|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
Cytat:
dibrze, ze ekspedientka miala serce i Ci pomogla.Trzeba bylo zjesc tego rogala ![]() Ja sie nie umiem oprzec ![]() Wczoraj na tym przedstawieniu byl rozlozny stol, a tam 3 torty bialo czerwone i babeczki. Dzieciaki dostaly po babeczce, a tego torta nie chcieli kroic bo jeszcze przemowienia itd moj mąż juz chcial isc, a mi taaak bylo żal tego ciasta, ze musialam zostac do samego konca chociaz ledwo dawalam rade ale bylo taaakie dobre ![]() Cytat:
Ja juz mam problem, zeby bożene wydepilowac nie widze jej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
NuFCia ja jak mężowi powiedziałam ostatnio, że jeszcze daję radę się ogolić, ale za jakiś czas on będzie musiał to robić to tak się biedny przejął, że jak to, że on nie umie i na pewno mi zrobi krzywdę
on właściwie nie używa maszynek tylko ma elektryczną i chodzi do barbera więc może rzeczywiście zapomniał jak to się robi Teraz skumajcie mnie... wyszłam po zakupy, wróciłam, stanelam przed klatką i czarna dziura. Nie pamiętam kodu do domofonu musiałam dzwonić do teściowej żeby mi podała. Wpisałam z 5 razy błędny... budyń zamiast mózgu Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- A jeszcze żeby było mało, wczoraj pojechałam odebrać auto z przeglądu bez portfela. Dobrze, że tata mnie odwozil i szybko skoczył wypłacić pieniądze. Ja chyba nie powinnam wychodzić z domu ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Haha żarłoki
Pajka mam to samo. Wczoraj wjechał nam jakiś gościu na posesję i się pyta: jaki to numer domu? A ja: yyyyyyyyyyy 103.....wie pan co, chyba jednak 102 ![]() Ogólnie kolo szukał jakiejś firmy, ale to po pół dnia zajarzyłam, że sąsiad ma ogrodniczy. W każdym razie nie dawało mi to spokoju i poszłam zapytać tż "my mieszkamy 102, tak?". Mina bezcenna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Mam jakiś gorszy dzień. Brak apetytu ale głód czuje. Poszlam i kupilam sobie eklerka i paczka. Jeszcze taki gorący z pieca mi się trafił. Siedze na lawce i się obzeram. Obiadu nie mam. Nie wiem co zrobić i myślę gdzie tu i co kupić. TŻ zaraz kończy prace przecież. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja: xxx cmax On się gapi zdziwiony, zerknelam na tablice za nim i tam były umówione spotkania i wisiał nasz i się zorientowałam, że to bmax Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pączuś pomógł. Ja mam codzienny rytuał zjedzenia czegoś słodkiego do kawy. Wcześniej nie mogłam patrzeć nawet.Dziś już zeżarłam maxi kinga i jeżyki piernikowe. Najlepiej wydane 5 zeta w dniu dzisiejszym. A w kwestii gotowania obiadu to u mnie tragedia. Brak pomysłów. Najlepiej coś co nie śmierdzi za bardzo. Ciesze się, bo mama mnie wyposaża w słoiki czasami i np. mam teraz awaryjne leczo i bigos. To tak jakbym naprawda nie miała ochoty na gotowanie.... Mam dziś depresyjny dzień. Najchętniej bym wszystkich przytuliła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
Ja też żarłok
Za słodyczami na co dzień nie przepadam ale w ciąży mi się włącza. W pierwszej też się włączyło ale dzielnie się pilnowałam, a w tej... ooo ciastka
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnio w szufladzie na suche rzeczy do jedzenia tż znalazł szynkę która kupowałam kilka h wcześniej
też był lekko zdziwiony co tam szynka robi.Dziś tż ma urlop, byliśmy w kolejnych dwóch sklepach wozki oglądać (świat dziecka i bobowozki), niby więcej wiemy, ale każdy ma coś co nie gra no i już jestem zmęczona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Jako ciekawostkę z wózków dam firmę tutis bo w Polsce jest stosunkowo niedługo a dość lekki i z materiału softshell, zrobił całkiem nieźle wrażenie
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-11-09 o 15:29 |
|
|
|
#1420 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj byłam na akademii mojego malucha w przedszkolu i też mi się w pewnym stojącym momencie zrobiło mega gorąco, więc resztę oglądałam na siedząco. Tyle jeszcze do zrobienia dzisiaj. Muszę odgruzować mieszkanie, bo jutro idziemy na urodziny, a potem w odwiedziny, bo przyleciała prababcia małego. Nie wiem w końcu kiedy TŻ wraca czy dziś czy jutro. Nie wiem jak ogarnąć obiad na jutro, bo urodziny są do 14, a że to w części, gdzie znów niedaleko mamy do tej prababci, to nie będę się wracać do domu, bo bez TŻ jesteśmy zdani na autobusy. Średnio tam natomiast z jakimś lokalem do jedzenia. Hmm... |
|||
|
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem po odgruzowywaniu już. Jeszcze obiad, ale to ze spokojem. Tż pewnie nie wróci wcześnie niż 19. Ciekawe czy jak się dziecko pojawi to zaczne wracać wcześniej. I tak sobie myślałam o tym naszym małym pokoju i się zastanawiam co z przewijakiem? Bo są komody z przewijakiem i takie na łóżeczko nakładane np. Czy warto w taki przewijak inwestować? Jak długo się z tego korzysta? Przecież jak małe zacznie się wiercić to aż strach....Pewnie i tak będę go na łóżku potem oporządzać. Co myślicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wpisuje ostatnio notorycznie pin do kart nie do tej co trzeba ![]() A nad kodem do domofonu się musiałam ostatnio zastanowić, dobrze że mam taki pipak do otwierania przy kluczach ![]() Cytat:
). Ale mama coś tam trochę nosem kręciła, może o cenę chodziło. Bo Baby Design Dotty sporo tańszy jest. Ostatnio podjechałam do tego Entliczka ale tyle tam tego było że można zgłupieć. A ja zmieniłam zdanie co do tego wózka który kupujemy z mężem
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Między dotty a tutis Viva było w tym sklepie z 300-400 różnicy, tyle że ta Viva jest lżejszy i spacerówka składa się razem z siedziskiem, a nie stelaż osobno, tż ogólnie już złapał przypał tyle, że ja patrzę jako wózek dla siebie, jaki drugi gdzieś tam pewnie faktycznie szkoda tyle inwestowacWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ktos planuje korzystac z lozeczka, to i tak na poczatku ma sie go na najwyzszym poziomie wiec to wystarcza, zeby przebrac dziecko. Ewentualnie do kapieli ale to tez zalezy gdzie sie bedzie kapac dziecko. Czy w lazience czy w pokoju. Ja jedynie kupie jesli sie zdecyduje na kapiele w lazience to wtedy na pralce moge go polozyc i tylko sluzylby do tego, zeby bylo miekko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
My mamy stolik z ikei do przewijania, stoi w łazience i w sumie bardzo długo był w użyciu, ale gdybym nie miała miejsca, kupiłabym po prostu taki nakładany na lozeczko (właściwie taki mamy, położony na stoliku), moim zdaniem wygodny
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Obczaiłam, że na osiedlu prababci jest jakaś knajpka z jedzeniem, także pewnie tam podejdziemy na obiad. Ewentualnie pizzeria. |
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
masakra ale się dzisiaj wymęczyłam, ogarnęłam generalne porządki całego mieszkania tak, żeby na weekend mieć już spokój No i w nagrodę zamówiłam sobie pierogi ruskie mój hit jedzeniowy ostatnio ![]() Co do wózków to mi się mega podoba Espiro Next, jest dość wysoki i ma dużo miejsca pod gondolą do schowania klamotów
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() My mieliśmy przewijak nakładany na łóżeczko, używaliśmy ponad rok, nie wyobrażam sobie przewijać w łóżeczku... sprawdzal sie i w sumie byliśmy zadowoleni. A kosztuje grosze na Allegro. Polecam! Dziś wpadłam do gin na chwilkę - założyła mi pessar i podobno ma być dobrze. Echhh 17 tydzień a do tej pory same stresy ;(
|
#1430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niecierpiałam przewijać na łóżku bo plecy bolą w takiej pozycji ![]() Cytat:
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
U nas do tej pory używamy zwykłego przewijaka na łóżeczko. 15 miesięcy. Bardzo wygodne. Nie wiem jak do końca wyglądają te na komodę, ale wydaje mi się że niewygodnie byłoby wyjmować coś z komody jak wystający przewijak jest na niej. A pewnie tam docelowo się trzyma pampersy, pieluszki, ubranka na zmianę etc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie.
Muszę zobaczyć czy do tej kołyski, którą dostaniemy będzie pasował przewijak nakładany. Mam dziś dziwne uczucie, jakby powietrze w jelitach się przesuwało, ale to bardziej w pęcherz uderza. Nie wiem czy dziecko ma już na tyle siły żeby tak zapodać czy co mi tam się dzieje.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam generalnie do rodziców potrzebny jest jakiś dobrze zamortyzowany bo tu głównie po lesie będzie jeździł i wertepach. A my bierzemy ostatecznie Silver Cross Surf. Zobaczyłam go w sklepie i o nim potem myślałam. Pooglądałam jeszcze zdjęcia w internecie i podjechałam do Bobowózków w Krakowie i akurat mieli kolor który mi się spodobał. Porównałam sobie go z Cybexem i wizualnie dużo lepszy, Cybex przy nim bardzo sztywny i nie wypina się środka do prania, a ten Silver Cross tańszy jest i jeszcze można do niego sobie dokupić taką cieniutką budkę na lato z moskitierą, fajna opcja Cytat:
ale pewnie po kąpaniu będziemy go na łóżku ogarniać więc już sobie pościel dokupiłam
interior designer food lover Edytowane przez NuFCia Czas edycji: 2018-11-09 o 20:43 |
||
|
|
|
#1434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak to właśnie czułam na początku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio przebieralam ja na łóżku i masakra dla mnie. Plecy szybko zaczęły by mnie bolec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ja dzisiaj mam fatalny humor. Dziecko cały dzień nie kopie i juz się martwie. Mam nadzieje ze to przez moj nastrój. Generalnie za dużo od wczoraj nie jem. Mam jakiś brak apetytu. Zrobilam kolacje i mam nadzieje ze cos się ruszy. Do tego TŻ chor, bo boli go gardło wiec leży pod kocem. Od wczoraj nie w humorze i ciągle się klocimy. Jakby faceci mieli chodzić w ciąży to ludzkość by chyba wymarła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
uśmiałam się z Waszych przygód w związku z budyniem ciążowym, sama nie pozostaje w tyle w tym temacie Wczoraj jak podawałam kod pocztowy to podałam z województwa, w którym mieszkałam 10 lat temu Mąż spojrzał na mnie jak na wariatkę, ale chyba przywykł już powoli. W ogóle to muszę się pochwalić, ze chyba wreszcie zaczyna rosnąć mi brzuch! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie i u mnie coś się ruszyło z tym brzuchem!
