Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-06, 20:41   #1231
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja to już nie pamiętam jak to z tymi rozmiarami.

NuFcia- mój mąż kupił na pierwsze Mikołajki synowi zdalnie sterowane autko. Syn miał wtedy 3 miesiące. Stary był zawiedziony że dziecko się rozpłakało jak kółka tym autkiem robił wokół leżaczka i nie rozumiał dlaczego byłam zła.

Mój w poniedziałek powiedział że kupi, pobawi się a potem jak Mały podrośnie to będzie jego

Ja byłam dzisiaj u endo. Powiedziała, że wyniki super i utrzymujemy dalej tą samą dawkę Euthyroxu. I że nie ma sensu żebym na razie do niej przychodziła bo będziemy siedzieć i się do siebie uśmiechać dostałam receptę i mam mniej więcej raz na miesiąc kontrolować TSH i FT4, między 24-28 tygodniem zrobić krzywą cukrową, jakby się coś pogorszyło to pisać do niej maila bo może jej nie być, ale powie mi co robić
Stary 2018-11-06, 20:44   #1232
ofelka 123
Rozeznanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c

Nufcia mój stwierdził że nawet z córką będą się bawić lego a ze tz hobbystyczne lubi porobić coś przy drewnie to stwierdził że domek dla lalek będzie z nią tworzył
Co do kontrowersyjnych tematu to im bliżej porodów będą się pojawiać bo kolejnym jest np cc a sn ale każdy trzeba przejść. Ja bym chciała karmić tak do roku i liczę ze to się uda później niech je to co my

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 20:54   #1233
NibyNic
Zakorzenienie

Karmiła piersią do 6 m-ca życia i chyba tak chciałabym teraz - żeby sprawiedliwie było.
Ja naprawdę bardzo walczyłam o to kp (przez pierwszy tydzień życia Młodego pokarm sciągałam laktatorem i wylewałam, tak naprawdę to pierwszy raz syn jadł z piersi w 8 dobie życia) Chciałam karmić do roku ale mimo, że miałam pokarm to dłużej nie mogłam.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 21:02   #1234
maltaa7
Raczkowanie

O matko!! Wy tu o jedzeniu... ale mi zrobilyscie smaka... aż zglodnialam. A niby po kolacji jestem <ściana>. A tak z drugiej strony to wreszcie wrócił mi apetyt Chyba będę musiała wybrać się do lodówki:P

Widzę że temat KP się pojawił. Ja to się bardzo boję co to będzie z kp przy drugi dziecku, a wlasciwie w ogóle z karmieniem. Po przejściach z karmieniem syna niespecjslnie mi na kp zależy. Przy synu walczyłam o kp i się niby udało. Przez pierwsze 3 miesiące było ok. A potem totalna masakra. Przez 3 miesiace syn spadł z 90 centyla na 5, a przy piersi cyrki totalne ( np. Ssanie 5 minut, a potem dziki ryk, odrzucanie piersi i w ten sposób przez pół dnia potrafił nic nie jeść ). Dodam, że butelka gardzil do 7 miesiąca ( w akcie desperacji zaczęłam go karmić butelka na śpiocha i się jakoś przełamał). Przez to posypało nam się też totalnie początkowe rozszerzanie diety.
Jeżeli macie więc jakieś książki/ blogi warte polecenia w temacie kp/ żywienia niemowląt to ja będę wdzięczna za polecenie . Czuję się bowiem niekompetentna w temacie.

U mnie w pracy też były do wyboru prezenty na Mikołaja i nie było co wybrać dla syna, bo albo już ma zabawkę tego typu, albo byly zabawki z jego kategorii wiekowej ( 2-4 lat ) na które jest już za duży. Wybrałam więc zabawkę alilo bunny, która będzie dla dzidziusia. Te bony to dużo lepszy pomysł.
Mój syn zaczął sam mówić jakie zabawki mu się marzą, więc pewnie ' napisze' list do św. Mikołaja i rodzice nie będą mieli problemu

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość

Mój mąż uwielbiał Lego, nadal mi czasem jojczy że by sobie kupił jakiś samochód z Lego z silniczkiem jak weszliśmy ostatnio do smyka to zapytał czy nie moglibyśmy przejść z Małym do etapu Lego od razu
Mój TZ to ma totalny odjazd na punkcie lego i planowanych zabaw z synem. Syn jeszcze za mały na lego, a już ma zakupione 3 wielkie komplety lego na przyszłe prezenty. Mąż miał jakieś punkty na multi beneficie, które musiał wykorzystać w związku z zmiana pracy i oczywiście wszystko poszło na Lego

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 21:03   #1235
NibyNic
Zakorzenienie

Mój syn już słabo wierzy w Mikołaja, wydawałoby się że to łatwiej bo powie co chce i już. Tyle, że to takie dziecko, które właściwie nic nie chce. Zawsze mu wystarczy to co ma. Zwykle mówi "wybierz coś sama byle nie książkę".

Stary 2018-11-06, 21:15   #1236
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
O matko!! Wy tu o jedzeniu... ale mi zrobilyscie smaka... aż zglodnialam. A niby po kolacji jestem <ściana>. A tak z drugiej strony to wreszcie wrócił mi apetyt Chyba będę musiała wybrać się do lodówki:P

Widzę że temat KP się pojawił. Ja to się bardzo boję co to będzie z kp przy drugi dziecku, a wlasciwie w ogóle z karmieniem. Po przejściach z karmieniem syna niespecjslnie mi na kp zależy. Przy synu walczyłam o kp i się niby udało. Przez pierwsze 3 miesiące było ok. A potem totalna masakra. Przez 3 miesiace syn spadł z 90 centyla na 5, a przy piersi cyrki totalne ( np. Ssanie 5 minut, a potem dziki ryk, odrzucanie piersi i w ten sposób przez pół dnia potrafił nic nie jeść ). Dodam, że butelka gardzil do 7 miesiąca ( w akcie desperacji zaczęłam go karmić butelka na śpiocha i się jakoś przełamał). Przez to posypało nam się też totalnie początkowe rozszerzanie diety.
Jeżeli macie więc jakieś książki/ blogi warte polecenia w temacie kp/ żywienia niemowląt to ja będę wdzięczna za polecenie . Czuję się bowiem niekompetentna w temacie.

U mnie w pracy też były do wyboru prezenty na Mikołaja i nie było co wybrać dla syna, bo albo już ma zabawkę tego typu, albo byly zabawki z jego kategorii wiekowej ( 2-4 lat ) na które jest już za duży. Wybrałam więc zabawkę alilo bunny, która będzie dla dzidziusia. Te bony to dużo lepszy pomysł.
Mój syn zaczął sam mówić jakie zabawki mu się marzą, więc pewnie ' napisze' list do św. Mikołaja i rodzice nie będą mieli problemu

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Mój TZ to ma totalny odjazd na punkcie lego i planowanych zabaw z synem. Syn jeszcze za mały na lego, a już ma zakupione 3 wielkie komplety lego na przyszłe prezenty. Mąż miał jakieś punkty na multi beneficie, które musiał wykorzystać w związku z zmiana pracy i oczywiście wszystko poszło na Lego

Jakbym się zgodziła na to Lego to by mi się potem pod nogami walało. Na razie zbieram rozprute, sflaczałe pluszaki po Kuli i mi to wystarczy ten pies uwielbia chyba zimę bo mamy non stop śnieżycę w domu
Stary 2018-11-06, 21:24   #1237
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Zawsze bezpieczniej cos wiekszego
Jakies 80/86/92 bym wziela pewnie. 80 to tak okolo roku, moze troche wiecej ale zalezy czy wieksze czy drobniejsze dziecko.

Dziękuję, jutro się wybiorę na polowanie.
Cytat:
Mój syn już słabo wierzy w Mikołaja, wydawałoby się że to łatwiej bo powie co chce i już. Tyle, że to takie dziecko, które właściwie nic nie chce. Zawsze mu wystarczy to co ma. Zwykle mówi "wybierz coś sama byle nie książkę".
Haha, jaki agent

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 21:29   #1238
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
LISTOPADOWA ale, ze tak zapytam czy to jest Twój problem, ze one rezygnuja?
Nie rozumiem dlaczego tak bardzo sie patrzy jak ktos postepuje i na jego motywy rezygnacji z kp. Co nas to interesuje.
Jesli ktos bedzie potrzebowal rady to zapyta i nie widze przeszkod, zeby cos doradzic ale niepotrzebne umoralnianie kogos i ocenianie jego "braku checi" po prostu mnie wkurza.

Ja np mam opinie na pewne tematy jak karmienie dziecka w wieku 2 lat i wyzej ale jej nie wyrażam bo po 1sze nic to nie wnosi, po 2gie w ogole moja opinia nie powinna kogos obchodzic bo każdy niech robi jak uważa.

Ale ten CAPS look to tutaj nie jest potrzebny mój czy nie mój problem ja tylko uzasadniałam czemu rozumiem agaska. Naskoczlyscie na nią a można na to spojrzeć inaczej trochę. W ogóle ja zaczelam temat żeby samemu troszkę poczytać o kp to będzie łatwiej to przejść przecież nie po złości, a raczej z pomocy. pisze ogólnikowo a co kto z tym zrobi jego wola. Czasami jest tak ze sama sobie nie zdajesz sprawy z niektórych rzeczy a czytając czy słuchając innych mózg się rozjaśnia. Nie rozumiem po co robić z tego tematu gownoburzę

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Załącznik 7646808
Mamy taki bujak. Czy ktoś wie, czy od kiedy
można do niego wkładać dziecko? Córka była już trochę większa, jak go kupiliśmy i nie miałam tego dylematu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sama dzisiaj się nad tym zastanawialam. Widziałam ze ktoś sprzedają u nas te ten bujak.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Aggasek- u nas zazwyczaj na Mikołajki wychodzi prezent do 100 zł, ale to nie zależy od regionu (bo tu to raczej drobiazg, tak symbolicznie "do buta", większe to na BN).
Mój syn jest jedynym dzieckiem w rodzinie z mojej strony i każdy chce mu coś od siebie dać, dołożyć się. Aby nie było dużo drobiazgow to zrzutka po 20 zł i jeden prezent.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Listopadowa - jaki bujaczek kupiliście?
My mieliśmy taki bardzo zwykły, mechaniczny, bez moledyjek i karuzeli. Tylko pałąk z trzema zabawkami. I jedli nie kupimy tego Chicco baby hug to bedziemy używali tamtego.
Kinderkraft 5 w 1. Okazja się trafiła. Używany ale jak nowy. Pani mówiła ze jej dziecko dwa razy w nim leżał. Jak nie będziemy w domu używać to będzie na wyjazdy do babci i dzadka bo jest skladany.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 21:34   #1239
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ale ten CAPS look to tutaj nie jest potrzebny mój czy nie mój problem ja tylko uzasadniałam czemu rozumiem agaska. Naskoczlyscie na nią a można na to spojrzeć inaczej trochę. W ogóle ja zaczelam temat żeby samemu troszkę poczytać o kp to będzie łatwiej to przejść przecież nie po złości, a raczej z pomocy. pisze ogólnikowo a co kto z tym zrobi jego wola. Czasami jest tak ze sama sobie nie zdajesz sprawy z niektórych rzeczy a czytając czy słuchając innych mózg się rozjaśnia. Nie rozumiem po co robić z tego tematu gownoburzę

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Sama dzisiaj się nad tym zastanawialam. Widziałam ze ktoś sprzedają u nas te ten bujak.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Kinderkraft 5 w 1. Okazja się trafiła. Używany ale jak nowy. Pani mówiła ze jej dziecko dwa razy w nim leżał. Jak nie będziemy w domu używać to będzie na wyjazdy do babci i dzadka bo jest skladany.

O tez o tym leżaczki myślę bo jest rozkładany na płasko a potrzebuje coś do salonu bo sypialnie mamy na piętrze wiec myślę żeby w dzień w takim mogła się drzemnac

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 21:41   #1240
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:

My go mamy i polecam, używałam chyba ze 3 miesiące jako jeden z nielicznych rozkłada się na płasko więc nadaje się praktycznie od urodzenia

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 21:42   #1241
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny ten leżaczek.
Ja chyba muszę się wybrać na jakiś rekonesans po sklepach z takim asortymentem - jestem daleko w tyle z obecną ofertą dla maluszków.

Stary 2018-11-06, 21:48   #1242
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem skłonna uwierzyć w te dwa razy, bo moja zupełnie nie pozwalała się odłożyć do bujaka teraz za to uwielbia wkłada tam wszystkie misie, sama się buja, jeszcze na szczęście mieści się wagowo

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 22:38   #1243
respekt_girl
Raczkowanie

Miałam dziś wizytę u ginekologa prowadzącego, dzidziuś tak brykał, że w pewnym momencie pokazał nam się w całej okazałości i będzie synuś
Tak czułam od początku, a wszyscy dookoła mówili mi że będzie dziewczynka
Ale jestem dziś szczęśliwa.
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 22:42   #1244
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez respekt_girl Pokaż wiadomość
Miałam dziś wizytę u ginekologa prowadzącego, dzidziuś tak brykał, że w pewnym momencie pokazał nam się w całej okazałości i będzie synuś

Super, gratuluję

Stary 2018-11-06, 22:54   #1245
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

Stary 2018-11-06, 22:58   #1246
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Zrobiłam paznokcie, skrocilam na maxa!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 23:04   #1247
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja jak za mocno wytnę to mnie opuszki bolą. Ale ja ogólnie jestem bardzo niekobieca w takich sprawach. Paznokcie obciąć, czasem podpiłować. Ja lubię chodzić tam gdzie nie boli i gdzie sobie mogę tak przynajmniej godzinę poleżeć jak chodzę na jakieś oczyszczanie twarzy to sobie wybieram zawsze jakiś pakiet co trwa półtorej godziny, nie było chyba jeszcze takiej wizyty na której bym sobie nie zasnęła Jak idę czasem na rzęsy a zawsze zakładanie trwa około godziny to też śpię. Ale bym poszła na jakąś mikrodermabrazję z kwasami, ale chyba nie wolno w ciąży
Stary 2018-11-06, 23:05   #1248
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeden czasem się chowa (lewy chyba) Potem wychodzi, taki z niego spacerowicz właśnie widzę na bluzce plamkę malutką mokrą

A to się melduje poród prywatnie czy tzw. państwowy? My się musimy wybrać do szpitala że tak powiem pierwszego wyboru jak mąż wróci dowiedzieć się co i jak

Wciągnęłam burgera z kurczakiem kupnego i się okazało że tam gdzie zawsze kupuję właściciele napisali książkę z przepisami na burgery to kupiłam mężowi bo on lubi czasem w kuchni poszaleć. Potem zauważyłam w przepisie na tego z kurczakiem, że w pesto jest parmezan, mam nadzieję że Małemu nie zaszkodzę albo że był oszukany z mleka pasteryzowanego

Michałki z Hanki

Mój mąż uwielbiał Lego, nadal mi czasem jojczy że by sobie kupił jakiś samochód z Lego z silniczkiem jak weszliśmy ostatnio do smyka to zapytał czy nie moglibyśmy przejść z Małym do etapu Lego od razu
Cytat:

Mój w poniedziałek powiedział że kupi, pobawi się a potem jak Mały podrośnie to będzie jego

Ja byłam dzisiaj u endo. Powiedziała, że wyniki super i utrzymujemy dalej tą samą dawkę Euthyroxu. I że nie ma sensu żebym na razie do niej przychodziła bo będziemy siedzieć i się do siebie uśmiechać dostałam receptę i mam mniej więcej raz na miesiąc kontrolować TSH i FT4, między 24-28 tygodniem zrobić krzywą cukrową, jakby się coś pogorszyło to pisać do niej maila bo może jej nie być, ale powie mi co robić
Nufcia, ustalilismy, że twarde sery są bezpieczne, ja wcinam parmezan od tego czasu

A z tą endo mam tak samo od początku kazała kontrolować co 4 tygodnie i nie muszę się umawiać na wizyty.

Aleś cie poszlały laski z tymi postami a ja pracowałam grzecznie, więc się nie udzielałam

Pajka, placki mniam

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 23:08   #1249
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Nufcia, ustalilismy, że twarde sery są bezpieczne, ja wcinam parmezan od tego czasu

A z tą endo mam tak samo od początku kazała kontrolować co 4 tygodnie i nie muszę się umawiać na wizyty.

