|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Hmmm gubię się. Zakładając, że gondole mam osobno, to później powinnam szukać w spacerówkach a nie wózkach 2w1/3w1? Chyba źle to rozumiałam do tej pory
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#992 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
Ale teraz chyba wszystkie te wózki są 3w1, ale ja to rozumiem tak, że możemy w ten stelaż wpiąć dowolny fotelik do którego producent przewidział adaptery. Nie tylko ten z zestawu co do których macie rację że bezpieczne to to niekoniecznie jest ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jej, u mnie też! Młoda tak się kotłuje, ze az wczoraj nie mogłam uwierzyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Witam się niedzielne. Matko jakie ciężkie tematy a ze jestem zielona to już w ogóle. Jak dla mnie na końcu dyskusji powinno być podsumowanie z propozycjami zakupu
tak wiem było by za prostoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam takie pytanie - czy miałyście do czynienia z wózkami 2w1 gdzie siedzisko spacerówki było kubełkowe? Mój drugi typ taki jest i się zastanawiam czy to jest ok czy jednak lepiej jest móc regulować osobno oparcie a osobno podnóżek
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019...
Cytat:
Czytałam o badaniach, ze w foteliku maluszki bezpiecznie mogą siedzieć przez 60minut, po tym czasie mają bardzo obciążone serduszko i układ krążenia trzeba koniecznie robić przerwy. Dobrym rozwiązaniem są te foteliki, które w czasie postoju można rozkładać do pozycji gondoli, ale w nich tez nie można dzieciaczka trzymać zbyt długo, bo wentylacja w fotelikach jest bardzo słaba ::/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czarna_pantera90 Czas edycji: 2018-11-04 o 09:58 |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019..
Cytat:
Ja sobie tak myślałam, że jak tż będzie w pracy a ja będę chciała jechać np. do mamy to siup stelaż do bagaja a potem na stelaż fotelik i będę u mamy sobie spacerować. A tu faktycznie czytam, że godzinę, max 2 h na dobę dziecko powinno przebywać w takim foteliki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba już rozumiem
dziękuję. Będziemy musieli przemyśleć temat i się zastanowić nad opcjami, z tą gondola siostry nie czuje się jakoś związana podobają mi się wózki 2w1, wszystko wydaje się proste do tego ogarnąć dobry fotelik. Nie wiem czy zależy mi na super lekkiej spacerowce, gdzie bywam raczej windy są, przemieszczam się autem a nie komunikacja, no nic temat do głębszego przemyślenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
A co jak się jedzie z dzieckiem w dłuższa podroz?
Siedzi przecież dłużej niz 60minut zanim się przerwę zrobi. Wiem ze badania i testy ADAC robi, musze koniecznie poczytać. Mi się marzą mega długie spacery przy pięknej pogodzie ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja będę szukać "sportowej" opcji po gondoli, wygodnej, może i już takiej do biegania, pokonywania dłuższych tras itd |
|
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry wczoraj "poklocilam " się z mężem i się do siebie nie odzywamy jutro wyjeżdża więc jest super extra. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajeczka nie martw się ją jeszcze nic nie czuje i pewnie jeszcze długo czuć nie będę, nawet się na to nie nastawiam póki co
![]() Proszę się ładnie pogodzić przed wyjazdem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy dziecku liczy sie zdrowy rozsadek. Nawet jesli raz zabierzesz dziecko na dluzsza podroz to raz od czasu zrobi sie przeciez przystanek i nic sie nie stanie. Bo ja rozumiem, ze nie codziennie bedziesz jezdzic po 2-3 h lub dluzej z dzieckiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1005 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
Poleciałam do siostry i leniuchuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak mój wózek ma kubełkowe siedzenie. Nam odpowiadał. Niektórzy maja opinie ze kubełek jest mały dla dziecka . Moja córka jeździła w nim ponad 3 lata i pewno do teraz by sie zmieściła . Spała w nim , zwiedzała jak byliśmy na wakacjach.... ale tak jak mowię podzielonych opini na ten temat jest mnóstwo. |
|||||
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam drazyc temat i okazało się że moja siostra ma wózek 3w1
ale nie wie jaki póki co i potwierdza, że fotelik raczej lipny. Oni chyba teraz zaczęli pracować nad drugim dzieckiem, więc raczej lepiej jak sobie sami coś ogarniemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mamy jeszcze czas ![]() Popieram- proszę się pogodzić ☺ Cytat:
||
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja mam zawsze problem żeby się zdecydować na jakiś istotny zakup. Za dużo myślę i rozstrząsam temat zawsze
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
E ja też żadnych ruchów nie czuje i obstawiam ze tak może być jeszcze przez miesiąc.
Zresztą usłyszał zabobon od ciotki to data poczucia pierwszego ruchu dziecka plus 5 miesięcy równa się dacie porodu wiec co poniektóre z was by musiały rodzic bardzo wcześniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1012 | |||
|
stary jednooki dachowiec
|
Jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy w temacie wózkowym
Pokopiowałam sobie część uwag do worda i jak będziemy kupować wózek, to będę brała to pod uwagę.W ogóle nie wiedziałam, że są wózki 3w1. Cocci, super, że u Ciebie prenatalne ok U mnie tak samo, więc jednak niepotrzebnie się denerwowałam. Mała rośnie ładnie, rusza się. Umówiłam się na połówkowe. Cytat:
Mam nadzieję, że z mężem będzie lepiej jeszcze przed wyjazdem ![]() Cytat:
Cytat:
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|||
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślałam nad wózkiem 3w1 lub 2w1 ale...jednak chyba kupię gondole oddzielnie, będę mogła komuś oddać lub sprzedać jak nie będzie już potrzebna, a tak to bez stelaża będę musiała trzymać...a nie mam miejsca na to
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rodzice zazwyczaj maja duże auta moi znajomi kupili wózek bebetto który składa się razem ze spacerówka. Nie trzeba wypinac. No i tutaj juz był problem. Bo jednak te ponad 15 kg na raz to juz ciężko podnieśc kobiecie. Nie pamiętam modelu tego wózka od bebetto ale ogólnie nie polecam bo miałam okazje testować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mowię tylko ze mnie ta funkcja bardzo ułatwiła życie + do tego ( juz wcześniej wspominałam ) samochodowa baza do fotelika. Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja dość długo jeździła w gondoli, mimo że stosunkowo szybko usiadła, wygodnie mi było zimę jeszcze przejeździć na płasko, jakoś tak cieplejsza i przytulniejsze mi się wydawała gondolka
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1020 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019..
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

a jak nie to nie wiem na kiedy te badania przeloza bobten lekarz jest u nas tylko w poniedzialki. A ja tak sie nie moge doczekac!!!

tak wiem było by za prosto
trzeba koniecznie robić przerwy. Dobrym rozwiązaniem są te foteliki, które w czasie postoju można rozkładać do pozycji gondoli, ale w nich tez nie można dzieciaczka trzymać zbyt długo, bo wentylacja w fotelikach jest bardzo słaba ::/

dziękuję. Będziemy musieli przemyśleć temat i się zastanowić nad opcjami, z tą gondola siostry nie czuje się jakoś związana
podobają mi się wózki 2w1, wszystko wydaje się proste
wczoraj "poklocilam " się z mężem i się do siebie nie odzywamy
jutro wyjeżdża więc jest super extra.
26.08.2017

ale nie wie jaki póki co i potwierdza, że fotelik raczej lipny. Oni chyba teraz zaczęli pracować nad drugim dzieckiem, więc raczej lepiej jak sobie sami coś ogarniemy