|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Gratulacje
![]() Ja podobnie jestem ciekawa co do tych zmian w miedzyczasie a przede wszystkim czy u mojego mieszkańca się zmieni to i owo
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Pajka...wpisz mi proszę dziewczynkę na 1stronie dzięki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1384 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() I ja się witam w 20tym tygodniu (dziś 19+1)Jak to szybko leci, zaraz święta, później przewiduję trochę zimowej wegetacji w domu i na porodowke ![]() Cytat:
![]() A tak to z reguły budzę się na siku już nad ranem, biorę euthyrox i jeszcze na trochę staram się zasnąć.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak widać z tą płcią to różnie bywa, ciekawe czy u mnie zostanie dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Jaka masz wyciskarke? Planujemy sobie zrobić taki prezent na święta, morfologia mi się coraz bardziej pogarsza i mam pić dużo soków z warzyw, zwłaszcza z buraka.. Dziewczyny u mnie w pracy organizują dzień wolontariatu w schronisku, głównie pomoc przy jakiejś budowie i polazic z pieskami na spacerki .. Z doświadczenia wiem, że będzie to raczej emocjonalny dzień, bo strasznie mnie rusza widok tych biednych psiakow z drugiej strony chciałabym pomoc... czy myślicie, że mogę iść? Nic tam raczej ciężarnym nie grozi że strony psiakow co nie? Może głupie pytanie, ale TZ od razu się zapytał czy oby na pewno powinnam iść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Płeć naszego malucha jest chroniona tajemnicą lekarską, nikt nie chciał nic nawet zasugerować :P
|
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
fitelina, ja bym poszła na Twoim miejscu ☺ na spacerek z psiakiem jak najbardziej. On będzie zadowolony, a Ty zrobisz dobry uczynek i się dotlenisz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teściowa ma kuvingsa i ma szerszy wlot na warzywa/owoce ( nie trzeba kroić na tak małe kawałki jak w naszej) i podobno sitko łatwiej się czyści. Różnica w cenie prawie 10krotna, zastanawialiśmy się nad taką samą, ale nie byliśmy pewni czy tak naprawdę będziemy używać, więc zdecydowaliśmy się na Lidlowa na pierwszy ogień. W sumie jesteśmy zadowoleni, drugi raz bym ją kupiła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie skonczylam oklady z rumianku na oku bo mnie boli w kąciku zewnetrznym i mam lekko spuchniete oko.
W dodatku chyba mnie zbiera bo mam katar i gardlo zaczyna mnie bolec wiec zrobilam sobie inhalacje i wyplukalam gardlo propolisem. Dzis przedszkolaki mialy akademie z okazji dnia dnia niepodleglosci wiec bylismy z mężem, potem byl poczestunek i taaakie dobre ciasto bylo ![]() Ja mam nadzieje, ze u mnie zostanie dziewuszka i na prenatalnych w poniedzialek sie to potwierdzi mloda kopie juz konkretnie, zwlaszcza po jedzeniu Przeczytalam Was dzisiaj i pod wrazeniem jaszczura jestem haha rozumiem, ze nie gryzie bo chyba tylko tego bym sie obawiala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Chyba pewność co do płci to maja dziewczyny co robiły testy genetyczne.
Fitelina jak masz ochotę to idź na spacer w końcu one są bardzo wskazane a psiaki się uciesza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1390 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie wiem co teraz z tym fantem zrobić bo mi średnio cokolwiek dziecięcego do tej zieleni pasuje (wszystkie tapety dla dzieci są cukierkowo pastelowe ) może jakaś dżungla tam siądzie. Nie chcę za bardzo teraz przemalowywać a zakładam że przez pierwsze 2-3 lata będzie mu to obojętne ![]() Cytat:
ale ja się tyle nasiedziałam przy takich neutralnych i naturalnych wnętrzach, że potrzebowałam inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety w rzeczywistości projektu nie robi się w jeden dzień, a remontu w tydzień (mam na myśli ten program) ![]() Cytat:
ale niestety obstawiam jelita.Ja bym poszła, ale poproś o jakiegoś w miarę delikatnego psiaka żeby nie szarpał za mocno i na Ciebie nie skoczył. Chociaż ja się czasem zastanawiam jak to jest ze strony tych psów. Czy nie tak że przychodzą ludzie, robią nadzieję a potem sobie idą i już nie wracają my w zeszłym roku mieliśmy ślub i prosiliśmy gości żeby zamiast kwiatków przynieśli psią karmę i zawieźliśmy ją do OTOZu w Lublińcu (moja koleżanka z klasy z liceum jest tam inspektorem). Uzbieraliśmy trochę ponad 300kg (złożyliśmy siedzenia w moim aucie i zajęła całą tą przestrzeń i bagażnik), a ludzie z pracy od męża przelali łącznie na ich konto ponad 4000zł. Babeczka która się opiekuje tam zwierzakami prawie się popłakała bo akurat auto na interwencje było po wypadku i nie mieli transportu. W tym roku zawieźliśmy legowiska po naszych psiakach bo się przerzuciliśmy na kennele i trochę karmy, a mąż oddał 1% podatku
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
NuFCia u nas taka tapeta króluje
póki mała nie będzie chciała jednorozcow i księżniczek będzie wisiała ta received_1889335044441412.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a nie co jest na ścianach będę musiała się pozbyć stamtąd przynajmniej jednego z dwóch biurek żeby nie było za bardzo zagracone. Pewnie jak mały podrośnie to sobie jakieś biurko będę musiała do sypialni wstawić, a psy to nie wiem gdzie, chyba pod łóżko Może do tego czasu mąż się wyniesie do jakiegoś biura to przejmę jego gabinet albo zajdę w kolejną ciążę szybko
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
Nufcia, super że tak pomagacie. Jestem pod ogromnym wrażeniem
![]() Pajka, fajna ta tapeta, w zasadzie uniwersalna, jakie mebelki byście nie wstawili będzie pasować. Haha taaaak jednorożce, a u nas pewnie jakieś dinozaury ![]() Naoglądałam się Gesslerowej i mam taką ochotę na sałatkę grecką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się boję co to będzie jak się kiedyś do domu wyprowadzimy (mąż bardzo chce mieć dom z dużą działką). Jak byliśmy tą karmę zawieźć to nam pokazali to przytulisko w którym było kilka psiaków bo dużo zwierząt jest w domach tymczasowych i zaprzyjaźnionym hotelu. Serce się kraja na ten widok, większość z tych piesków wodzi wzrokiem za ludźmi. Pierwszy raz byłam w takim miejscu i bardzo mnie to poruszyło, dużo piesków to były "świeżynki", porzucone tuż przed wakacjami Raczej już nie weźmiemy kolejnego pieska bo dwa to i tak już szaleństwo, ale raz na jakiś czas możemy pomóc
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Nufcia sorry za pytanie jesteś projektantka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Nufcia - brawo dla Was.
Dzien dobry ![]() Wczoraj wieczorem pomagałam mężowi fugować a później bardzo bolał mi brzuch, juz sie mocno wystraszyłam. Teraz przechodzą obok lustra kątem oka zarknęłam i wydało mi fie ze brzuszek mi się pojawil, aż sie zawrócilam i faktycznie jest coś co wygląda jak ciążowa kuleczka. Możliwe że to dlateho ten taki rozciągający ból był?
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Gratuluje udanych wizyt ![]() Lovelly44 duża już panna ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- mamaszkraba zdrowia! Mnie dalej trzyma temp.36.0 i nawet zaczelam się już tym martwić. Myślałam ze mnie cos rozklada ale objawowo chorobty brak na razie. |
|
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My dopiero teraz robimy pokoik
|
||
|
|
|
#1400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie szukam lamp elewacyjnych i niestety jak zwykle wszystkie co mi się podobają mają psychiczne ceny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prawie dzisiaj zemdlałam w sklepie byłam najpierw na czczo na pobraniu krwi i stwierdziłam że wejdę kupić coś na obiad. Odstałam najpierw w kolejce po mięso, potem do kasy i w połowie kolejki poczułam już że mi słabo, duszno i zaczęłam delikatne mroczki przed oczami mieć. Jak już była moja kolej to już było tak kiepsko że nie mogłam zakupami do siatki trafić i powiedziałam ekspedientce że mi słabo. Mówi że widzi i żebym sobie za kasą siadła na ławeczce to mi wody przyniesie. I dopiero mi przeszło po chwili. Już myślałam że zaliczę glebę nie idę już sama na żadne zakupy z kolejkami
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
jak tam się dziś czujecie? U mnie taka pogoda paskudna, że bym nie wychodziła z łóżka...Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1404 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale bardzo możliwe, że to więzadła. Ja np. zaobserwowałam u siebie takie dni przestoju, tzn. że nic mnie nie boli, a potem kilka takich że mam ból w tym samym miejscu. Wmawiam sobie, że wtedy rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na tyłek dostaniesz za to łażenie na czczo po sklepach! ![]() A tak serio, fajnie że ekspedientka pomogła i dobrze się wszystko dobrze się skończyło ![]() Dzień dobry, dopiero się obudziłam, na zegarku 10:25 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
u mnie dziś od 6 porządki, ale zaraz kończę, bo już mi się zapał skończył![]() Później pojadę zawieźć kilka rzeczy do pracy, ale to dosłownie na moment. No i czekam na męża, który w sumie ma dziś wolne, ale poszedł za mnie do pracy później jedziemy do teściowej, nie widziałyśmy się ze trzy tygodnie, ciekawe co powie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a macie juz bole bioder ? Mi jest co raz ciężej oderwać się od ziemi. Mierzylam ostatnio buty to juz ciężko się schylić z pozycji siedzącej. Jeszcze trochę i będę używać córki stołka pod prysznicem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
Nufcia fajna praca nawet orientowalam się jakie to koszty przy projektowaniu domu ale stwierdziłam ze musze sama dać radę wiec oglądałam hgtv bo raczej wszystko kręciło się koło 15-20 tys wiec przeliczylam to na meble kuchenne
A za chodzenie bez jedzenia bacik się należy. Ale dobrze ze ekspedientka zachowała się okey i ci pomogła. Ja nie odczuwam żadnych boli na razie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne czasy ogólnie No i wtedy mnie biodra bolały tak jak teraz, że się czasami przekręcić nie mogę. Jak chodzę jest ok, ale ja mam szerokie biodra, więc może się nie będą jakoś szczególnie poszerzać.Za to wczoraj bolały mnie pachwiny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Nufcia - dobrze, ze jednak nie fiknęłaś. Na przyszlosc w torebce miejnjakis bułkę
![]() Mi sporo zmajomych radziło żebym wziela architekta wnętrz - nie wiem skąd im się wzięło że nas na to stać. Wiadomo, że samemu trudno pewne sprawy ogarnąć i z pewnością nie bedzie tak ładnie jakby zrobil to ktoś profesjonalnie no ale trudno, coś za coś. Trzeba więcej czasu poświęcić na szukanie inspiracji i mieć nadzieję, że jakoś będzie wyglądało i będzie funkcjonalnie. I tak nialam kilka pomysłów ktore mi wydawaly się fajne, ale mąż powiedział że nie bedzie potrafil tak zrobic i musi być coś prostszego (on nie jest budowlańcem ani wykończeniowcem)
|
#1410 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i ciężko mi się skarpetki ubiera - jak podwijam do góry nogę to na bok jak żaba żeby brzuch ominąć ![]() A pod prysznicem mam siedzisko więc sobie jakoś na razie radzę np. z goleniem nóg. Potem męża do tego zatrudnię ![]() Cytat:
) i przy wykańczaniu to niewielki procent a można zaoszczędzić i zrobić tak żeby było dobrze dopasowane do domowników. Np. teraz prawie kończę dla takiego małżeństwa sam układ funkcjonalny i tzw. zmiany lokatorskie dla dewelopera (ścianki działowe, zmieniliśmy okna bo to dom, elektrykę i wod-kan) bo na pełen projekt nie mieli pieniędzy, ale chcieli mieć chociaż dobrze zrobione pod siebie te podstawy ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
no to mi się mięsa i surówki na obiad zachciało a nie chciałam dwa razy jeździć. A jak czekałam na to pobranie to mówił do mnie rogalik z masłem orzechowym z automatu, ale się powstrzymałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

okaz zdrowia tak powiedział doktor. Jaka jestem szczęśliwa 
26.08.2017

tak to z reguły budzę się na siku już nad ranem, biorę euthyrox i jeszcze na trochę staram się zasnąć.

z drugiej strony chciałabym pomoc... czy myślicie, że mogę iść? Nic tam raczej ciężarnym nie grozi że strony psiakow co nie? Może głupie pytanie, ale TZ od razu się zapytał czy oby na pewno powinnam iść 

i nie wiem co teraz z tym fantem zrobić bo mi średnio cokolwiek dziecięcego do tej zieleni pasuje (wszystkie tapety dla dzieci są cukierkowo pastelowe
) może jakaś dżungla tam siądzie. Nie chcę za bardzo teraz przemalowywać a zakładam że przez pierwsze 2-3 lata będzie mu to obojętne 

albo zajdę w kolejną ciążę szybko 

Raczej już nie weźmiemy kolejnego pieska bo dwa to i tak już szaleństwo, ale raz na jakiś czas możemy pomóc
właśnie szukam lamp elewacyjnych i niestety jak zwykle wszystkie co mi się podobają mają psychiczne ceny