Aleś cie poszlały laski z tymi postami a ja pracowałam grzecznie, więc się nie udzielałam

Pajka, placki mniam

Ale parmezan jest chyba właśnie z mleka niepasteryzowanego
Stary 2018-11-06, 23:13   #1250
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Super, gratulacje synka

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Ale parmezan jest chyba właśnie z mleka niepasteryzowanego
Ale jest serem twardym, a im twardszy ser tym mniejsze ryzyko bakterii listerii

Stary 2018-11-06, 23:20   #1251
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Super, gratulacje synka

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Ale jest serem twardym, a im twardszy ser tym mniejsze ryzyko bakterii listerii

A to dobrze. Wystraszyłam się na początku, ale bardziej się przejęłam że się znowu objadłam. Nie dociera do mnie jeszcze że mi się tam coś skurczyło już i że jak zjem tyle co zawsze to aż mi niedobrze
Stary 2018-11-07, 00:07   #1252
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
A to dobrze. Wystraszyłam się na początku, ale bardziej się przejęłam że się znowu objadłam. Nie dociera do mnie jeszcze że mi się tam coś skurczyło już i że jak zjem tyle co zawsze to aż mi niedobrze
Nie dziwię się też panikowałam, a teraz śmiało makarony z moim ukochanym serem wcinam

Też się dziś objadlam, czuję się jakbym miała pęknąć

Stary 2018-11-07, 08:56   #1253
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
My go mamy i polecam, używałam chyba ze 3 miesiące jako jeden z nielicznych rozkłada się na płasko więc nadaje się praktycznie od urodzenia

a powiedz mi jak z praniem tego lezaczka ? Bo chyba nie da się wypiąć materiału. Krotko uzywaliście A jako siedziska nie chcieliscie uzywac?
My miliesmy tiny love przy pierwszym, mial swoje wady ale z tego co widze kinderkraft tez swoje wady ma takze bede miala porownanie.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Jestem skłonna uwierzyć w te dwa razy, bo moja zupełnie nie pozwalała się odłożyć do bujaka teraz za to uwielbia wkłada tam wszystkie misie, sama się buja, jeszcze na szczęście mieści się wagowo

jest dość gleboki i tez obawiam sie czy dziecko bedzie chcialo w nim lezec. Jak nie pojdzie w swiat

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

awaryjnie mamy kolyske jeszcze ;-)

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Gratuluje!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Ja jak za mocno wytnę to mnie opuszki bolą. Ale ja ogólnie jestem bardzo niekobieca w takich sprawach. Paznokcie obciąć, czasem podpiłować. Ja lubię chodzić tam gdzie nie boli i gdzie sobie mogę tak przynajmniej godzinę poleżeć jak chodzę na jakieś oczyszczanie twarzy to sobie wybieram zawsze jakiś pakiet co trwa półtorej godziny, nie było chyba jeszcze takiej wizyty na której bym sobie nie zasnęła Jak idę czasem na rzęsy a zawsze zakładanie trwa około godziny to też śpię. Ale bym poszła na jakąś mikrodermabrazję z kwasami, ale chyba nie wolno w ciąży
ja nie chodze po kosmetyczkach ale mysle czy nie pojsc sobie do podologa
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-07, 09:15   #1254
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Jak będziesz chciała, będziesz karmiła wiem, że są wyjątki, ale to naprawdę mniej niż 1%. Zazwyczaj te „nie miałam pokarmu” i „dziecko się nie najadało” to niestety albo brak chęci, albo brak odpowiedniej wiedzy i chęci.
Cytat:
a ja rozumiem agaska Wiekszość kobiet przestaje karmic w 3 miesiacu zycia dziecka. A czemu ? Bo nawet nie wiedzą ze jest cos takiego jak skok rozwojowy i jak to przebiega przy kp. Wystarczy posiweic temu pare minut i poczytać. To jest brak chęci jak ktos rezygnuje z takich powodow. A potem placzą i mowia ze pokarm im znikł. Jest wiele podobnych powodow. Bo na przyklad noworodek placze i bez podstaw stwierdzaja ze sie nie najada. A wystarczy wazyc. Wiedza, wiedza jeszcze raz wiedza. Checi to 90% sukcesu.[COLOR="Silver"]
Temat KP zawsze jest drażliwy dlatego trzeba mocno uważać jakie dobiera się słowa.
Ja miałam chęci. W szpitalu była jakaś pani od laktacji u mnie, ale tylko mówiła. A potem moją laktację zjadł stres. Już pierwszej nocy w domu słyszałam k*rwującego Pana Tatę, że on się nie wyśpi do pracy, bo dziecko płacze. Na drugi dzień przyszła położna i się popłakałam, że sobie nie radzę z karmieniem i bardzo mi pomogła, jakoś szło. Ale każda noc to był stres, że jaśnie pan się nie wyśpi. Dwa tygodnie po porodzie odkryłam jaką akcję odwalił, co zakończyło się spakowaniem go i wywaleniem z domu. Chęci karmienia piersią mogłam sobie wsadzić w tyłek.
Mam jednak nadzieję, że tym razem damy radę

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
O to, to.
Lepiej napiszcie co dziś smacznego jadłyście Pajka, przyjęłabym te placki!

Wczoraj miałam pierożki ruskie A dzisiaj zrobiłam pastę jajeczną, bo tak mi posmakowała w szpitalu. Na obiad makaron z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem, może feta i sos vinegret

Cytat:
Ooo to faktycznie co rusz jakas okazja
Ja nawet nie wiem, kiedy moj syn ma imieniny

Z mikołajkami mam spokoj akurat bo Młody dostaje prezent ode mnie z pracy. Mozna wybrac cos z 22 prezentow z przedzialu wiekowego 0-16 wiec w tym roku padło na Lego. I do tego jest przedstawienie w teatrze i Mikołaj rozdaje prezenty, a od męża ze związków co roku reklamowke slodyczy mamy.

Cytat:
Może ja mojemu kupię lego technic

U mnie nie ma prezentów dla dzieci - dostajemy kartę płatniczą z jakąś tam kwotą. U męża jest też karta, a dla dzieci dodatkowo 150 zł (tzn trzeba przedstawić fakturę z zakupu zabawki, gry, książki lub jakieś sprzętu RTV i wtedy zwracają tą kwotę)
Cytat:
Ja to już nie pamiętam jak to z tymi rozmiarami.

NuFcia- mój mąż kupił na pierwsze Mikołajki synowi zdalnie sterowane autko. Syn miał wtedy 3 miesiące. Stary był zawiedziony że dziecko się rozpłakało jak kółka tym autkiem robił wokół leżaczka i nie rozumiał dlaczego byłam zła.
U mnie w pracy też są paczki dla dzieci. Zwykle pełno słodyczy, kolorowanki/ pisaki/zestawy i jakaś zabawka/gra. Dwa lata temu była gra Prawda czy fałsz, taka gwiazdka do klikania. Ostatnio taki stworek Jynx, który "czyta w myślach" :P
U mnie w domu większy prezent jest od Mikołaja. Udało mi się wczoraj kupić zajezdnię dla pociągów z drugim zestawem torów za 150zł, więc zrobimy zrzutę wszyscy i będzie z głowy jeden konkretny prezent

Cytat:
Super
Cytat:
Gratulacje

Co tam wymalowałaś? U mnie tym razem jeden kolor i sweterkowy wzór. Ale tylko na razie na jednej dłoni, bo przy drugiej zaczęłam się gorzej czuć i ręce mi się trzęsły, więc już się nie męczyłam. Ogólnie nie lubię długich paznokci, zwykle co drugie malowanie skracam mocniej, bo nie lubię jak wbijają mi się w dłonie kiedy je zaciskam :P

Kupiłam na niedzielę bilety na "Planetę singli 2". Pomyślałam, że strasznie dużo mieliśmy na głowie, nasze życie towarzyskie umarło, a i dawno nigdzie razem we dwoje nie wychodziliśmy, także przyda nam się taka randka TŻ stwierdził, że to świetny pomysł i też już myślał, żebyśmy gdzieś wyszli.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-07, 09:27   #1255
NibyNic
Zakorzenienie

Pestka - Dobry pomysł z tym wyjściem. Należy się Wam
My w sumie też już dawno razem gdzieś byliśmy, ale każda wolna chwilę zabiera remont i szukanie różnych rzeczy do domu

Źle się dziś czuję, wczoraj wieczorem już nie jadłam bo bałam się zgagi, a dziś od rana wymioty, tylko że nie mam czym więc fatalnie.

Stary 2018-11-07, 09:48   #1256
Michacha1234
Zadomowienie

Właśnie chciałam zapytać, czy którejś jeszcze dokuczają wymioty. Ja dziś od rana też czuję się tragicznie i już zwymiotowałam śniadanie.
Zdarza mi się to mniej więcej raz/dwa razy w tygodniu
Jak widzę, nie jestem sama.

Też planujemy iść do kina, chyba w piątek na "7 uczuć". Kupię z groupona, więc żal nie iść. Trzeba korzystać, póki dzieciaki w brzuchach

Dziś mam misję kupienia prezentu tacie na urodziny i koleżanki córce jakiś ciuszek.

Miłego dnia dziewczyny!

Stary 2018-11-07, 09:58   #1257
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry wcinam śniadanie, muszę pozniej jakieś ciasto upichcic bo mam gości A to moje krociaki brzydale

20181106_214353.jpeg

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-07, 10:00   #1258
coco00
Wtajemniczenie

Ja już rzadziej wymiotuję tak jak piszesz ze 2 razy w tygodniu, ale wciąż często mdli mnie. Ostatnie wymioty miałam w niedzielę popołudniu, było ostro

Ledwo odlozylam tel i właśnie zwymiotowalam jabłkiem

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2018-11-07 o 10:05
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-07, 10:03   #1259
agassek
Zakorzenienie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 cz.2

Dobra, dziewczyny, widzę, że temat się ciągnie dalej to dopiszę jedną rzecz, choć miałam się już o kp nie wypowiadać.

Wiem, że są różne przypadki, nie chciałam nikogo obrazić, do nikogo nie napisałam personalnie, mój post był odpowiedzią na post Michachy i moim celem było jedynie wsparcie jej i podniesienie na duchu, że jeżeli będzie chciała karmić, to jej się uda. Z tego co widzę, zrobiłam też błąd, bo chciałam napisać wiedzy/wsparcia, a napisałam drugi raz chèci (co dopiero przeczytałam w cytowanym przez Pestkę fragmencie ).

Z mojej strony przepraszam, jeżeli ktoś poczuł się urażony. Jak już mówiłam, nie będę tego tematu więcej tykała.

Jeżeli ktoś chce lub musi karmić mm, to nic mi do tego. Jest jednak wiele sytuacji, w których kp da się uratować

Stary 2018-11-07, 10:11   #1260
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry wcinam śniadanie, muszę pozniej jakieś ciasto upichcic bo mam gości A to moje krociaki brzydale

Załącznik 7646845

No no ładniusie, ostatnio brokaciki mi się podobają. Wyszła teraz ta sweterkowa seria z Semilaca i zastanawiam się nad jakimś drobnym zakupem.

Cytat:
Dobra, dziewczyny, widzę, że temat się ciągnie dalej to dopiszę jedną rzecz, choć miałam się już o kp nie wypowiadać.

Wiem, że są różne przypadki, nie chciałam nikogo obrazić, do nikogo nie napisałam personalnie, mój post był odpowiedzią na post Michachy i moim celem było jedynie wsparcie jej i podniesienie na duchu, że jeżeli będzie chciała karmić, to jej się uda. Z tego co widzę, zrobiłam też błąd, bo chciałam napisać wiedzy/wsparcia, a napisałam drugi raz chèci (co dopiero przeczytałam w cytowanym przez Pestkę fragmencie ).

Z mojej strony przepraszam, jeżeli ktoś poczuł się urażony. Jak już mówiłam, nie będę tego tematu więcej tykała.

Jeżeli ktoś chce lub musi karmić mm, to nic mi do tego. Jest jednak wiele sytuacji, w których kp da się uratować
Już wszystko w porządku Tylko temat KP, MM, rodzaj porodu, szczepionki i zasłanianie się podczas karmienia jest drażliwy jak religia i polityka po wódeczce Trzeba więc ostrożnie

A kurcza przyszłam w ogóle w innej sprawie. Popatrzcie co ciekawego dla małych lokalizacji mi się wyświetliło w reklamach:
https://www.empik.com/lionelo-vera-l...gn=lowerfunnel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45593459_293689231485402_6077898496487194624_n.jpg (77,9 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez pestka_arbuza88
Czas edycji: 2018-11-07 o 10:13
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości