|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Zapisałam się na poniedziałek na pilates dla kobiet w ciazy!
przez słabe samopoczucie miałam 1.5 miesiąca przerwy od aktywności, ale trzeba się w końcu ogarnąć, jara mnie to ![]() Apropo kota jeszcze to na ostatniej imprezie rodzinnej słyszałam chyba ze 2-3 razy tekst od ciotek "o to teraz kotek chyba u tatusia wyląduje" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w Lidlu w Iławie w końcu te spodnie! Aż do Iławy mnie wygnalo
ale są naprawdę spoko, zalowalam, że nie było granatowych ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kotów ![]() ale mnie wkurza takie gadanie, mam 2 koty od kilku lat i toksoplazmozy nie przechodziłam. Nie wiem co musiałoby się stać żebym moje dzieciaczki oddała.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie nikt się nie odważył skomentować kotów, chyba wszyscy wiedzą, ze jestem zdeklarowaną kociarą i kocią mamą Toksoplazmozę przechodziłam, ale załapałam w pracy, nie od własnych kitków. Zresztą, jak mam być całkowicie szczera to dużo bardziej boje się tego, co mogę załapać od innych ludzi niż od zwierząt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Z resztą laski.. podobno trzeba by naprawdę być blisko kocich odchodów żeby się czymkolwiek zarazić. W jakiś sposób te bakterie muszą się dostać do naszego organizmu, a pewnie każda po sprzatnieciu kuwety myje łapki
bardziej bym się bała dotykać barierki w komunikacji miejskiej, serio.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba połknąć oocystę pierwotniaka, a w całym cyklu jest tylko jeden dzień kiedy kot wydala oocysty inwazyjne. Trzeba mieć wiec wyjątkowego pecha, żeby zarazić się od kota. Za to dużo prościej zarazić się z surowego mięsa. Niestety, dużo ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy i gadają głupoty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo kotów - nie miałyście testu na toksoplazmozę ? Zazwyczaj właścicielki kotów maja przeciwciała i nic kociaczki nie zaszkodzą
Kupiłam dżinsy ciążowe w końcu !!! I telefon
|
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz mam na następną wizytę powtarzać i liczę, że skoro przez 30 lat się nie zaraziłam to w ciąży też będzie ok ![]() Oo ale lubię mieć nowy telefon, moj już powoli się szykuje do grobu jaki wzięłas ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? chwal się nam tu szybko! Ja miałam testy, na samym początku się robi i teraz po 20 tyg znów będę musiała robić ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie przechodziłam toksoplazmozy, ale wiem że prędzej z jedzenia się mogę zarazić niż od kota
tym ciotkom chyba bardziej chodziło w kontekście połączenia kot i dziecko, ze nie bardzo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja slyszalam ze ptaki gorzej zarażają. Kotow nie powinno się tak obawiacWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz się bardzo pilnuję, chociaż Kula wczoraj wlazła między mnie a męża i się wywaliła prosto na moją twarz plecami myślałam że mi nos odpadnieCytat:
jak ja bym mogła swoją szaloną i rozdartą psią córunię oddać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Byliśmy dzisiaj w jakimś sklepie z wózkami w Częstochowie. Okazało się że pani która z nami rozmawiała i nam pokazywała wózki to ta sama, która prowadzi na youtube ten kanał gdzie pokazuje funkcje różnych wózków - Baby Expert mówi, że nagrywa z synem i on jej montuje te filmiki
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Ja Wam powiem szczerze, że boję się kotów. Nie jakichś tam chorób, ale po prostu im nie ufam
![]() Wogóle jakiś czas temu byliśmy u znajomych tż, którzy mają młodego kota i on robił totalnie to co chciał. Jak zobaczyłam że chodzi po blacie i desce do krojenia, to nic nie zjadłam ![]() A chwile wcześniej np. łaził po balkonie, a mało tam zarazków? Nawet od ptasich kup ![]() Dziś cały dzień przeleżałam z bólem głowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć serce mi czasem mięknie jak podejdzie delikwent, zrobi te kocie oczy, otrze się o noge i nagle "miaaaaał" haha zdecydowanie jestem psiarą ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, tez tak uważam.ze jak się tyle lat nie miało to i teraz nic nie będzie.
A mialam również dwa kotki kiedys. Ja tez byłam pewna ze mam przeciwciała bo przecież całe dzieciństwo spędziłam w piaskownicy przed blokiem i bawiłam sie gliną ![]() A tu tez ich brak. Apropo telefonu to szaleństwo totalne! Wzięliśmy nowe iPhones Xs Max. Tzt czaił się już długo na ten model, a jego główny argument ze chce dzidziusiowi piękne zdjęcia robić. Haha. Ja byłam przeciwniczka kupienia sobie tez nowego telefonu bo mam iPhone 6.. ale jak weszłam do sklepu Apple to łzy fascynacji napłynęły mi do oczu, leżałam cyckami i brzuchem na stole i myślałam i myślałam i myślałam no i wzielam i jest taki pieknyyyyy Nufcia- wybrałaś jaki wózek? Niezle ze na ta babeczkę trafiłaś !!
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Pajka masz rację, ciężko czasami przejść obojętnie.
Ja się raz spóźniłam do pracy, bo przyszedł taki mały delikwent pod dom i bałam się ruszyć autem, żeby go nie przejechać, więc czekałam aż sobie pójdzie ![]() Bejata to zaszalałaś ![]() Podobno jak ktoś ma już iphona to nie wybierze innej marki ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A odnośnie wózków: będziecie kupować w sklepie stacjonarnym czy w necie po uprzednim obejrzeniu na żywo? Bo wiadomo że często są lepsze ceny w necie, ale potem z gwarancją ciężko.... Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-03 o 16:01 |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zależy jaka będzie różnica w cenie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#949 |
|
Rozeznanie
|
My odwiedzamy sklepy stacjonarne, ale pewnie kupimy online. Różnice w cenie są.
Ja np nie rozumiem fascynacji Apple, ale też nigdy nie miałam nic tej marki więc pozostaje wierna androidowi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Ja w ogóle jestem mało zwierzetowa nigdy żadnego nie miałam i przynajmniej w najbliższym czasie nie planuje. Dużych psów to się boje miałam za młodu dwa incydenty z psem i to chyba zostawił ślad na mojej psychice
. Zresztą ja zawsze uważałam ze duży pies i blok to średnie połączenie a jak jeszcze dojdzie ze kogoś nie ma po 10h dziennie to już w ogóle dramat dla tego zwierzęcia.Nufcia jakiej firmy wózki oglądałam? Beata super telefon ale u nas to prędzej tz to gadrzeciaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a macie już wybrane modele wózków? Jakieś, które polecacie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
odkryłam hot-spot w szpitalu, który śmiga lepiej niż mój internet, więc poczytałam co tam u Was. To CRP jest dla mnie jakimś tajemniczym słowem, ponieważ w pierwszej ciąży tylko w 26tc też trafiłam do szpitala z tego powodu. Stan zapalny, ale gdzie? Nic mnie tam na dole nie piecze, nie swędzi ani nie boli. Wczoraj pani doktor mowiła, że to może być od wszystkiego czyli od bolącego zęba, infekcji dróg moczowych czy bólu gardła. I prawdopodobnie istnieje opcja, że to ten ostatni powód, ponieważ od środy bolało mnie troche gardło i zjadałam tabletki. Możliwe, ze przeszło coś na mnie z młodego, bo weekend goraczkowal, a od poniedziałku dostał antybiotyk na gardło. Więc może cos przelazło, ale nie rozwaliło mnie chorobowo. Dostaję jakiś antybiotyk, nospe i kroplówkę rozkurczowa. Z brzuszkiem w porządku, nic już nie boli W poniedziałek mam mieć powtórzony mocz i krew. Istnieje opcja, że jeśli CRP spadnie, to wyjdziemy. Można powiedzieć, że odpoczywam. Śpię i jem (całkiem smaczne posiłki ). TZ nie pojechał do pracy na te 2 dni i mnie odwiedza. Biedny zmartwiony tym wszystkim. Ale będzie juz dobrze
|
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja np Bebetto i później spacerówkę kupowałam stacjonarnie to cena dokładnie taka sama
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam po pierwszym synku taco baby heaven - bardzo fajny wózek, z duża gondolka ale piekielnie ciężki - do znoszenia z trzeciego piętra zupełnie się nie nadawał ... mam tez Graco Evo - połowę lżejszy, ale wizualnie taki sobie. Mam tylko spacerówkę - nie wiem, może dokupie fo niego gondole? Nie wiem... mieszkam w bloku, nie mam gdzie wózka trzymać... i windy tez brak echhhh....
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam esprit next. Jestem zadowolona, zostaje z nami. Ceny jak kupowałam były takie same dosłownie wszędzie więc kupiłam w smyku ze zniżką (kiedyś już pisałam). Miałam problem 3 piętra, nic przyjemnego ale jakoś przeżyliśmy. Podstwowym kryterium nowego mieszkania była winda
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
A polecacie może jakieś strony gdzie można porównać, poczytać coś na temat wózków?
Dla mnie to czarna magia, bo jest tyyyyylu producentów/serii/modeli itp. że ja po prostu się w tym gubię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak z ubraniem trzeba czuć. No i komfort jazdy przede wszystkim a różnica jest w wózkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
ja tez jestem zadowolona. Zostaje przy drugim dziecku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-03 o 19:18 |
||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od jakiegoś czasu lukam wozki mommy A jak zobaczyłam Gold Edition to wiek, że to jest chyba to
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

przez słabe samopoczucie miałam 1.5 miesiąca przerwy od aktywności, ale trzeba się w końcu ogarnąć, jara mnie to 

26.08.2017

bardziej bym się bała dotykać barierki w komunikacji miejskiej, serio.

? 
myślałam że mi nos odpadnie