|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
Mój w poniedziałek powiedział że kupi, pobawi się a potem jak Mały podrośnie to będzie jego ![]() Ja byłam dzisiaj u endo. Powiedziała, że wyniki super i utrzymujemy dalej tą samą dawkę Euthyroxu. I że nie ma sensu żebym na razie do niej przychodziła bo będziemy siedzieć i się do siebie uśmiechać dostałam receptę i mam mniej więcej raz na miesiąc kontrolować TSH i FT4, między 24-28 tygodniem zrobić krzywą cukrową, jakby się coś pogorszyło to pisać do niej maila bo może jej nie być, ale powie mi co robić
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Nufcia mój stwierdził że nawet z córką będą się bawić lego a ze tz hobbystyczne lubi porobić coś przy drewnie to stwierdził że domek dla lalek będzie z nią tworzył
Co do kontrowersyjnych tematu to im bliżej porodów będą się pojawiać bo kolejnym jest np cc a sn ale każdy trzeba przejść. Ja bym chciała karmić tak do roku i liczę ze to się uda później niech je to co my Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Karmiła piersią do 6 m-ca życia i chyba tak chciałabym teraz - żeby sprawiedliwie było.
Ja naprawdę bardzo walczyłam o to kp (przez pierwszy tydzień życia Młodego pokarm sciągałam laktatorem i wylewałam, tak naprawdę to pierwszy raz syn jadł z piersi w 8 dobie życia) Chciałam karmić do roku ale mimo, że miałam pokarm to dłużej nie mogłam.
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
O matko!! Wy tu o jedzeniu... ale mi zrobilyscie smaka... aż zglodnialam. A niby po kolacji jestem <ściana>. A tak z drugiej strony to wreszcie wrócił mi apetyt
Chyba będę musiała wybrać się do lodówki:PWidzę że temat KP się pojawił. Ja to się bardzo boję co to będzie z kp przy drugi dziecku, a wlasciwie w ogóle z karmieniem. Po przejściach z karmieniem syna niespecjslnie mi na kp zależy. Przy synu walczyłam o kp i się niby udało. Przez pierwsze 3 miesiące było ok. A potem totalna masakra. Przez 3 miesiace syn spadł z 90 centyla na 5, a przy piersi cyrki totalne ( np. Ssanie 5 minut, a potem dziki ryk, odrzucanie piersi i w ten sposób przez pół dnia potrafił nic nie jeść ). Dodam, że butelka gardzil do 7 miesiąca ( w akcie desperacji zaczęłam go karmić butelka na śpiocha i się jakoś przełamał). Przez to posypało nam się też totalnie początkowe rozszerzanie diety. Jeżeli macie więc jakieś książki/ blogi warte polecenia w temacie kp/ żywienia niemowląt to ja będę wdzięczna za polecenie . Czuję się bowiem niekompetentna w temacie.U mnie w pracy też były do wyboru prezenty na Mikołaja i nie było co wybrać dla syna, bo albo już ma zabawkę tego typu, albo byly zabawki z jego kategorii wiekowej ( 2-4 lat ) na które jest już za duży. Wybrałam więc zabawkę alilo bunny, która będzie dla dzidziusia. Te bony to dużo lepszy pomysł. Mój syn zaczął sam mówić jakie zabawki mu się marzą, więc pewnie ' napisze' list do św. Mikołaja i rodzice nie będą mieli problemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn już słabo wierzy w Mikołaja, wydawałoby się że to łatwiej bo powie co chce i już. Tyle, że to takie dziecko, które właściwie nic nie chce. Zawsze mu wystarczy to co ma. Zwykle mówi "wybierz coś sama byle nie książkę".
|
#1236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbym się zgodziła na to Lego to by mi się potem pod nogami walało. Na razie zbieram rozprute, sflaczałe pluszaki po Kuli i mi to wystarczy ten pies uwielbia chyba zimę bo mamy non stop śnieżycę w domu
|
|
#1237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój czy nie mój problem ja tylko uzasadniałam czemu rozumiem agaska. Naskoczlyscie na nią a można na to spojrzeć inaczej trochę. W ogóle ja zaczelam temat żeby samemu troszkę poczytać o kp to będzie łatwiej to przejść przecież nie po złości, a raczej z pomocy. pisze ogólnikowo a co kto z tym zrobi jego wola. Czasami jest tak ze sama sobie nie zdajesz sprawy z niektórych rzeczy a czytając czy słuchając innych mózg się rozjaśnia. Nie rozumiem po co robić z tego tematu gownoburzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jako jeden z nielicznych rozkłada się na płasko więc nadaje się praktycznie od urodzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba muszę się wybrać na jakiś rekonesans po sklepach z takim asortymentem - jestem daleko w tyle z obecną ofertą dla maluszków.
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz za to uwielbia wkłada tam wszystkie misie, sama się buja, jeszcze na szczęście mieści się wagowo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dziś wizytę u ginekologa prowadzącego, dzidziuś tak brykał, że w pewnym momencie pokazał nam się w całej okazałości i będzie synuś
![]() Tak czułam od początku, a wszyscy dookoła mówili mi że będzie dziewczynka ![]() Ale jestem dziś szczęśliwa. |
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam paznokcie, skrocilam na maxa! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak chodzę na jakieś oczyszczanie twarzy to sobie wybieram zawsze jakiś pakiet co trwa półtorej godziny, nie było chyba jeszcze takiej wizyty na której bym sobie nie zasnęła Jak idę czasem na rzęsy a zawsze zakładanie trwa około godziny to też śpię. Ale bym poszła na jakąś mikrodermabrazję z kwasami, ale chyba nie wolno w ciąży
|
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tą endo mam tak samo od początku kazała kontrolować co 4 tygodnie i nie muszę się umawiać na wizyty. Aleś cie poszlały laski z tymi postami a ja pracowałam grzecznie, więc się nie udzielałam![]() Pajka, placki mniam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Ale jest serem twardym, a im twardszy ser tym mniejsze ryzyko bakterii listerii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się dziś objadlam, czuję się jakbym miała pęknąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jako siedziska nie chcieliscie uzywac?My miliesmy tiny love przy pierwszym, mial swoje wady ale z tego co widze kinderkraft tez swoje wady ma takze bede miala porownanie.---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- awaryjnie mamy kolyske jeszcze ;-) ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1254 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam chęci. W szpitalu była jakaś pani od laktacji u mnie, ale tylko mówiła. A potem moją laktację zjadł stres. Już pierwszej nocy w domu słyszałam k*rwującego Pana Tatę, że on się nie wyśpi do pracy, bo dziecko płacze. Na drugi dzień przyszła położna i się popłakałam, że sobie nie radzę z karmieniem i bardzo mi pomogła, jakoś szło. Ale każda noc to był stres, że jaśnie pan się nie wyśpi. Dwa tygodnie po porodzie odkryłam jaką akcję odwalił, co zakończyło się spakowaniem go i wywaleniem z domu. Chęci karmienia piersią mogłam sobie wsadzić w tyłek. Mam jednak nadzieję, że tym razem damy radę ![]() Cytat:
A dzisiaj zrobiłam pastę jajeczną, bo tak mi posmakowała w szpitalu. Na obiad makaron z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem, może feta i sos vinegret ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w domu większy prezent jest od Mikołaja. Udało mi się wczoraj kupić zajezdnię dla pociągów z drugim zestawem torów za 150zł, więc zrobimy zrzutę wszyscy i będzie z głowy jeden konkretny prezent ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie tym razem jeden kolor i sweterkowy wzór. Ale tylko na razie na jednej dłoni, bo przy drugiej zaczęłam się gorzej czuć i ręce mi się trzęsły, więc już się nie męczyłam. Ogólnie nie lubię długich paznokci, zwykle co drugie malowanie skracam mocniej, bo nie lubię jak wbijają mi się w dłonie kiedy je zaciskam :PKupiłam na niedzielę bilety na "Planetę singli 2". Pomyślałam, że strasznie dużo mieliśmy na głowie, nasze życie towarzyskie umarło, a i dawno nigdzie razem we dwoje nie wychodziliśmy, także przyda nam się taka randka TŻ stwierdził, że to świetny pomysł i też już myślał, żebyśmy gdzieś wyszli.
|
||||||||
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka - Dobry pomysł z tym wyjściem. Należy się Wam
My w sumie też już dawno razem gdzieś byliśmy, ale każda wolna chwilę zabiera remont i szukanie różnych rzeczy do domu Źle się dziś czuję, wczoraj wieczorem już nie jadłam bo bałam się zgagi, a dziś od rana wymioty, tylko że nie mam czym więc fatalnie.
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie chciałam zapytać, czy którejś jeszcze dokuczają wymioty. Ja dziś od rana też czuję się tragicznie i już zwymiotowałam śniadanie.
Zdarza mi się to mniej więcej raz/dwa razy w tygodniu ![]() Jak widzę, nie jestem sama. Też planujemy iść do kina, chyba w piątek na "7 uczuć". Kupię z groupona, więc żal nie iść. Trzeba korzystać, póki dzieciaki w brzuchach ![]() Dziś mam misję kupienia prezentu tacie na urodziny i koleżanki córce jakiś ciuszek. Miłego dnia dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wcinam śniadanie, muszę pozniej jakieś ciasto upichcic bo mam gości A to moje krociaki brzydale ![]() 20181106_214353.jpeg Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już rzadziej wymiotuję tak jak piszesz ze 2 razy w tygodniu, ale wciąż często mdli mnie. Ostatnie wymioty miałam w niedzielę popołudniu, było ostro
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ledwo odlozylam tel i właśnie zwymiotowalam jabłkiem
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-11-07 o 10:05 |
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 cz.2
Dobra, dziewczyny, widzę, że temat się ciągnie dalej to dopiszę jedną rzecz, choć miałam się już o kp nie wypowiadać.
Wiem, że są różne przypadki, nie chciałam nikogo obrazić, do nikogo nie napisałam personalnie, mój post był odpowiedzią na post Michachy i moim celem było jedynie wsparcie jej i podniesienie na duchu, że jeżeli będzie chciała karmić, to jej się uda. Z tego co widzę, zrobiłam też błąd, bo chciałam napisać wiedzy/wsparcia, a napisałam drugi raz chèci (co dopiero przeczytałam w cytowanym przez Pestkę fragmencie ). Z mojej strony przepraszam, jeżeli ktoś poczuł się urażony. Jak już mówiłam, nie będę tego tematu więcej tykała. Jeżeli ktoś chce lub musi karmić mm, to nic mi do tego. Jest jednak wiele sytuacji, w których kp da się uratować
|
|
|
#1260 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko temat KP, MM, rodzaj porodu, szczepionki i zasłanianie się podczas karmienia jest drażliwy jak religia i polityka po wódeczce Trzeba więc ostrożnie A kurcza przyszłam w ogóle w innej sprawie. Popatrzcie co ciekawego dla małych lokalizacji mi się wyświetliło w reklamach: https://www.empik.com/lionelo-vera-l...gn=lowerfunnel Edytowane przez pestka_arbuza88 Czas edycji: 2018-11-07 o 10:13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

dostałam receptę i mam mniej więcej raz na miesiąc kontrolować TSH i FT4, między 24-28 tygodniem zrobić krzywą cukrową, jakby się coś pogorszyło to pisać do niej maila bo może jej nie być, ale powie mi co robić 
. Czuję się bowiem niekompetentna w temacie.
jak weszliśmy ostatnio do smyka to zapytał czy nie moglibyśmy przejść z Małym do etapu Lego od razu 

mój czy nie mój problem ja tylko uzasadniałam czemu rozumiem agaska. Naskoczlyscie na nią a można na to spojrzeć inaczej trochę. W ogóle ja zaczelam temat żeby samemu troszkę poczytać o kp to będzie łatwiej to przejść przecież nie po złości, a raczej z pomocy. pisze ogólnikowo a co kto z tym zrobi jego wola. Czasami jest tak ze sama sobie nie zdajesz sprawy z niektórych rzeczy a czytając czy słuchając innych mózg się rozjaśnia. Nie rozumiem po co robić z tego tematu gownoburzę 

teraz za to uwielbia

26.08.2017
Potem wychodzi, taki z niego spacerowicz 

wiem, że są wyjątki, ale to naprawdę mniej niż 1%. Zazwyczaj te „nie miałam pokarmu” i „dziecko się nie najadało” to niestety albo brak chęci, albo brak odpowiedniej wiedzy i chęci.
Pajka, przyjęłabym te placki!
A dzisiaj zrobiłam pastę jajeczną, bo tak mi posmakowała w szpitalu. Na obiad makaron z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem, może feta i sos vinegret