|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..
Cytat:
Ja przy mlodym to i tak nie wiem co zlapie. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1623 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
https://pl.aliexpress.com/item/LEQUE...a874f0477fe59e Cytat:
Zaraz pęknę. Dzisiaj mam dzień głodomora.
|
|||
|
|
|
#1624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my byliśmy praktycznie zdecydowani na Lenę, może kiedyś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
lista co mam zrobić jest taka długa, że gdzie się nie obejrzę w domu tam mam robotę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś poszło pranie, małe zakupy, wietrzenie kolder, wracam i trzeba oviad ogarniaćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Zazdroszczę L4
![]() Ja jeszcze trochę się pomecze, bo wydaje mi się, że siedzac w domu to ja bede tylko jadła, spała i oglądała seriale Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nie dość, że tak późno wstałam, to znowu jestem zmęczona, a byłam tylko na bieżących zakupach i odgrzałam sobie obiad. Aż mam wyrzuty sumienia, że wszyscy ciężko pracują a ja się obijam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019...
Cytat:
Tak! jak to ktoś tu ładnie napisał: „ciąża to nie choroba a zespół chorób”![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czarna_pantera90 Czas edycji: 2018-11-13 o 14:57 |
|
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Druga taka szansa sie moze nie pojawic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1632 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i ubrania sobie szykuje dzień wcześniej i kompletuje całe outfity ![]() Cytat:
normalnie to nic takiego ale wczoraj to były moje najgorsze w życiu zmartwienia
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że nie spodziewam się jakiejś wielkij pomocy Tż przy dziecku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba tez musze buly odstawic. Cytat:
Nie bardzo chcial dziecko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1636 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
Stałam przy naleśnikami i teraz nie powiem gdzie mi nogi wchodzą ![]() Strasznie szybko sie mecze, myślałam ze kawę sobie zrobie i mi jakaś energia przyjdzie ale w ogole dzis na kawę nie mam ochoty , chyba bym ja zwróciła! Do tego stopnia jestem jakaś umęczona ze dzis mam złe myśli i sie boje jak ogarnę dwoje dzieci ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o te wszystkie rzeczy MUST HAVE, to pewno mieć nie trzeba ale dużo z nich ułatwia życie. Koniec końców tez jednemu sie przydaje drugiemu nie. Ja jedno dziecko juz mam i wiem które rzeczy I must have Cytat:
Zawsze tak było , nasze mamy to w większości Marie Zosie itd , w mojej klasie w podstawówce było 4 Moniki. Ja sie tym w ogole nie przejmuje wole to niż nadanie imienia które w ogole mi nie odpowiada ! Cytat:
w tamtym roku w styczniu mąż poleciał z córka na 2 tyg do babci. Jak sobie posprzątałam jak pojechali tak miałam czysto przez 2 tyg - nie mogłam uwierzyć ! W tym roku tez lecą ale zdecydowałam sie lecieć z nimi - skusiła mnie wizja wakacji w Zakopanym , leżenia w basenach termalnych i kwaśnica
|
|||
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyny róż w moim otoczeniu jaki akceptuję to różowy lakier na paznokciach. Z TŻ stwierdziliśmy, że w razie córki postaramy się jak najmniej krzykliwego różu kupować. O ile się da :P |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce też tż stawiać w złym świetle, bo robi inne rzeczy, taka złota rączka trochę, no ale jednak obserwując współczesnych mężczyzn, widzę że oni się bardziej angażują i czasami zazdroszczę koleżankom ![]() Więc albo się wezmę za niego od początku i będę go wkręcać we wszystkie obowiązki, albo strzelę sobie w kolano... Choć...kto wie....może.mnie mile zaskoczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-13 o 16:53 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha jezeli Ci zalezy i jest to dla Ciebie wazne miec pomoc i wsparcie w tztcie - porozmawiaj z nim na spokojnie z duza iloscia milosci
