|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Ja tez nie mam badania na fotelu
tylko pierwsza wizyta w 7 czy 8 tygodniu była z badaniem i usg waginalnym. Reszta wizyt to usg przez brzuch![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
Bejata tak jak dziewczyny już napisały- bada szyjke macicy, macicę czy ladnie się rozciąga, czy nic nie boli
Listopadowa po 24 tc krzywa cukrowa...blehhh Cocci jak się nie mylę to na I prenatalnych bada przepływy, później na połówkowych i po połówkowych mój juz na kazdej
|
|
#875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
ciekawe czy na grudzień mi zleci czy styczeńWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
??Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
sorry ja używam zawsze angielskich nazw
Cardiotocography (CTG) po prostu ktg (jest mi łatwiej później skróty rozszyfrować jak się jakieś wyniki dostaje, ostatnio tez miałam mierzony obwód główki i klatki piersiowej dzidzi itd i zeby się połapać to sobie to zawsze po angielsku analizuje Haha To dobrze ze nie jestem jedyna bez badana na fotelu pewnie będzie jakieś badanie prędzej czy później To jak, kiedy macie pierwsze ktg? w ogóle mam terminy wizyt już do końca ciąży, szybko zleci! I jak wasze samopoczucia? Lepiej? Słabiej? Bo mi "energia" dowaliła porządnie z dwa dni temu i trzyma Wszystko bym chciała robić! I.... czy jest jeszcze ktoś poza mną kto nie zna płci, nie chce znac albo nie chce jeszcze znac? Przywiozlam tztowi 100 pierogów je aż mu uszy się trzęsą ! 50/50 z mięsem i ruskie
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja 2,5 letnia dzidzia właściwie jeszcze nie ma zrobionego pokoju, więc nie, zdecydowanie nie
Czuje się nadal kijowo, tu bez zmian. I z płcią sama nie wiem, nie znam jeszcze, nie wiem czy chcę poznać, ale mąż tym razem chce, więc pewnie nie będę miała wyjścia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
bejata z tego co kojarze pierwsze ktg w 39 lub 40 tc zleca lekarz. a potem juz regularnie ale nie pamietam jak czesto.
My pokój robimy dla dziecka....ale starszego a dla nas sypialnie i w nim lozeczko i przewijak bedzie stał. Szczerze to dla noworodka nie widzę sensu robic pokoju od razu ![]() ja tez nie znam płci. |
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się boję tego testu z obciążeniem glukozy, bo miałam górna granice normy cukru na początku, a teraz jem źle i dużo słodyczy
![]() My będziemy musieli przearanzowac nasza sypialnie na początek, a później zobaczymy jak się zorganizujemy, mamy narazie 2 pokojowe mieszkanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Agassek - z pierwsza dzidzia była niespodzianka ? Obydwoje nie chcieliście znac płci? Jak to wspominasz?
U mnie będzie już w styczniu ktg. Inaczej wszystko to działa widzę. My przenieśliśmy biuro do innego pokoju i będziemy tam cos urządzać szafka jest. Wiec jeszcze komoda i łóżeczko. Dywanik. I jedna ścianę chce pomalować Coco - popraw jedzonko koniecznie! Nie smuć się ! Ale dziś spamuje Wam
|
|
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamierzam urządzić kącik dla niemowlaka w sypialni. Wyzwanie czeka mnie jak będę chciała przeprowadzić młode do dziecięcego. Pokój syna to 9 m2 i nie wiem jak rozwiąże kwestie spania. Nie zmieszcze tam 2 łóżeczek :/.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
U nas na razie tez łóżeczko stanie w naszej sypialni a pokój to najwcześniej pewnie kolo roku
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
My jak już w końcu urzadzimy swoją sypialnię (tak, nadal śpimy w salonie) to od razu będziemy ogarniać pokój dziecięcy. Po prostu kupimy łóżeczko i inne duperelki i umeblujemy tak, byśmy się że wszystkim pomiescili
przy okazji dekoracje ale wolałabym najpierw w 100% poznać płeć ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam w pracy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Nie, ale na L4 zacznę o tym mysleć powoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
czego się nie robi dla maluchaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba ze sie okaże na połówkowy ze tez nie zobaczę to z głowy Córkę do jej pokoju prEprowadzilismy na roczek ale od urodzenia spała sama w łóżeczku wiec dla niej to nie było dużej różnicy . Łóżeczko dla malucha stanie w naszej sypialni na początek a potem to sie zobaczy co dalej . U mas to badanie z glukoza maja tylko te ciężarne co maja podwyższony cukier. Moje wyniki sa dobre wiec nie miałam nigdy tego badania , tym razem tez sie nie zapowiada
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-11-02 o 16:30 |
|
|
|
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
Nie, bo mamy salon z sypialnia póki co i pokoik dla dzidzi nie przewidziany ![]() Urządzimy małej kącik u siebie w sypialni, ale zajmę się tym na L4. Nie kupiłam jeszcze ani jednej ciążowej rzeczy podczas tej ciąży, chyba jeszcze do końca nie wierzę ![]() Co do wizyt to u mnie w luxmedzie za każdym razem sprawdza czy szyjka mocno trzyma i maca macice. Tak samo na NFZ, a ostatnio tam jeszcze położna przed wizytą nsłuchała serduszka i teraz ma być tak na każdej wizycie już nie wspominałam, że sama też codziennie podsłuchuję ![]() Ps wrzuciłam mój mini brzuch do klubu też chcę żeby mi już wyskoczył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Bejata, jak tam atmosfera w pracy? Już lepiej? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019...
W sypialni będzie takie mini łóżeczko "doklejane" do łóżka naszego. Mamy tez kołyskę (tzta jak był dzidziusiem
(Ja nie chce by dzidzia budziła tzta na dłuższa metę ) Macie spore zachcianki jedzeniowe? Cocci, Fitelina W pracy niby lepiej. W pon się okaże
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
My tez póki co nie będziemy urządzali pokoju dla maleństwa (jeszcze sypialni ani pokoju Młodego nie mamy wykonczonych
). Skoro starszy przeżył jakoś mając tylko kącik w naszej sypialni to i młodszej chyba nic się nie stanie.Co do płci - powiedział mi lekarz na co mu wygląda na prenatalnych ale mówi żeby się tym nie sugerować za mocno, pewniejsze będzie na półówkowym. Ja raczej chce wiedzieć bo ja z tych niecierpliwych
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Melduję się ze szpitala
![]() Środa była iscie strasznym dniem dla mnie. Kiepsko sie czułam, wszystko mnie denerwowalo, synek dawal mi popalic troche. Wieczorem przyszla przyjaciola z malym pieskiem. Kiedy juz wychodzila, wzielam go na rece, bo inaczej sika przed wyjsciem, i zaczal mi sie wyrywac, nie zdążyłam go przytulic i wyslizgnal mi sie z rak spadajac na pyszczek i ogolnie na lapke. pisk straszny, nie wiadomo czy sie potluk czy polamal. O weta trudno, bo juz 21 byla. Katastrofa przeplakalm pol nocy, nie moglam spac, bo bolal mnie brzuch i glowa. Rano nic nie przechodzilo, do tego zaczely mnie bolec krzyze. Na szczescie piesek wieczorem mial wizyte, a rano przeswietlenie i polamany nie jest. Powiedzialam TZ, ze po cmentarzu pojedziemy chyba do szpital, bo jednak za dlugo mnie to boli. TZ sie zestresowal i pojechalismy od razu. Mialam takie bole jak na okres, a do tego te bolace plecy i kiepskie samopoczucie. Nic wiecej. Zrobili mi usg, ale pani powiedziala, ze z dzieckiem ok. Dostalam nospe i kroplowki. Po dzisiejszych badaniach krwi wyszlo wysokiw CRP, az 90. Także jakis stan zapalny. Mam antybiotyk i na razie koczuje tu do poniedzialku do kolejnych badan. Brzuszek poki co uspokoil sie i plecy przestaly mnie bolec, a i dzidzius sobie juz normalnie bryka. Z usg wiem tylko, ze moja dorodna papryka wazy juz 230g (18tc), ale plec chyba bedzie owiana tajemnica do konca porodu niczym jakies Royal baby Odezwe sie pewnie po weekendzie. Trzymajcie sie zdrowo! |
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestka trzymaj się mocno, ważne że wszystko w porządku. Wiesz kiedy cię wypuszcza?
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka - powiało grozą ale grunt że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się dzielnie, o ile to możliwe odpocznij i wracaj do nas.
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
Witam się niesmialo - chciałam dołączyć wcześniej, ale nie ogarniam aplikacji, wiec spróbuje ze strony coś napisać... TP mam na 26/04 i podobno mam w brzuszku synka. Drugi synek, trzylatek, bryka już po domu . Nie wiem jeszcze co napisać... sprzedam wam patent na rajstopy ciążowe - kupuje takie z dużym klinem o wkładam tył na przód - dają radę hehe
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#897 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Tak wpadłam na chwilę. Niedługo moja wizyta, i się stresuję. Trochę bez sensu, niby nie mam obiektywnego powodu, a jakoś trudno mi nad tym zapanować.
Cocci, kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę! Pestka, najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Trzymaj się ciepło i odpoczywaj ![]() Strobiluska, witaj
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuruj się i wychodź szybciutko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Pestka zdrowiej i odpoczywaj dużo.
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maluch waży 100gram. Usg mnie wcale nieusatysfakcjowało przez brzuch malucha mało co było widać, siedział ze zgiętymi nóżkami, więc gin nie mierzył nawet. Między nóżki nie było jak zajrzeć. Tak w temacie naszych rozmów gin sam zapytał kiedy była robiona cytologia i pobrał mi ją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

tylko pierwsza wizyta w 7 czy 8 tygodniu była z badaniem i usg waginalnym. Reszta wizyt to usg przez brzuch

bejata napisała ctg i juz myslalam ze co czyms nie wiem 

raczej ważne badanie 

je aż mu uszy się trzęsą ! 50/50 z mięsem i ruskie

26.08.2017

kuruj się i wychodź szybciutko