zaczyna wystawac, już mi powoli ciężko go wciągnąć ![]() Ruchów nadal brak, czekam cierpliwie ![]() jedziemy jutro do przyszłej teściowej na imieniny i juz chyba będzie trzeba powiedzieć bratu TZa i jego rodzinie, bo może wreszcie coś ktoś zauważy ![]() NuFCia jak miło się czyta o Waszym pomaganiu zwierzakom fajnie wiedzieć, że jeszcze jest dużo ludzi którym los zwierząt nie jest obojętny, no czasami jak się słyszy różne historie to zaczynam wątpić ![]() Narobilismy dziś z Tż hummusu i objadlam się na kolację z białym pieczywem, ale to było dobre ![]() Jeżeli chodzi o przewijak to ja raczej planuje jakąś komode z przewijakiem. Nie wiem za bardzo jak to się sprawdzi, ale potrzebuję zarówno jakiegoś miejsca na ciuszki dla małej jak i przewijak, więc połącze 2w1 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Do przebierania polecam komoda kąpielowa ż wanienka, jak dla mnie rewelacja ! Używamy do dziś, po kąpieli ubieram w łazience więc wygoda. Próbowałam przebierać na łóżku ale strasznie mnie plecy bolaly od dłuższego schylania.
Ja dziś po wizycie, maluszek ma 10 cm i nadal nie chce pokazać dokładnie kim jest, bo miał założona nozke na nozke 12.12 prenatalne więc może wtedy poznamy płeć A już dziś się nastawilam na mega shoping A co do brzuszka to ja już mam komkretnyyyy, ale z synkiem tez miałam ogromny ;p tak duży że sąsiad powiedział że myślał że mam bliźniaki bo nigdy takiego wielkiego brzucha nie widział ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż wygooglowałam sobie tą komodę kąpielową. Fajne rozwiązanie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane po dluzszym czasie
Ogarnelam troche stres po stracie Taty i w koncu wybieram sie na zwolnienie lekarskie. Chociaz ostatni dzien w pracy dojechali mnie jak dzika swinke jakby sie dalo zrobic wiele rzeczy na zapas. A ja to teraz odchoruje pewnie przez kilka dni Ale niech sobie radza, ja juz teraz skupiam sie na naszym Synku, bo to na bank chlopak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

byłam najpierw na czczo na pobraniu krwi i stwierdziłam że wejdę kupić coś na obiad. Odstałam najpierw w kolejce po mięso, potem do kasy i w połowie kolejki poczułam już że mi słabo, duszno i zaczęłam delikatne mroczki przed oczami mieć. Jak już była moja kolej to już było tak kiepsko że nie mogłam zakupami do siatki trafić i powiedziałam ekspedientce że mi słabo. Mówi że widzi i żebym sobie za kasą siadła na ławeczce to mi wody przyniesie. I dopiero mi przeszło po chwili. Już myślałam że zaliczę glebę
nie idę już sama na żadne zakupy z kolejkami
jak tam się dziś czujecie? U mnie taka pogoda paskudna, że bym nie wychodziła z łóżka...

moj mąż juz chcial isc, a mi taaak bylo żal tego ciasta, ze musialam zostac
do samego konca chociaz ledwo dawalam rade ale bylo taaakie dobre 
musiałam dzwonić do teściowej żeby mi podała. Wpisałam z 5 razy błędny... budyń zamiast mózgu
26.08.2017
Mam nadzieję, że pączuś pomógł. Ja mam codzienny rytuał zjedzenia czegoś słodkiego do kawy. Wcześniej nie mogłam patrzeć nawet.

Za słodyczami na co dzień nie przepadam ale w ciąży mi się włącza. W pierwszej też się włączyło ale dzielnie się pilnowałam, a w tej... ooo ciastka
no i już jestem zmęczona 

tyle, że ja patrzę jako wózek dla siebie, jaki drugi gdzieś tam pewnie faktycznie szkoda tyle inwestowac

ja tak to właśnie czułam na początku
Wczoraj jak podawałam kod pocztowy to podałam z województwa, w którym mieszkałam 10 lat temu

Ogarnelam troche stres po stracie Taty i w koncu wybieram sie na zwolnienie lekarskie. Chociaz ostatni dzien w pracy dojechali mnie jak dzika swinke jakby sie dalo zrobic wiele rzeczy na zapas. A ja to teraz odchoruje pewnie przez kilka dni