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z bólem serca żegnałam się z pracą, ale nie mam wyrzutów sumienia. Wcale nie była przystosowana dla ciężarnych i zbyt wysokie ryzyko chorób. Na mnie już psioczyli, że tak długo pracuje (oczywiście nie pracowadwca ;-)) u mnie w pracy w 8tc uciekały, moje 16 tc przepracowanych to i tak wyczyn ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze moj maz jest idealnym ojcem i swietnym mężem. Bardzo duzo rzeczy wokol domu robi sam, chodnik z kamienia np, ja sie ogrodu wogole nie tykam. W domu sa obowiazki, ktore wykonuje i jakos sie uzupelniamy, synem zajmuje sie on jak tylko jest w domu i w ogole sie tym nie martwie. Duzo bardziej np. Dba o podawanie lekarstw o czasie, ja wiecznie zapominalam jak mlody byl chory. Ale przez 3- 3,5 roku nie moglismy sie dogadac odnosnie metod wychowawczych bo ja jestem twarda i konsekwentna a on woli takie "ciucianie". Troche mu sie to czkawka odbiło bo teraz młody wie, ze na tacie mozna duzo wiecej wymusic i jak tylki maz jest w poblizu to zaczyna sie stekanie i ciezko mu zdobyc teraz autorytet bo Igor uwaza go za kompana do zabawy ale chcialam powiedziec, ze dziecko i jego sposob wychowania bylo bardzo duza koscia niezgody miedzy nami przez bardzo dlugi czas. W innych kwestiach dogadywalismy sie dobrze wiec jesli masz jakies oczekiwania wobec TŻ to lepiej je jasno zakomunikować. Mysle, ze teraz jestesmy troche starsi i juz bardziej dotarci wiec bedzie latwiej ale poczatki po urodzeniu sie syna nie byly latwe nie chce wchodzic na forum w szczegoly.Cytat:
wszystkie damy rade. Zakopane jest swietne ale ludzi tam tyle, ze mnie odstrasza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę narzekać na TŻ. Dobrze zajmował się synkiem kiedy byłam w szpitalu. Myślę, że będzie pomocny przy maluchu. Pracę ma jednak ciężką, więc postaram się, żeby jakoś te nocki nie były jakieś wykańczające dla niego. Tak mi się przypomniało, że temat opieki nad dzieckiem, podziału obowiązków itp. obgadaliśmy ... na pierwszej randce |
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlugo sie znacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie mój też i ogarnia ogród i dużo rzeczy robi sam przy wykończeniu domu. Ale ja bym chciała żeby kiedyś ktoś mi zrobił obiad
No i żeby dzieckiem zajmował się na równi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Totalnie nie kojarzymy kiedy TŻ do mnie napisał, obstawiamy ogólnie jakoś styczeń zeszłego roku. Tak czy siak umówiliśmy się w lipcową sobotę zeszłego roku, przegadaliśmy wtedy 5h ... no i tak już został Następnego dnia też przyjechał, skoczył na głęboką wodę, poznał mojego synka, babcię i cała grupę znajomych Nie raz słyszałam, że wszystko dzieje się za szybko, ale też nie raz słyszałam, że wyglądamy jakbyśmy się znali od lat. Nie żałuję żadnej decyzji. Nie przypuszczałam, że moje życie tak wspaniale się ułoży. Jestem teraz szczęśliwa i nie wyobrażam sobie innego mężczyzny obok
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma reguły na zwiazki, a najwazniejsze ze Wam jest dobrze ![]() Moj kuzyn swoja zone poznal przez jakas gre internetowa, on z poludnia ona z nad morza i fajna para z nich od 8 lat ![]() Moja kolezanka tez przez neta poznala meza, tez przez jakas gre i co ciekawe obie panie starsze o kilka lat od facetow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Ja też poznałam męża przez Internet
mnóstwo zajmuje się synkiem, przeważnie to on karmi w nocy i jak jest w domu to poświęca mu dużo czasu, bawi się, przebiera, kapie ![]() W domu też mamy podział obowiązków. On tak jak ja sprząta, gotuje, pierze. Do mnie należy prasowanie a do niego mycie i odkurzanie podłóg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszka_11 Czas edycji: 2018-11-13 o 20:00 |
|
|
|
#1650 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może właśnie tak na to powinnam spojrzeć ![]() No nic, jeszcze mamy trochę czasu na przemyślenia. Teraz czekam na potwierdzenie płci na polowkowych, wcześniej nie będę sobie tym zawracać głowy ![]() Póki co jest "Malutka" Cytat:
Korzystaj ile wlezie ![]() Ja jestem bardzo ciekawa jak mój TZ się spełni w roli tatusia ![]() Póki co nie mogę narzekać, w tygodniu bardzo często robi śniadanie i kolacje, w weekend odkurza, teraz też sprząta kuwete i nawet czasami pozmywa ![]() Myślę, że na pewno będzie się angażowal we wszelkie aktywności związane z dzieckiem, a najchętniej pewnie będzie małą nosił na rękach, cały czas ćwiczy na kocie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

w końcu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko 

do roku to nawet czapki i opaski sciagala. Teraz jak się podoba to stoi przed lustrem i podziwia się. Wyciąga z szafki czapki i opaski i sama ubiera i nosi po domu 

Totalnie nie kojarzymy kiedy TŻ do mnie napisał, obstawiamy ogólnie jakoś styczeń zeszłego roku. Tak czy siak umówiliśmy się w lipcową sobotę zeszłego roku, przegadaliśmy wtedy 5h ... no i tak już został