|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
I nie zmienia sierści na zimę
![]() Cytat:
długo żyją takie agamy?I powiedz mi czy człowiek przywiązuje się do takiego zwierzaka jak do psa/kota? Przepraszam, jeżeli to dziwne pytanie synek się z nim bawi, nawiązuje jakiś kontakt? Czy po prostu on sobie żyje „obok” Was?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() One żyją około 10 lat, czasami do 15. My się przywiązaliśmy wiadomo, nie reaguje na imię, przychodzi wtedy kiedy chce. Przeważnie siedzi w terrarium, ale jak zaczyna się jakis ruch w salonie to stuka w szybkę, otwieramy mu i sam wyłazi. Lubi przesiadywać na poduszkach kanapy i obserwować, wspina się też po nogach i tak hsl na zdjęciu elazi gdzies na stół. Jak Młody odrabia lekcje to wspina się po nim i łazi mu po książkach, czesto lokuje się na koszyku z kredkami i obserwuje. Latem ma więcej energii to "bawi się" z firanką. Jak mu zbrzydnie łażenie po mieszkaniu to przychodzi pod terrarium i czeka aż ktośgo tam wsadzi.
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zanim ostatecznie zdecydowaliśmy się na kota, byliśmy bardzo blisko kupna agamy, mamy rozrzut jednak finalnie odrzucily mnie to robaki, które jedzą i nie chciałam mieć tego w domu (w sensie ich pożywienia), ale same agamy super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka razy się zdażyło. Tylko, że to jest taki smród, że nie da się tego przegapić ani nie sprzątnąć w sekundzie
nawet Młody sprząta bez szemrania, oby tylko jak najszybciej pozbyć się tego zapachu.
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Spiął mi się dzisiaj wieczorem brzuch ;/ takie dziwne uczucie bo aż się większy zrobił i podbrzusze twardawe. Chyba przesadziłam z siedzeniem przy komputerze dzisiaj
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
jaka ładna agama❤️ Jaszczurki są piękne! Wczoraj chyba przesadziłam z intensywnością dnia i jestem dzisiaj mega zmęczona. Obudziłam się przed chwilą, ale wyspania wcale nie czuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Ajjj, sprawdzam właśnie apkę - 20 tydzień! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
Ja dla odmiany obudziłam się po 4 z paskudnym bólem chyba zatoki. Nigdy nie miałam problemu z zatokami, a teraz od kataru chyba się przypałętało. Jadę zaraz zawieźć próbkę moczu na posiew i będę się dobijała żeby mnie jakiś lekarz przyjął i powiedział co z tym robić. Miałam drukarkę zawieźć do naprawy, ale dam sobie spokój.
Grrr... Jak nie urok to.... Wiadomo co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, u mnie dziś też zaczął sie 20 tydzien
![]() Przez cały tydzień nie zazywalam witamin i poczulam magie 2 trymestru. A dziś spróbowałam jakieś nowe i znowu mi niedobrze :/ Dziś mam wizyte u gina. Ostatnia była miesiąc temu, ciekawe co tam u dzidziusia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, jesteście w stanie codziennie całe noce przesypiac? Ja codziennie budzę się koło 4 i nie mogę spać dopóki nie zjem.. A najpierw zażywam euthyrox, więc to się rozwleka w czasie i przed 6 zasypiam spowrotem. Wolałabym ciurkiem przespać do rana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1333 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz mogę śmiało powiedzieć, że jestem szczęśliwa Nie sądziłam, że po tym całym bagnie spotkam kogoś, kto weźmie nasz dwupak i że w ogóle się ułoży. Mam przy sobie dobrego człowieka. Ze synkiem uwielbiają się nawzajem, a po ostatnim weekendzie TŻ został nominowany na Najlepszego Tatę na Świecie BTW - koszulka mistrzowska hahah Do tych Świąt już faktycznie niedaleko Czasami jeszcze są kluski z makiem. Jedyne co tykam czubkiem języka to kompot z suszu. Do dziś mam dziecięcy uraz po tym jak sporo łyknęłam myśląc, że to coca cola Czy Wy też jesteście takie pełne non stop? Dzisiaj jak się obudziłam, to na myśl o zjedzeniu śniadania miałam dość. Czyżby flaczki zaczynają być zgniatane? Urwało mi post z jaszczurką. ![]() Taki smok to chyba jedyny akwariowy zwierzak, którego mogłabym przygarnąć do domu. Żadne pająki czy węże, fuj fuj fuj. |
||
|
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szykuje się bo muszę oddać autko na przegląd ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też już leci 20 tc. Czujecie już ruchy? Bo u mnie jakoś się nie zapowiada... Nie wiem, czy to wina tego łożyska z przodu może amortyzuje ruchy..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczyny. Ja przesyłam całą noc tzn okropny budzik budzi mnie po 6 bo inaczej obstawiam żebym jeszcze spala.
Pestka super ze teraz trafiłaś na wspaniałego faceta który jest super tata. Ja tez juz czekam na święta i cały czas liczę ze będą w naszym nowym domu choćbym miała się w wigilię przeprowadzić. Kompotu z suszu tez nie tymkam ale na grzybowa czekam a tz na makowki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
szykuje mu śniadanie, sobie też i zabieram do łóżka. O 7 zjadam w łóżku na leżąco bo jestem na maxa głodna.I potem ide w kimono czasami do 10 albo 11.Cytat:
Chyba czuję, tak mi się przynajmniej wydaje, że raczej umiem rozróżnić jelita od małego. Ale nie zawsze oczywiście, przed wczoraj np. było spokojnie, a wczoraj od południa do wieczora coś wywijał. Ponoć już slyszy dźwięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam to samo. Aż tż się pytał ostatnio - "dla kogo tyle kanapek uszykowałaś?" - "No jak dla kogo..... Dla siebie" - "To uszykuj mi też jeszcze z dwie, nie może być tak, że jesz więcej ode mnie" kurtyna w dól. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Offelka - ja tez liczę, że świeta spędzimy w nowym domu ![]() Pestka_arbuza - super ze jestescie szczesliwy, po takich przejściach zasłużyłaś na spokój. Ja tez budzę się w nocy i nad ranem bo muszę z toalety skorzystać. A covdo jedzenia to trudno mi powiedziec czy jestem pełna czy pusta raczej zalezy od dnia wiec chybavtak normalnie.U mnie 18 tydzień.
|
#1341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę! Będzie już duuuuuży maluch dziś połówkowe czy klasyczna wizyta?Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zaczyna się 18 tydzień dzisiaj
![]() Leci ten czas. Apetyt też mam taki, że co 2 godzinki coś muszę podjeść. Pestka Arbuza ja też jestem po przejściach, rozwód 1,5 roku po ślubie. Różne dzikie akcje ze strony męża. Dla niego w życiu najważniejszy był zawsze on sam, jego kariera ... I jeszcze problemy z zachowaniem po alkoholu. A ja jeszcze byłam tak głupia, zakochana, że chciałam mieć z nim dziecko. Bo myślałam, że to go zmieni ![]() Teraz mam cudownego faceta, który będzie prawdziwym ojcem dla naszego synusia Jestem szczęśliwa. A o tamtym związku chcę po prostu zapomnieć i powoli mi się to udaje. |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 16 tc leci
Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mniej więcej ile różnicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra poczuła gdzieś maju a rodziła początkiem września. Tak 24 tc? Wiem, że lekarz stwierdzil ,,czuje pani ruchy" a Ona jeszcze nie czuła. Ja też mam na przedniej ścianie łożysko poczekam sobieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1346 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam żółwia Franklina ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Ok innego wyjścia nie mamy
🤩Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na przedniej ścianie łożysko ale to moja druga ciąża. W pierwszej miałam na tylniej i poczułam po skończonym 20 tygodniu. Teraz pierwsze ruchy w 14/15 poczułam ale delikatne muskanie, pływanie. I mimi że zaraz konczę 19 tydzień to dalej ruchy są delikatne-nie żadne kopniaczki i musze sie na tym skupić....i to wina łożyska które amortyzuje ruchy
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja 20 tydzień zaczęłam wczoraj
prawie 48% ciąży ![]() Ja spie mocno i dobrze, w przeciwieństwie do pierwszej ciąży. Budze sie dwa razy na siku. No ale nie ma tak dobrze. Bo w nocy budzi mnie córka, a nad ranem muszę wstać. TŻ co dziennie mnie budzi jak wychodzi do pracy. Ja spie w najlepsze Myszki jak będę miała trochę więcej czasu to zrobię i wyśle ci zdjęcia tego lezaczka. Pokaże ci jak go rozbrajam na części ![]() Ja wiekszosci dan wigilijnych nie lubię. Nie jem grzybow, maku, sledzi.pierogi dla siebie robię ruskie u nas z zup jest tylko czysty barszcz i uwielbiam go. Susz lubię domowy, sklepowy śmierdzi w rodzinnym domu mama robi kompot z mrożonych owoców i wole taka wersje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jakaś tam relacja jest, nie znam nikogo, kto by miał jakieś „nietypowe” zwierzę, więc zupełnie nie wiem jak to wygląda od strony praktycznej Też mam łożysko na przedniej ścianie i z ruchami na razie kiepsko, jestem w połowie 17 tygodnia, więc jeszcze chyba mam czas, ale wydawało mi się, że już coś czułam, a potem nagle cisza. W pierwszej ciąży ruchy poczułam pod koniec grudnia, a tp miałam na koniec maja. Więc teraz teoretycznie mam jeszcze jakiś tydzień-dwa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

więc tak mi raz przyszła do głowy jaszczurka. Agama jest mało wymagająca i może wędrować po mieszkaniu do tego przypomina smoka (a syn lubi wszystko co ma zwiazek ze smokami) po roku zapoznawania się z tematem hodowli takiego stwora doszlismy do wniosku, że nam odpowiada
Przyjechal do nas taki malutki. Miał 18 cm. Teraz po dwóch latach ma 57 cm.

długo żyją takie agamy?
synek się z nim bawi, nawiązuje jakiś kontakt? Czy po prostu on sobie żyje „obok” Was?
26.08.2017

Czasami jeszcze są kluski z makiem. Jedyne co tykam czubkiem języka to kompot z suszu. Do dziś mam dziecięcy uraz po tym jak sporo łyknęłam myśląc, że to coca cola
Jaszczurki są piękne!
szykuje się bo muszę oddać autko na przegląd 

za wizytę! Będzie już duuuuuży maluch 
ale mniej więcej ile różnicy
poczekam sobie
🤩
prawie 48% ciąży
na szczęście to sporadyczne przypadki.