Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-31, 14:46   #2641
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Nie, ja wiem summer . Tez az zaczelam troche szukac ale rożnie mowia...
Ale tez zaczelam myślec zeby go juz nie obwijac wcale. I pewnie wkrótce zacznę go oduczyć. Tylko teraz sie jeszcze drapie po twarzy i ten odruch moro ciagle go ze snu wybudzają. Mowia ze moro zanika 3-4 miesiecy wiec jak dotrzemy do 3 miesiecy to moze zacznę...
Odruch moro powinien zniknąć do 6 miesiąca definitywnie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
Witam
Moglabym dolaczyc do watku ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hej Napisz coś o Was

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 14:57   #2642
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Odruch moro powinien zniknąć do 6 miesiąca definitywnie

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Hej Napisz coś o Was

Witam wszystkie mamy

Ja zostalam mama lipcowa mimo ze planowo mialam rodzic na koniec sierpnia, ale tak sie zlozylo ze 21 lipca urodzilam wczesniaczka. To dziewczynka, ma na imie Iza i pomimo wczesniactwa swietnie sobie radzi i pomijajac male klopoty z napieciem miesniowym ktore zreszta juz jest coraz mniejsze jest obecnie calkiem zdrowa

LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 14:58   #2643
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie mamy

Ja zostalam mama lipcowa mimo ze planowo mialam rodzic na koniec sierpnia, ale tak sie zlozylo ze 21 lipca urodzilam wczesniaczka. To dziewczynka, ma na imie Iza i pomimo wczesniactwa swietnie sobie radzi i pomijajac male klopoty z napieciem miesniowym ktore zreszta juz jest coraz mniejsze jest obecnie calkiem zdrowa

Super to niespodzianka wcześniej przyszła na świat!

Stary 2018-10-31, 15:05   #2644
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Super to niespodzianka wcześniej przyszła na świat!

Dokladnie, zwlaszcza ze nic nie zapowiadalo wczesniejszego porodu troche bylam co prawda jeszcze nie do konca przygotowana ze wszytskim i maz na szybko dokupowal rozne rzeczy jak bylam w szpitalu ale jakos udalo sie ogarnac

Stary 2018-10-31, 15:07   #2645
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie, zwlaszcza ze nic nie zapowiadalo wczesniejszego porodu troche bylam co prawda jeszcze nie do konca przygotowana ze wszytskim i maz na szybko dokupowal rozne rzeczy jak bylam w szpitalu ale jakos udalo sie ogarnac

Ja za to w drugą stronę liczyłam że urodze wcześniej a urodziłam po terminie jaka mała jest? śpi dużo?

Stary 2018-10-31, 15:08   #2646
julanna
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie mamy

Cześć! Brawo dla Izy za nadrabianie. To Twoje pierwsze dziecko?

julanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 15:19   #2647
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Ja za to w drugą stronę liczyłam że urodze wcześniej a urodziłam po terminie jaka mała jest? śpi dużo?

Urodzila sie z waga 2650 co w sumie nawet jak na donoszone dziecko nie byloby tragicznie, prwnie tez dlatego miedzy innymi nie byla w inkubatorze.
Ale i tak po porodzie bylam az 8 dni w szpitalu ze wzgledu na ciezka zoltaczke u malej (nie ta zwykla fizjologiczna ktora przechodza prawie wszystkie bobaski) na ktora niestety wczesniaki sa bardziej narazone. W skrocie powiem ze malutka przez zoltaczke nie chciala nic jesc i tylko spala i musilam na sile jej wlewac mleko do gardla bo by inaczej nic nie jadla. Kazde karmienie to byla walka miedzy nami ile uda mi sie w nia wcisnac.
Ale teraz po zoltaczce juz dawno nie ma ani sladu i Iza nie spi w dzien praktycznie wogole (pomojajc spacery) wiec ciezko niestety przy niej cokolwiek zrbic.
Za to przesypia cale noce z jedna przerwa na jedzenie i idzie dalej spac wuec pod tym wzgledem nie moge narzekac

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez julanna Pokaż wiadomość
Cześć! Brawo dla Izy za nadrabianie. To Twoje pierwsze dziecko?

Tak tak pierwsze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-31, 15:38   #2648
pola25
Zakorzenienie

Aniama i telefon miałam zepsuty,nie działały mi wszystkie klawisze i tylko jakieś hasła Wam pisałamI dziękuję za wparcie,mam nadzieję,że polubi inne jedzenieKsiążkę muszę koniecznie kupić.

LadyArya witaj!

Sandam a dlaczego ma nie leżeć na brzuchu?

Kupiłam śliniaczek,miseczkę i łyżeczką.Nie dotarłam do rosska ,bo mała się obudziła i trzeba było powoli kierować się w stronę domu. Jechała trochę wózku,trochę na rękach.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 15:40   #2649
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie mamy

Witaj! Z którego tygodnia córunia? mój też wcześniak z 36tc miał 2800 urodzeniowa ale też nadgania. Ile Twoja teraz waży?

Byliśmy u pediatry dziś i przy okazji ważenie - mamy 6kg I prawie 70cm ! Spadł co prawda na 50centyl, ale przybiera 130g /tyg więc jest ok z rozszerzaniem tak jak myślałam mamy czekać do około 6msc na razie mleczko najlepsze, choć je malutko

Śmiał się do pediatry tak, że ta się popłakala ze śmiechu A ten rechotał jak indyk nawet się za bardzo nie wysilała a mały ja wyśmiał

Stary 2018-10-31, 15:45   #2650
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Witaj! Z którego tygodnia córunia? mój też wcześniak z 36tc miał 2800 urodzeniowa ale też nadgania. Ile Twoja teraz waży?

Byliśmy u pediatry dziś i przy okazji ważenie - mamy 6kg I prawie 70cm ! Spadł co prawda na 50centyl, ale przybiera 130g /tyg więc jest ok z rozszerzaniem tak jak myślałam mamy czekać do około 6msc na razie mleczko najlepsze, choć je malutko

Śmiał się do pediatry tak, że ta się popłakala ze śmiechu A ten rechotał jak indyk nawet się za bardzo nie wysilała a mały ja wyśmiał

O prosze to tym bardziej sporo jak na wczesniaczka. Super Moja miala 35 tyg + 3 dni jak sie urodzila. A wazylam ja kilka dni temu to 5 i pol kilo obecnie
Moja przybiera sporo bo okolo kilogram na miesiac a srednio ponoc jest 700 g.

Stary 2018-10-31, 16:12   #2651
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Czesc LadyArya!

Karolina poczytaj o spowijaniu na wymagajace.pl - ona też nie jest 100% fanem tej metody i ponadto przytoczyła argument, ze przez spowijanie wolniej wycisza sie odruch moro. Możesz poszukać tego artykulu. Ja sama spowijalam, ale tak jak ty, jak dziecko bylo spokojne, zeby po prostu raczki nie wybudzaly go. Ok 3miesiaca stopniowo odstawiałam i teraz,juz spi w spiworku.

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Oo, właśnie wrzuciłam rano do koszyka tę pozycję... razem z kilkoma innymi dot.diety.
Kropko, co sądzisz o alaantkowe. Warto kupić czy pozostać przy blogu??
Wrzuciłam też Księgę Rodzicielstwa, ale nie wiem czy warto... Może przeczytam na legimi, bo nie lubię takich poradników kupować.

LadyArya, witaj napisz coś o sobie

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka
Hm... jest wstep do blw przystosowany do polskich realiow (w kaiazce bobas lubi wybór ewidentnie czuć Anglie- fasolke w sosie pomidorowym i chleb tostowy ), przepisy sa uporzadkowane od pierwszych prob do dalszego rozszerzania. Pewnie sa tez inne przepisy niz na blogu. Ja preferuje miec ksiazki kucharskie w wersji papierowej wiec dla mnie jest ok. Ale wg mnie faktycznie mozna sie obyć bez tej książki.
Mam tez ksiege rodzicielstwa i jezeli masz mozliwosc, to chyba wygodniej nawet bedzie miec ja w wersji cyfrowej. Sama czytalam ją w ciąży i szczerze musialabym do niej wrócić.
Na polce czeka tez na mnie moje dziecko nie chce jeść

A w kwestii ksiazek to na wymagajace.pl jest chyba lista ksiazek, ktore poleca i krotki komentarz!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-31, 16:16   #2652
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
O prosze to tym bardziej sporo jak na wczesniaczka. Super Moja miala 35 tyg + 3 dni jak sie urodzila. A wazylam ja kilka dni temu to 5 i pol kilo obecnie
Moja przybiera sporo bo okolo kilogram na miesiac a srednio ponoc jest 700 g.

super waga!

Stary 2018-10-31, 16:47   #2653
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Aniama i telefon miałam zepsuty,nie działały mi wszystkie klawisze i tylko jakieś hasła Wam pisałamI dziękuję za wparcie,mam nadzieję,że polubi inne jedzenieKsiążkę muszę koniecznie kupić.

LadyArya witaj!

Sandam a dlaczego ma nie leżeć na brzuchu?

Kupiłam śliniaczek,miseczkę i łyżeczką.Nie dotarłam do rosska ,bo mała się obudziła i trzeba było powoli kierować się w stronę domu. Jechała trochę wózku,trochę na rękach.
Nie może leżeć na brzuszku,bo to powoduje się napinanie mięśni kręgosłupa a mamy mu ograniczać te napinania.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 17:21   #2654
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
super waga!

Dziekujemy

Stary 2018-10-31, 17:34   #2655
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie mamy

Gratulacje dla Izuni Zuch dziewczyna i pięknie przyrasta

Cytat:

umarłam, jak przeczytałam, że lekarka się popłakała ze śmiechu ten twój śmieszek jest niesamowity. Po kim to taki chichrak?

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Czesc LadyArya!

Karolina poczytaj o spowijaniu na wymagajace.pl - ona też nie jest 100% fanem tej metody i ponadto przytoczyła argument, ze przez spowijanie wolniej wycisza sie odruch moro. Możesz poszukać tego artykulu. Ja sama spowijalam, ale tak jak ty, jak dziecko bylo spokojne, zeby po prostu raczki nie wybudzaly go. Ok 3miesiaca stopniowo odstawiałam i teraz,juz spi w spiworku.

Hm... jest wstep do blw przystosowany do polskich realiow (w kaiazce bobas lubi wybór ewidentnie czuć Anglie- fasolke w sosie pomidorowym i chleb tostowy ), przepisy sa uporzadkowane od pierwszych prob do dalszego rozszerzania. Pewnie sa tez inne przepisy niz na blogu. Ja preferuje miec ksiazki kucharskie w wersji papierowej wiec dla mnie jest ok. Ale wg mnie faktycznie mozna sie obyć bez tej książki.
Mam tez ksiege rodzicielstwa i jezeli masz mozliwosc, to chyba wygodniej nawet bedzie miec ja w wersji cyfrowej. Sama czytalam ją w ciąży i szczerze musialabym do niej wrócić.
Na polce czeka tez na mnie moje dziecko nie chce jeść

A w kwestii ksiazek to na wymagajace.pl jest chyba lista ksiazek, ktore poleca i krotki komentarz!

Dzięki, Kropciu Tak, widziałam tę listę książek, kiedyś się na niej wzorowałam, tworząc swoją listę
Kucharskie też lubię mieć na papierze, e-book to nie to samo, blog też. może więc kupię Alaantkowe

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 18:14   #2656
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje dla Izuni Zuch dziewczyna i pięknie przyrasta

umarłam, jak przeczytałam, że lekarka się popłakała ze śmiechu ten twój śmieszek jest niesamowity. Po kim to taki chichrak?

Dzięki, Kropciu Tak, widziałam tę listę książek, kiedyś się na niej wzorowałam, tworząc swoją listę
Kucharskie też lubię mieć na papierze, e-book to nie to samo, blog też. może więc kupię Alaantkowe
Nie mogła z podziwu wyjść, że taki maluch śmieje się tak długo na głos i bez większego rozśmieszania ot tak podeszła go zbadać i pyta: "co tam maluszku?" A ten jak zaczął to amen A ta zamiast badać to gadka z nim i chichrają się mówi, że zwykle dzieciaki płacze na widok lekarzy, pielęgniarek, a ten zachwycony może temu ją to tak rozczuliło
Mąż twierdzi, że gaduła po mnie ile będziesz z nim gadać tyle opowiada. Ja podobno tez tak mam hm xd

Stary 2018-10-31, 19:03   #2657
Camelitos
Wtajemniczenie

Szok Ala zaczęła się obracać z brzucha na plecy szkoda że w drugą stronę nie umie zatrybic

Stary 2018-10-31, 19:08   #2658
aaska92
Zadomowienie

My po wizycie mały już zdrowy :-D pierwszy raz zasnął w foteliku w powrotną drogę przez korki jechaliśmy dłużej i szok dla mnie totalny.
Naukę spania jutro zaczniemy, ale po prostu powrócę do odkładania za każdym razem na początek :-D tylko muszę jakoś przetrwać usypianie billion razy i nie odpuszczac jak zwykle ale życie pokaże pewnie :-D

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 19:23   #2659
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogła z podziwu wyjść, że taki maluch śmieje się tak długo na głos i bez większego rozśmieszania ot tak podeszła go zbadać i pyta: "co tam maluszku?" A ten jak zaczął to amen A ta zamiast badać to gadka z nim i chichrają się mówi, że zwykle dzieciaki płacze na widok lekarzy, pielęgniarek, a ten zachwycony może temu ją to tak rozczuliło
Mąż twierdzi, że gaduła po mnie ile będziesz z nim gadać tyle opowiada. Ja podobno tez tak mam hm xd

Smieszek maly!
Moj sie usmiecha tylko do innych ale do mnie sie smieje na glos. Uwielbiam to jak razem sie chichramy.

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
My po wizycie mały już zdrowy :-D pierwszy raz zasnął w foteliku w powrotną drogę przez korki jechaliśmy dłużej i szok dla mnie totalny.
Naukę spania jutro zaczniemy, ale po prostu powrócę do odkładania za każdym razem na początek :-D tylko muszę jakoś przetrwać usypianie billion razy i nie odpuszczac jak zwykle ale życie pokaże pewnie :-D

To wytrwałości Ci zycze!

Camelitos obroty zazdroszcze. U nas nic na razie jeszcze na to nie wskazuje.

Cały wieczor E próbował zasnąć i cos go męczyło. Nie wiem dlaczego ale tez ciagle wolał o jedzenie a po zjedzonych 60 ml więcej nie chciał. Zupełnie nie podobne do niego. Wreszcie go uśpiłam. I przyszli chłopcy po cukierki oczywiscie piesia sie rozwścieczyła kto jej dzwoni po nocy do domu. Nikt tutaj o tej porze nigdy nie chodzi. Zaczela tak szczekać i warczeć. E sie przebudził,na szczescie tylko na chwile i zasnął. Chłopcy dostali cukierki.
A ja ide walczyć z moim zastojem. Boli, czerwona i bardzo gorąca .
Umówiłam sie do lekarza na poniedziałek.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-31, 19:35   #2660
aaska92
Zadomowienie

Karolina K współczuję Ci tych zastojow strasznie...liczę, że lekarz coś Ci na nie zaradzi.

Co do chichrania mój może nie na głos, ale jak twarz przybliża to szeroki uśmiech i chce mnie zjeść :-D ja też bym go schrupala taki słodziak :-D

Stary 2018-10-31, 20:23   #2661
WillowTree
Przyczajenie

polu

A więc o nas. Mam 29 lat, pierwsze dziecko.Mój synek 16 tyg. Urodzony przez cc, mamy 6,5 kg na wadze i 68 cm. Ciąża przebiegała bdb a maluszek jest zdrowy i zupełnie bezproblemowy.Do większości spraw podchodzimy intuicyjnie i na spokojnie, stosujemy la pauza Śpi z nami w łóżku, polubił smoka, więcej grzechów nie pamiętam. Oczywiście jak i u Was gdyby nie rady teściowej zginęlibyśmy jak ciotka w Czechach Całymi dniami jesteśmy we dwoje,brakuje mi tylko długiego nieprzerywanego snu.Drugiego bobasa chciałabym już póki nie wiem jakie to szaleństwo

Dziś na spacerze złości straszne,maluch chce siedzieć,podnosi głowę i się wścieka. Podnosicie oparcia w wózkach?

aniama pytanie do 2w1 a czy myślisz,że jako zastępstwo dla "multiwitaminy" się sprawdzi?

Co do naczyń to dostaliśmy bambusowy komplet więc na razie nie planuję zakupu innych miseczek. Kubek kupiłam z TT 360* od 6 mc,jestem bardzo ciekawa czy załapie nam dzieć o co w tym chodzi.

Książki BLW alaantkowe nową czy starą lepiej kupic?
WillowTree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 21:07   #2662
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WillowTree Pokaż wiadomość
polu

A więc o nas. Mam 29 lat, pierwsze dziecko.Mój synek 16 tyg. Urodzony przez cc, mamy 6,5 kg na wadze i 68 cm. Ciąża przebiegała bdb a maluszek jest zdrowy i zupełnie bezproblemowy.Do większości spraw podchodzimy intuicyjnie i na spokojnie, stosujemy la pauza Śpi z nami w łóżku, polubił smoka, więcej grzechów nie pamiętam. Oczywiście jak i u Was gdyby nie rady teściowej zginęlibyśmy jak ciotka w Czechach Całymi dniami jesteśmy we dwoje,brakuje mi tylko długiego nieprzerywanego snu.Drugiego bobasa chciałabym już póki nie wiem jakie to szaleństwo

Dziś na spacerze złości straszne,maluch chce siedzieć,podnosi głowę i się wścieka. Podnosicie oparcia w wózkach?

aniama pytanie do 2w1 a czy myślisz,że jako zastępstwo dla "multiwitaminy" się sprawdzi?

Co do naczyń to dostaliśmy bambusowy komplet więc na razie nie planuję zakupu innych miseczek. Kubek kupiłam z TT 360* od 6 mc,jestem bardzo ciekawa czy załapie nam dzieć o co w tym chodzi.

Książki BLW alaantkowe nową czy starą lepiej kupic?

Myśle ze jako zastępstwo sztucznej multivitaminy sprawdzi się w 200%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

U nas ostatnio gorsze wieczorne zasypianie. Kiedyś to uspilam i spał 3 godziny, potem już tylko 1,5. Dziś już po 30 minutach musiałam dokarmiać i potem zabawa chyba z godzinę z odkładaniem. W końcu szybko poszłam się wykąpać żeby się z nim położyć to tz go jakimś cudem uśpił no o śpi. Mam nadzieje ze to przejściowe bo lubię ten wolny czas wieczorem. No i tz za 10 dni wyjeżdża na kurs, przez 4 tyg będzie tylko na weekendy wracał to ciężko mi wieczorami będzie. Co do książek tez mam Alaantkowe przepisy, mam postanowienie już zacząć wypróbowywać dla nas bo słaba ze mnie kucharka. A w ogóle dziewczyny wiecie coś na temat metody Montessori - wkręciłam się i czytam na fb i bardzo mi się wiele założeń podoba. Nie mówię tu o szkole czy przedszkolu bo to raczej niemożliwe u nas i może niekoniecznie potrzebne, ale o takich ogólnych wychowawczych założeniach. Chyba kupię jakaś książkę na ten temat.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 22:16   #2663
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
O jeeeej, też bym była dumna! Gratki! u nas prawie się przewraca, a mówię "prawie", bo rączka wciąż zazwyczaj zostaje pod brzuszkiem.
Chichotki idą w głos a raczej w krzyk, zwłaszcza jak mówię "giligili giliiiii" i łaskoczę pod paszkami. Rany, ale się zarykuje a durna matka płacze ze wzruszenia i jeszcze jest ryk jak tż łapie go za rączkę i potrząsa i mówi "cześć, cześć, cześć"

WillowTree - dzięki za uznanie jak miło jest przeczytać coś takiego
Skoro nad podglądasz od dawna to zachęcamy do udzielania się - napisz coś o sobie i maluchu
Co do nawilżacza - ja czegoś szukam, ale na pewno nie ultradźwiękowy z powodu bytujących u nas kotopsów tak więc póki co poszukiwania utknęły w miejscu.
Mam Sophie - dużą z piszczałką (jest trochę za duża, a piszczałka sprawia, że muszę gryzak pilnować, bo pies szaleje z chęci posiadania tego jakże drogiego gadżetu), małą kupiłam dla pewnego małego dżentelmena (Ovejita ). Jest spora różnica, ale prawdę mówiąc u nas póki co żaden gryzak nie zdał jeszcze egzaminu, więc nie będę polecać.

Madziara, czemu się nie chwalisz, że są takie postępy! Super, gratuluję, fajnie, że mąż coś zrozumiał, tzn. że mu zależy na was, chwilowo dostał tylko zaćmienia.
Super, super, super

A to taki zestaw ćwiczeń od fizjo - od kilku lat już stosuję, nic innego nie mogę, bo boję się, że mi coś strzeli i będę kaleką teraz planuję iść w końcu na aquafitness, bo to jedyne bezpieczne dla mnie zajęcia, a przy tym jakie fajne
A z oballe jest tak samo - jęzor w dziurę i gniew

Swoją drogą - ten OBALL wymawia się w taki sposób, że ilekroć wypowiadam nazwę tego dziadostwa to przed oczami staje mi Charon na łodzi czatujący na duszę mojego syna. Damn it, to chyba czas na chrzest

My dziś jedziemy do pradziadków - trochę ogarnąć chałupę i trochę pobawić się wieczorem może jakiś szoping, bo wczoraj sobie darowałam

Co do ubierania dziś - ja zakładam cienkie spodenki, body z długim rękawem i cienka, dresowa bluza z kapturem. Ale to do auta, choć na spacer ubrałabym tak samo + kocyk cieńszy w zapasie.

A i jeszcze jedno - dziewczyny, tak jako ciekawostkę polecam wam artykuł "Powijaki zabijają mózg", to a propos otulania niemowlaka. Tj. pisałam - do przeczytania, jako ciekawostka, a co o tym sądzicie, to już wasza sprawa, nie to żebym krytykowała spowijanie
Oo właśnie! Nie napisałam o Sophie! Prezent od cioci Summer też calkiem przypadł do gustu K. - Może chwytać go w obie łapki i wpychac sobie do buzi - jak trafi to wówczas jest radość ale drewno to drewno i te gryzaki (póki co) nie mają sobie równych
Cytat:
Witam
Moglabym dolaczyc do watku ?

Witaj
Cytat:
Oo, właśnie wrzuciłam rano do koszyka tę pozycję... razem z kilkoma innymi dot.diety.
Kropko, co sądzisz o alaantkowe. Warto kupić czy pozostać przy blogu??
Wrzuciłam też Księgę Rodzicielstwa, ale nie wiem czy warto... Może przeczytam na legimi, bo nie lubię takich poradników kupować.

LadyArya, witaj napisz coś o sobie

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka
Pochwal się co jeszcze zamawiasz!
Tak zaczynamy pisać o rozszerzaniu diety że jutro biorę się za lekturę 'moje dziecko nie chce jeść" Co by trochę zwiększyć zasób wiedzy
Cytat:

Ale śmieszek
Mi się dziś udało trzykrotnie rozsmieszyc Ktak żeby śmiał się w głos j to mega sukces ! Nabrałam go trochę na dyktafon żeby pokazać tz :p
Cytat:
Szok Ala zaczęła się obracać z brzucha na plecy szkoda że w drugą stronę nie umie zatrybic

I tak brawa dla Ali! Zuch dziewczyna!

U nas właśnie są znajomi z 14msc córeczka wszędzie jej pełno, śmieje się i piszczy a K. Śpi jak susel

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 00:36   #2664
pola25
Zakorzenienie

Moja M się bawi,piszczy,krzyczy,chyb a świętuje 4 miesiac
Stary 2018-11-01, 05:20   #2665
ovejita
Wtajemniczenie

U nas pobudka o 4.00. Poszły 3 kupy, pobawil się, popiszczał a teraz padł i śpi dalej

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 06:35   #2666
pola25
Zakorzenienie

moja M wstała już na dzień 5.40,ale już ma drzemkę.Dzisiaj dzień kupy
Stary 2018-11-01, 08:32   #2667
LadyArya
Amounted Princess

Dzien dobry, mala jeszxze spi a ja ide robic sniadanie moze pospi jeszcze z pol godzinki

Stary 2018-11-01, 09:10   #2668
aaska92
Zadomowienie

U Nas mały ładnie spal od 22:30 do 8:30 z trzeba pobudkami na jedzenie, a od 4 oczywiście spał u Nas w łóżku :-D póki co w dzień odkładanie mi nie idzie.. Dziś wymówka, że czasu brak bo niedługo jadę na groby potem zamiana z Tż. Będę walczyć na dniach :-D

Stary 2018-11-01, 09:15   #2669
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
U Nas mały ładnie spal od 22:30 do 8:30 z trzeba pobudkami na jedzenie, a od 4 oczywiście spał u Nas w łóżku :-D póki co w dzień odkładanie mi nie idzie.. Dziś wymówka, że czasu brak bo niedługo jadę na groby potem zamiana z Tż. Będę walczyć na dniach :-D

Wiesz z tym odkładaniem to chyba trzeba próbować i w końcu będzie moment ze dziecko polubi. U nas tez przecież nieodkladalny był, ale ja nie mogę powiedziec ze jakoś go nauczyłam tylko poprostu trafiłam na moment ze już gotowy jest na samodzielne spanie w wózku/ łóżeczku. I tak samo planuje z usypianiem- próbować czy np nauczy się zasypiać w łóżeczku, bo nie sądzę żeby dało się jakąś metodą inną niż tresura/ wypłukiwanie nauczyć, a tego oczywiście nie chce stosowac. I pewnie u Was tez już niedługo tak będzie ze da się odłożyć, poprostu wygodniej ku będzie w łóżeczku.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 09:33   #2670
pola25
Zakorzenienie

Malwinka chyba już zakumała przewroty z brzucha na plecy,z jednego i drugiego boku.

Ale tu cisza,wszystkie jesteście na grobach?

My z Malwinką w domu,mąż z synem pojechali.My pojedziemy tylko na grób babci TŻ,która zmarła w zeszłym roku.Wcześniej w planach spacerek,mam nadzieję,że jakieś knajpy otwarte,bo chce zjeść coś dobrego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości