|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Poziom AMH
Cześć. Wczoraj miałam badanie Amh, wyszło, że mam 2,12, gdy norma to chyba 1,22-11.
Mam 23 lata. Czy to oznacza, że nie wiem, jestem jakoś mniej płodna? (niby w normie, ale nisko). Czy mam małe szanse na ciążę? Teraz poziom będzie spadać i oznacza to spadek płodności? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poziom AMH
Ja mam 3,73 (28 lat), Twój wynik też jest normalny i pozwala na lata płodności. Ten wynik spada z wiekiem bo z każdym cyklem tracisz jajeczka (to co pękło i te co dojrzewały z nim ale nie wygrały wyścigu). Ten wynik mówi też o jakości komórek, można go nieco podnieść witaminą D czy koenzymem Q10
Aha za dużego też nie ma co mieć bo to świadczy o PCOS (takie 11 jak napisałaś to już PCOS), np. ja mam niby w normie ale wysokiej i przy stymulacji do in vitro doktor mówił że prawy jajnik zachowuje się nieco policystycznie i nieco ciężko przeszłam stymulację i punkcję Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2018-02-13 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Już myślałam, że będę bezplodna w niedalekiej przyszłości, a tu taka niespodzianka. No cóż, pozostało nadal odkładać na sterylkę. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wiecie gdzie może zrobić badanie w Gdańsku?
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Wiecie gdzie może zrobić badanie w Gdańsku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.