|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja świecilam latarka ostatnio w brzuch
Reaguje na światło :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to tylko raz :p czy dwa.. żeby nie przeszkadzać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry.
Widzę, że dzieciaczki szaleją czy tylko ja w 19+4 nie czuję kompletnie nic? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Mamy jeszcze chwilę na ruchy, więc się nie martwię tylko nie mogę się doczekać
jak chodzimy na USG to jest zwykle dosyć aktywny - wierci się, macha rączkami, nóżkami, ostatnio wkładał kciuka do buzi. Może ja jestem za mało wrażliwa albo faktycznie tkanka tłuszczowa amortyzuje.... Jutro idziemy to popodglądamy tego małego człowieczka a od kilku dni czasem jest właśnie takie nieprzyjemne uczucie
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Wczoraj upieklam sernik dyniowy w końcu. Objadlam się
zaraz ide z córka na spacer. U mnie ruchy dziecka bardzo ucichły. Od trzech dni nie kopie. Jedynie czasami czuje motyle. Więc się rusza ale jakoś tak dziwnie jak po dosadnych kopniakach taki spokój jest. Martwe sie trochę ale chyba na tym etapie ruchy maja prawo być jeszcze nieregularne ? Bejata ja od dwna szukam butów na zimę i nic mogę znaleźć. Chcem żeby były ocieplane. Na płaskim ale na grubej podeszwie. Takie na zime. Ale pełno traperów a nijak mi to wełnianego płaszcza pasuje. Wiązanych botkow pełno ale nic mi jakoś specjalnie nie wpadło w oko. Albo nie leży na nodze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Bejata a pogorszył ci wzrok w ciąży ? Ja mam wizytę w grudniu. Mam wrażenie ze gorzej widze. Ja nie mogę doczekać się nowych okularów. Boje się ttlo ze po ciąży znowu będzie trzeba nowe robić jeśli wada znowu się zmieni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(co chciałam takie to jojczał że okropne to jest - też się fashionista nagle znalazł )
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Właściwie to już można powiedzieć, że nawiązujemy kontakt z naszymi dziećmi, zarówno to świecenie latarką, puszczanie muzyki jak i po prostu przykładanie ręki do brzuszka. Ale fajnie
![]() Na tym etapie podobno ruchy nie muszą być regularne. No i dużo zależy jak się szanownie dziecko raczy ułożyć. A jak widać lubią już na tym etapie wkręcać swoje matki No bo co, przykładam rękę i nagle spokój. Trochę nie fair ![]() W kwestii butów, kupiłam sobie muszkieterki, ale takie na teraz, bo raz że są ala zamszowe to dwa już mi ledwo się noga mieści, także za pare tygodni będzie po ptakach. Ale przy okazji porządków, znalazłam buty z zeszłego roku, które uwielbiałam. Takie za kostkę na koturnie.Przelatałam w nich całą zimą i byłam pewna że wyrzuciłam. A tu taka niespodzienka. Opłacało się spędzić 6 godzin na przewracaniu pokoju do góry nogami. A tak mnie wszystko po tym bolało...Ciągle tylko schylanie, kucanie. Biedne dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się chyba zatrzymałam w 1 trymestrze, bo znowu w ten weekend mocniej z rzyganiem, to gdzie tam do ruchów
tak na serio, to zaczynaja mnie te wymioty, mimo że jest tego mniej to coraz bardziej demotywowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dość spokojna z tym brakiem ruchów, bo słyszę serduszko detektorem, gdyby nie on to już bym pewnie osiwiala, a do usg polowkowego jeszcze tydzień...
Ja też mam dość duża wadę wzroku, prawie -6, noszę soczewki i mam wrażenie, że mi się wzrok pogorszył ![]() We wtorek idę do okulisty na kontrolę i badanie dna oka , to zobaczymy co powie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko soczewki, nie lubię siebie w okularach, chciałam zrobić w 2016 przed porodem, ale nie wyszło do tej pory
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukam właśnie traperkow ale takich bardzo delikatnych ładnych najlepiej błyszczących takie śnieżynki i mam wielka gruba kurtkę i także wełniany płaszcz, ale ignoruje czy będzie pasować czy nie, najważniejsze by były ciepłe i wygodne i stabilne pokaże zdjęcia w pon/wt co chce Wzroku nie badałam jeszcze, soczewki nosze i wydaje mi się okej.. ale okulary mam już stare i słabe. Bardzo słabe. Będę badać jak wybiorę oprawki. Ja czuje tylko czasem coś, tzt nie może nic wyczuc, może czasem coś go smyrnie. Znaleźliśmy magnesy. F855AF2C-2012-4775-AF1F-6B4C9F32D2FC.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja noszę okulary bo teraz w domu mi tak wygodniej. Może kiedyś wrócę do soczewek. Wczoraj byłam na wizycie w końcu u lekarza, który mi cc wykonywał. Jak wszystko będzie dalej tak szło to się na 7-10 kwietnia będziemy umawiali na kolejne cc. A z maluchem wszystko w porządku ![]() U nas dziś leniwie. Mały jak zasnął po 9 tak ciągle śpi, my z tż też padliśmy. Smog się zaczął i zastanawiam się czy ich później wyrzucić na spacer. Ja jestem na antybiotyku na te nieszczęsne zatoki. Zaczyna być coś lepiej chociaż strasznie źle się czułam. Miłego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu mam zasuszony zoładek i przez helicobacter nie wszystko moge jesc. Ja nie wytrzymalabym bez poznania plci ![]() Cytat:
Ja dopoero w zeszlym od 1,5 tygodnia mam spokoj z zoladkiem i nie mam mdlosci. A tak to do 17+ mialam atrakcje po jedzeniu :/ chocias nie byly juz takie na poczatku ale organizm byl juz wykonczony. Cytat:
Najbardziej jestem ciekawa czy mlodemu to pomoze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2
Cześć dziewczyny, ale fajne ze już się zaczynają u nas połówkowe! Ja mam swoje dopiero 24.11, nie mogę się doczekać
Edytowane przez msyska Czas edycji: 2018-11-11 o 13:50 |
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam nawilzacz tez mam w domu bo w zeszlym roku kupilam i musze go odpalic ale stwierdzilismy, ze nie bedzie stalo tyle sprzetow dlatego tez Sharp 3w1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że jakość snu nam się poprawiła w chłodnych miesiacachWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
My mamy od jakiejś chwili xiaomi w pokoju małego. Mąż jest fanem tej marki. Na ile działa nie wiem bo ja jakoś specjalnie nie jestem wyczulona. Podobno alergicy (znajomi znajomych) zauważają różnicę. Pokazuje że oczyszcza
nie chcieliśmy nawilżacza wbudowanego widząc co się nam z nawilżaczem działo po 2 latach używania. Jakieś osadzanie kamienia etc. Jednak jest to środowisko wodne. Dokupimy jakiś nawilżacz za stówkę, może trochę więcej i najwyżej za jakiś czas pójdzie do wymiany.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaleta xiaomi byla cena ale o ile dobrze pamietam trzeba bylo czesto filtry wymieniac i cena filtrow to chyba bylo oko 100-150 zl. Moze to tez od modelu zalezy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z siłowni, robię rosół dopiero, będzie na kolacje
zapomnieliśmy wczoraj wyciągnąć mięsko żeby się rozmrozilo.. będzie jeszcze cordon Blu, buraczki i ziemniaki wzięło mnie na porządny obiad! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, mam dziś totalny dół. Caly dzień mi dziś niedobrze, normalnie powrót do 1 trymestru :/A jeszcze do tego coś brzuch pobolewa i kuje. Pozostaje mi chyba położyć się spać i mieć nadzieję że jutro będzie lepiej
. Dobrze że chociaż dzidziuś co jakiś czas daje o sobie znać kopniaczkiem![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry. Jeeeej zaraz sie zbieramy. Syn chce z nami jechac, najwyzej jak bedzie doktor chcial dopochwowo robic jakies badanie to chlopaki wyjda, a przez brzuch beda widziec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Hej, moje wczorajsze mdłości przerodziłay się w calonocne wymiotowanie. I nie wiem teraz co z tym fantem zrobić;(. Jadłam to co wszyscy, nie wychodziłam w zasadzie z domu żeby coś złapać. Iść do lekarza? Jakiego( internisty? gina?).? A może przeczekać? TZ twierdzi że to wygląda na zatrucie. Na ten moment wymioty minęły, ale czuję się okropnie. Głowa boli piekielnie, słabo mi, brzuch boli, ale to raczej taki ból jelit, jakbym miała zatwardzenie.
![]() Mamaszkraba, trzymam kciuki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

26.08.2017
czy tylko ja w 19+4 nie czuję kompletnie nic? 
jak chodzimy na USG to jest zwykle dosyć aktywny - wierci się, macha rączkami, nóżkami, ostatnio wkładał kciuka do buzi. Może ja jestem za mało wrażliwa albo faktycznie tkanka tłuszczowa amortyzuje.... Jutro idziemy to popodglądamy tego małego człowieczka
a od kilku dni czasem jest właśnie takie nieprzyjemne uczucie
)

No bo co, przykładam rękę i nagle spokój. Trochę nie fair 

i mam wielka gruba kurtkę i także wełniany płaszcz, ale ignoruje czy będzie pasować czy nie, najważniejsze by były ciepłe i wygodne i stabilne
nie chcieliśmy nawilżacza wbudowanego widząc co się nam z nawilżaczem działo po 2 latach używania. Jakieś osadzanie kamienia etc. Jednak jest to środowisko wodne. Dokupimy jakiś nawilżacz za stówkę, może trochę więcej i najwyżej za jakiś czas pójdzie do wymiany.