Mamy czerwcowe 2019 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-10, 09:33   #2431
mipola
Zadomowienie

Dot.: Mamy czerwcowe 2019

Ja leżę. Czuję się strasznie słabo. Kiedy nadejdą czasy super siły i energii

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mipola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 10:23   #2432
mrofka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mipola Pokaż wiadomość
Ja leżę. Czuję się strasznie słabo. Kiedy nadejdą czasy super siły i energii

O jezu doskonale Cię rozumiem. Ja wstałam ale się poddałam i leżę na kanapie i przewiduje że tak skończę ten dzień

mrofka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 10:25   #2433
Moniunia1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrofka89 Pokaż wiadomość
O jezu doskonale Cię rozumiem. Ja wstałam ale się poddałam i leżę na kanapie i przewiduje że tak skończę ten dzień

Ja tak leżałam tydzień, trzymajcie się będzie jeszcze dobrze

Moniunia1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 10:25   #2434
migifigi
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,

U mnie fatalnie, nie wiem co się stało mojej córce ale druga już noc z jej pobudką o 3 w nocy. Wiec jestem strasznie nie wyspana. Do tego strasznie popsuła się u mnie pogoda, ciemno, pada deszcz, więc od razu ciśnienie mi wariuje.

migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 10:38   #2435
Lamelkaa
Zakorzenienie

Hej

Wstałam o 11 A teraz stoję sobie przed lustrem, patrzę i się zastanawiam czy się lekarz nie pomylił Brzuch mam jak w 5 miesiącu gdzieś Zaraz nie będę miała jak ukryć

Lamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 10:53   #2436
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez MIecznik123 Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie Was nadrobiłam od wczoraj
Zarobiona jestem jak Wy
Też sobie czasem rozmyślam, jak to dobrze było w pierwszej ciąży leżeć sobie z laptopem i wymyślać jaką tu nową pierdołe dokupić dla dziecka.
Teraz przy mojej 2latce nie mogę się lenić

Ktoś tu pytał o przerwanie wychowawczego i przejście na L4.
Ja tak robię. Ale czekam do końca listopada na 12tc.
Teraz trzeba napisać do pracodawcy informację, że rezygnujesz z urlopu wychowawczego i zamierzasz za 30 dni (nie wcześniej) wrócić do pracy.
Przykładowo, piszesz że chcesz wrócić od 15 grudnia. Od lekarza bierzesz L4 zaczynające się od 15grudnia (może się zaczynać wczesniej) i wysyłasz do pracy.
Tamtą informację też można wysłać poleconym.
Można też wrócić do pracy bez oczekiwania 30 dni, ale to musi się pracodawca na to zgodzić. Wtedy można na L4 przejść od razu

Co do spania nowego dziecka... to u nas w pokoju będzie łózeczko.
Młoda pierwszy rok też spała z nami w pokoju, ale potem zaczął jej przeszkadzać TV jak chcieliśmy jakiś film obejrzeć, także musieliśmy kłaść się spać razem z nią. No to eksmitowaliśmy ją do swojego pokoju. Na przeciwko naszego, bardzo duży 27m, bo to był salon, ale dodaliśmy ścianę. Śpi ładnie sama, ale drzwi mamy otwarte na szerz.

Pół ciąży trułam o tym żeby jak najszybciej przerobić ten salon na pokój. Nie chciałam, żeby potem przy noworodku śmierdziało farbami itp.
Oczywiście Tż z teściem wzięli się za to jak urodziłam. Przedłużali ścianę, gdzie są drzwi od łazienki. Wyobraźcie sobie, że wracam ze szpitala, a tu nie ma drzwi od łazienki...
Łazienki, gdzie był bidet, wanna, prysznic. W najobfitszym momencie połogu, ze szwami w kroczu, nie miałam gdzie się podmyć przez 3 dni.
A naprawdę tego potrzebowałam, lipiec, woda schodziła z człowieka, lało się ze mnie, na dole rana piekła.
Do użytku była tylko ubikacja na dole z mini malutką umywalką.
Drzwi zakladali dopiero na wieczór, bo wcześniej jakiaś szpachla schła, tynk czy chuk wie co, ale rano znów zdjemowali.
No nie pytajcie, czemu musiały być te drzwi ścigąne na dzień, sama dokładnie nie wiem

Chyba bym im zrobiła bitwę pod Racławicami i się wyprowadziła na ich koszt do hotelu...

Cytat:
Napisane przez Moniunia1994 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem czy mam mdłości i wymioty czy jakaś jelitowke, żołądek mnie boli masakra

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Teraz to nawet wodę sama zwymiotowałam...

Elektrolity popijasz? Żebyś się nie odwodniła tylko...

Cytat:
Tak to właśnie jest człowiek sam nie wie czego chce a potem żałuję że narzekał na brak objawów

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

O to zazdroszczę

Gin mi kazała kupić imbifen, czytałam opinie i ponoć są ok, brała któraś z Was ?

Mnie polecił Prevomit (też z imbirem), jak nie znoszę imbiru, to faktycznie pomaga przezwyciężyć uczucie że mi niedobrze na myśl o jedzeniu...

Cytat:
To super że wszystko w porządku!

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Mój też chciał iść! a jak mu opowiadałam że lepiej widać jak na zdjęciu to tym bardziej, ale poczeka aż będzie USG przez brzuch

W sumie z nagraniem nie pomyślałam

Mój był na każdej wizycie- bardzo chciał dziecka, to teraz niech wszystko wie
Chociaż na pierwszej wizycie faktycznie jak było badanie na fotelu, to lekarz wyprosił i zaprosił z powrotem po badaniu żeby męża nie drażnić

Cytat:
Napisane przez POLAshi Pokaż wiadomość
Pytanie do Was dziewczyny. Czy bedziecie stosowac jakies kremy na brzuch?? Zeby rozstepów nie bylo?? Czy to dziala w ogole czy jest bezpieczne?? Macie jakąs wiedzę w tym zakresie???

Jak masz skłonności genetyczne, to nic nie poradzisz.

Ale podobno jak się smaruje, to skóra się uelastycznia i tak nie swędzi- zawsze plus

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj się męczę z bólem głowy. Boli tak, że aż mam mdłości, kręci się w głowie i wrażenie jakby mózg i gałki oczne od środka miały eksplodować.
Migreny....

Ja w czwartek zdychałam cały dzień- u mnie pierwotny kłujący ból głowy, wyć się chce...

Cytat:
Napisane przez POLAshi Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Czy ja moge skorzystac z masazu plecow karku ?? W pracy mam.15 min masazu ale jak czytam internecie to nie wiem...

W pierwszym trymestrze nie powinno się ruszać kręgosłupa, a krzyżowy to w ogóle nie ma bata- za dużo zakończeń nerwowych i są obawy że to zaszkodzi dziecku.

Tak mi mówi mój fizjoterapeuta z kilkunastoletnim doświadczeniem, były sportowiec i facet, który gdyby poszedł na medycynę, to po tej ilości szkoleń, kursów, konferencji, prac badawczych, powinien już niedługo być profesorem

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Można korzystać bez problemu do końca 1 trymestru. Potem u specjalisty.
Ja całą ciążę korzystałam. Wszystko zależy od tego czy ktoś się na tym zna. ..

Mój mąż też ma masaże w pracy. Nie korzysta. Oddaje za kanapkę

Skąd w ogóle jesteś?

I widzisz- co fizjo, to inna opinia.

Ja cierpię katusze w związku z uciskaniem kręgu, ale nie dam się dotknąć...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 10:57   #2437
Moniunia1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

Wstałam o 11 A teraz stoję sobie przed lustrem, patrzę i się zastanawiam czy się lekarz nie pomylił Brzuch mam jak w 5 miesiącu gdzieś Zaraz nie będę miała jak ukryć

No fakt widać, u mnie tylko delikatnie

Moniunia1994 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-10, 11:00   #2438
MIecznik123
Raczkowanie

Dzień dobry
U mnie nudy na pudy. Nawet nie mam o czym pisać.
Mąż wziął małą do parku zabawy do miasta. Wolałabym żeby polatali po dworzu, ale już jej wczoraj obiecał

MIecznik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 11:47   #2439
ko_91
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja od rana na nogach. Zalatwialam zaświadczenia od księdza, potem byłam na ciuchowych zakupach, spożywczych, wróciłam do domu i padłam i leżę 🤣
Chwila dla siebie A potem sprzątanie...
Ja odpukac od 2 dni mam lepsze momenty. Jak zjem za dużo to mnie muli, ale trochę mi wracają smaki.
Ja biorę prenatal uno i tam jest imbir ale czy pomaga... średnio mysle, bo biorę go jeszcze zanim zaszlam w ciążę. Skuszę się chyba na te kropelki co polecacie

ko_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 12:04   #2440
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

U mnie fatalnie, nie wiem co się stało mojej córce ale druga już noc z jej pobudką o 3 w nocy. Wiec jestem strasznie nie wyspana. Do tego strasznie popsuła się u mnie pogoda, ciemno, pada deszcz, więc od razu ciśnienie mi wariuje.

Witaj w klubie. U mnie też pobudka o 3. O 5 ona zasnEla my juz z tz nie.

U mnie ok. Tylko po spacerze brak sił. Biorę się za obiad .

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Hej

No duży

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Chyba bym im zrobiła bitwę pod Racławicami i się wyprowadziła na ich koszt do hotelu...

Elektrolity popijasz? Żebyś się nie odwodniła tylko...

Mnie polecił Prevomit (też z imbirem), jak nie znoszę imbiru, to faktycznie pomaga przezwyciężyć uczucie że mi niedobrze na myśl o jedzeniu...

Mój był na każdej wizycie- bardzo chciał dziecka, to teraz niech wszystko wie
Chociaż na pierwszej wizycie faktycznie jak było badanie na fotelu, to lekarz wyprosił i zaprosił z powrotem po badaniu żeby męża nie drażnić

Jak masz skłonności genetyczne, to nic nie poradzisz.

Ale podobno jak się smaruje, to skóra się uelastycznia i tak nie swędzi- zawsze plus

Ja w czwartek zdychałam cały dzień- u mnie pierwotny kłujący ból głowy, wyć się chce...

W pierwszym trymestrze nie powinno się ruszać kręgosłupa, a krzyżowy to w ogóle nie ma bata- za dużo zakończeń nerwowych i są obawy że to zaszkodzi dziecku.

Tak mi mówi mój fizjoterapeuta z kilkunastoletnim doświadczeniem, były sportowiec i facet, który gdyby poszedł na medycynę, to po tej ilości szkoleń, kursów, konferencji, prac badawczych, powinien już niedługo być profesorem

I widzisz- co fizjo, to inna opinia.

Ja cierpię katusze w związku z uciskaniem kręgu, ale nie dam się dotknąć...
Czemu? Jak ktoś się zna to Ci nie zrobi krzywdy, a przyniesie ulgę.
Ja mam masażystę, który od 15 lat masuje całą moją rodzinę.
Gdyby nie on to od 8 Mc tz by non stop musiał mnie wnosić po schodach bo tak mi uciskaLO na nerw, że nie byłam w stanie chodzić po schodach. To były moje jedyne 2 tyg w płaskich butach.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 12:54   #2441
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrofka89 Pokaż wiadomość
Hej u mnie dziś fatalnie. Nie wiem czemu ale wzięłam prysznic musiałam usiąść odpocząć, poszłam na górę się ubrać musiałam usiąść odpocząć, włosy suszylam na siedząco bo stanie mnie męczy. Dzisiaj jestem totalnie jakaś bez sił. Dobrze że u was trochę lepiej

Mam to samo, wczoraj jak ogarniam w domu to myłam podłogi na połowie pomieszczenia i odpoczhnek, wstawiłam gary do zmywarki i odpoczynek. Aż się tztowi popłakałam przez ta niemoc bo chodzi koło mnie jak koło dziecka.
Dziś za to bawiłam się z dzieciakami, pomalowaliśmy może pół godziny i jak usiadłam na chwilę tak zasnęłam
I ja chciałam chodzic w tym stanie do pracy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-10, 12:54   #2442
fae2ed4f50bdf12eb08e85755bfb87aa00ff6c30_6771e2892266b
Konto usunięte

Cytat:
Hej

Już widać
Mój z rana
Załącznik 7647403

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
fae2ed4f50bdf12eb08e85755bfb87aa00ff6c30_6771e2892266b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 12:55   #2443
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Czemu? Jak ktoś się zna to Ci nie zrobi krzywdy, a przyniesie ulgę.
Ja mam masażystę, który od 15 lat masuje całą moją rodzinę.
Gdyby nie on to od 8 Mc tz by non stop musiał mnie wnosić po schodach bo tak mi uciskaLO na nerw, że nie byłam w stanie chodzić po schodach. To były moje jedyne 2 tyg w płaskich butach.

Mój fizjo na pewno się zna- nie umniejszaj proszę jego wiedzy- skoro się upiera że to może zaszkodzić, znaczy się są do tego przesłanki.

A facet cuda wyczynia- niecałe 4 miesiące po rekonstrukcji ACL weszłam o własnych siłach na Śnieżkę, a pół roku po operacji przetańczyłam całe wesele i poprawiny na obcasach bez śladu dolegliwości z operowanego kolana.

Jego żona, zajmująca się dziećmi i kobietami w ciąży, też powiedziała ze do końca pierwszego trymestru kręgosłupa mi palcem nie dotknie.

Byłam swoją drogą wczoraj na wizycie, nasz alien ma 4,3cm długości tułowia, wiec prawie 10 cm doliczając nóżki (tak stwierdził lekarz)
Strasznie ruchliwy, piąstkami bił, nogami kopał- naprzemiennie, obunóż, to głową machał, plecy zginał, no nie mógł spokojnie usiedzieć
Serducho biło 157 na minutę, wszystko gra, tp mam na 6 czerwca

Jutro mówimy moim rodzicom, a w poniedziałek rodzicom męża

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2018-11-10, 13:00   #2444
Konto usunięte

Cytat:
Mój fizjo na pewno się zna- nie umniejszaj proszę jego wiedzy- skoro się upiera że to może zaszkodzić, znaczy się są do tego przesłanki.

A facet cuda wyczynia- niecałe 4 miesiące po rekonstrukcji ACL weszłam o własnych siłach na Śnieżkę, a pół roku po operacji przetańczyłam całe wesele i poprawiny na obcasach bez śladu dolegliwości z operowanego kolana.

Jego żona, zajmująca się dziećmi i kobietami w ciąży, też powiedziała ze do końca pierwszego trymestru kręgosłupa mi palcem nie dotknie.

Byłam swoją drogą wczoraj na wizycie, nasz alien ma 4,3cm długości tułowia, wiec prawie 10 cm doliczając nóżki (tak stwierdził lekarz)
Strasznie ruchliwy, piąstkami bił, nogami kopał- naprzemiennie, obunóż, to głową machał, plecy zginał, no nie mógł spokojnie usiedzieć

Super! Ogromne gratulacje

fae2ed4f50bdf12eb08e85755bfb87aa00ff6c30_6771e2892266b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 13:01   #2445
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Nie umniejszam tylko się pytam czemu nie chcesz skorzystać. Rozumiem , że wolisz trzymac się jednej opinii.
Ja zawsze zasięgam kilku. Zwlaszcza jak mnie coś bOli
No ale to indywidualny wybór.
Mój akurat jest profesorem i rehabilituje sportowców, ale też specjalizuje się w masażach kobiet w ciąży.
Nie skorzystalabym w tym stanie z usług kogoś kto mógłby mi zrobić krzywdę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-11-10, 13:12   #2446
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

[1=fae2ed4f50bdf12eb08e857 55bfb87aa00ff6c30_6771e28 92266b;86102324]Już widać
Mój z rana
Załącznik 7647403

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Cytat:
Hej

Widac wam juz te brzuszki ktory tc?

U mnie na chwile obecna juz tak w takim tempie nie ma szans zeby przez ponad tydzien przed wigilią nikt sie nie polapal IMG_20181110_140850.jpeg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-10, 13:13   #2447
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość

U mnie na chwile obecna juz tak w takim tempie nie ma szans zeby przez ponad tydzien przed wigilią nikt sie nie polapal Załącznik 7647409

7+0 Ale w ciągu dnia dużo większy już

Stary 2018-11-10, 13:14   #2448
morelle_
Zakorzenienie

Ja mam dużo mniejszy brzuch, a tz mówi ze duży jest
A mam 10tc
Stary 2018-11-10, 13:21   #2449
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

Duzy ten twoj dziec ja wedlu usg tp mam na 7.06 a maluch w srode miał 2,85cm

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

[1=fae2ed4f50bdf12eb08e857 55bfb87aa00ff6c30_6771e28 92266b;86102400]7+0 Ale w ciągu dnia dużo większy już

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U mnie dzis 10+2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-10, 13:21   #2450
Lamelkaa
Zakorzenienie

[1=fae2ed4f50bdf12eb08e857 55bfb87aa00ff6c30_6771e28 92266b;86102324]Już widać
Mój z rana
Załącznik 7647403

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Fajny

Cytat:

U mnie na chwile obecna juz tak w takim tempie nie ma szans zeby przez ponad tydzien przed wigilią nikt sie nie polapal Załącznik 7647409

Dziś 7+2
Raczej nierealne żeby w święta ukryć
Stary 2018-11-10, 13:23   #2451
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

Dziś 7+2
Raczej nierealne żeby w święta ukryć
No coz najwyżej przyjedziemy i od razu pójdzie wiadomość jak znam mojego tz to juz w czasie jazdy mlodego podpusci zeby powiedzial babci ze bedzie mial rodzeństwo dzis z nią rozmawialam akurat to juz tak mnie korcilo powiedziec ale dzielnie sie trzymam

Stary 2018-11-10, 13:27   #2452
czubasek20
Zakorzenienie

Fajne brzuszki
Ja miałam taki w 7 tygodniu a później przeszło (kochane wzdęcia )
Teraz plaski, ale mi w ogóle brzuch późno wyskakuje (ok 20 tyg) wcześniej jakoś te dzieci się maskują

Mam problem z umówieniem się na USG gnetyczne, tam gdzie bym chciała nie maja już terminów :/

U nas już wszyscy wiedzą, bo teściowa wypaplala. Ale nie dziwię się, bo oni takiego szoku doznało jak ich dwójką dzieci ponformowala w tym samym czasie że rodzinna im się w czerwcu powiększy że musiała dać temu jakis upust

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2018-11-10 o 13:29
Stary 2018-11-10, 13:33   #2453
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Duzy ten twoj dziec ja wedlu usg tp mam na 7.06 a maluch w srode miał 2,85cm

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

U mnie dzis 10+2

No duży duży, aż w szoku byliśmy, bo od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu (może ciut więcej), urósł 3cm!

Założono mi wczoraj kartę ciąży, wyniki mam dobre, konfliktem serologicznym mam się nie martwić.

Toksoplazmozę przeszłam, cytomegalię też- pozwolił mi nawet jeść sushi (choć z uwagi na listeriozę stwierdził żebym nie brała sobie tego pozwolenia do serca za mocno ).

Mam się umówić na prenatalne, bo to już ten czas

(10+3) i z ich wynikami z powrotem do niego- akurat będzie tak wypadało- kazał teraz co 4 tygodnie przychodzić.

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2018-11-10, 13:41   #2454
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
No duży duży, aż w szoku byliśmy, bo od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu (może ciut więcej), urósł 3cm!

Założono mi wczoraj kartę ciąży, wyniki mam dobre, konfliktem serologicznym mam się nie martwić.

Toksoplazmozę przeszłam, cytomegalię też- pozwolił mi nawet jeść sushi (choć z uwagi na listeriozę stwierdził żebym nie brała sobie tego pozwolenia do serca za mocno ).

Mam się umówić na prenatalne, bo to już ten czas

(10+3) i z ich wynikami z powrotem do niego- akurat będzie tak wypadało- kazał teraz co 4 tygodnie przychodzić.
Niby jeden dzien roznicy miedzy nami a jak rozbieżność

Ja teraz we wtorek jade na pobieranie krwi na pape a 27.11 usg i ogolne omowienie wyników

A 28.11 chyba zrobie krzywa i bede czekac do wizyty u mojej gin 3.12

Edytowane przez Kaamilaaa0508
Czas edycji: 2018-11-10 o 13:42
Stary 2018-11-10, 14:02   #2455
Lamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No coz najwyżej przyjedziemy i od razu pójdzie wiadomość jak znam mojego tz to juz w czasie jazdy mlodego podpusci zeby powiedzial babci ze bedzie mial rodzeństwo dzis z nią rozmawialam akurat to juz tak mnie korcilo powiedziec ale dzielnie sie trzymam

Mi też czasami ciężko utrzymać język za zębami Chociaż liczę się z tym, że na dniach plotki zaczną się na wiosce a na to już nie mam wpływu Ogłoszenie wystawili u mnie w pracy już, że szukają pracownika a ja na L4 i codziennie będzie mnie widać jak kraze a do pracy nie chodze...

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Niby jeden dzien roznicy miedzy nami a jak rozbieżność

Ja teraz we wtorek jade na pobieranie krwi na pape a 27.11 usg i ogolne omowienie wyników

A 28.11 chyba zrobie krzywa i bede czekac do wizyty u mojej gin 3.12
Co to ta pappa i krzywa?
Ja robiłam póki co: badanie moczu, grupę krwi, przeciwciała anty-HIV i ANTY-HCV, syfilis, tsh, toksoplazmoza IGG i IMG, różyczka i glukoza w osoczu
Stary 2018-11-10, 14:06   #2456
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też czasami ciężko utrzymać język za zębami Chociaż liczę się z tym, że na dniach plotki zaczną się na wiosce a na to już nie mam wpływu Ogłoszenie wystawili u mnie w pracy już, że szukają pracownika a ja na L4 i codziennie będzie mnie widać jak kraze a do pracy nie chodze...

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Co to ta pappa i krzywa?
Ja robiłam póki co: badanie moczu, grupę krwi, przeciwciała anty-HIV i ANTY-HCV, syfilis, tsh, toksoplazmoza IGG i IMG, różyczka i glukoza w osoczu
Test pappa robi się przy USG genetycznym, ja osobiście nie robie. Jak coś wyjdzie nie tak to zainwestuje w NIFTY.
A krzywa to chyba cukrowa?
Wszystkie nas to czeka ok 20 tygodnia. Dla mnie najgorsze badanie w czasie ciąży :/

Ja nie wiem jakie mam wyniki badań, dowiem się dopiero 3.12 na wizycie bo mój gin sam odbiera wszystko z przychodni. Chyba, że coś będzie źle to będzie dzwonil.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2018-11-10 o 14:08
Stary 2018-11-10, 14:09   #2457
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

Co to ta pappa i krzywa?
Pappa to przesiewowe badanie z krwi robi sie razem z usg prenatalnym | trymestru https://mamaginekolog.pl/badania-pre...t-papp-a-nipt/

Krzywą zazwyczaj robi sie po 20tc ale mi ju teraz wyszla podwyzszona glukoza na czczo i mam skierowanie zeby zrobic juz teraz. Krzywa to badanie wykrywajace cukrzyce ciążowa tzn bede musiała miec najpierw pobrana krew, potem wypić 75g glukozy i znow pobranie krwi po godzinie a potem po kolejnych dwóch
Na pozniejszym etapie to jeszcze jest do przezycia a teraz jak i tak mdlosci czasami mecza bedzie jeszcze wiekszy wyzwaniem..no i to siedzenie w poczekalni tyle czasu...

Edytowane przez Kaamilaaa0508
Czas edycji: 2018-11-10 o 14:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-11-10, 14:21   #2458
Lamelkaa
Zakorzenienie

Dziękuję za wyjaśnienie

A można w ciąży coś brać na wzmocnienie włosów? Wypadają mi 5x bardziej niż normalnie
Stary 2018-11-10, 14:25   #2459
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Test pappa robi się przy USG genetycznym, ja osobiście nie robie. Jak coś wyjdzie nie tak to zainwestuje w NIFTY.
A krzywa to chyba cukrowa?
Wszystkie nas to czeka ok 20 tygodnia. Dla mnie najgorsze badanie w czasie ciąży :/

Ja nie wiem jakie mam wyniki badań, dowiem się dopiero 3.12 na wizycie bo mój gin sam odbiera wszystko z przychodni. Chyba, że coś będzie źle to będzie dzwonil.
Dla mnie krzywa nie była zła. Zatkałam nos i poszło.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie

A można w ciąży coś brać na wzmocnienie włosów? Wypadają mi 5x bardziej niż normalnie
Później to dopiero zaczną wypadać. ..

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ja znowu robie pappe. Nimfy zrobię jak źle wyjdzie pappa + usg.
Stary 2018-11-10, 14:27   #2460
Lamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Później to dopiero zaczną wypadać.
Poważnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości