![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjaciółka zaproponowała mi pożyczkę swojego chłopaka
Cytat:
"Przyjaciółka mi zaproponowała, że ona i on bardzo mnie lubią" Lubią czy ![]() ![]() Jeśli to troll, to zabawny. A co do dywagacji "co na to przyszły partner?", to nie rozumiem. Równie dobrze autorka nie powinna np. robić sobie tatuażu, bo co jeśli jej przyszły partner nie lubi tatuaży? ![]()
![]() |
#92 | |
BAN stały
|
Cytat:
bo ja np wcale nie chciałabym się spotykać z przyjaciółką TŻa z którą sypiał. i nie godziłabym się na żadne wspólne wyjścia, imprezy itd. na pewno nie podobałoby mi się, że on się z nią nadal spotyka, no ale to pewnie musiałabym przeboleć. niemniej jednak partner musiałby się nastawić na dość mocne rozluźnienie kontaktów, zwłaszcza gdyby (jak w przypadku autorki) widywali się kilka razy w tygodniu. mi np bardzo zależy aby mój partner i moi przyjaciele się przynajmniej tolerowali, a najlepiej to żeby się lubili. Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2018-10-31 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja biorę tez pod uwagę jedną rzecz-a co jeśli np. ta koleżanka chciałaby rozstać się z facetem (np. przestała go kochać), tylko potrzebuje jakiejś podkładki, żeby wyglądać że ona jest ok, a jej facet i koleżanka odeszły taki cyrk. Autorka prześpi się z tym chłopakiem, a później jej koleżanka się z nim rozstanie i będzie coś w stylu ,,facet zdradził mnie z najlepszą przyjaciółkąâ, Tobie się będzie obrywać od znajomych, a ona odwali teatrzyk jaka to biedna i poszkodowana? Ludzie maja różne pomysły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A w sumie jest to oczywiście też możliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Pomyślałam, że ludzie różnie kombinują, bo wiadomo-czasem ktoś się się rozstać, bo miłość się wypaliła, taka osoba chce odejść i poszukać kogoś nowego itp., a nie chce wyjść na tą złą, co to zostawiła biednego faceta który ją kocha. A jak niby w dobrej wierze podsunie faceta koleżance, to zawsze można zwalić na chłopaka i koleżankę, że zdrada i dlatego zostawiła faceta, a za kilka tygodni może sobie znaleźć nowego faceta. A wtedy koleżance nikt nic nawet nie powie
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może mu się też nie spodobać, że siedziałaś w domu. CO TERAZ ZROBIĆ?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
stary jednooki dachowiec
|
Zrobisz, co zechcesz, ale miej świadomość, że skorzystanie z propozycji niesie za sobą realne ryzyko, że ta przyjaźń się rozwali. Od deklarowania, że wypożyczenie swojego faceta jest ok, do faktycznego przyjęcia bez emocji faktu, że spał z inną i że kilka razy w tygodniu widuje się kobietę, z którą spał, jest daleka droga. Jeśli to ich pierwszy taki eksperyment, to może się okazać, że po fakcie przyjaciółka dojdzie do wniosku, że ta sytuacja wcale nie jest dla niej taka lajtowa i może się to odbić na przyjaźni, mimo wszystko.
Dla mnie najbardziej prawdopodobne są jednak te scenariusze, które gdzieś już się pojawiły, że albo przyjaciółkę i jej partnera kręci taka zdrada kontrolowana (lub trójkąt w perspektywie), albo kręci to wyłącznie jego, a dziewczyna się zgadza z miłości/dla sprawdzenia, jak to będzie.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Nie umiałam od dłuższego czasu powrócić do tego tematu. Poza tym myślałam, że może faktycznie to nie było na serio. Ale wczoraj nadażyła się okazja i przyjaciółka przypomniała mi o swojej propozycji i zapytała czy to przemyślałam.
Poczułam się zmieszana, ale ona nadal delikatnie dopytywała czy mam jakieś wątpliwości i jakie. Powiedziałam, że oczywiście bardzo mi się podoba jej chłopak i że myślę, że byłabym bardzo szczęśliwa mogąc z nim to zrobić, ale boję czy to nie wpłynie na naszą przyjźń we trójkę. Odpowiedziała, że nie, bo to ona proponuje więc żadnej zazdrości z jej strony nie ma i nie będzie. W końcu powiedziała, że rozmawiała o tym ze swoim chłopakiem i jemu ja też się bardzo podobam ![]() ![]() Spotkam się z nim w niedzielę i spędzimy razem noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
nie ogarniam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
Nie musicie ogarniać. Ważne, że każde z nich tego chce. Nic złego nikomu nie robią. Ich sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Mnie to śmierdzi. Nie sam fakt tego układu, ale ta miodem i mlekiem płynąca "hojność" przyjaciółki. Autorko, nawet z nim, czyli najbardziej jednak zainteresowanym nie rozmawiałaś o tym, o swoich wyobrażeniach. Zostałaś umówiona na schadzkę. To jest dziwne.
Idę o zakład, że przyjaciółka ma kogoś na boku, skoro tak chętnie i usilnie wręcz namawiała Was na taki układ. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
BAN stały
|
Ciężko mi uwierzyc w ta historię. Ale jesli to prawda to nigdy bym sie na to nie zgodziła. Teraz sie przyjaciólka zgadza na wypozyczenie, taka wyluzowana a pozniej dostanie napadów zazdrosci bo jej chlopak za długo przytrzyma Cię za reke, zbyt miło sie usmiechnie, za długo z Tobą bedzie w kinie. I stracisz przyjaciołke. Poza tym jesli okazesz sie lepsza w lozku niz ona to juz w ogole tego nie przeżyje. No chyba ze naprawde przyjaciólka ma juz kogos na boku....
![]() Edytowane przez Agataa_S Czas edycji: 2018-11-08 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
Trzepotko, ja nie szukam już od jakiegoś czasu. Ze wszystkimi facetami, których spotykałam było coś nie tak, albo nie było tego czegoś, albo sami nie zdołali do mnie dotrzeć, przez moją nieśmiałość. Ale to właśnie mężczyzna powinien wykazywać inicjatywę. Bardzo się uprzedziłam do randek z nimi. I tak odpoczywałam od nich do czasu propozycji przyjaciółki, która najlepiej mnie zna i rozumie przez co przechodzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Czarna owca
|
Nie chcę być złośliwa, ale nie spina mi się ta nieśmiałość, skoro chcesz iść do łóżka z facetem przyjaciółki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
My już się znamy. Nie widzę problemu z moją nieśmiałością teraz, bo nie musimy się zapoznować. Przyznam też, że liczę jednak, że to on przejmie inicjatywę i nie będzie niezręcznej atmosfery w sypialni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-11-08 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
No dobra, ale czy to ma być z góry jednorazowa akcja na "zaspokojenie" czy tak długo, aż sobie kogoś nie znajdziesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
Nie zakocham się ani nie zauroczę. To nadal chłopak mojej najlepszej przyjaciółki
![]() Nie, to nie ma być jednorazowa akcja. Będzie to od czasu do czasu, jeśli nam się spodoba i jeśli dalej nam wszystkim to będzie odpowiadać, w tym przyjaciółce. Albo to będzie trwać do czasu aż kogoś innego sobie znajdę. Halry, takie mam wymagania. Że mężczyzna ma być męski, ma być przystojny, wysoki, pewny siebie, żebym czuła się bezpiecznie i adorowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Czarna owca
|
Autorko, już teraz trochę idealizujesz tego chłopaka, co widać po Twoich wpisach. I jest dla Ciebie atrakcyjny. To nie działa tak, że powiesz sobie "to chłopak przyjaciółki" i możesz być pewna, że się nie zakochasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie przeszkadza Ci to w uprawianiu z nim seksu. ![]() Jestem bardzo tolerancyjna, ale w tym co chcesz zrobić jest dla mnie coś... obleśnego. ![]() ![]() Uważam, że jesteś albo niesmacznym trollem, albo jesteś tak naiwna, albo dałaś sie wykorzystać koleżance do zdrady kontrolowanej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
nie wierze
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Właśnie opisałaś związek, a nie romans z doskoku. Albo jesteś aż tak naiwna, że z taką pewnością stwierdzasz, że się nie zakochasz (cóż z tego, że to chłopak przyjaciółki? z facetami przyjaciółek się jednak na ogół nie sypia), albo ten wątek to niezłe prowo. To jak zabawa z ogniem i stwierdzenie "nie poparzę się, bo kiedyś czytałam ulotkę przeciwpożarową".
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-11-08 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.