Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-08, 17:28   #1381
NibyNic
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c

Gratulacje
Ja podobnie jestem ciekawa co do tych zmian w miedzyczasie a przede wszystkim czy u mojego mieszkańca się zmieni to i owo

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 17:55   #1382
Lovelly44
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c

Pajka...wpisz mi proszę dziewczynkę na 1stronie dzięki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 18:03   #1383
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po połówkowych miał być chłopiec jest 100% dziewczynka okaz zdrowia tak powiedział doktor. Jaka jestem szczęśliwa

Wspaniale! Gratulacje
Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja po wizycie. Lekarz w ogóle się nie przejął moimi wynikami moczu i kazał tylko dużo pić.Za to przejął się wynikami krwi i mam zażywać jeszcze więcej żelaza...blee.
Z dziudziusiem wszystko w porządku . Płci niestety dalej nie znamy.

Super, że wizyta udana
Cytat:
Pajka...wpisz mi proszę dziewczynkę na 1stronie dzięki

Oki, dopiszę

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 18:05   #1384
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry
I ja się witam w 20tym tygodniu (dziś 19+1)
Jak to szybko leci, zaraz święta, później przewiduję trochę zimowej wegetacji w domu i na porodowke
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja łożysko też mam na przedniej ścianie i dopiero 16tc, także u ruchach nawet nie myślę
To wychodzi, że tylko ja bez nocnego jedzenia spać nie mogę

Mnie też czasami strasznie ssie w nocy, raz poszłam powyjadac wafle ryżowe, ale ogólnie nie lubię jeść w nocy, czułam się bardzo dziwnie jedząc w nocy
A tak to z reguły budzę się na siku już nad ranem, biorę euthyrox i jeszcze na trochę staram się zasnąć.
Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Coccinella, dzis normalna wizyta. Polowkowe będzie 19.11.

Dorka607, jak jeszcze bralam regularnie witaminy to właśnie zawsze wieczorem i wtedy miałam czasem taki okropny ból żołądka i na drugi dzień mdłości. Będę jeszcze testować różne warianty. Może spróbuje jakieś inne jeszcze

Ja ze spaniem w nocy nie mam problemów. Ale w dzien nie mam drzemek i pobudki czesto przed 6. A i w nocy min 1 pobudka na siku musi być. Potem od razu zasypiam.

Kolejne polowkowe na 19.11
Cytat:
Napisane przez elf01 Pokaż wiadomość
U mnie też już leci 20 tc. Czujecie już ruchy? Bo u mnie jakoś się nie zapowiada... Nie wiem, czy to wina tego łożyska z przodu może amortyzuje ruchy..

U mnie też się zaczął 20tc i nic się nie zapowiada
Cytat:
Dziewczyny ja już po połówkowych miał być chłopiec jest 100% dziewczynka okaz zdrowia tak powiedział doktor. Jaka jestem szczęśliwa

Super! Jak widać z tą płcią to różnie bywa, ciekawe czy u mnie zostanie dziewczynka
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj piłam taki soczek marchew, pomarańcza, jabłko z wyciskarki i szybko wylądował w toalecie tż się śmiał, że chlusnelo jakbym wiadro wylala

Jeju biedna jesteś.. Ja w tej ciąży ani razu nie wymiotowalam
Jaka masz wyciskarke? Planujemy sobie zrobić taki prezent na święta, morfologia mi się coraz bardziej pogarsza i mam pić dużo soków z warzyw, zwłaszcza z buraka..

Dziewczyny u mnie w pracy organizują dzień wolontariatu w schronisku, głównie pomoc przy jakiejś budowie i polazic z pieskami na spacerki .. Z doświadczenia wiem, że będzie to raczej emocjonalny dzień, bo strasznie mnie rusza widok tych biednych psiakow z drugiej strony chciałabym pomoc... czy myślicie, że mogę iść? Nic tam raczej ciężarnym nie grozi że strony psiakow co nie? Może głupie pytanie, ale TZ od razu się zapytał czy oby na pewno powinnam iść

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 18:09   #1385
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Płeć naszego malucha jest chroniona tajemnicą lekarską, nikt nie chciał nic nawet zasugerować :P
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 18:15   #1386
Michacha1234
Zadomowienie

fitelina, ja bym poszła na Twoim miejscu ☺ na spacerek z psiakiem jak najbardziej. On będzie zadowolony, a Ty zrobisz dobry uczynek i się dotlenisz

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 18:40   #1387
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak to szybko leci, zaraz święta, później przewiduję trochę zimowej wegetacji w domu i na porodowke Mnie też czasami strasznie ssie w nocy, raz poszłam powyjadac wafle ryżowe, ale ogólnie nie lubię jeść w nocy, czułam się bardzo dziwnie jedząc w nocy
A tak to z reguły budzę się na siku już nad ranem, biorę euthyrox i jeszcze na trochę staram się zasnąć.Kolejne polowkowe na 19.11
U mnie też się zaczął 20tc i nic się nie zapowiada Super! Jak widać z tą płcią to różnie bywa, ciekawe czy u mnie zostanie dziewczynka Jeju biedna jesteś.. Ja w tej ciąży ani razu nie wymiotowalam
Jaka masz wyciskarke? Planujemy sobie zrobić taki prezent na święta, morfologia mi się coraz bardziej pogarsza i mam pić dużo soków z warzyw, zwłaszcza z buraka..

Dziewczyny u mnie w pracy organizują dzień wolontariatu w schronisku, głównie pomoc przy jakiejś budowie i polazic z pieskami na spacerki .. Z doświadczenia wiem, że będzie to raczej emocjonalny dzień, bo strasznie mnie rusza widok tych biednych psiakow z drugiej strony chciałabym pomoc... czy myślicie, że mogę iść? Nic tam raczej ciężarnym nie grozi że strony psiakow co nie? Może głupie pytanie, ale TZ od razu się zapytał czy oby na pewno powinnam iść

My kupiliśmy Lidlowa i daje rade, jesteśmy zadowoleni teściowa ma kuvingsa i ma szerszy wlot na warzywa/owoce ( nie trzeba kroić na tak małe kawałki jak w naszej) i podobno sitko łatwiej się czyści. Różnica w cenie prawie 10krotna, zastanawialiśmy się nad taką samą, ale nie byliśmy pewni czy tak naprawdę będziemy używać, więc zdecydowaliśmy się na Lidlowa na pierwszy ogień. W sumie jesteśmy zadowoleni, drugi raz bym ją kupiła

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 18:52   #1388
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Wlasnie skonczylam oklady z rumianku na oku bo mnie boli w kąciku zewnetrznym i mam lekko spuchniete oko.

W dodatku chyba mnie zbiera bo mam katar i gardlo zaczyna mnie bolec wiec zrobilam sobie inhalacje i wyplukalam gardlo propolisem.

Dzis przedszkolaki mialy akademie z okazji dnia dnia niepodleglosci wiec bylismy z mężem, potem byl poczestunek i taaakie dobre ciasto bylo

Ja mam nadzieje, ze u mnie zostanie dziewuszka i na prenatalnych w poniedzialek sie to potwierdzi mloda kopie juz konkretnie, zwlaszcza po jedzeniu

Przeczytalam Was dzisiaj i pod wrazeniem jaszczura jestem haha rozumiem, ze nie gryzie bo chyba tylko tego bym sie obawiala.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 19:08   #1389
ofelka 123
Rozeznanie

Chyba pewność co do płci to maja dziewczyny co robiły testy genetyczne.
Fitelina jak masz ochotę to idź na spacer w końcu one są bardzo wskazane a psiaki się uciesza

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 22:41   #1390
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja mam szarości plus tapeta bo pokój miał być sypialnią A że był robiony chwilę temu i jeszcze nikt w nim nie mieszkał to nie będziemy zmieniać

U nas pokój dla Małego miał być na razie moim biurem, więc jedna ściana czeka na tapetę (miała być czarno-biała z jakimś szkicem) a reszta ścian zielona szmaragdowa i nie wiem co teraz z tym fantem zrobić bo mi średnio cokolwiek dziecięcego do tej zieleni pasuje (wszystkie tapety dla dzieci są cukierkowo pastelowe ) może jakaś dżungla tam siądzie. Nie chcę za bardzo teraz przemalowywać a zakładam że przez pierwsze 2-3 lata będzie mu to obojętne

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Też mamy białe ściany. Wogóle postawiliśmy na takie naturalne kolory: beże, brązy i materiały typu cegła, drewno. Bardzo dobrze się czuję w takim wnętrzu, a przyszła-niedoszła teściowa oczywiście niezadowolona. U niej każdy pokój w innym kolorze, ba dwóch kolorach jeżeli chodzi o ściany....

W sumie zastanawiam się co zrobić. Góry nie mamy wykończonej, nawet scianek dzialowych nie ma. Na dole salon polaczony z kuchnia i jadalnia oraz maly pokoik. W tym malym mamy zestaw takich ciemnych mebli wenge, wiec malo dzieciece, ale nie mamy gdzie ich wyrzucic, wiec musza zostac. Ewentualnie mysle zeby tylko wstawic lozeczko, ale biale chyba bedzie brzydko wygladac, takie ciemne mi sie nie podobają z kolei....No i jakaś komoda na ciuszki też byłaby od czapy...Mam dylemat.

U mnie też kolorowo ale ja się tyle nasiedziałam przy takich neutralnych i naturalnych wnętrzach, że potrzebowałam inaczej

Cytat:

Super

Cytat:
Gratki 
Chciałabym być już po połówkowych....Jakiś pomysł jest 
Najchętniej to bym Dorotę Szelągowską zaprosiła

Mogę być Dorotą Szelągowską
niestety w rzeczywistości projektu nie robi się w jeden dzień, a remontu w tydzień (mam na myśli ten program)

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak to szybko leci, zaraz święta, później przewiduję trochę zimowej wegetacji w domu i na porodowke Mnie też czasami strasznie ssie w nocy, raz poszłam powyjadac wafle ryżowe, ale ogólnie nie lubię jeść w nocy, czułam się bardzo dziwnie jedząc w nocy
A tak to z reguły budzę się na siku już nad ranem, biorę euthyrox i jeszcze na trochę staram się zasnąć.Kolejne polowkowe na 19.11
U mnie też się zaczął 20tc i nic się nie zapowiada Super! Jak widać z tą płcią to różnie bywa, ciekawe czy u mnie zostanie dziewczynka Jeju biedna jesteś.. Ja w tej ciąży ani razu nie wymiotowalam

U mnie zaczął się 19 i też chyba nic. Wczoraj miałam wieczorem taki dziwny brzuch, dzisiaj jest jakiś taki spuchnięty ale obwiniam moje kulinarne grzeszki o to. Chociaż dzisiaj mnie tak dziwnie uciskało coś pod pępkiem z boku. A teraz leżę i coś tak dziwnie przez chwilę bulgotało po tej samej stronie tylko sporo niżej ale niestety obstawiam jelita.
Ja bym poszła, ale poproś o jakiegoś w miarę delikatnego psiaka żeby nie szarpał za mocno i na Ciebie nie skoczył. Chociaż ja się czasem zastanawiam jak to jest ze strony tych psów. Czy nie tak że przychodzą ludzie, robią nadzieję a potem sobie idą i już nie wracają my w zeszłym roku mieliśmy ślub i prosiliśmy gości żeby zamiast kwiatków przynieśli psią karmę i zawieźliśmy ją do OTOZu w Lublińcu (moja koleżanka z klasy z liceum jest tam inspektorem). Uzbieraliśmy trochę ponad 300kg (złożyliśmy siedzenia w moim aucie i zajęła całą tą przestrzeń i bagażnik), a ludzie z pracy od męża przelali łącznie na ich konto ponad 4000zł. Babeczka która się opiekuje tam zwierzakami prawie się popłakała bo akurat auto na interwencje było po wypadku i nie mieli transportu. W tym roku zawieźliśmy legowiska po naszych psiakach bo się przerzuciliśmy na kennele i trochę karmy, a mąż oddał 1% podatku Chciałabym teraz na święta kupić karmę i zawieźć, ale zobaczę jak się będę czuła
Stary 2018-11-08, 22:50   #1391
pajka03
Zakorzenienie

NuFCia u nas taka tapeta króluje póki mała nie będzie chciała jednorozcow i księżniczek będzie wisiała ta received_1889335044441412.jpeg

Stary 2018-11-08, 23:19   #1392
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
NuFCia u nas taka tapeta króluje póki mała nie będzie chciała jednorozcow i księżniczek będzie wisiała ta Załącznik 7647213

Ja myślę podobnie o tym zielonym. Na początku to dzieciątka będą myśleć o jedzeniu, spaniu i przytulaniu (i żeby w tyłek było sucho ) a nie co jest na ścianach więc chciałabym to jakoś skończyć żeby szafę można było już zrobić i żeby to jako tako wyglądało. No i stoi tam turkusowa sofa będę musiała się pozbyć stamtąd przynajmniej jednego z dwóch biurek żeby nie było za bardzo zagracone. Pewnie jak mały podrośnie to sobie jakieś biurko będę musiała do sypialni wstawić, a psy to nie wiem gdzie, chyba pod łóżko Może do tego czasu mąż się wyniesie do jakiegoś biura to przejmę jego gabinet albo zajdę w kolejną ciążę szybko
Stary 2018-11-08, 23:29   #1393
Michacha1234
Zadomowienie

Nufcia, super że tak pomagacie. Jestem pod ogromnym wrażeniem

Pajka, fajna ta tapeta, w zasadzie uniwersalna, jakie mebelki byście nie wstawili będzie pasować. Haha taaaak jednorożce, a u nas pewnie jakieś dinozaury

Naoglądałam się Gesslerowej i mam taką ochotę na sałatkę grecką

Stary 2018-11-08, 23:50   #1394
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Nufcia, super że tak pomagacie. Jestem pod ogromnym wrażeniem

Pajka, fajna ta tapeta, w zasadzie uniwersalna, jakie mebelki byście nie wstawili będzie pasować. Haha taaaak jednorożce, a u nas pewnie jakieś dinozaury

Naoglądałam się Gesslerowej i mam taką ochotę na sałatkę grecką

Oboje lubimy psiaki mój mąż jakbym mu pozwoliła to by został drugą Violettą Villas aż się boję co to będzie jak się kiedyś do domu wyprowadzimy (mąż bardzo chce mieć dom z dużą działką). Jak byliśmy tą karmę zawieźć to nam pokazali to przytulisko w którym było kilka psiaków bo dużo zwierząt jest w domach tymczasowych i zaprzyjaźnionym hotelu. Serce się kraja na ten widok, większość z tych piesków wodzi wzrokiem za ludźmi. Pierwszy raz byłam w takim miejscu i bardzo mnie to poruszyło, dużo piesków to były "świeżynki", porzucone tuż przed wakacjami Raczej już nie weźmiemy kolejnego pieska bo dwa to i tak już szaleństwo, ale raz na jakiś czas możemy pomóc
Stary 2018-11-09, 07:17   #1395
ofelka 123
Rozeznanie

Nufcia sorry za pytanie jesteś projektantka?

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość

Czy architektem wnetrz

Stary 2018-11-09, 08:08   #1396
NibyNic
Zakorzenienie

Nufcia - brawo dla Was.

Dzien dobry

Wczoraj wieczorem pomagałam mężowi fugować a później bardzo bolał mi brzuch, juz sie mocno wystraszyłam. Teraz przechodzą obok lustra kątem oka zarknęłam i wydało mi fie ze brzuszek mi się pojawil, aż sie zawrócilam i faktycznie jest coś co wygląda jak ciążowa kuleczka. Możliwe że to dlateho ten taki rozciągający ból był?

Stary 2018-11-09, 09:04   #1397
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Gratuluje udanych wizyt
Lovelly44 duża już panna

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

mamaszkraba zdrowia!

Mnie dalej trzyma temp.36.0 i nawet zaczelam się już tym martwić. Myślałam ze mnie cos rozklada ale objawowo chorobty brak na razie.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 09:06   #1398
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Czy architektem wnetrz

Ja przez pół szkolnego życia grałam w Simsy, głównie budując domki i ściągając nowe mebelki. Trust me, I'am architect
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 09:07   #1399
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
NuFCia u nas taka tapeta króluje póki mała nie będzie chciała jednorozcow i księżniczek będzie wisiała ta Załącznik 7647213

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja myślę podobnie o tym zielonym. Na początku to dzieciątka będą myśleć o jedzeniu, spaniu i przytulaniu (i żeby w tyłek było sucho ) a nie co jest na ścianach więc chciałabym to jakoś skończyć żeby szafę można było już zrobić i żeby to jako tako wyglądało. No i stoi tam turkusowa sofa będę musiała się pozbyć stamtąd przynajmniej jednego z dwóch biurek żeby nie było za bardzo zagracone. Pewnie jak mały podrośnie to sobie jakieś biurko będę musiała do sypialni wstawić, a psy to nie wiem gdzie, chyba pod łóżko Może do tego czasu mąż się wyniesie do jakiegoś biura to przejmę jego gabinet albo zajdę w kolejną ciążę szybko
przez pierwszy rok dzieci i tak slabo widzą i zaleca sie kontrasty, czarno bialy. Na kartach kontrastowych tez czasami jest czerwony i zolty. Ja tam pokojem bym sie nie przejmowala My dopiero teraz robimy pokoik
Stary 2018-11-09, 09:15   #1400
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Ja przez pół szkolnego życia grałam w Simsy, głównie budując domki i ściągając nowe mebelki. Trust me, I'am architect
Do dziś chyba na kompie mam zainstalowane simsy i tez oxywiscie grałam co było bardzo wciągające nawet się człowiek nie obejrzał a był środek nocy. Hmm może na l4 sobie zagram bo aktualnie to gram w realu właśnie szukam lamp elewacyjnych i niestety jak zwykle wszystkie co mi się podobają mają psychiczne ceny

Stary 2018-11-09, 09:27   #1401
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Do dziś chyba na kompie mam zainstalowane simsy i tez oxywiscie grałam co było bardzo wciągające nawet się człowiek nie obejrzał a był środek nocy. Hmm może na l4 sobie zagram bo aktualnie to gram w realu właśnie szukam lamp elewacyjnych i niestety jak zwykle wszystkie co mi się podobają mają psychiczne ceny

Ta wersja w realu jest do kitu - nie można wpisać kodu na przypływ gotówki.

Stary 2018-11-09, 09:31   #1402
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Czy architektem wnetrz

Skończyłam architekturę i urbanistykę na politechnice, ale zaraz po studiach zaczęłam pracę w dużym biurze które robi tylko wnętrza i tym się zajmuję do dziś

Cytat:
Ja niestety nie miałam Simsów. Czasem grałam u kuzynki

Prawie dzisiaj zemdlałam w sklepie byłam najpierw na czczo na pobraniu krwi i stwierdziłam że wejdę kupić coś na obiad. Odstałam najpierw w kolejce po mięso, potem do kasy i w połowie kolejki poczułam już że mi słabo, duszno i zaczęłam delikatne mroczki przed oczami mieć. Jak już była moja kolej to już było tak kiepsko że nie mogłam zakupami do siatki trafić i powiedziałam ekspedientce że mi słabo. Mówi że widzi i żebym sobie za kasą siadła na ławeczce to mi wody przyniesie. I dopiero mi przeszło po chwili. Już myślałam że zaliczę glebę nie idę już sama na żadne zakupy z kolejkami
Stary 2018-11-09, 10:20   #1403
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry jak tam się dziś czujecie? U mnie taka pogoda paskudna, że bym nie wychodziła z łóżka...

Stary 2018-11-09, 10:28   #1404
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Nufcia - brawo dla Was.

Dzien dobry

Wczoraj wieczorem pomagałam mężowi fugować a później bardzo bolał mi brzuch, juz sie mocno wystraszyłam. Teraz przechodzą obok lustra kątem oka zarknęłam i wydało mi fie ze brzuszek mi się pojawil, aż sie zawrócilam i faktycznie jest coś co wygląda jak ciążowa kuleczka. Możliwe że to dlateho ten taki rozciągający ból był?
Lekarzem nie jestem (a szkoda, bo bym jako gin trzepała grube hajsy ) ale bardzo możliwe, że to więzadła. Ja np. zaobserwowałam u siebie takie dni przestoju, tzn. że nic mnie nie boli, a potem kilka takich że mam ból w tym samym miejscu. Wmawiam sobie, że wtedy rośnie
Cytat:
Cytat:
Ta wersja w realu jest do kitu - nie można wpisać kodu na przypływ gotówki.
Haha, ciekawe czy ktoś grał nie dorabiając sobie kasy, bo ja zawsze dorabiałam
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Skończyłam architekturę i urbanistykę na politechnice, ale zaraz po studiach zaczęłam pracę w dużym biurze które robi tylko wnętrza i tym się zajmuję do dziś

Ja niestety nie miałam Simsów. Czasem grałam u kuzynki

Prawie dzisiaj zemdlałam w sklepie byłam najpierw na czczo na pobraniu krwi i stwierdziłam że wejdę kupić coś na obiad. Odstałam najpierw w kolejce po mięso, potem do kasy i w połowie kolejki poczułam już że mi słabo, duszno i zaczęłam delikatne mroczki przed oczami mieć. Jak już była moja kolej to już było tak kiepsko że nie mogłam zakupami do siatki trafić i powiedziałam ekspedientce że mi słabo. Mówi że widzi i żebym sobie za kasą siadła na ławeczce to mi wody przyniesie. I dopiero mi przeszło po chwili. Już myślałam że zaliczę glebę nie idę już sama na żadne zakupy z kolejkami
Ale masz super pracę

Na tyłek dostaniesz za to łażenie na czczo po sklepach!
A tak serio, fajnie że ekspedientka pomogła i dobrze się wszystko dobrze się skończyło

Dzień dobry, dopiero się obudziłam, na zegarku 10:25

Stary 2018-11-09, 10:31   #1405
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć u mnie dziś od 6 porządki, ale zaraz kończę, bo już mi się zapał skończył
Później pojadę zawieźć kilka rzeczy do pracy, ale to dosłownie na moment. No i czekam na męża, który w sumie ma dziś wolne, ale poszedł za mnie do pracy później jedziemy do teściowej, nie widziałyśmy się ze trzy tygodnie, ciekawe co powie

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 10:38   #1406
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny a macie juz bole bioder ? Mi jest co raz ciężej oderwać się od ziemi. Mierzylam ostatnio buty to juz ciężko się schylić z pozycji siedzącej. Jeszcze trochę i będę używać córki stołka pod prysznicem

Stary 2018-11-09, 10:44   #1407
ofelka 123
Rozeznanie

Nufcia fajna praca nawet orientowalam się jakie to koszty przy projektowaniu domu ale stwierdziłam ze musze sama dać radę wiec oglądałam hgtv bo raczej wszystko kręciło się koło 15-20 tys wiec przeliczylam to na meble kuchenne
A za chodzenie bez jedzenia bacik się należy. Ale dobrze ze ekspedientka zachowała się okey i ci pomogła.
Ja nie odczuwam żadnych boli na razie

Stary 2018-11-09, 11:00   #1408
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie juz bole bioder ? Mi jest co raz ciężej oderwać się od ziemi. Mierzylam ostatnio buty to juz ciężko się schylić z pozycji siedzącej. Jeszcze trochę i będę używać córki stołka pod prysznicem

Bolą mnie biodra, ale chyba od pozycji w jakiej śpię. Kiedyś jak się wprowadziliśmy spaliśmy z tż na styropianach, bardzo wąskich, więc tylko dało radę spać na tzw. łyżeczkę. Jak ktoś się przekręcił na plecy to druga osoba nie miała miejsca Fajne czasy ogólnie No i wtedy mnie biodra bolały tak jak teraz, że się czasami przekręcić nie mogę. Jak chodzę jest ok, ale ja mam szerokie biodra, więc może się nie będą jakoś szczególnie poszerzać.
Za to wczoraj bolały mnie pachwiny.

Stary 2018-11-09, 11:17   #1409
NibyNic
Zakorzenienie

Nufcia - dobrze, ze jednak nie fiknęłaś. Na przyszlosc w torebce miejnjakis bułkę

Mi sporo zmajomych radziło żebym wziela architekta wnętrz - nie wiem skąd im się wzięło że nas na to stać. Wiadomo, że samemu trudno pewne sprawy ogarnąć i z pewnością nie bedzie tak ładnie jakby zrobil to ktoś profesjonalnie no ale trudno, coś za coś. Trzeba więcej czasu poświęcić na szukanie inspiracji i mieć nadzieję, że jakoś będzie wyglądało i będzie funkcjonalnie.
I tak nialam kilka pomysłów ktore mi wydawaly się fajne, ale mąż powiedział że nie bedzie potrafil tak zrobic i musi być coś prostszego (on nie jest budowlańcem ani wykończeniowcem)

Stary 2018-11-09, 11:38   #1410
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Lekarzem nie jestem (a szkoda, bo bym jako gin trzepała grube hajsy ) ale bardzo możliwe, że to więzadła. Ja np. zaobserwowałam u siebie takie dni przestoju, tzn. że nic mnie nie boli, a potem kilka takich że mam ból w tym samym miejscu. Wmawiam sobie, że wtedy rośnie Haha, ciekawe czy ktoś grał nie dorabiając sobie kasy, bo ja zawsze dorabiałam Ale masz super pracę

Na tyłek dostaniesz za to łażenie na czczo po sklepach!
A tak serio, fajnie że ekspedientka pomogła i dobrze się wszystko dobrze się skończyło

Dzień dobry, dopiero się obudziłam, na zegarku 10:25

Nie spodziewałam się takiej reakcji swojego organizmu bo często mi się zdarza wyjść do sklepu rano nic nie jedząc

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

Mnie bolą czasem rano kolana i ciężko mi się skarpetki ubiera - jak podwijam do góry nogę to na bok jak żaba żeby brzuch ominąć
A pod prysznicem mam siedzisko więc sobie jakoś na razie radzę np. z goleniem nóg. Potem męża do tego zatrudnię

Cytat:
Nufcia fajna praca nawet orientowalam się jakie to koszty przy projektowaniu domu ale stwierdziłam ze musze sama dać radę wiec oglądałam hgtv bo raczej wszystko kręciło się koło 15-20 tys wiec przeliczylam to na meble kuchenne
A za chodzenie bez jedzenia bacik się należy. Ale dobrze ze ekspedientka zachowała się okey i ci pomogła.
Ja nie odczuwam żadnych boli na razie

Jest to spory koszt, ale jest to też sporo pracy (ja jestem z tych co robią raczej jeden projekt jednocześnie - zwykle jest to 30-50mkw miesięcznie, ewentualnie dodatkowo coś co nie jest czasochłonne - a są tacy co robią po 10-15 projektów na raz ) i przy wykańczaniu to niewielki procent a można zaoszczędzić i zrobić tak żeby było dobrze dopasowane do domowników. Np. teraz prawie kończę dla takiego małżeństwa sam układ funkcjonalny i tzw. zmiany lokatorskie dla dewelopera (ścianki działowe, zmieniliśmy okna bo to dom, elektrykę i wod-kan) bo na pełen projekt nie mieli pieniędzy, ale chcieli mieć chociaż dobrze zrobione pod siebie te podstawy praca fajna, ale ze względu na moje podejście (mało, bez pośpiechu i dobrze) kiepsko płatna

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Nufcia - dobrze, ze jednak nie fiknęłaś. Na przyszlosc w torebce miejnjakis bułkę

Mi sporo zmajomych radziło żebym wziela architekta wnętrz - nie wiem skąd im się wzięło że nas na to stać. Wiadomo, że samemu trudno pewne sprawy ogarnąć i z pewnością nie bedzie tak ładnie jakby zrobil to ktoś profesjonalnie no ale trudno, coś za coś. Trzeba więcej czasu poświęcić na szukanie inspiracji i mieć nadzieję, że jakoś będzie wyglądało i będzie funkcjonalnie.
I tak nialam kilka pomysłów ktore mi wydawaly się fajne, ale mąż powiedział że nie bedzie potrafil tak zrobic i musi być coś prostszego (on nie jest budowlańcem ani wykończeniowcem)
Właśnie nic nie wzięłam bo biorę Euthyrox i stwierdziłam, że po pobraniu wrócę szybko do domu no to mi się mięsa i surówki na obiad zachciało a nie chciałam dwa razy jeździć. A jak czekałam na to pobranie to mówił do mnie rogalik z masłem orzechowym z automatu, ale się powstrzymałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości