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 07:51   #4144
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Jak to?

Mowila ze zlapalo ja i czula jak jej cialo sie unosi i doslownie byla przy suficie i widziala swoje cialo jak lezy na lozku , wyczytala kiedys ze psycholog mowil ze najlepiej wyobrazic sobie line i po niej schodzic i tak zrobila .

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 07:51   #4145
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Niee, ale młody się tak wierci i mnie na pecherz naciska i pewnie przez to

Pakowałas się do 1 W nocy? chyba rzeczywiście nie możesz się doczekać przeprowadzki co? )
Weź aż mi się przypomniało jak się z moim tż dostaliśmy klucze do domu w styczniu, a był już wieczór, za późno na zwożenie mebli i tak się nie mogliśmy doczekać żeby tu zamieszkać, że wzięliśmy tylko dmuchany materac, pościel, kupiliśmy wino i pizze i tak spaliśmy podjarani w salonie ;p jeszcze z tego materaca uciekło powietrze i koniec końców spaliśmy na ziemi ale i tam było super

pakowalam bo dzis tylko umyje szafki, lodowke i nic mnie nie obchodzi

wyhaczylam w charity shopie rame do lozka za 35f i to w super stanie

nastawilam budzik na 7 a wstalM o 6:15.. alw naskrobalyscie juz!

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-20, 07:54   #4146
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Mowila ze zlapalo ja i czula jak jej cialo sie unosi i doslownie byla przy suficie i widziala swoje cialo jak lezy na lozku , wyczytala kiedys ze psycholog mowil ze najlepiej wyobrazic sobie line i po niej schodzic i tak zrobila .

Nie chce nigdy takiego czegoś przeżyć a to nie było czasem OBE?

Stary 2018-10-20, 07:54   #4147
jajoanka
Zakorzenienie

A wiecie, ze z tym brzuchem to chyba serio troche sie obnizyl? Moglam wczesniej wlozyc tylko 3 palce pod mostek, a teraz jakby 4 wchodza... maz zauwazyl... teraz sie troche martwie, ze moze za szybko schodzi w dol?

Stary 2018-10-20, 07:56   #4148
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
A wiecie, ze z tym brzuchem to chyba serio troche sie obnizyl? Moglam wczesniej wlozyc tylko 3 palce pod mostek, a teraz jakby 4 wchodza... maz zauwazyl... teraz sie troche martwie, ze moze za szybko schodzi w dol?

Nie martw się, mój zaczął schodzić widocznie 2,5 tyg temu, a do terminu mam jeszcze teoretycznie 1,5 tyg, więc chyba podobnie jak u Ciebie?

Stary 2018-10-20, 07:56   #4149
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce nigdy takiego czegoś przeżyć a to nie było czasem OBE?

OBE? A co to ? Wiesz to jeszcze nie bylo straszne , najgorzej miala przed jak czulam ze ja cos za noge ciagnie , myslala ze to kot a jak sie ,, obudzila,, to kota w pokoju nie bylo i kobieta po 40 spala z zapalonym swiatlem

Stary 2018-10-20, 07:57   #4150
AnetaErr
Wtajemniczenie

PS. Niektórym kobietom w ogóle brzuch nie schodzi w dół i też mogłyby się zamartwiać ale nie ma sensu

Stary 2018-10-20, 07:57   #4151
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, mój zaczął schodzić widocznie 2,5 tyg temu, a do terminu mam jeszcze teoretycznie 1,5 tyg, więc chyba podobnie jak u Ciebie?

Ja rodze 22.11 przecieeeeez... :-P

Stary 2018-10-20, 07:58   #4152
ewka_mewka
Zadomowienie

Też miałam kiedyś paraliż senny i to było coś strasznego. Obudziłam się i nie mogłam się ruszać, próbowałam krzyczeć, ale nie byłam w stanie wydobyć z siebie zadnego dźwięku. zaczęłam wsłuchiwać się w bicie serca i doszłam do wniosku, że serce nie bije i nie oddycham. Byłam pewna, że umarłam i nie wiedziałam co dalej robić. Brrr, paraliż senny to coś strasznego !!!

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 07:59   #4153
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Też miałam kiedyś paraliż senny i to było coś strasznego. Obudziłam się i nie mogłam się ruszać, próbowałam krzyczeć, ale nie byłam w stanie wydobyć z siebie zadnego dźwięku. zaczęłam wsłuchiwać się w bicie serca i doszłam do wniosku, że serce nie bije i nie oddycham. Byłam pewna, że umarłam i nie wiedziałam co dalej robić. Brrr, paraliż senny to coś strasznego !!!

Jak kolejmy raz Cie zlapie to staraj sie skupic na palcu od stopy i nim poruszac , mi mama opowiadala ze tak robila i jak mnie zlapalo to szybko puscilo wlasnie przez ten paluszek

Stary 2018-10-20, 07:59   #4154
sara3008
Zakorzenienie

Dzień dobry, chyba zbieram energię na poród, bo sypiam ostatnio do 8 a nie do 6

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 08:00   #4155
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Sylwusiah gratuluję nowego mieszkanka ja tez nie moglam doczekac sie wprowadzki i tak jak Dews spalismy na ziemi pod szafą. Bo nic wiecej tam nie było. Nawet tego materaca nie mielismy
Dews ach jak dobrze ze sikanie co 5 minut już jest tylko moim złym koszmarem. Dla Ciebie tez niedługo to będzie tylko wspomnienie jeszcze chwilke, tylko patrzeć. Czytałam ze wahasz sie miedzy naturalnym a CC. Ze swojej strony jeśli mogę dac Ci jakąś malutką radę to ja całe życie będę zastanawiać sie jak to jest urodzić naturalnie ... taki kawałek nieodkrytej ziemi, na zawsze niezdobyty przeze mnie. I fakt faktem ze okropnie byłabym sie rodzic naturalnie, to jak 14.10 pojechalam na IP i zanim stwierdzili ze macica zagraża pęknięciu to gdzies z tylu głowy mialam cicha nadzieje ze jeśli każą rodzić to będą chcieli poprowadzić poród naturalny. Niby ja bym oponowala przy CC ale to oni podjęli by za mnie decyzje. I może bym wcale nie urodziła i skończyłoby sie to i tak cesarka ale miałabym świadomość ze spróbowałam i mogę sie na dany temat wypowiadać. Pamiętaj dla dziecka każda Twoja decyzja będzie w porządku. Temu małemu człowiekowi zależy żebyś go kochała a jak on przyszedl na ten swiat to mu to lotto no jeszcze żebyś dała cycka, przytuliła i obsrakaną pieluszke zmieniła
Karolkowa seksuj sie póki możesz. Bo ja jak tak patrze na siebie teraz w lusterko ro bym sie złamanym kijem nie dotknęła. Jakoś bardzo sie sobie nie podobam, mimo ze TZ powtarza ze przecież urodziłam dziecko i nikt nie oczekuje ze będę laska jak z obrazka. A jednak jakos nie mogę tego odbicia w lustrze ogarnąć ...
Pamiętacie dyskusje dawać lekarzowi czy nie dawac? Swojemu lekarzowi nie zdążyłam nic dac. A potem jak okazało sie ze macica moze nie wytrzymac zapomnielismy z TZtem ze moze trzeba by tym lekarzom cos ... całkiem wylecialo to z glowy
Ja bylam zestresowana sytuacja ze to tak juz na cito bo moje zycie jest zagrozone. A TZ byl w szoku ze za chwile będzie mały na świecie no i martwił sie o mnie bardzo. Dostał kilka dodatkowych siwych włosów do swojej kolekcji. No i w koncu nic nie dalismy. I żałuję jak cholera. Jestem tak fatalnie rozcięta, zszyta że to będzie juz pewnie mój koszmar zawsze. Nie dość ze rozcieli mnie niemal od biodra do biodra (poprzednie naciecie mialo 9 cm) teraz chyba 3 razy większe jest. To krzywo mocno i chyba słabo skorę zebrali w okol. Obawiam sie ze pusty worek zostanie jak tak patrze na ten brzuch. A mialam niewidoczną prostą linie ktorej nikt nie mogl dostrzec ... to mnie przeraża. Czekam tylko na zdjęcie szwow i lece po pas...
Ogolnie ta CC byla dla mnie bardziej bolesna niz poprzednia. Moze nie samo CC co teraz dochodzenie do siebie. Nadal katastrofą jest wstanie z łóżka z pozycji leżącej. W dzień jako tako sie rozbujam i smigam. Ale jak sie poloze to potem wstac to masakra.
Zjadłam całą paczke suszonych śliwek i przegonilo mnie pięknie. Wspaniałe uczucie.
I tym pozytywnym akcentem lecę karmić moje szczęście!

hej kochana wkrotce dojdziesz do siebie i pokochasz siebie na nowo.. co do tej rany po cc .. to nie wiem.. lekarze powinni zrobic tak jak bylo z pierwsza cc ze slad malutki als moze dlatego ze bylo na cito to tak rozcieli..

daj sobie troche luzu, masz malego przy sobie, wszystko wroci do normy kochanA

co do przeprowadzki to jaram sie als za duzo tez nie moge robic bo zaraz brzuch mnie boli i wiecej siedze niz robie wiec pakuje ile moge i dam sobie spokuj

Stary 2018-10-20, 08:00   #4156
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
OBE? A co to ? Wiesz to jeszcze nie bylo straszne , najgorzej miala przed jak czulam ze ja cos za noge ciagnie , myslala ze to kot a jak sie ,, obudzila,, to kota w pokoju nie bylo i kobieta po 40 spala z zapalonym swiatlem

Wyjście z ciała podczas "snu" Ejj mnie też kiedyś coś przydusiło w nocy i czułam jak coś siedzi w moich nogach.. Nikogo nie było oczywiście..
Cytat:
Ja rodze 22.11 przecieeeeez... :-P

No to za miesiąc poczytaj na ile przed porodem się brzuch obniża 3-5 tyg. no i tak jak pisałam wcześniej, nie każda dozna ulgi obniżonego brzucha

Stary 2018-10-20, 08:01   #4157
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość

ja nigdy nie mialam ... to musi byc straszne uczucie!!

Stary 2018-10-20, 08:01   #4158
dews
Zakorzenienie

Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:

Słyszałam o tym. To się tłumaczy jako out of body experience, ludzie którzy tego doświadczają uważają, że podczas paraliżu mogą jakby wyjść z ciała i ich duch lata gdzie chce, czasem po pokóju, a czasem do dowolnych miejsc na świecie :p miałam slam znajomego który twierdził ze to potrafi Hah. Moim zdaniem to coś za zasadzie snu bądź halucynacji, bo ponoć paraliżom sennym ogólnie często towarzyszą halucynacje. Ja na szczęście szybko się obudziłam ale kurde serio aż oddech chwilę ciężko było złapać ;/ jeszcze tż w pracy na nocce i nie było się do kogo przytulic oprócz kota

Edytowane przez dews
Czas edycji: 2018-10-20 o 08:03
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 08:04   #4159
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
No to za miesiąc poczytaj na ile przed porodem się brzuch obniża 3-5 tyg. no i tak jak pisałam wcześniej, nie każda dozna ulgi obniżonego brzucha

Faktycznie teraz troche lepiej mi sie oddycha i moge znowu nosic stanik. Co prawda, jak dlugo siedze, to go czuje i mi sie "wbija", ale na pewno jest duuuuuzo lepiej niz te kilka dni temu. Zaczne nosic, moze mi cycki nie opadna XD

Stary 2018-10-20, 08:11   #4160
AnetaErr
Wtajemniczenie

Sara szykuj się bo twoja kolej teraz
Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Słyszałam o tym. To się tłumaczy jako out of body experience, ludzie którzy tego doświadczają uważają, że podczas paraliżu mogą jakby wyjść z ciała i ich duch lata gdzie chce, czasem po pokóju, a czasem do dowolnych miejsc na świecie miałam slam znajomego który twierdził ze to potrafi Hah. Moim zdaniem to coś za zasadzie snu bądź halucynacji, bo ponoć paraliżom sennym ogólnie często towarzyszą halucynacje. Ja na szczęście szybko się obudziłam ale kurde serio aż oddech chwilę ciężko było złapać ;/ jeszcze tż w pracy na nocce i nie było się do kogo przytulic oprócz kota

Dokładnie to jest to
Cytat:
Faktycznie teraz troche lepiej mi sie oddycha i moge znowu nosic stanik. Co prawda, jak dlugo siedze, to go czuje i mi sie "wbija", ale na pewno jest duuuuuzo lepiej niz te kilka dni temu. Zaczne nosic, moze mi cycki nie opadna XD

"cycki opadają" nabiera innego znaczenia

Stary 2018-10-20, 08:12   #4161
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym się tak nie cieszyła mój mega nisko i pęcherz cierpi bardzo, dodatkowo dłużej posiedzieć przy stole to już problem, bo zaczyna boleć mam wrażenie, że noszę go na kolanach

Co to paraliżu sennego, nie wiem czy miałam coś takiego, ale kiedyś spotykałam się z chłopakiem, który pracował w piekarni, na nocki. Było to przed jakimiś świętami, miał mi z rana przyniesc ciasta, więc dałam mu klucze. Jak rano przyszedł to mówił, że ja wydawałam dźwięk duszenia się, więc szybko zapalił światło a od mojego łóżka do okna szybko przebiegł cień i ja w tym czasie się obudziłam... Ale ja nic takiego nie pamiętam

Stary 2018-10-20, 08:20   #4162
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Ja bym się tak nie cieszyła mój mega nisko i pęcherz cierpi bardzo, dodatkowo dłużej posiedzieć przy stole to już problem, bo zaczyna boleć mam wrażenie, że noszę go na kolanach

Co to paraliżu sennego, nie wiem czy miałam coś takiego, ale kiedyś spotykałam się z chłopakiem, który pracował w piekarni, na nocki. Było to przed jakimiś świętami, miał mi z rana przyniesc ciasta, więc dałam mu klucze. Jak rano przyszedł to mówił, że ja wydawałam dźwięk duszenia się, więc szybko zapalił światło a od mojego łóżka do okna szybko przebiegł cień i ja w tym czasie się obudziłam... Ale ja nic takiego nie pamiętam

Uuu to już duchy ja z dwojga złego wolę juz ucisk na pęcherz niż na żołądek

Stary 2018-10-20, 08:22   #4163
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu to już duchy ja z dwojga złego wolę juz ucisk na pęcherz niż na żołądek

No on mi później wmawiał że jakaś zmorę wpuściłam czy coś i że mam dziurki od klucza w domu pozaklejac i kapci przy łóżku nie kłaść A ja tam myślę, że chłopak za dużo tv oglądał

Stary 2018-10-20, 08:25   #4164
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
No on mi później wmawiał że jakaś zmorę wpuściłam czy coś i że mam dziurki od klucza w domu pozaklejac i kapci przy łóżku nie kłaść A ja tam myślę, że chłopak za dużo tv oglądał

Ogólnie w opowieściach prababci często pojawiało się sformułowanie "zmora", więc mniej więcej wiem co ten chłopak miał na myśli ale kurde, trochę poleciał z tymi kapciami i dziurkami od klucza

Stary 2018-10-20, 09:10   #4165
smileska
Zadomowienie

Jajoanka z tego co oglądałam szew to jest w miejscu poprzedniego cięcia. Ale duzo dluzszy i bardzo krzywy. Z jednej strony okolo 1cm wyzej niz z drugiej. Wiem ze juz nic z tym nie zrobie i bede musiala pogodzic sie z faktem jakkolwiek by ta blizna nie wyglądała. Jestem dorosla i rozumiem to. I o ile jestem w stanie zaakceptować hu**wy wygląd blizny o tyle jeżeli bedzie mi wisiala skora z jednej strony bo jestem zle pozszywana to z tym raczej bedzie ciężko sie pogodzic. Nie jestem ani modelką ani jakąs laska z pierwszych stron gazet ale wazny jest dla mnie wygląd mojego ciała bo jak bede sie wstydzila swojego ciala i go znienawidze to nie bede potrafiła odprężyć sie chocby w zblizeniu z mężem ...
Dla jednych moje myslenie okaze sie plytkie i glupie ale moze jednak ktos zrozumie o co mi chodzi.
Oczywiscie najwazniejszy jest maly czlowieczek ktory wlasnie dyndoli mojego cycka i nieswiadomie szczerzy sie tym bezzebnym usmiechem

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-20, 09:39   #4166
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Jajoanka z tego co oglądałam szew to jest w miejscu poprzedniego cięcia. Ale duzo dluzszy i bardzo krzywy. Z jednej strony okolo 1cm wyzej niz z drugiej. Wiem ze juz nic z tym nie zrobie i bede musiala pogodzic sie z faktem jakkolwiek by ta blizna nie wyglądała. Jestem dorosla i rozumiem to. I o ile jestem w stanie zaakceptować hu**wy wygląd blizny o tyle jeżeli bedzie mi wisiala skora z jednej strony bo jestem zle pozszywana to z tym raczej bedzie ciężko sie pogodzic. Nie jestem ani modelką ani jakąs laska z pierwszych stron gazet ale wazny jest dla mnie wygląd mojego ciała bo jak bede sie wstydzila swojego ciala i go znienawidze to nie bede potrafiła odprężyć sie chocby w zblizeniu z mężem ...
Dla jednych moje myslenie okaze sie plytkie i glupie ale moze jednak ktos zrozumie o co mi chodzi.
Oczywiscie najwazniejszy jest maly czlowieczek ktory wlasnie dyndoli mojego cycka i nieswiadomie szczerzy sie tym bezzebnym usmiechem

Ja Cie rozumiem, chociaż sama mam zupełnie inne podejście do blizn, rozstępów itd. Ale bardzo dobrze napisałaś, że najważniejsze jest dziecko w tym wszystkim Wszystko co przeżyłaś na porodówce było dla niego

Macie jakieś cudowne sposoby na ból krzyża? Od wczoraj mam taki tępy ból nawracajacy co jakiś czas ale nie napina mi się wtedy brzuch, choć czuję mocne bóle okresowe...

Stary 2018-10-20, 09:40   #4167
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cie rozumiem, chociaż sama mam zupełnie inne podejście do blizn, rozstępów itd. Ale bardzo dobrze napisałaś, że najważniejsze jest dziecko w tym wszystkim Wszystko co przeżyłaś na porodówce było dla niego

Macie jakieś cudowne sposoby na ból krzyża? Od wczoraj mam taki tępy ból nawracajacy co jakiś czas ale nie napina mi się wtedy brzuch, choć czuję mocne bóle okresowe...

Mam dla Ciebie cudowny sposob... jedz na porodowke i urodz <3 Na pewno caly bol minie :-*

Stary 2018-10-20, 09:42   #4168
sara3008
Zakorzenienie

Właśnie mi kawałek czopa wyleciał szkoda że nie cały i nie we krwi

Stary 2018-10-20, 09:44   #4169
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dla Ciebie cudowny sposob... jedz na porodowke i urodz <3 Na pewno caly bol minie :-*

No to odpada bo mnie odeślą do domu.. Może kąpiel pomoże?

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Właśnie mi kawałek czopa wyleciał szkoda że nie cały i nie we krwi

O i super! starszak się wczoraj postarał jednak żeby mamusia szybciej na porodówkę trafiła

Stary 2018-10-20, 09:45   #4170
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
No to odpada bo mnie odeślą do domu.. Może kąpiel pomoże?

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

O i super! starszak się wczoraj postarał jednak żeby mamusia szybciej na porodówkę trafiła

Coś ty nie nastawiam się, bez czopa też można pochodzić dlatego mówię że szkoda że nie był krwawy, wtedy większa szansa że ruszy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości