![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Chwalimy się kombinezonem! Jest bardzo ładny ale też strasznie duży na mojego Knypka a to rozmiar 68... Te buciki to mogą służyć jako czapki. A ja się zastanawiałam czy nie szukać rozmiaru 74.
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Sandam fajny kombinezon!
Ja mam na razie jesienny tylko taki. Dziecko mi już spi ponad 2 godziny po tych zajęciach. Czyzby go tak wymeczyly. Poznaliśmy chłopca urodzonego dzień przed E w tym samym szpitalu. Ale dziś bulo aż 16 mam z dziećmi trochę za tłoczno dla mnie, czwartkowe zajęcia zdecydowanie lepsze. No i w ogóle to Crockpot dopiero co kupiłam 2 miesiące temu i się już zepsuł. Muszę im odesłać. Gotuje tylko na low, nie chce na High i czasu nie pokazuje. Dziś robię chilli con carne. A właściwie to crockpot robi za mnie. Z tacos, guacamole, salsą, śmietana. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
Wtajemniczenie
|
Graża zobacz biznes jest dla Ciebie
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Wtajemniczenie
|
Sandam to mowisz ze kombinezon za duzy ? Ja kupilam ostatnio taki misiowy w sh - wiadomo ze za 2 zl
![]() Karolina co to Crockpot ? Kropko gratki dla zięcia za dzielność ! Cami ale do Sosnowca ti ja nir wyśle toc sie zepsuje ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha Zua wiedziałam ze to dla Ciebie fuszka! Tylko wycen im tam bo to przecież płynne złoto. A tak serio to u nas szpital przyjmuje mleko kobiece dla wcześniaków. Mozna sie zgłosić i ktos przyjeżdża raz w tygodniu i zabiera. Cos podobnego jak krwiodawstwo z taka różnica ze za darmo. Cytat:
Tez bym poczytała! Dawaj Cami! Zua CrockPot to wolnowar chyba? Wkładasz wszystkie składniki a to Ci robi obiad w 4 , 6 lub 8 godzin. I nie musisz tego sprawdzać. Mozesz spokojnie wyjsć z domu w tym czasie albo spac. Nic sie nie ma możliwości spalić. Nie wiem co sie stało mojemu dziecku. Obudził sie cały w dobrym humorze, uśmiechy, chichranie. Zmieniliśmy pieluchę, nakarmiłam a ten znowu zasnął. Mowie Wam to nie moje dziecko! Moze chory... nigdy tyle nie spał. Albo lubi radio co mu włączyłam 🤣 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Wtajemniczenie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. I
Staszek niedawno co wstał ze swojej drzemki prawie 3h
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Emma i jak Staszek? Śpi?
U nas było ciężkie popołudnie/wieczór. Emocje całego dnia i do tego ząbkowanie spowodowały, że Kropek nie mógł zasnąć i strasznie płąkał... A ja sama, bo tz na drugiej zmianie... Ostatecznie podałam mu ibufen dla dzieci- zasnął po 15min... Tak mi żal tego małego Robaczka... Zaczęłam szukać maty piankowej dla Kropka. Najlepiej w stonowanych kolorach, nie tylko z powodów estetycznych, ale też dlatego, że nie rozpraszają dziecka i dziecko łatwiej widzi zabawki na niej. Chciałam kupić Skip Hop, ale widzę, żę napisane jest, że jest od 10. miesiąca życia... Niektóre maty nawet od 1 roku życia... Wiecie może, dlaczego tak jest? Chciałabym już kupić taką matę, bo Kropek ślizga się na kocyku i kocyk jest też trudniejszy w utrzymaniu czystości. Poza tym dzisiaj lekarka poleciła nam matę/puzzle właśnie ze względu na to, że dziecko nie ślizga się tak mocno jak na kocyku... Anima Ty planujesz kłaść T już teraz na tej macie?
![]() |
#2141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co- nawet nie zwróciłam uwagi ze od któregoś miesiąca. Ciekawe czemu? Ale wiesz dziesieciomiesieczniak czy tym bardziej roczniak to na pewno za wiele na tym nie poleży bo ucieknie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
Kropeczko duzo siły dla Kropka!
Cami ach kurcze szkoda ! Z chęcią bym poczytala wypociny haha Sluchajcie, tragedia ! Jutro nie jade rano na grazynowe łowy ! Zabraknie mi czasu buuuuuuu. Mąż zabiera mnie na randkę !!!! R zostaje u mojej mamy a my idziemy do kina i na obiad ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O wow! Zazdroszczę! Na co do kina? U nas wyjście we dwoje to chyba za pare lat haha bo nie bardzo z kim T jest zostawić. Ale za to właśnie się umawiamy z koleżankami na ten tydzień. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- U nas popołudnia/ wieczory tez trochę słabe. Generalnie T śpi w dzień dużo. Dziś pobudka o 6.30 i 4 drzemki w dzień 2x po 2 godziny i 2x po 30 minut. O 15 wstał z 2 godzinnej drzemki oo ok 16.30 włączyła mu się już maruda. Zasnął na te 30 min o 17 ale głód go obudził i już nie zasnął. I już maruda był do 19 wtedy kąpiel i 19.30 już sen na noc - to ok bo i tak do tej 6.30-7.30 śpi. Ale lepiej by było jakby około 17 z godzinę pospal. Ale to taka pora ze już ciężko mu się śpi. Ciemno już się robi a on najlepiej na spacerach śpi. No muszę to jakoś przeorganizować. Jutro będę walczyć o dłuższa drzemkę i tej porze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Wtajemniczenie
|
Do kina na Kler, musze, po prostu MUSZĘ zobaczyc tą produkcję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
U nas Igusia nadal szaleje, ale potrafi się też sporo śmiać, więc znów się boję, że to nie skok tylko charakter
![]() Dziś byliśmy na szczepieniu, na razie mała czuje się dobrze. A wieczorem Mati był zmęczony i urządzał awantury, Igusia była głodna, więc chciałam ją nakarmić, a Mateusz histeryzował jej nad głową. W końcu ona nie chciała jeść, a ja nie wytrzymałam i się na niego wydarłam. I teraz mam efekty, bo już raz się obudził. Pewnie będzie ciężka noc. ZUa randki zazdroszczę ![]() Co do maty skip hop to w Stanach chyba nie ma takich ograniczeń wiekowych co do użytkowania, a u nas może chodzi o ryzyko zadławienia. Bo tam jednak są jakieś mniejsze elementy, takie które można oderwać albo odgryźć. Ale czemu producent miałby stwierdzić, że 10-miesięczniak jest już bardziej rozumny i nie zje maty to nie wiem ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki
![]() Zua dobra ta piosenka ![]() ![]() No i udanego randkowania ![]() Summer ja też często zanoszę młodą do auta i tam ją zapinam, jest wygodniej jak dla mnie. Aniama oczywiście udanego pobytu ![]() Emma śpiworek zamawiałam w minky baby handmade ![]() A co do winka to bym chętnie się napiła albo jakiegoś dobrego drineczka. ![]() Kropciu to super że kropek zdrów ![]() Ja matę kupuje na allegro beżowo brązowe duże kwadraty bodajże 65/65 są 4 w zestawie ale osobno dokupie jeszcze 2. Faktycznie pisze że 3+ ale nie wiem czy to nie przesadzone. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Wtajemniczenie
|
Tak mnie wkurzyl wczoraj stary że nie wiem czy randka wypali ! Chyba wolę spelnic swe grażynowe rządzę i pojechac do sh
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny! Wlasnie tez doczytalam na str. US producenta, ze tam jest od urodzenia. Poszukam jeszcze tanszej alternatywy, ale pewnie skoncze z ta mata w domu...
Cytat:
![]() Oznajmiam, ze prrawdopodobnie Kropek wraca do swojego starego rytmu nocnego! Od kilku dni ma znów 2 pobudki, 3 jedt wlasnie teraz, kiedy to jest przewijany przez tz. Pewnie jeszcze do 7'30 bedzie u nas w lozku spac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2150 |
Rozeznanie
|
Witamy się w ten pochmurny dzień. U nas standardowo pobudka o 5.20. Mały się bawił od 2.30 do 3.30. Ledwo żyje.. Mąż poszedł z moim tatą na grzyby a ja leżę i czytam książkę.. Ale im zazdroszczę tego grzybobrania.. Pogoda do niczego więc nie planuje spacerku ewentualnie później pojedziemy na zakupy, bo lodówka świeci pustkami.
Czekam na kolejne książki, czy ktoś orientuje się czy może przyjść przesyłka do paczkomatu w sobotę? Wczoraj wieczorem obyło się bez większych wrzasków więc może młody przechodził skok, bo od wczoraj jest mega gadatliwy i usilnie próbuje obrócić się na brzuch. ![]() W ogóle mąż zrobił własne piwko z chmielem cytrynowym, wczoraj je przelewał do dalszej fermentacji ale dał mi spróbować takie bez gazu, było pyszne! Za tydzień będziemy je butelkować i gazować! Muszę się wziąć za odciąganie mleka żeby spróbować, mam obawy że mogę po jednym paść trupem po tak długiej abstynencji. ![]() Co planujecie na tak brzydki dzień? Bo ja chyba wezmę się za porządki w kuchni jak mąż wróci i zajmie się Bażancikiem. No i chce doczytać książkę, bo jakoś mnie nudzi. Na początku mega mnie wciągnęła a teraz czytam żeby dokończyć. Mam takie pytanie, bo w tym kombinezonie nie mamy rękawiczek, kupujecie maluchom rękawiczki i gdzie w ogóle znaleźć takie maleństwa? ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem którą matę masz na myśli ![]() ![]() a i nie wiem czy kot nie będzie sobie na niej ostrzyć pazurków ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() a dzisiaj taki brzydki dzień i planów brak ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy puzzle ze SkipHop i absolutnie nie śmierdzi plastikiem. U nas noc, a raczej jej początek słaby. Bo ok 22 pobudka z płaczem, chyba przez katar. Ale dostał paracetamol i potem już normalnie. Wrzuciłam na fb moje zachcianki książkowe dla Tymka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzisiaj w nocy jeszcze gorzej,strzykawka zjadła tylko 30.Udało się znaleźć lekarza, M nie jest udowodniona,lekko różowe gardło,dostała tamtym będę i mamy zrobić mocz.
Camelot jakieś rady,?czy rzeczywiście musi być z rana? Nie wiem jakim cudem ona sika,jak z cyca kilka sekund je. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy na spacerze, teraz zaczęło padać, więc siedzimy przed domem i kombinuję co wymyślić żeby Mati chciał wejść do domu bez awantury
![]() Ta pogoda mimo wszystko też ma swój urok. Może dlatego mi się podoba, że to dopiero pierwszy tak brzydki dzień i nie zdążyłam zatęsknić za słońcem i ciepłem ![]() Polu, myślę, że mocz nie musi być poranny. My oddawaliśmy nawet wieczorny, jeśli nie udało się złapać wcześniej. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola ale co ile je? A w nocy na śpiocha piersi tez nie chce? A mocz zrób od razu. Po co czekać do rana? Niemowlę w nocy i tak sika. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Ania ma ona prawie nic nie je,w ogóle się nie domaga,nawet teraz się przyssała ale puscila.Teraz usunęła to ja przystawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja oddawalam z różnych por mocz do badania ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-10-20 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Mocz i posiew.Pierwsza próba nieudana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pola zdrowia dla Was! Mam nadzieję, że M ostatecznie nie ma nic groznego i wszystko wroci niedlugo do normy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba muszę próbę pazurków zrobić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.