Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-13, 20:12   #1651
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Własna inwencja czy masz jakiś przepis na nią?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
https://www.kwestiasmaku.com/przepis...-z-pulpecikami ale ja dałam więcej pulpecików
Stary 2018-11-13, 20:13   #1652
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość

Tak mi się przypomniało, że temat opieki nad dzieckiem, podziału obowiązków itp. obgadaliśmy ... na pierwszej randce
Haha, dobre Konkretni z Was ludzie, to lubię

Co do tż i podziału obowiązków to u nas jest on bardzo płynny. Kiedyś było równo i w 100% bezpłciowo że tak to ujmę Bo nie czarujmy się, ile jest tej “męskiej” roboty w bloku i to jeszcze na wynajmowanym, gdzie głupiego gwoździa nie mogliśmy wbić po swojemu. A ugotować i ogarnąć wypadałoby codziennie. Odkąd mieszkamy w domu (i na bieżąco urządzamy) to podział zdryfował trochę w tradycyjną stronę, bo ja wolę jednak zrobić obiad niż skręcać płot czy meble, a on odwrotnie Jak się już wyporządzimy, a ja po drugim macierzyńskim wrócę do pracy, pewnie znowu się odmieni.
Ale tak czy siak, zajmowanie się dzieckiem było zawsze po równo! W końcu to nie jest (tylko ) kolejny upierdliwy obowiązek jak pranie gaci, tylko nawiązywanie więzi z nowym członkiem rodziny :P Poza karmieniem piersią robił i robi wszystko i to procentuje.

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Myślę, że na pewno będzie się angażowal we wszelkie aktywności związane z dzieckiem, a najchętniej pewnie będzie małą nosił na rękach, cały czas ćwiczy na kocie
Mój też ćwiczył na kocie, w sumie nadal ćwiczy

Edytowane przez Lisek_kartezjanski
Czas edycji: 2018-11-13 o 20:16
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 20:16   #1653
NibyNic
Zakorzenienie

Ja też myślałam, że przy dziecko nie będę mogła liczyć na męża. Jakoś tak to co widziałam u siebie w domu, w środowisku jakim się wychowywałam i w rodzinie męża nie wskazywało że facet będzie poczuwał się do intensywnej opieki nad dzieckiem i prac domowych. Ale rzeczywistość okazała się o wiele lepsza. Mój mąż ogarnia wszystko, ciężko pracuje, dużo robi w domu, syna wychowuje z jednakowym zaangażowaniem a teraz jeszcze zrobił sam taki ogromny remont i przebudowę domu. Jedynie ciast nie piecze
Niestety często jeździ w delegacje i wtedy wszystko spada na mnie
Generalnie pod względem wspierania mnie jest ideałem, ale ma trochę wad w innych dziedzinach
Np. Bardzo mało mówi, a jak już naprawdę coś go gnębi to praktycznie nie odzywa się wcale przez kilka dni.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 20:41   #1654
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Poznaliśmy się na portalu randkowym Totalnie nie kojarzymy kiedy TŻ do mnie napisał, obstawiamy ogólnie jakoś styczeń zeszłego roku. Tak czy siak umówiliśmy się w lipcową sobotę zeszłego roku, przegadaliśmy wtedy 5h ... no i tak już został Następnego dnia też przyjechał, skoczył na głęboką wodę, poznał mojego synka, babcię i cała grupę znajomych Skoro już takie tempo narzuciliśmy, to niecałe 3 miesiące później oświadczył się. Na początku tego roku wyznaczyliśmy datę ślubu, a potem bliżej wakacji podjęliśmy decyzję o dzidziusiu. Także moje dwie kreseczki były prezentem na naszą pierwszą rocznicę

Nie raz słyszałam, że wszystko dzieje się za szybko, ale też nie raz słyszałam, że wyglądamy jakbyśmy się znali od lat.

