|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W jesienno-zimową porę wkraczamy, plotkujemy i czytamy! Cz V.
Piekłyście słonecznikowca?
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Ja w ogóle rzadko coś piekę
![]() Chyba szczyt moich możliwości to to że wczoraj zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem, haha ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
To i tak smacznie
![]()
![]() |
#784 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Spoko, ja umiem tylko ugotować wodę na herbatę i i tak zdarza się, że mi wykipi XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje kubki smakowe przechodzą kryzys... nic mi nie smakuje ;/
![]() |
![]() |
#786 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#787 |
Pojawiam się i znikam >.<
|
A u mnie odwrotnie
![]() 15 listopada, ja dopiero poczułam zimno ![]() W poniedziałek ma padać u mnie śnieg ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
JA sama nie wiem co bym zjadła
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
I znowu przepadłam...
Przeziębiłam się trochę i sama nie wiem czy wyzdrowieć czy się rozłożyć na całego ![]() Co do świec to ja mam podobnie jak z notesikami, zeszytami - kupuję i nie używam. Po ciąży została mi nadwrażliwość na zapachy taka jaką mają baby w ciąży i jakoś chyba najbardziej lubię zapach świeżego powietrza ![]() Rok czy dwa lata temu kusił mnie kominek i woski - jakiś świąteczny wątek podczytywałam przez chwilę - i kupiłam kilka wosków i kominek YC - coś tam odpaliłam raz czy drugi, to pachniało i owszem - ale jakoś mnie głowa rozbolała od tego zapachu - no i pieniczenie z czyszczeniem tego kominka - to już chyba świece wygodniejsze. Oglądam kilka amerykańskich kanałów na YT i tam był gigant boom na świece Bath and Body Works - też kilka lat temu będąc w Warszawie kupiłam nawet 2 - jedną jakąś typowo letnią (ładnie pachnie, ale nie odpalałam, nawet nie wiem gdzie ją mam), a drugą cytrynową - ponoć trudno dość podrobić cytrynę żeby nie miała zapachu kostki do wc, ta taką wredną chemią nie jedzie, ale jakąś jedzie - czuć, że ktoś się starał, ale coś nie wyszło. Mam propozycję pospamowania w wątku, nie wiem jak się zapatrujecie, bo nie chce mi się wbijać specjalnie na jakiś świąteczny - jak któraś gdzieś złowi coś fajnego świątecznego, dowie się o mega dealu, albo wymyśli super-prezent-co-zadowoli-każdego-nawet-malkontenta to może tu powrzucamy??? Byłam dzisiaj w Pepco, ten sklep mnie zadziwia, bywam tam dość często, bo mam blisko, ale go jeszcze nie rozgryzłam. W jakiejś gazecie miałam gazetkę reklamową z rzeczami świątecznymi - poszłam dziś, aż myślałam, że daty mi się pochrzaniły, bo od czorta tych rzeczy miało być od jutra - tymczasem pani powiedziała, że są już od dawna, a niektóre z tych co chciałam obczaić już nie ma. Kupiłam dzieciowi zestaw 32 długopisów żelowych za 14,99 - nie wiem co to warte, ale dziołchy w przedszkolu mają to i ona od Mikołaja chce i takie szare tekstylne pudło co można je na regał wstawić z cekinami do czochrania biało- srebrnymi za 9,99. Chciałam stolnicę silikonową, co też była w tej gazetce, ale nie było - pytałam panią oczywiście nie wie co i kiedy będzie, może dopiero w grudniu, a dostawy ponoć codziennie ![]() Ze śmiesznych zakupów sprzed kilku dni to jak szukacie prezentu niezabawkowego dla małej dziewczynki to są fajne pufy w Pepco - dmuchany środek, boki i góra z różowego nibyfutra, dół z tkaniny jakiejś sztucznej, dookoła dołu zamek - jakby graciło, zawsze można spuścić powietrze - jakość dość przyzwoita za te 29,99. Dla większych dziewczynek też może być, bo udźwig do 120 kg ![]() ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
scarlet z tym pechem to wykorzystasz limit na przyszły rok ;
![]()
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
scarlett jak szukasz dzieciowych okazji to jak byłam w Empiku przy ladzie były jakieś tanie niełamiące się kredki. Wyglądało to jak pudełko plasteliny w takich grubych, wąskich paskach. Chyba coś a la pastele. Sprzedawczyni tłumaczyła, że się wyginają, ale nie łamią. No i wiadomo 23 w tym miesiącu to Black Friday, a potem 26 Cyber Monday. Może sklepy dla dzieci też dołączą? Jest o tym wątek na forum.
Wrażliwości na zapachy współczuję. Znam przypadek, że zostało to kobiecie aż na 4 lata, także życzę by przeszło szybciej. To chyba zależy też od czasu karmienia piersią. Co do pecha-musi być w naturze równowaga, wiec pewnie ilość pecha teraz wyrówna ilość szczęścia za pewien czas. Też miałam krwiak o jakim piszesz jak byłam pasażerem w pojeździe, który miał stłuczkę także współczuję. Ja wspomagałam się regularnie używanym Hematovenem w żelu i końskimi dawkami tabletek z rutyną (zalecenie ciotki-farmaceutki). Ale nadal pamiętam, że bolało mocno i długo i dość osobliwie wyglądało. Także naprawdę współczuję i życzę szybkiego zagojenia się tego. Stolnice silikonowe gdzieś widziałam w bieżących ofertach. Chyba w Lidl i Tchibo w sklepie internetowym- gazetka świąteczne wypieki czy coś takiego. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ale smak wyczuwasz? Pytam bo moja mama kiedyś tak miała o wyszło, że to często objaw porażenia nerwu trójdzielnego twarzowego, a to się bardzo trudno leczy i lepiej to badać i leczyć od razu jak się zaczyna tracić poczucie smaku. I to właśnie od sezonowego przewiania twarzy, przeziębienia twarzy może być.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2018-11-15 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecię ma już 5,5 roku, więc pewnie jestem przypadkiem ekstremalnym - nie wiem czy to ma jakikolwiek związek z karmieniem, nie słyszałam o czymś takim. W ciąży miałam uporczywe wymioty aż do samego porodu, schudłam prawie 30kg, każdy zapaszek je powodował, same z siebie też - nie liczę już na to, że to przejdzie. Miałam gwałtowną reakcję alergiczną na maść z heparyną - nie wiem czy na samą heparynę, czy na składnik, nie będę testować, bo jeszcze się powtórzy. Ale dzięki! ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
czereśni bym zjadła.... ![]()
![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Takie pytanie... u mnie w domu jak mama gotowała pomidorową z ryżem zawsze dodawała ziemniaki (nie taką po niedzielnym rosole) A u Was? :P
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- czereśnie ![]()
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ziemniakami i ryżem jednocześnie? nie spotkałam się z tym nigdy - może to jakiś regionalny zwyczaj? to spróbuj zjeść coś czego nie jadłaś wcześniej - znasz np jadłonomię?
![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama nawet czasem jak gotowała pomidorową na kości z makaronem świederki albo muszelki (koszmar dzieciństwa w szczególności jak te muszelki w zupie napuchły) to dawała ziemniaki bo jak pomidorowa po rosole to bez ziemniaków ![]() Ale niektórzy jedzą gołąbki z ryżem i mięsem a do tego ziemniaki ![]() Znam ale dla mnie to "wydumane" przepisy - czesto w przepisach są produkty których nie mozna kupic w osiedlowym sklepiku lub przyprawy które najprawdopodobniej użyłabym tylko raz... wolę sama gotować sezonowo, lokalnie (bez tofu, mleczka kokosowego, bratków, szafranu itp) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwiatów nie jadłam nigdy (za wyjątkiem brokułów i kalafiora) ale kusi mnie spróbować - chyba na jakąś okazję do rodziców zrobie ciasto zielony mech i udekoruję kwiatami kupionymi w wegańskim sklepie, żebym sama jakiś niejadalnych nie wrzepiła szafran jest drogi jak cholera, kiedyś coś z nim zrobiłam, ale bez czy z nie robiło mi różnicy (widać takie mam chamskie kubki smakowe) co do tofu i mleczka kokosowego to używam i owszem - samo tofu nie ma jakiegoś konkretnego smaku, zależy co z niego zrobisz - ja piekłam kilkukrotnie wegański sernik (czyli tofurnik, bo nabiału nie jem) lub tofucznicę (czyli jajecznicę z indyjską czarną solą kala namak, która świetnie udaje smak jaj) mleko kokosowe dodaję do pomidorówki, którą robię w wersji wegańskiej i bezglutenowej z kanału YT Atelier Smaku ja doradcą jestem słabym, bo kucharka ze mnie żadna, a w dodatku nie jem wielu rzeczy więc to co robię robię pod siebie ostatnio mam fazę na sałatkę która bywała u mnie w domu, prostą jak konstrukcja cepa - puszka ananasa w kawałkach, 2 puszki tuńczyka, puszka kukurydzy - wszystko odsączyć, dodać jedno pokrojone jabłko, mały słoik majonezu i tyle - nie musi się chłodzić czy przegryzać, można szamać od razu ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- a co do osiedlowych sklepików to ze względu na drożyznę unikam jak mogę, kupuję coś w sytuacji najwyższej konieczności
![]() |
![]() |
#798 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też bym zjadła coś dobrego, ale nie wiem co ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
U mnie też bez ziemniaków - albo z ryżem albo z makaronem
![]() W końcu piątek! Jakie macie plany na weekend? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja soi nie jem, nie toleruje, unikam i nie zamierzam jeść. Tak samo jak kukurydzy ale oczywiście każdy ma swoje smaki i upodobania. Brakuje przepisów na zweganizowaną polską, tradycyjną kuchnię z łatwo dostępnych składników - niewydumanych ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
witam się z kawką w ten mglisty poranek
![]() piąteczek ![]() ale postów napłodziłyście, mam co czytać do tej kawki ![]() Scarlett jestem jak najbadziej za świątecznym spamem ![]() ![]() uwielbiam ten czas.. ![]() prezenty też bardzo lubię wymyślać wyszukiwać, ale dla pewnych osobników w rodzince jest co raz trudniej wymyślić cos, czego jeszcze by nie mieli.. ![]()
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Co to świąteczny spam?
![]()
![]() |
#803 | |
Rozeznanie
|
propozycja Scarlett
![]() Cytat:
ksiażki, filmy, dekoracje, foteczki ![]() chyba, że mamy na wątku Grincha? ![]()
![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#805 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tż coś tam pobąkiwał, o wielkim jarmarku świątecznym w holandii i może kino, pewnie wyjdzie w praniu ![]() a jak u Was? Cytat:
też się nie mogę doczekać odpalenia świątecznej plejlisty ![]() Cytat:
![]() za mną chodzi barszcz czerwony z puree ziemniaczanym ![]() Ervisha i jak upiekłaś tego słonecznikowca? musiałam wygooglować bo z nazwy nie skojarzyłam i o mamo, jak on pysznie wygląda!
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
NIe piekłam... a zjeść? Rozmroziłam pierogi z pieczarkami, cebulką i wędzoną papryką. Podsmażyłam i zjadłam z pieczonymi warzywami. Smaczne ale nadal coś za mną chodzi
![]()
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
O takie pierożki tez bym zjadła
![]() Może jakąś słodkość sobie zaserwuj ![]()
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
NIe lubię słodkiego... słodkie to raz na jakiś czas
![]() Nie mam pomysłów na obiady, na kolacje, na śniadania... coś by się zjadło "innego" ale nie wiem co ![]()
![]() |
#809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez bym chciała nie lubiec słodkiego ![]() Może poszukaj inspiracji w sieci, jak nie jadlonomia to może truetastehunters tez ma fajne, roślinne pomysły ![]()
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukałam... i nic.... ja nie jestem też mączna... wchodziłam na blog Truetaste - jeden lub dwa przepisy zmodyfikowałam ale większosć jest dla mnie "wydumanych" ![]() co macie dzisiaj na obiad? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.