![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie
Dziewczyny... to Wy tu szalejecie.
Rzucajcie śmierdzielstwo. Kciuki za Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy Koto. Przydadzą się.
![]() Przetrwałam ten chory dzień. Ufff... Ale naprawdę ostatkiem sił. A Ty Tymeno? Mogę gratulować pierwszego dnia bez fajury? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze są te Wasze opowieści o zgrabiałych dłoniach i szybkim, łapczywym paleniu w drodze na pocztę...
Trzymajcie się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na śniadanko wsunęłam owsiankę i zaraz będę się delektować aromatem kawy z cynamonem. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Przyczajenie
|
no niepalący palącego nie zrozumie taka prawda.zaczynam 6 dzień.trzymam się dzielnie.cieszę się bardzo że nie palę.jak budzę się rano i podnoszę kołdrę to czuję zapach balsamu wtartego na noc.super naprawdę.a jak u was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Raczkowanie
|
Ponioslam porazke i zapalilam,bylam u mamy i maz zadzwonil ze zle sie czuje i zebym wracala szybko bo na pogotowie musi jechac,naprawde zle z nim bylo i czekajac na taksowke juz nie wytrzymalam,wiem ze to mnie nie tlumaczy ale jakos samo tk wyszlo a palacze sie zawsze tak tlumacza,przepraszam ze nie dalam rady przy takim wsparciu
![]() ps.Dziekuje dziewczyny ze tak bardzo wierzylyscie a ja zawiodlam BARDZO WAS ZA TO PRZEPRASZAM!!
#2648 |
Zakorzenienie
|
monis72 ja tutaj za TOBĄ przyszłam zobaczyć jak Ci idzie...
ZAWSZE można zacząć od NOWA, od dziś ![]() ************************* ************************* ********** Polecam fajny programik: http://www.mooqoo.com/pl/nasze-programy/rzuc-palenie/ Ja nie palę 188 dni ![]() Najtrudniejszy był pierwszy miesiąc (jak dla mnie). TA -->>> Książka jest REWELACYJNA--->>> http://www.empik.com/prosta-metoda-j...azka,2788491,p Ps.Paliłam 27 lat PRZEPALIŁAM około 50.000 PLN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. To niewiarygodne jak smakuje i pachnie kawa, gdy się nie pali. ![]() Cytat:
![]() A balsamy też często czuję rano. Miła odmiana. ![]() Cytat:
![]() To od kiedy znowu walczymy? ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sprawdzała mi te wyliczenia moja koleżanka (NIEPALĄCA i nie mogła uwierzyć, że tyle jest się w stanie przepalić kasy... ale ja stara jezdem ![]() z tej stronki jeszcze korzystam: http://www.licznik.rzuceniepalenia.pl/ http://www.rzuceniepalenia.pl/aktualnie.php http://www.rzuceniepalenia.pl/sposoby.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zakorzenienie
|
Monis, nie ma co rozpaczać
![]() ![]() Potraktuj to jako chwilę słabości i zaczynaj od nowa ![]() ![]() Cytat:
Ściągnęłam program, dzięki Malinko ![]() ![]() Jak nie zapalę do końca roku to zaoszczędzę 1 000 zł, szok ![]() Cytat:
Wiesz Kropko, kiedyś jak rzucałam palenie, to rezygnowałam z kawy, alkoholu, palących znajomych i właściwie to kładłam się do łózka i wpadałam w wielką depresję. Tym razem postanowiłam, że będzie inaczej ![]() Upiekłam właśnie szarlotkę z cynamonem, wypsikałam się sowicie OIką a wieczorem poćwiczę callanetics ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy zaczynałam palić w kwietniu, towarzyszył mi gigantyczny stres, więc kawa poszła w odstawkę od razu. Teraz więc nie mam dylematu i mogę spokojnie pić kawkę, bo w tej chwili mi się z fajką nie kojarzy. ![]() Ale znajomych, tzn. spotkań z palącą koleżanką we dwie albo większych spędów z paleniem w tle, unikam zdecydowanie. Wiem, że jak będzie imprezka i alkohol, to zapalę na bank. ![]() Pierwsze rzucanie przespałam, odstawiłam gości, kawę, alkohol, spotkania z palaczami, wizyty u rodziców, wszystko co się dało. Przerażała mnie kuchnia, gotowanie, pieczenie, każda czynność. Ja nawet przy obieraniu pięciu ziemniaków musiałam palić. ![]() ![]() Żenuła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś jarałam w wannie (jak mieszkałam sama) i makijaż robiłam z petem w zębach, masakra jakaś
![]() Teraz właściwie tylko kuchnia kojarzy mi się z papierochami. Zawsze goniłam dziecko, że tu śmierdzi, że palę, że jest okno otwarte a dzisiaj zjedliśmy we troje śniadanie w kuchni przy stole tak jak być powinno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Jak ładnie.
![]() ![]() Z siebie cieszę się mniej... mam kolejny dzień słabej-silnej woli. Nadal mnie wywraca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy z TŻ na spacerku, teraz ciepłe mleczko (u nas kijowo, zimno i popaduje ciągle), kąpiel i łóżeczko - obejrzymy sobie coś ciekawego i chrap chrap.
![]() Dam radę. ![]() ![]() Przynajmniej dzisiaj. Dzień ósmy za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Przyczajenie
|
brawo dla wszystkich wytrwałych
![]() tak trzymać. mój 6 dzień dobiegł końca.ja też nie odmawiam sobie kawki ani piwka. nie można ze wszystkiego rezygnować, bo wtedy jeszcze gorzej, tak myślę. a kawka rzeczywiście wspaniale smakuje bez śmierdziela. |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allen-carr.pl/index.php?s...rzucic_palenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam dzień trzeci
![]() Jest luzik póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
A ja dziewiąty...
Po śniadaniu jakbym zapomniała, że ponad tydzień nie palę. Sprzątałam po amaniu i nagły skręt kiszek i myśl: zapalić. Uczucie takie jakbym paliła normalnie do wczoraj i miała zapalić pierwszego rano papierosa. ![]() Szczęściem na razie minęło. ![]() ____________ A jak Wam się sprawdza metoda: szklanka wody zamiast? W wielu różnych poradnikach czytałam, że ochota na fajkę trwa kilka minut i trzeba tylko ją przeczekać. A najlepszym sposobem na jej oddalenie jest wypicie szklanki wody. Na mnie działa o tyle, że do wody nigdy nie palę. Odrzuca mnie smak wody do fajki i smak fajki do wody, bleee.... A jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj sprzątam i co chwilę łapię się na myśli "no, już czas na petka". Straszne to jest. Skończę ścierać kurze - petek, podlałam kwiaty - petek, odkurzyłam - petek. Każdą czynność kończyłam petkiem
![]() Kropko, nie piłam wody do fajki. Herbaty też nie. Do fajki musiałam pić jakieś wyraziste smaki: kawa, alkohol, ostry sok pomidorowy. Teraz piję wodę i herbatę z ogromną przyjemnością bo nie kojarzą mi się z papierosem ![]() ========================= ======== A co zmieniłyście w swojej diecie? Ja odstawiłam pieczywo, alkohol póki co, smażone potrawy, słodycze, soki dosładzane. Zaczęłam wsuwać kaszę, zboża w postaciach mało przetworzonych, furę owoców i warzyw. Strasznie boję się przytycia ![]() ![]() Muszę się zagłębić w dietę Montignaca, jakoś najbardziej do mnie przemawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Ja w diecie nie zmieniłam nic. Poza tym, że paląc piłam płyny smakowe (w tym i herbatę, mocno słodką), teraz piję więcej wody.
Reszta bez zmian. No może zmieniło się tyle, że bardziej i częściej chce mi się jeść. ![]() No i tyle, że rzucając palenie wracam do brzuszków, bo bez nich zaraz będę prostokątna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Ja też muszę zacząc ćwiczyć brzuszki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Ja biegać na pewno nie będę, nie lubię biegać.
![]() A z kondycją to miałam przygodę poprzednim razem, gdy podchodziłam do rzucenia w lipcu... Zachciało nam się gór. Po pół godz. wspinania na Giewont ziajałam jak smok, bolało mnie w klatce, w gardle, szłam i gwizdałam oddechem. Po godzinie się poryczałam, ból nie do opisania, myślałam że umrę w drodze. ![]() ![]() Dzień 9-ty za mną. Ledwie dałam radę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Przyczajenie
|
melduje 7 dzien bez papierosa.czuje sie super pachnaca i mam lepsza kondycje mimo ze to dopiero 7 dni.mam nadzieje ze juz nigdy do tego nie wroce.bardzo bym chciala.trzymajcie się pachnąco.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Jesteś niezła, weszłaś na Giewont
![]() ![]() Ja w ferie zimowe pojechałam na narty pierwszy raz w życiu. Myślałam, że padnę na stoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ps. Ja nie weszłam, ja się tam doczłapałam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
31 dni.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
w ciągu trzech miesięcy wypaliłam zaledwie kilka papierosów
![]() jeśli chodzi o mnie, sprawdziły się takie sposoby: zmiana otoczenia - rzucenie pracy w kawiarni, gdzie za barem wypalałam( z nudów lub z nerwów) paczkę dziennie wysiłek fizyczny - taniec, sport - nie masz siły palić bo się dusisz abstynencja od knajp - w tych miejscach zawsze najbardziej chciało mi się palić, szczególnie do piwa, bo w powietrzu jest mnóstwo dymu i człowiek wychodzi z założenia ze obojętnie czy pali czy nie, szkodzi mu to tak samo.zamiast do knajpy lepiej wybrać się do kina albo na spacer czy ognisko ze znajomymi - na imprezach w plenerze nigdy nie chciało mi się palić tak jak w knajpie - dostęp do powietrza sprawia, że nie ma się ochoty go psuć papierosami rozglądanie się, paląc na ulicy czy w ogródkach - często może się okazać ze za Tobą siedzi małżeństwo z kilkuletnim dzieckiem. Nawet jeśli sami rodzice pala przy dziecku, mnie się od razu odechciewało, albo uciekałam w jakiś odległy kąt. Przyjrzenie się swojej twarzy, dłoniom, zębom, skórze - naprawdę działa ![]() dobrze jest też "złapać fazę" ![]() niepalący tż - kazda kobieta chce smakować przy pocałunkach czymś słodkicm, swieżym i pięknym, a nie przetrawionym dymem :/ mnie to trochę pomogło, mam nadzieje ze choc jedna z tych rzeczy przyda sie którejś z Was pozdrawiam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.