![]() |
#2641 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2642 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
![]() Ja zostalam mama lipcowa mimo ze planowo mialam rodzic na koniec sierpnia, ale tak sie zlozylo ze 21 lipca urodzilam wczesniaczka. To dziewczynka, ma na imie Iza i pomimo wczesniactwa swietnie sobie radzi i pomijajac male klopoty z napieciem miesniowym ktore zreszta juz jest coraz mniejsze jest obecnie calkiem zdrowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2647 | ||
Amounted Princess
|
Cytat:
Ale i tak po porodzie bylam az 8 dni w szpitalu ze wzgledu na ciezka zoltaczke u malej (nie ta zwykla fizjologiczna ktora przechodza prawie wszystkie bobaski) na ktora niestety wczesniaki sa bardziej narazone. W skrocie powiem ze malutka przez zoltaczke nie chciala nic jesc i tylko spala i musilam na sile jej wlewac mleko do gardla bo by inaczej nic nie jadla. Kazde karmienie to byla walka miedzy nami ile uda mi sie w nia wcisnac. Ale teraz po zoltaczce juz dawno nie ma ani sladu i Iza nie spi w dzien praktycznie wogole (pomojajc spacery) wiec ciezko niestety przy niej cokolwiek zrbic. Za to przesypia cale noce z jedna przerwa na jedzenie i idzie dalej spac wuec pod tym wzgledem nie moge narzekac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Aniama i telefon miałam zepsuty,nie działały mi wszystkie klawisze i tylko jakieś hasła Wam pisałam
![]() ![]() LadyArya witaj! ![]() Sandam a dlaczego ma nie leżeć na brzuchu? Kupiłam śliniaczek,miseczkę i łyżeczką.Nie dotarłam do rosska ,bo mała się obudziła i trzeba było powoli kierować się w stronę domu. Jechała trochę wózku,trochę na rękach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy u pediatry dziś i przy okazji ważenie - mamy 6kg ![]() ![]() ![]() Śmiał się do pediatry tak, że ta się popłakala ze śmiechu ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2650 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
![]() ![]() Moja przybiera sporo bo okolo kilogram na miesiac a srednio ponoc jest 700 g. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2651 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc LadyArya!
Karolina poczytaj o spowijaniu na wymagajace.pl - ona też nie jest 100% fanem tej metody i ponadto przytoczyła argument, ze przez spowijanie wolniej wycisza sie odruch moro. Możesz poszukać tego artykulu. Ja sama spowijalam, ale tak jak ty, jak dziecko bylo spokojne, zeby po prostu raczki nie wybudzaly go. Ok 3miesiaca stopniowo odstawiałam i teraz,juz spi w spiworku. Cytat:
![]() Mam tez ksiege rodzicielstwa i jezeli masz mozliwosc, to chyba wygodniej nawet bedzie miec ja w wersji cyfrowej. Sama czytalam ją w ciąży i szczerze musialabym do niej wrócić. Na polce czeka tez na mnie moje dziecko nie chce jeść ![]() A w kwestii ksiazek to na wymagajace.pl jest chyba lista ksiazek, ktore poleca i krotki komentarz! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2654 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2655 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() umarłam, jak przeczytałam, że lekarka się popłakała ze śmiechu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kucharskie też lubię mieć na papierze, e-book to nie to samo, blog też. może więc kupię Alaantkowe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mąż twierdzi, że gaduła po mnie ile będziesz z nim gadać tyle opowiada. Ja podobno tez tak mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
Szok
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
My po wizycie mały już zdrowy :-D pierwszy raz zasnął w foteliku w powrotną drogę przez korki jechaliśmy dłużej i szok dla mnie totalny.
Naukę spania jutro zaczniemy, ale po prostu powrócę do odkładania za każdym razem na początek :-D tylko muszę jakoś przetrwać usypianie billion razy i nie odpuszczac jak zwykle ale życie pokaże pewnie :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smieszek maly! Moj sie usmiecha tylko do innych ale do mnie sie smieje na glos. Uwielbiam to jak razem sie chichramy. Cytat:
To wytrwałości Ci zycze! Camelitos obroty ![]() Cały wieczor E próbował zasnąć i cos go męczyło. Nie wiem dlaczego ale tez ciagle wolał o jedzenie a po zjedzonych 60 ml więcej nie chciał. Zupełnie nie podobne do niego. Wreszcie go uśpiłam. I przyszli chłopcy po cukierki ![]() A ja ide walczyć z moim zastojem. Boli, czerwona i bardzo gorąca ![]() Umówiłam sie do lekarza na poniedziałek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2660 |
Zadomowienie
|
Karolina K współczuję Ci tych zastojow strasznie...liczę, że lekarz coś Ci na nie zaradzi.
Co do chichrania mój może nie na głos, ale jak twarz przybliża to szeroki uśmiech i chce mnie zjeść :-D ja też bym go schrupala taki słodziak :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 |
Przyczajenie
|
polu
![]() A więc o nas. Mam 29 lat, pierwsze dziecko.Mój synek 16 tyg. Urodzony przez cc, mamy 6,5 kg na wadze i 68 cm. Ciąża przebiegała bdb a maluszek jest zdrowy i zupełnie bezproblemowy.Do większości spraw podchodzimy intuicyjnie i na spokojnie, stosujemy la pauza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś na spacerze złości straszne,maluch chce siedzieć,podnosi głowę i się wścieka. Podnosicie oparcia w wózkach? aniama pytanie do 2w1 ![]() Co do naczyń to dostaliśmy bambusowy komplet więc na razie nie planuję zakupu innych miseczek. Kubek kupiłam z TT 360* od 6 mc,jestem bardzo ciekawa czy załapie nam dzieć o co w tym chodzi. Książki BLW alaantkowe nową czy starą lepiej kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle ze jako zastępstwo sztucznej multivitaminy sprawdzi się w 200% ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- U nas ostatnio gorsze wieczorne zasypianie. Kiedyś to uspilam i spał 3 godziny, potem już tylko 1,5. Dziś już po 30 minutach musiałam dokarmiać i potem zabawa chyba z godzinę z odkładaniem. W końcu szybko poszłam się wykąpać żeby się z nim położyć to tz go jakimś cudem uśpił no o śpi. Mam nadzieje ze to przejściowe bo lubię ten wolny czas wieczorem. No i tz za 10 dni wyjeżdża na kurs, przez 4 tyg będzie tylko na weekendy wracał to ciężko mi wieczorami będzie. Co do książek tez mam Alaantkowe przepisy, mam postanowienie już zacząć wypróbowywać dla nas bo słaba ze mnie kucharka. A w ogóle dziewczyny wiecie coś na temat metody Montessori - wkręciłam się i czytam na fb i bardzo mi się wiele założeń podoba. Nie mówię tu o szkole czy przedszkolu bo to raczej niemożliwe u nas i może niekoniecznie potrzebne, ale o takich ogólnych wychowawczych założeniach. Chyba kupię jakaś książkę na ten temat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2663 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak zaczynamy pisać o rozszerzaniu diety że jutro biorę się za lekturę 'moje dziecko nie chce jeść" Co by trochę zwiększyć zasób wiedzy ![]() Cytat:
![]() Mi się dziś udało trzykrotnie rozsmieszyc Ktak żeby śmiał się w głos j to mega sukces ! Nabrałam go trochę na dyktafon żeby pokazać tz :p Cytat:
U nas właśnie są znajomi z 14msc córeczka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Moja M się bawi,piszczy,krzyczy,chyb a świętuje 4 miesiac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
U nas pobudka o 4.00. Poszły 3 kupy, pobawil się, popiszczał a teraz padł i śpi dalej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
moja M wstała już na dzień 5.40,ale już ma drzemkę.Dzisiaj dzień kupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2667 |
Amounted Princess
|
Dzien dobry, mala jeszxze spi a ja ide robic sniadanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2668 |
Zadomowienie
|
U Nas mały ładnie spal od 22:30 do 8:30 z trzeba pobudkami na jedzenie, a od 4 oczywiście spał u Nas w łóżku :-D póki co w dzień odkładanie mi nie idzie.. Dziś wymówka, że czasu brak bo niedługo jadę na groby potem zamiana z Tż. Będę walczyć na dniach :-D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz z tym odkładaniem to chyba trzeba próbować i w końcu będzie moment ze dziecko polubi. U nas tez przecież nieodkladalny był, ale ja nie mogę powiedziec ze jakoś go nauczyłam tylko poprostu trafiłam na moment ze już gotowy jest na samodzielne spanie w wózku/ łóżeczku. I tak samo planuje z usypianiem- próbować czy np nauczy się zasypiać w łóżeczku, bo nie sądzę żeby dało się jakąś metodą inną niż tresura/ wypłukiwanie nauczyć, a tego oczywiście nie chce stosowac. I pewnie u Was tez już niedługo tak będzie ze da się odłożyć, poprostu wygodniej ku będzie w łóżeczku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Malwinka chyba już zakumała przewroty z brzucha na plecy,z jednego i drugiego boku.
Ale tu cisza,wszystkie jesteście na grobach? My z Malwinką w domu,mąż z synem pojechali.My pojedziemy tylko na grób babci TŻ,która zmarła w zeszłym roku.Wcześniej w planach spacerek,mam nadzieję,że jakieś knajpy otwarte,bo chce zjeść coś dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.