Nie żałuję żadnej decyzji. Nie przypuszczałam, że moje życie tak wspaniale się ułoży. Jestem teraz szczęśliwa i nie wyobrażam sobie innego mężczyzny obok
Fajna historia

Byłam u lekarza na mega szybkiej wizycie, podejrzeliśmy tylko czy u dzidzi wszystko Ok, ale to było serio pół minuty. Na infekcje dostałam kolejne leki i tyle. Oby tym razem zadziałało

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 20:51   #1655
maltaa7
Raczkowanie

Pomysl na zupę koperkowa z pulpetami zapisany Będę gotować jak już mój żołądek przestanie protestować po ostatnich rewolucjach.

U mnie podział obowiązków domowych i opieki nad synem jest bardzo płynny i ciągle się zmienia w zależności od potrzeb. Jak chodziłam do pracy to było tak pół na pół. Od kiedy siedzę w domu to trochę więcej ja robię w domu. Ale ja to np. wolę złożyć jakiś mebel niż robić takie codzienne porządki typu odkurzanie, ścieranie kurzow. Za to moj TZ w sprzataniu nie ma sobie równych . Niestety ku mojemu wielkiemu ubolewaniu, jedyna rzecz jakiej Tz się nie tyka to gotowanie obiadów. A ja też raczej nie przepadam za gotowaniem. Dopóki nie było dziecka to rzadko coś gotowalismy. A potem już z musu musiałam ogarnąć trochę temat i tak już zostało, że ja gotuję obiady.

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 21:06   #1656
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Dziękuję
Wyszły mi liczne bakterie w moczu

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 21:09   #1657
elf01
Zadomowienie

A jest tutaj wśród was jakaś wegetarianka?

Stary 2018-11-13, 21:31   #1658
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Wyszły mi liczne bakterie w moczu

Ja też miałam, pomógł żuravit i dużo piłam. Kolejne wyniki po 2 tygodniach były ok ☺

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 21:36   #1659
fitelina
Rozeznanie

Fajna ta zupa koperkowa, koniecznie muszę zrobic.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym kocham

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 21:56   #1660
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Taka była syta że po jednym talerzu już byłam bardzo najedzona i mnie trzyma do tej pory

Ja wolę jeść już chyba coś czego za bardzo nie lubię niż się męczyć z tymi zaparciami. Bo niestety w ciąży mi po kilku dniach wyłażą hemoroidy od zaparć

Mieliśmy jechać w góry w przyszłym tygodniu ale gin mi odradziła wczoraj ze względu na zmianę wysokości i ciśnienia, tym bardziej jak mamy na jakieś baseny ciepłe iść. Mówi że lepiej sobie odpuścić i w góry jechać w przyszłym roku z maluchem
Ooo
Po górach chodzić nie zamierzam, na stok tez nie planuje a woda w basenach termalnych to nie jacuzzi , temp w sam raz na relaks
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 22:12   #1661
czarna_pantera90
Raczkowanie

Jej, trochę się zawstydzam, bo u nas w domu to ja mam dwie lewe ręce. Czasem coś ugotuję, ale to baaardzo sporadycznie, generalnie nie odnajduję się w kuchni. Mąż za to uwielbia jeść, mówi, ze w kuchni się relaksuje, więc żywienie w naszym domu ogarnia generalnie on. Śniadania robi nam obojgu, ja inaczej zapominam zjeść, a ze do pracy chodzimy razem, to wstajemy tak samo i jemy tez razem. Ja więcej sprzątam, ale w sumie to bardziej, ze łazienkę ogarnę czy kurze zetrę, odkurzę. Pierze pralka, zmywa zmywarka a prasuje sobie u nas każdy sam, więc jakoś tez się nie namęczę. Jeśli chodzi o opiekę nad maluchem, to nie wiem jak będzie, ale raczej pół na pół, tak przynajmniej ustalaliśmy.
Ale bym pojechała na wakacje!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 22:20   #1662
ofelka 123
Rozeznanie

Ja na mojego tz tez nie mogę narzekać bo właściwie dom prowadzimy wspólnie wiec mam nadzieje ze dzieckiem również będzie się zajmował. Ja nie cierpię prasować wiec codzienna koszule do pracy pasuje sobie tz. On nie lubi puszczać prania wiec robie to ja wiec się uzupełniamy.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 22:31   #1663
pajka03
Zakorzenienie

Ale mi mała dziś wywijala w brzuchu poczułam jak zatoczyła rączką albo nozka taki łuk aż się popłakałam bo tak wyraźnie czuć było że to ona tak wywija

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 22:40   #1664
Listopadowaa
Zakorzenienie

Matko wy tu koperku moj zielonego nie ruszy! Dla siebie samej mak gotować ? a dzisiaj ugotowałam bulion. W planach krupnik z jaglanka na jutro.

Co do obowiązków to u nas jest podział. Ja ogarniam kurze, łazienke, podłogi. To ja wiecznie zbieram zabawki, kredki itp. Cały dzień ganiam i się schylam za tym co corka roznosi 🤣 On wyrzuca śmieci, robi zakupy. Ogarnia męskie sprawy, bo ja nie ruszam się czyszczenia rur, odpływów, naprawiania, czyszczenia zmywarki pralki itp. Ja robię obiady, TŻ kolacje (w czasie gdy usypiam córkę). On ogarnia rachunki, płatności. Ogródek tez jego specjalizacja. Nawet pomaga mi przy roslinkch domowych bo ja często je usmiercam 🤣 TŻ wstaje rano z córka, bo dla niej o 6 zaczyna się dzień. Śniadania jemy osobno ale jak szybciej się obudze to ja robię dla nas, w weekendy tez ja robię śniadania. Zmywa zmywarka a jak trzeba stac przy zlewnie to nie ma znaczenie ktore z nas. Przy dziecku robi tyle samo co ja, tylko wiadomo po pracy dopiero. Także wszystko, od zmiany pieluchy, po lekarstwa, karmienie, zabawę, spacery, pewnie by jeszcze usypiał gdyby corka chciała. Pamiętam jak przeżywał karmienie piersią. Chciał pomoc a nie mogl. Częste pobudki, nie mógł.mnie zastapic. Dlatego w nocy zawsze wstawał i przebierał małą i podawał mi do łóżka. Potem juz nie był potrzeby ale jak w nocy pampek przeciekl czy miała temp. On wstawał przebierał podawał leki, zmieniał pościel itp.
Generalnie TŻ nie jest stereotypowy, wszystko zrobi. W drodze wyjątku i posprzata i ugotuje. Jak pracowaliśmy oboje obowiązki w domu były pol na pól. Ciasta tez piecze. I jedno robi czego ja nie robię. Pierogi

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

No i pralka pierze ale tez trzeba posegregować, załadować, włączyć, wywiesić ( o to to robi TŻ), potem poskładać. To juz mój obowiązek. Generalnie nie lubię jak TŻ to robi. Pranie potem wymemłane tak ze zelzko jest potrzebne a ja nie prasuje w ogóle. Dlatego ważne jest dobrze rozwiesić pranie przy dziecku prasowanie był dla mnie udręką i szybko z tego zrezygnowałam. Nie wiem czy teraz prz drugim dziecku w ogóle sobie nie odpuścić przygodę z żelazkiem.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-11-13 o 22:44
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 23:10   #1665
agassek
Zakorzenienie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
No i pralka pierze ale tez trzeba posegregować, załadować, włączyć, wywiesić ( o to to robi TŻ), potem poskładać. To juz mój obowiązek. Generalnie nie lubię jak TŻ to robi. Pranie potem wymemłane tak ze zelzko jest potrzebne a ja nie prasuje w ogóle. Dlatego ważne jest dobrze rozwiesić pranie przy dziecku prasowanie był dla mnie udręką i szybko z tego zrezygnowałam. Nie wiem czy teraz prz drugim dziecku w ogóle sobie nie odpuścić przygodę z żelazkiem.

Odpuścić

Ja może wyprasuję raz, jak wszystko popiorę na świeżo. Potem już nie mam zamiaru prasować

Bardzo mi się marzy suszarka do ubrań i mam nadzieję, że kupimy przed kwietniem

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 07:25   #1666
ofelka 123
Rozeznanie

Oh cieszę się że nie chcecie prasować tych malutkich rzeczy bo juz myślałam że że mnie tylko jakaś chpd
My oboje nie jemy koperku pietruszkę w zupie tez skrzętnie omijamy

Stary 2018-11-14, 08:05   #1667
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć w 21 tygodniu!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 08:12   #1668
elf01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć w 21 tygodniu!

Piąteczka! U mnie też 21 tc

Stary 2018-11-14, 08:42   #1669
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć w 21 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez elf01 Pokaż wiadomość
Piąteczka! U mnie też 21 tc

Ooo rany przed wami już mniej niż więcej

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 08:59   #1670
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Odpuścić

Ja może wyprasuję raz, jak wszystko popiorę na świeżo. Potem już nie mam zamiaru prasować

Bardzo mi się marzy suszarka do ubrań i mam nadzieję, że kupimy przed kwietniem

Naszych prasować chyba nie bede moze jedynie kupne i wyparne. Zastanawiam sie jeszcze czy jest sens uzywac osobnych plynow do prania. Nie mam tyle miejsca w szafkach i jak skonczyly mi sie dzieciowe zapasy po corce to sie cieszylam. Teraz uzywam w miare nie smierdzacego plynu do prania i delikatnego plynu do plukania i piorę wszystkie nasz ubrania razem. .

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Oh cieszę się że nie chcecie prasować tych malutkich rzeczy bo juz myślałam że że mnie tylko jakaś chpd

ja tak bardzo lubię ze w ogrodku garsciami jem jak jest sezon tz nie lubi wiec zawsze na koncu sobie wsypuje do dania. Ostatnio zaczełam dawac do kotletow itp, ze wzgledu na corke tez i tz nie kreci nosem. Takze poki nie czuć to zje
Przy pierwszym prasowałam i myslalam ze mnie ch*** strzeli
Stary 2018-11-14, 09:02   #1671
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Ale macie tych TŻ fajnych
Mój były małżonek miał totalnie dwie lewe ręce niemalże do wszystkiego. Jak skręcaliśmy kiedyś komodę, to stwierdziłam, że robię to lepiej od niego. Przy kolejnych meblach robiłam to już sama, pomagał mi tylko przybijać z tyłu dyktę. Tak wbił gwóźdź, że wylazł na ukos przez blat. Na szczęście za telewizorem. Dodam tylko, że przez rok był w szkole o profilu stolarz
Czasami zastanawiam się jak on funkcjonuje życiowo. Ostatnio jak przyleciał i nadzorowałam jeszcze wizyty z dzieckiem u niego, to zdradziłam mu sekret jak ugotować fasolkę szparagową, ale za to pochwalił się, że nauczył się robić schabowe.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Faktycznie szybko Wam poszlo
Nie ma reguły na zwiazki, a najwazniejsze ze Wam jest dobrze

Moj kuzyn swoja zone poznal przez jakas gre internetowa, on z poludnia ona z nad morza i fajna para z nich od 8 lat
Moja kolezanka tez przez neta poznala meza, tez przez jakas gre i co ciekawe obie panie starsze o kilka lat od facetow

Ogólnie też znam kilka par, które poznały się na internetach Ale w życiu bym nie powiedziała, że znajdę tam kogoś z kim będę chciała się w ogóle spotkać. Jestem takim nieśmiałym dzikusem, że odmówiłam spotkania tam każdemu facetowi, co jest bezsensu patrząc na to po co się tam logujesz TŻ też zaproponował spotkanie i odmówiłam, więc mój samiec alfa trochę się obruszył i powiedział, że więcej nie zaproponuje spotkania. Nie wiem jakim cudem to ode mnie wyszło, żebyśmy się spotkali. Ale do dzisiaj cały czas sobie przypisuję zasługi, że gdyby nie MOJA propozycja...

Cytat:
Ja jestem bardzo ciekawa jak mój TZ się spełni w roli tatusia
Póki co nie mogę narzekać, w tygodniu bardzo często robi śniadanie i kolacje, w weekend odkurza, teraz też sprząta kuwete i nawet czasami pozmywa
Myślę, że na pewno będzie się angażowal we wszelkie aktywności związane z dzieckiem, a najchętniej pewnie będzie małą nosił na rękach, cały czas ćwiczy na kocie

Hahaha biedny koteł
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja też myślałam, że przy dziecko nie będę mogła liczyć na męża. Jakoś tak to co widziałam u siebie w domu, w środowisku jakim się wychowywałam i w rodzinie męża nie wskazywało że facet będzie poczuwał się do intensywnej opieki nad dzieckiem i prac domowych. Ale rzeczywistość okazała się o wiele lepsza. Mój mąż ogarnia wszystko, ciężko pracuje, dużo robi w domu, syna wychowuje z jednakowym zaangażowaniem a teraz jeszcze zrobił sam taki ogromny remont i przebudowę domu. Jedynie ciast nie piecze
Niestety często jeździ w delegacje i wtedy wszystko spada na mnie
Generalnie pod względem wspierania mnie jest ideałem, ale ma trochę wad w innych dziedzinach
Np. Bardzo mało mówi, a jak już naprawdę coś go gnębi to praktycznie nie odzywa się wcale przez kilka dni.
Kiedyś robiłam muffinki i poprosiłam TŻ, żeby ponakładał ciasto do foremek. Minę miał taką jakbym mu kazała zrobić danie z ośmiornicy :P Sam mówi, że obiad zrobi, a nawet mamuta upoluje, ale pieczenie to zdecydowanie odpada

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość

Jestem niestety ChPD i ograniczam prasowanie do minimum. Te małe ciuszki to na początku popiorę i poprasuję dla zasady wyparzenia :P Synkowi prasuję rano przed przedszkolem. A ja mam 95% ubrań, których prasować nie muszę. Kocham letnie sukienki z HM z trochę grubszego materiału, nie trzeba ich prasować w ogóle. Mam chyba 5 różnych wzorów Muszę się jednak zmobilizować i przeprasować tshirty TŻ, bo on zawsze wyciąga z szafy takie gnioty i stwierdza, że się wyprostują
Cytat:
Cześć w 21 tygodniu!

A więc do dzieła drogie Panie - może jakieś połówkowe brzuszkowe aktualizacje w klubiku? Ja się tam już prężę
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 09:03   #1672
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj zaczynam 21 tydzień ciąży I preglife podaje ze dzisiaj stuknęło nam 50% ciąży
Stary 2018-11-14, 09:15   #1673
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Naszych prasować chyba nie bede moze jedynie kupne i wyparne. Zastanawiam sie jeszcze czy jest sens uzywac osobnych plynow do prania. Nie mam tyle miejsca w szafkach i jak skonczyly mi sie dzieciowe zapasy po corce to sie cieszylam. Teraz uzywam w miare nie smierdzacego plynu do prania i delikatnego plynu do plukania i piorę wszystkie nasz ubrania razem. .

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

ja tak bardzo lubię ze w ogrodku garsciami jem jak jest sezon tz nie lubi wiec zawsze na koncu sobie wsypuje do dania. Ostatnio zaczełam dawac do kotletow itp, ze wzgledu na corke tez i tz nie kreci nosem. Takze poki nie czuć to zje
Przy pierwszym prasowałam i myslalam ze mnie ch*** strzeli
Ja od urodzenia synka piore nasze ciuchy razem i odpukac nigdy nie miał żadnej wysypki ani nic

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 09:17   #1674
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Fajna ta zupa koperkowa, koniecznie muszę zrobic.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym kocham

Włączyła mi się faza na koperek wczoraj. Dzisiaj w planach mielone z indyka z koperkiem i w sosie koperkowym
A wczoraj z siostrą robiłam placki twarogowe, tzn. ja przygotowałam ciasto a ona stała i smażyła (chociaż średnio to słowo pasuje bo to bez tłuszczu)

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ooo
Po górach chodzić nie zamierzam, na stok tez nie planuje a woda w basenach termalnych to nie jacuzzi , temp w sam raz na relaks
Bardziej chyba chodzi o to że na basenie można szybciej infekcję złapać Ogólnie moja gin ma dość luźne podejście i jakby miał mi taki wyjazd w ogóle miał nie zaszkodzić to by pewnie go nie odradzała Tym bardziej że tam są jakieś ciepłe baseny na zewnątrz więc na takie rzeczy się już w ogóle nie piszę bo u mnie ciepło-zimno może równać się omdleniu w spa też dużo rzeczy odpada, więc pojechałabym sobie tam posiedzieć i popatrzeć. Szkoda tylko że już nie zwrócą kasy za ten wyjazd, więc powiedziałam mężowi żeby pojechał i najwyżej siostrę swoją zabrał. Akurat ona jest psiapsiółą żony kumpla z którym mieliśmy jechać, więc się dogadają. Będzie mi pewnie przykro, ale jak mam się tłuc tyle kilometrów samochodem żeby sobie popatrzeć to bez sensu jeszcze obstawiam że tam będzie ciężko znaleźć coś lżejszego do zjedzenia więc się tylko umęczę z zaparciami
Stary 2018-11-14, 09:21   #1675
ofelka 123
Rozeznanie

Ogólnie szybko mi lecą na te nasze ciążę. Obstawiam ze te pierwsze z nudów może wyprasuje a później to wątpię.co do koperku jak nie widać to tez zjem ale z własnej woli nie posypie sobie nim ziemniaków np moja mama to jak są młode ziemniaki to potrafi je zasypać ze praktycznie widać sam koper np mój tz nauczył się przy mnie jest pieczarki które dla mnie nie mają smaku jakiegoś dziwnego

Stary 2018-11-14, 09:24   #1676
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Mój były małżonek miał totalnie dwie lewe ręce niemalże do wszystkiego. Jak skręcaliśmy kiedyś komodę, to stwierdziłam, że robię to lepiej od niego. Przy kolejnych meblach robiłam to już sama, pomagał mi tylko przybijać z tyłu dyktę. Tak wbił gwóźdź, że wylazł na ukos przez blat. Na szczęście za telewizorem. Dodam tylko, że przez rok był w szkole o profilu stolarz
Czasami zastanawiam się jak on funkcjonuje życiowo. Ostatnio jak przyleciał i nadzorowałam jeszcze wizyty z dzieckiem u niego, to zdradziłam mu sekret jak ugotować fasolkę szparagową, ale za to pochwalił się, że nauczył się robić schabowe.

Ogólnie też znam kilka par, które poznały się na internetach Ale w życiu bym nie powiedziała, że znajdę tam kogoś z kim będę chciała się w ogóle spotkać. Jestem takim nieśmiałym dzikusem, że odmówiłam spotkania tam każdemu facetowi, co jest bezsensu patrząc na to po co się tam logujesz TŻ też zaproponował spotkanie i odmówiłam, więc mój samiec alfa trochę się obruszył i powiedział, że więcej nie zaproponuje spotkania. Nie wiem jakim cudem to ode mnie wyszło, żebyśmy się spotkali. Ale do dzisiaj cały czas sobie przypisuję zasługi, że gdyby nie MOJA propozycja...

Hahaha biedny koteł

Kiedyś robiłam muffinki i poprosiłam TŻ, żeby ponakładał ciasto do foremek. Minę miał taką jakbym mu kazała zrobić danie z ośmiornicy :P Sam mówi, że obiad zrobi, a nawet mamuta upoluje, ale pieczenie to zdecydowanie odpada

Jestem niestety ChPD i ograniczam prasowanie do minimum. Te małe ciuszki to na początku popiorę i poprasuję dla zasady wyparzenia :P Synkowi prasuję rano przed przedszkolem. A ja mam 95% ubrań, których prasować nie muszę. Kocham letnie sukienki z HM z trochę grubszego materiału, nie trzeba ich prasować w ogóle. Mam chyba 5 różnych wzorów Muszę się jednak zmobilizować i przeprasować tshirty TŻ, bo on zawsze wyciąga z szafy takie gnioty i stwierdza, że się wyprostują

A więc do dzieła drogie Panie - może jakieś połówkowe brzuszkowe aktualizacje w klubiku? Ja się tam już prężę
My się w sumie też trochę poznaliśmy przez internet, dokładnie przez fejsbuka bo swego czasu postanowiłam zerwać z PKP i PKS i szukałam przejazdów samochodem z innymi studenciakami
Ale wtedy miałam chłopaka i na męża nie zwróciłam uwagi, on podobno jak zajechał do siebie to powiedział współlokatorowi że poznał po drodze fajną dziewczynę i chciałby się z nią spotykać jak się kilka miesiecy później z nim znowu w drodze spotkałam to zaczęliśmy gadać. Z chłopakiem mi się już od jakiegos czasu nie układało, a mój mąż przyjeżdżał w nocy z Krakowa pod Częstochowę żeby wyjść ze mną na spacer i jakoś się tak to wszystko potoczyło że już 6 lat jesteśmy razem
Stary 2018-11-14, 09:27   #1677
fitelina
Rozeznanie

Cytat:

Hahaha biedny koteł

Kiedyś robiłam muffinki i poprosiłam TŻ, żeby ponakładał ciasto do foremek. Minę miał taką jakbym mu kazała zrobić danie z ośmiornicy Sam mówi, że obiad zrobi, a nawet mamuta upoluje, ale pieczenie to zdecydowanie odpada

Jestem niestety ChPD i ograniczam prasowanie do minimum. Te małe ciuszki to na początku popiorę i poprasuję dla zasady wyparzenia Synkowi prasuję rano przed przedszkolem. A ja mam 95% ubrań, których prasować nie muszę. Kocham letnie sukienki z HM z trochę grubszego materiału, nie trzeba ich prasować w ogóle. Mam chyba 5 różnych wzorów Muszę się jednak zmobilizować i przeprasować tshirty TŻ, bo on zawsze wyciąga z szafy takie gnioty i stwierdza, że się wyprostują

I przerzuca kota przez ramię po jedzeniu i żartuje, ze czeka aż mu się odbije biedny ten nasz kot

Jej ja też jestem ChpD, ogólnie to odpalam żelazko raz na kilka miesięcy
Z moich ubrań nie prasuję nic, za bardzo nie chodzę w koszulach bo mi niewygodnie, TZ do pracy też nie prasuje, bo mówi, że pod marynarka i tak nie widać
Od święta na jakieś ważniejsze spotkanie mu koszule prasuję
Nie ma opcji, że dzidziutkowi będę ciuszki prasować, no way

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 09:45   #1678
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
kliknęłam i mam je zapisane w ulubionych nawet, ale jeszcze nie robilam.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Ja od urodzenia synka piore nasze ciuchy razem i odpukac nigdy nie miał żadnej wysypki ani nic

ja się bałam przy pierwszym dziecku ptzy drugim pewnie bedzie inaczej. W ogole mojej corce skora bardzo schodziła przez jakieś 2 tygodnie dlatego tez dbaliśmy o prasowanie, pranie. Tylko ja za duzo chemii nakupowałam robiac wyprawke. Nie wiedziałam ze maly proszek na dzieciece ubrania tak dlug sie zużywa
Stary 2018-11-14, 09:51   #1679
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry ja może wstawię swoje foto do klubiku bo wczoraj cyknelam kilka fot mój pępek chce się uwolnić hahaha jeszcze kilka tygodni i mi go wypchnie całkiem

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 09:52   #1680
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
My się w sumie też trochę poznaliśmy przez internet, dokładnie przez fejsbuka bo swego czasu postanowiłam zerwać z PKP i PKS i szukałam przejazdów samochodem z innymi studenciakami
Ale wtedy miałam chłopaka i na męża nie zwróciłam uwagi, on podobno jak zajechał do siebie to powiedział współlokatorowi że poznał po drodze fajną dziewczynę i chciałby się z nią spotykać jak się kilka miesiecy później z nim znowu w drodze spotkałam to zaczęliśmy gadać. Z chłopakiem mi się już od jakiegos czasu nie układało, a mój mąż przyjeżdżał w nocy z Krakowa pod Częstochowę żeby wyjść ze mną na spacer i jakoś się tak to wszystko potoczyło że już 6 lat jesteśmy razem
O jaaa nigdy nie wiadomo kiedy trafi strzała amora

Cytat:
I przerzuca kota przez ramię po jedzeniu i żartuje, ze czeka aż mu się odbije biedny ten nasz kot

cały czas sobie sobie to wyobrażam. TŻ raz nosił pluszowego królika jak rozkładaliśmy łóżeczko na próbę
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości