|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XIII
Cytat:
|
|
|
#4892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() syklamen strasznie Ci współczuję takiej atmosfery i współpracowników. Przecież to jest koszmar 🤬 Co za wredoty. Wyobrażam sobie jak ty kobieto musisz się czuć ![]() Uciekaj jak najszybciej stamtąd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Myślałam, że wytrzymam do końca okresu próbnego. Ale codziennie mnie zaskakują czymś nowym. Nie wiem za co są zle, może za zwolnienie (jak pisałam miałam wypadek w pracy i dostałam L4 na tydzień), może myślą, że udawałam, a lekarz wystawił mi lewe zwolnienie, czy coś w tym stylu? Wolałabym się wcale nie odzywać, ale jako że jestem tam tylko dwa miesiące, to są sytuacje, że muszę jednak o coś zapytać. Jeszcze jest tak, że mi np o czymś nie mówią, a potem dostaje ochrzan, że tego nie zrobiłam - może mają satysfakcję z tego?
|
#4894 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
tak bylo 2 lata temu i nie trwało długo (dla mnie rok)bo firma padla. Ale odejscie z poprzedniego toksycznego miejsca wyszło mi na zdrowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na usta ciśnie mi się tylko jedno zdanie - co za piz.. Masakra jakaś 🤬 Dwa miesiące to malutko. Jesteś świeżakiem i sorry, ale one są od nauczenia Cię i przekazania wiedzy potrzebnej Ci do wykonywania obowiązków jak dupa od srania. Nie możesz gdzieś tego zgłosić? Bo bez jaj, ale to nie jest normalne. I wydaję mi się, że one właśnie z tych, co im gnebienie drugiego pracownika przynosi satysfakcję. Nie no, wkurzyłam się strasznie tym co napisałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
You can't win this game. Follow the rules. Play the game. Be happy. Edytowane przez Silvia91 Czas edycji: 2018-11-05 o 21:39 |
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obecnej pracy "na szczęście" problemy są innego rodzaju, choć też koleżanki mnie ostrzegały, na kogo uważać, bo ma pewne układy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Czy moge dolaczyc do watku? Ostatnio intensywnie mysle nad zmiana pracy. Lubie swoja obecna firme i stanowisko wdrazam sie do pracy jako mlodszy informatyk. Niby z przyjemnoscia chodze do pracy ale ostatnio doskwiera mi stagnacja mojej pracy. Wszyscy znajomi non stop na jakis wyjazdach z pracy chocby integracyjnych w Polsce. Maz drugi tydzien na delegacji w Stanach, delegacje ma zreszta minimum raz na dwa miesiace po 2-3 tygodnie czasu. Zaczelam odczuwac irytavje po tym jak stalam sie taksowkarzem lotniskowym w ostatnim tygodniu spedzilam na lotnisku kilka godzin praktycznie codziennie kogos ze znajomych odbierajac - "bo przeciez ja zawsze jestem w miescie, a te taksowki takie drogie". Jasne, zawsze uczciwie przeleja kase za benzyne ale mam juz dosc opowiesci ile to oni widzieli i jakie im rzeczy firma sponsorowalo gdzie mnie maksymalnie firma sponsoruje herbate w kuchni. Z drugiej strony lubie stanowisko i pensje mam dobra placona na czas zawsze wiec wciaz sie waham zeby przypadkiem nie wpasc do jakiejs gorszej firmy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4900 |
|
BAN stały
|
Mam wrażenie, że większość osób uznaje delegacje w pracy raczej za ból doopy niż za przywilej. Dużo czasu zmarnowanego na podróże, niewyspanie, życie na walizce, brak czasu na różne prozaiczne rzeczy typu umówienie się do dentysty czy wychowywanie dzieci, a zwiedzać i tak nie ma czasu, bo człowiek jednak jedzie do pracy, a nie na wakacje. Firmy się nawet czasem chwalą w ogłoszeniach, że jest mało wyjazdów.
A bycia szoferem dla różnych ludzi można, nie wiem, odmówić po prostu? Edytowane przez megamag Czas edycji: 2018-11-06 o 12:02 |
|
|
|
#4901 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
Mieli do mnie zadzwonić kilka minut temu i się spóźniają. E tam, i tak bym nie chciała u nich pracować. Pensja - no dobra super kosmiczna, ale na gowork same koszmarne opinie (korporacja). Po co sobie psuć zdrowie
|
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale słabo z tym byciem taksówkarzem... takie mają delegacje, to ich nie stać na prawdziwą taksówkę?
![]() A co do frustracji, to wcale się nie dziwię, że dopadła Cię nuda, zwłaszcza słuchając takich opowieści. Ale może masz szanse na awans, szkolenia w swojej firmie? Zawsze też możesz czegoś szukać, czasem coś nowego jest już o tyle lepsze, że się nie nudzisz i nie stoisz w miejscu ![]() Ale pamiętaj też, że delegacje, tak jak mówią dziewczyny, to nie są wakacje. Co mają mówić, że znowu im gitarę zawracają i jadą do tych przeklętych Stanów? Kto się przyzna? A po cichu zazdroszczą Tobie, że masz czas dla siebie po pracy
|
#4904 |
|
Rozeznanie
|
To pracodawca ich wysyła w delegację i nie płaci za dojazd z lotniska? Dziwne... chyba, że dostają hajs na taksówkę, ale wolą taniej sobie załatwić i wziąć kasę do kieszeni...
Jeżdżę w delegacje jakoś od 8 miesięcy - na jeden, albo czasami dwa tygodnie w miesiącu i strasznie mnie to męczy ;/ Jasne, fajnie gdzieś pojechać i też odłożyć trochę kasy z diety, w dodatku tam gdzie jeżdżę jest primark ale jednak dużo czasu w podróży, z automatu pracuje się dłużej niż 8h, zwiedzać nie ma co jak się jedzie w to samo miejsce po raz 5... Ogólnie nie polecam
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja osobiście nie chciałabym raczej mieć takiej pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja unikam pracy, gdzie są delegacje dłuższe niż 2-3 dni. Wystarczy, że mój facet znika na miesiąc kilka razy w roku. Wielu moich znajomych, którzy jeżdżą w delegacje często nie mają okazji nawet zwiedzić miejsca, w którym są. Mój TŻ często pracuje wtedy po 12 godzin, wiec wraca się padniętym do hotelu, a z rana znowu do pracy
dziękuję za coś takiego. Poza tym mam dwa koty i ktoś musi się nimi opiekować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałam powiedzieć, że dowiedziałam się, że jestem w ciąży
ale na razie przełożonym nie mówię, powiem po Nowym Roku, zresztą chciałabym chodzić jak najdłużej do pracy, ale zobaczymy, co to z tego będzie, jak samopoczucie i zalecenia lekarza.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Ci ciąża lekką była 😄 |
|
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratluacje
Silvia91 byłaś na tej rozmowie z firmą, której nie ma na Google? ![]() ParasolkaMaryPoppins zadzwonili w końcu czy nie, dziady jedne?
|
#4911 |
|
BAN stały
|
MissCath gratulacje!
Mój mąż się zawsze wkurza, jak mu ludzie zazdroszczą wyjazdów. Też pracuje na wyjeździe po 12 godzin 7 dni w tygodniu, więc widzi pracę, hotel i jeszcze czasem stołówkę. A miał już wyjazdy do Afryki i Azji, więc tam były dodatkowe atrakcje w postaci 50 stopni w cieniu, komarów jak bociany i jedzenia, od którego dostawało się sraczki. Na lotniska to już nie może patrzeć, tyle się już nakiblował w poczekalniach pomiędzy przesiadkami. Czasem jeszcze dochodzą różnice kulturowe. Ostatni wyjazd do Korei to naprawdę odchorował. Nie mógł się dogadać z Koreańczykami, bo traktowali go jak obcego, nie mówili mu wszystkiego, nie mógł nic załatwić. Najadł się tam stresu. A jeszcze mamy dwa psy, więc jak on jest w delegacji, to ja już się nigdzie nie mogę ruszyć z domu.
|
|
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Nie
Nie wiem, czy powinnam się martwić czy olać. Bo ta firma ma dużo złych opinii w internecie, a w ogłoszeniu stawka powyżej 6 tys., więc sądzę, że mieli dużo kandydatów i po prostu o mnie zapomnieli. |
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej firmy na delegacje niestety jezdza tylko menagerowie wiec nie ma co liczyc, ze uda mi sie kiedys do tego dojsc. Szkolenia na miejscu tez obciete do minimum bo o budzet firmy trzeba przeciez dbac z perspektywy szefow. Wiec w zasadzie tak sobie siedze i klepie w klawiature 8h dziennie. W sumie nie patrzylam ma to z tej perspektywy, ze to tez meczace i zajmujace czas.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
You can't win this game. Follow the rules. Play the game. Be happy. Edytowane przez Silvia91 Czas edycji: 2018-11-06 o 15:06 |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może kit z z nimi
|
|
#4918 |
|
BAN stały
|
LadyChatterbox wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Na początku takie wyjazdy pewnie mogą być jeszcze ekscytujące, a dopiero z czasem robią się po prostu wkurzające i męczące. Poza tym to się też z wiekiem zmienia, bo przybywa zobowiązań i człowieka bardziej ciągnie do domu. Ktoś przygarnie kota, komuś się urodzi dziecko i już taki wyjazd zaczyna być ekwilibrystyką.
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dotarłam z powrotem do domu ![]() Rozmowa na luzie raczej, praca wydawałaby się spoko i związana z moimi poprzednimi, tylko jakby z innej strony. Wydaję mi się,że mam spore szanse, spełniam dużą część wymagań. Ale czy się uda? ![]() Niby mają dziś jeszcze dać znać, a jest prawie 15 ![]() Jak się nie odezwą to serio zgłupieję, bo nie wiem co zadecydowałoby w tym przypadku. Chyba tylko to, że nie wyglądam jak modelka bo jak widziałam to pracują tam między innymi dwie piękne dziewczyny, więc szef może szuka bardzo reprezentatywnych pracowników z zarówno wysokimi kompetencjami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Także LadyChatterbox myślę, że powinnaś się może nad tym wszystkim zastanowić. Zwłaszcza, że nie rozpatrywałaś tej sprawy pod tym kątem. Chyba,że na serio jesteś taką osobą, że Cię po prostu nosi i nie możesz wytrzymać siedząc przed komputerem 8 h. To wtedy szukaj bardziej jakiegoś stanowiska w terenie na przykład ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

tak bylo 2 lata temu i nie trwało długo (dla mnie rok)bo firma padla. 

szczęśliwa Panna Młoda 

ale jednak dużo czasu w podróży, z automatu pracuje się dłużej niż 8h, zwiedzać nie ma co jak się jedzie w to samo miejsce po raz 5... Ogólnie nie polecam
dziękuję za coś takiego. Poza tym mam dwa koty i ktoś musi się nimi opiekować