![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Cytat:
![]() Z tym mówieniem z jednej strony mam podobnie, ale z drugiej gdzieś tam mam uraz, bo w pierwszej ciąży powiedziałam, a potem musiałam mówić, że już nie jestem w ciąży i tak...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do chęci życiowych to też za dużo nie mam, spanie to moja ulubiona dyscyplina ostatnio (zaraz po sikaniu). Jedyny sport który mnie cieszy to dojeżdżanie do pracy na rowerze, lubię od rana chłodne powietrze i to rozbudzenie które daje rower. Mam nadzieję, że lekarz mi tego nie zakaże przed pokazaniem się brzucha. Fajne jest bycie w ciąży. Napisałam mamie, że zjadłabym jej żurek i napisała mi że jedzie po składniki i jutro będzie żurek ![]() Do tego mój facet nade mną skacze i we wszystkim mnie wyręcza chociaż nadal mogłabym robić wszystko co do tej pory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem niewiadomo kiedy owulacja albo jeszcze nadrobi Pan kropek. Tak czekałam na twoje wieści bo ja jutro mam wizyte i bedzie 5t4d niby przy stymulacji owu wczesniej i myśle co tam na usg bedzie
![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Póki co nie ważna wielkość maluszków, ale żeby były zagnieżdżone we właściwych miejscach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja cały czas się martwię czy 12 listopada będą działać lekarze. Początkowo miało być że tak, później że nie, a teraz już sama nie wiem
![]() ![]() Wołałabym normalnie iść do pracy i mieć lekarza niż czekać kolejne półtora tygodnia na wizytę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do pierwszego lepszego lekarza nie chcę iść, a Ci z dobrymi opiniami są oblegani :/ Cały czas mam nadzieję, że jednak te wizyty 12 się odbędą, tylko ciekawe kiedy będzie o tym wiadomo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w czwartek będzie gonitwa, bo o 16 konczę pracę, o 16:30 jestem w domu - będę musiała się ogarnąć i na 18:40 zajechać, a mam w jedną stronę prawie 35km. Mam nadzieję, że nie będzie korków, chociaż to taki najgorszy czas dnia. Pierwszy raz będę u tego lekarza, ale tak to już w UK jest, że się bierze, co jest. I tak z 3 do wyboru wybrałam najbardziej wykwalifikowanego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak tylko test pokazał 2 kreski napisałam mu smsa i wcisnął mnie pomiędzy pacjentkami 3 dni później, a kolejne wizyty mam jako ciężarna więc idę kiedy on mi każe a rejestracja ma się dostosować. Mi taki układ pasuje ![]() Dodam, że na NFZ. Chodziłam do niego prywatnie ale się przeniósł daleko, a bardzo chciałam żeby on mnie prowadził.
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie mam żadnego swojego ginekologa. Mam tylko z polecenia koleżanki ordynatora ze szpitala w którym chce rodzić, na znanym lekarzu też ma bardzo dobre opinie. Jeśli okaże się że 12 będą wizyty odwołane to zadzwonię i poproszę żeby mnie gdzieś wcisnął. A w luxmedzie zapisałam się na 12 i 22 listopada jak jeszcze nie byłam w ciąży. Stwierdzilam że zaklepie sobie termin w razie jakby miało się udać
![]() Teraz chciałam iść tylko na luxmed a w grudniu dopiero włączyć prywatnego lekarza zaraz po prenatalnych. Prenatalne umówiłam chyba na 13 grudnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Czasami mam takie wrażenie dużej wilgotności i wtedy lecę zobaczyć czy to nie krew.
Mama robi mi żurek a ja już nie mam na niego apetytu, oby jutro apetyt wrócił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
[/COLOR]
Cytat:
Tak, cały czas mam takie uczucie i biegnę do wc sprawdzić czy to nie krew :/ Dzisiaj beta mi wzrosła do 350 ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Prenatalne nam już wypadają w grudniu? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj po pierwszej Mam wynik:
Progesteron 21.20 , beta 45.59 Myslalam ze juz w 5tyg jestem a tu wg bety 3-4tydz Na druga iść za parę dni czy kiedy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
48 godzin później możesz zrobić druga ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Prenatalne między 11 a 13 tygodniem idealnie wypada przed świętami. Przynajmniej tym z pierwszej połowy lipca
![]() Czytałam na blogu mama ginekolog jak wybrać lekarza na prenatalne i niby bardzo mało lekarzy ma odpowiedni certyfikat. Większość lekarzy którzy robią prenatalne ich nie mają. Mi się udało znaleźć takiego z certyfikatem ale chyba jest trochę droższy, bo za komplet 600 zł, a widziałam taniej u innych. Beta najlepiej po 48 h druga bo to chodzi o jej przyrost po tym okresie. Ja ostatecznie odpuściłam, bo pewnie bym się za bardzo stresowala jakby przyrost był 90 procent a nie 100 ![]() Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2018-11-06 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prenatalne przed świętami, ale na wyniki sie czeka, tylko nie pamiętam ile ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tymi lekarzami bez certyfikatów, to jest masakra. Moją poprzednią ciążę tu 'prowadził' jeden taki i niby sprawdzał NT, ale raz, że nie ma własnie certyfikatu, a dwa, że bez badania krwi, a to się przecież robi z pobraniem krwi itd. Porażka, bo wiele kobiet nie wie i są w jakims sensie naciągane na te badania. ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Matulu jaki mma odrzut od kawy... a tak bym się napiła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
To mnie zmartwiłaś mała, że na wyniki się czeka
![]() Myślałam że rano idzie się oddać krew, a popołudniu na USG i lekarz ma już wtedy wyniki krwi i od razu na podstawie USG wszystko mówi Wydaję mi się że w przypadku lekarza bez licencji na badania prenatalne to samo nazywanie u niego badań prenatalnymi jest po to żeby wziąć więcej kasy. Skoro nie ma certyfikatu tzn. że robi normalne usg i może coś na nim wychwycić, a może nie. Pewnie są w tym wypadku lekarze bez certyfikatu, którzy potrafią zrobić to właściwie, ale to ruletka ![]() Dziewczyny które są już mamami, macie jakieś zestawienie kosztów w pierwszym roku życia dziecka? Ja póki co liczę na wyprawkę 3-4 tys, ale pewnie będę musiała kupić pełno rzeczy o których nie mam pojęcia i kwota wzrośnie Ja za to już zupełnie nie mam ochoty na żurek a mama nagotowała cały gar i mam do niej jechać ![]() Oby ochota wróciła popołudniu ![]() Jakoś niedobrze mi jak myślę o awokado. Ostatnio często jadłam i do kanapek i owsianki, a teraz jak sobie wyobrażę że mam je przełknąć to ... Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2018-11-06 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
kevschaa na usg od razu pewne rzeczy widać, ale potem to sie zestawia z wynikami krwi i oblicza te prawdopodobienstwa. Ja tez nie do konca jestem pewna tych wszystkich badan, ktore jest ktore. Pappa, test tpodwojny, potrojny? Zielona jestem szczerze powiedziawszy. Pamietam jednak, ze sama czekalam - w UK przychodzi poczta list do domu po prostu. Ja ok 10 dni czekalam.
Jesli chodzi o koszty wyprawki, to zalezy, co tam chcesz tak naprawde. Bo za 4.tys to i wozek mozna miec ![]() Ja z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wozek mozna kupic super uzywany (sama taki mialam). Nie oszczedzalabym i nie zamierzam i tym razem na pewno na bezpiecznym foteliku samochodowym (zadne zestawy 3w1). W zasadzie teraz mam mega pustkę w głowie ![]() ![]() Sporo rzeczy też się dostaje. Ja np. nie chcialam wydawac pieniedzy na szumisia, a babcie chetne na prezenty, wiec mowilam, co mi sie przyda i to dostalismy ![]() Też jakos pod koniec 1. trymestru pamietam zrobilam sobie liste wyprawkowa i potem co miesiac cos kupowalismy wiec nam sie to rozkladalo fajnie w czasie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też planuję pod koniec pierwszego trymestru zacząć kupować. Wózek mi odpada, bo mama się zadeklarowała. Chociaż będę ją musiała delikatnie nakierować na moje potrzeby, bo ona planuje kupić wózek ładny, a ja chcę funkcjonalny. Ma mieć pompowane koła i najlepiej amortyzacje, bo uwielbiam spacery w nierównym terenie. Od innych dostaniemy drobniejsze prezenty, pewnie jakieś ubranka czy zabawki.
Chyba konieczna jest lista rzeczy do kupienia i odhaczanie na niej, bo inaczej się pogubię. Już same nazwy ubranek dla dzieci są przerażające. Chyba kobieca garderoba nie ma tylu części co niemowlęca ![]() Boję się że kupię pełno bezsensownych rzeczy, które okażą się nieprzydatne. Inne rzeczy np. laktator czytałam że lepiej kupować nie od razu, ale jak okaże się potrzebny. Ale z drugiej strony raczej jak okaże się potrzebny to dość pilnie, a nie za kilka dni które będzie trwało kupienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
No ja nie powiem, ale teraz już trzeźwo na to patrzę i wiem, czego na pewno nie kupować
![]() Z ubranek to generalnie pajace (u nas niestety przez wadę stóp odpadły, a te co miałam, to obcinałam w okolicy kolan, żeby gipsy się mieściły), body z krotkim czy dlugim rekawem - zaleznie od pory roku, jakieś spodenki. Ja tym razem zamierzam iść hiper praktycznie i właśnie pajace, body, spodenki i cos do zarzucenia na gore. Na pewno odradzam kaftaniki, bo to dziadostwo się podwija. Rompersy mogą byc spoko, ale to tez zalezy od pory roku ![]() Sporo rzeczy się jednak potem na szybko dokupuje. Do wozka mam takie same wymagania i mialam Camarelo Carmela i byl genialny, a i cenowo jest spoko - fajnie tez, zeby gondola byla wlasnie wyzej, bo sie nie trzeba tak schylac. Teraz mam Mutsy Evo - sama spacerowka i mysle, czy nie dokupie gondoli, ale nie wiem, bo wlasnie i siedzisko i gondola sa nisko. Ten ma piankowe kola, ale prowadzi sie i tak dobrze, a moj klocek ma 13kg juz ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Ja akurat laktator polecam mieć od razu. Mnie nie udalo sie kp, przez 4 miesiace uskutecznialam kpi i teraz sie zastanawiam, czy wlasnie nie zainwestowac w dobry dwufazowy laktator - zawsze mozna go sprzedac, bo koncowki mozna dokupic nowe jak cos. Mialam z Canpolu ale mam wrazenie, ze jeszcze mi zabijal laktacje.
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
A co to dwufazowy? Ja chciałam jakiś elektryczny i chyba faktycznie kupię go wcześniej żeby później się nie stresować. Poza tym kupowanie na ostatnią chwilę to kupowanie w sklepie stacjonarnym, gdzie wszystko jest zazwyczaj o połowę droższe.
Dzięki za polecenie wózka, zapisuję go sobie bo widzę że cena spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwufazowe laktatory (ssanie szybkie, żeby pobudzić wypływanie pokarmu i ssanie wolniejsze - dziecko tak działa) lepiej imitują ssanie dziecka (choć to nigdy nie będzie to samo). Ja teraz będę polowała na Medelę Swing albo Harmony jak cos. Ale...jeszcze długa droga do tego momentu. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Właśnie też o tej marce słyszałam i chyba jest moim pierwszym wyborem.
W pracy pełno ciast, a ja na żadne nie mam ochoty. Jestem z siebie dumna ![]() Cycki mam już tak duże że jedyny stanik jaki mogę nosić to shock absorber do biegania. W normalnych stanikach wszystko mi się wylewa i czuję że za słabo trzyma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
A ja czuję że puchnę. Boje się że znów przytyję z 30kg tak jak było poprzednio i że tego nie zrzucę, brzuch mi wywaliło nie wiem od czego i ogólnie jestem na nie z ta ciążą. Jakoś nie umiem się cieszyć, może później będzie lepiej chociaż wszystkie moje ciąże (jak to w ogóle brzmi
![]() Co do wyprawki to ja zacznę myśleć o tym gdzieś po Nowym Roku, może w lutym. Ogólnie będę się starać kupować używane wszystko co tylko się da. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8608353 5]A ja czuję że puchnę. Boje się że znów przytyję z 30kg tak jak było poprzednio i że tego nie zrzucę, brzuch mi wywaliło nie wiem od czego i ogólnie jestem na nie z ta ciążą. Jakoś nie umiem się cieszyć, może później będzie lepiej chociaż wszystkie moje ciąże (jak to w ogóle brzmi
![]() Co do wyprawki to ja zacznę myśleć o tym gdzieś po Nowym Roku, może w lutym. Ogólnie będę się starać kupować używane wszystko co tylko się da. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mam podobne obawy. Mnie w poprzedniej ciąży przed przytyciem 20kg uratowała cukrzyca i dieta cukrzycowa. Skonczylo sie na 13kg, ktore zrzucilam w 3 miesiace po porodzie, a potem wszystko wrocilo. Dopiero w tym roku - i to doslownie 4 miesiace temu - zaczelam to zrzucac i w tym momencie mam i tak 6kg wiecej niz na poczatku poprzedniej ciazy. Ale teraz zamierzam sie pilnowac, bo raz, że znowu cukrzyca pewnie mnie czeka, a dwa, ze po prostu nie jest to nic fajnego miec takie cialo i tyle. Teraz mam brzuch po poprzedniej ciazy (spokojnie 4 miesiac ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.