|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Pajka u mnie podobnie. Przez ostatnie dwa tyg znacznie się brzusio powiększył, aż uwierzyć nie mogę
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Aaa my tez bylismy w sklepie ogladnac wozki i wiecie co... Z tymi markowymi mialam problem jak je zlozyc (maxi cosi i jeszcze jakis jeden ale nie pamietam jaki haha) totalnie malo intuicyjne, w jednym byl problem jak zablokowac kola z przodu bo nie lubie jak sie tak obracaja w kazda strone i w ogole stelaż byl taki rozklekotany. Po czym przeszlam do malo znanych firm i jeden wozek 2w1 mi sie spodobal, lekko sie go prowadzilo, latwo skladalo i szybko odpinalo gondole.
Musze dobrze zakup przemyslec bo ja raczej 3go dziecka nie planuje wiec nie musze miec super bryki byleby przetrwac 2 lata a potem i tak jakas lekka spacerowka tylko wchodzi w gre typu parasolka, tym bardziej że wole zainwestowac w drozszy fotelik bo jednak wszedzie musimy podjechac autem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Aaaah i widzialam moja dostawke z kinderkrafta na żywo i jestem zdecydowana na nia pomimo tego, ze materacyk w srodku nie powala bo obszycie nie jest zbyt ladnie wykonane to nie przeszkadza mi to bo i tak bede uzywac do 4-5 miesiaca mojego LifeNesta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze, że ja dzięki wymianie doświadczeń z innymi mamami na wiele rzeczy zmieniłam poglądy... oczywiście nie mówie tutaj o osobach które narzucają swoje zdanie i nie biorą pod uwagę, że dzieci są różne i różnią się ich potrzeby. Ale gdyby nie koleżanki z wizażu to nie wiedziałabym wielu rzeczy dotyczących podejścia do dzieci, wysłuchiwania ich potrzeb czy metod karmienia które są teraz bo gdybym słuchała mamy, teściowej, siostry czy bratowej to byłabym inna... nigdy wcześniej nie słyszałam o rodzicielstwie bliskości czy self-reg jak również nie wiedziałam o BLW. Także ja jestem zadowolona, że umiem słuchać doświadczonych mam i wybierać z tego wartościowe dla mnie rzeczy
|
|
#1055 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupiłam laktator
było -20% w smyku, miałam tez punkty do wykorzystania i to zaważyło![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwazam, ze kazdy niech robi jak uwaza dopoki dziecku nie dzieje sie krzywda. Pamietam jeszcze jak bylam niezameżna i bezdzietna to w glowie mi sie nie miescilo jak dzieci moga robic afere w sklepie, drzec sie w nieboglosy, bić rodziców bo przeciez ja sobie nie pozwole na takie zachowanie i w ogole jak rodzice moga dopuszczac do takich sytuacji i karma do mnie wrocila... Moj syn mial takie ataki histerii, takie napady agresji, bił innych i masa innych zachowan, za ktore wczesniej winilam rodzicow, że ciezko bylo sobie z tym poradzic.Im bardziej w glowie mialam "moje dziecko takie nie bedzie", tym gorsze byly zachowania mojego dziecka ![]() Teraz jak widze w sklepie histerie dzieecka to tak patrze na te sceny, spoconych rodzicow i mysle sobie "byłam tam, przeżyłam to i... Czeka mnie to znowu "A tak schodzac troche poza ten temat to jestem taaaaka nerwowa. Normalnie wszystkich mam ochote rozstrzelac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaak. Karmienie piersią to ciężki temat, tak samo jak poród. Ja założyłam sobie, ze nie będę z nikim gadac na te tematy, bo mam za słabe nerwy No, chyba, ze na forum jakas wymiana doświadczeń to tak, ale żeby słuchać „rad” na żywo to nie mam sily![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski, rodzice są u nas i ucieklam do toalety Wam to napisać! Oglądamy sobie usterkę, ja trzymam rękę na brzuchu A tu nagle takie pukniecie. Jedno, drugie. Myślę sobie, no nic, czekam nie będę wymyślać. Za chwilę znów tylko mocniej aż mi się gorąco zrobiło! Teraz to na bank było to!!!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rb nie wiedziałam. Nie znalam. A jak zaczelam o tym czytać okazało się ze tak właśnie intuicyjnie postępujemy z TŻ a narzucono mi ze powinna dziecko uczyć spać, ze krzywdze dziecko itp. O KP tez slyszalam różne głupoty, ze jak to tak na zadanie karmić ? : na poczatku się gubilam. Takie rozkminy młodej mamy ale gdzieś i intuicyjnie chciałam iść za potrzebami dziecka. Jak zaczelam siebie samej słuchać, poczytalam o tym ze są różne dzieci, różne rodzice maja problemy, wyzwania, wymagające dzieci to jakoś lżej się zrobilo ze jednak nie jesteśmy jacyś inni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1062 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Moja uparcie nie chce nic o sobie dać znać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!!! ![]() Laktator kupiłam medela swing, polowałam na niego, ale był dość drogi. Teraz w smyku kosztował 540zl, i jeszcze do tego było właśnie te -20%, no i miałam do wykorzystania 300 pkt z karty mybenefit, więc zapłaciłam nieco ponad 120 zł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej mamusie ![]() Byliśmy na wsi także byłam bez zasięgu, trochę Was musiałam nadgonić ![]() Srebrnykot, ja prenatalne miałam 2 tyg temu, połówkowe za miesiąc. Super, że i u Was wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
ale na pewno mnie to czeka tak, więc...muszę wyszkolić męża - niech On bierze głos w dyskusji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam dobre opinie o tym laktatorze, też nad nim się zastanawiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- A moje małe znowu mi się rozpycha. Juz wysoko bo tuz pod pępkiem. Ale dwa dni temu kopało mnie nisko. Także musi ładnie tam sobie tancowac we wszystkie strony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Ja czuję bardzo nisko pod pępkiem, nawet na granicy owłosienia bym powiedziała
![]() I tam też znajduję serduszko tym detektorem. Natomiast jest to uczucie takie "wewnętrzne", jak przyłożę rękę nic nie czuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale staram się nie mieszać innym w wychowywanie ich dzieci, karmienie (choć zawsze namawiam do kp, próbuje pomóc, jeżeli są jakieś problemy, dać namiary na specjalistę) czy rozszerzanie diety ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1072 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja smyram, pukam do brzucha i nic Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam łóżeczko ż opuszczanym bokiem. Sprawdza się super tym bardziej teraz jak jest na najnizszym poziomie. Jestem niska i nie byłabym w stanie wsadzić synka do łóżeczka, a tak opuszczam bok i gotowe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Ja w czwartek 8.11 mam USG połówkowe, i lekki stresik na samą myśl...
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja musze dzis zadzwonic w sprawie tego 12.11 czy nawet jesli bedzie wolne to badania sie odbeda. Kurcze nie chcialabym czekac jeszcze 2 tygodnie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zadomowienie
|
Noooo, jak zwykle.
Znowu całymi dniami sama będę siedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nufcia, a mąż nie ma odrobiny miejsca w walizce? Chciałabym polecieć do Stanów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
, 12.11 ochrona zdrowia pracujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko jak te 4 dni szybko zlecialy. Dziewczyny juz polowkowe ja to myślę by is za miesiac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

Trzeba wziąć tylko poprawkę, że osoba która radzi bazuje zazwyczaj na swoim doświadczeniu. A że każde dziecko inne, każdy organizm kobiety inny i czasy się zmieniły to większość po prostu Nas nie będzie dotyczyć, albo będzie nieaktualna. Ja rozmowy z innymi mamami bardziej traktuje jak wymianę doświadczeń. Natomiast wkurzam mnie jak ktoś ma takie podejście krytykujace sposób wychowania przez innych, które totalnie nic nie wnosi, nie pomaga, a tylko dołuje.
było -20% w smyku, miałam tez punkty do wykorzystania i to zaważyło
"

aż mi się gorąco zrobiło! Teraz to na bank było to!!!
26.08.2017
a narzucono mi ze powinna dziecko uczyć spać, ze krzywdze dziecko itp. O KP tez slyszalam różne głupoty, ze jak to tak na zadanie karmić ? : 

, 12.11 ochrona zdrowia pracuje