|
|
#3391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Cytat:
Tylko teraz zastanawiam się jak dać jemu delikatnie do zrozumienia,że nic z tego i żeby się nie wysilał.
|
|
|
|
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze przed chwilą zadzwonił ex, żeby pochwalić się jak mu jest ok z nową...dosłownie...
|
|
#3393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że tylko urwanie kontaktu pozwoli człowiekowi pójść na przód. Jest to cholernie ciężkie, ale inaczej się nie da. Pierwsze dni bez kontaktu są jak żałoba, ale to mija. Co mi po kontakcie z byłym, jak wiem, że on ma inną i jest mu z nią dobrze. Moje poczucie własnej wartości jest bliskie dna...
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Cerveza, skoro uważasz, że brak kontaktu jest konieczny, to czemu odebrałaś jak dzwonił?
![]() BTW on jest jakiś dziwny, po co Ci dupe truje skoro niby jest szczęśliwy? Chyba ze właśnie NIBY. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- A Twój Julia z tym kontaktem, to albo zaakceptował fakt że to ma być przyjaźń i nie ma z tym problemu, albo sam jeszcze nie wie o co mu chodzi i czemu chce mieć kontakt, nie rozkminil że nie chce Cię tracić skoro tak się zachowuje też dziwny egzemplarz xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie pisze by nie dolowac innych... minelo nie malo czasu a ja stoje kompletnie w miejscu albo sie cofam czasami wiec nie ma sie czym chwalic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty nie mierz innych swoją miarą Choćby facet był siódmym cudem świata a ma żonę i dziecko to dla mnie jest niedostępny i ja się swoich zasad trzymam, nie jestem osobą, która potrafi się ukrywać, kłamać i ma podwójna moralność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam zazdroszczę tych rozmów telefonicznych... chociaż teraz tak myślę, że nie powinno mi zależeć na przyjaźni z byłym, skoro on nie reprezentuje sobą takich wartości jak ja. Miał tego tindera 3 tygodnie, bez spotkań, nie zdradził ale sam fakt - może po prostu nie było wystarczająco ciekawej ... a NIEUCZCIWOSC to nie jest moja wartość. A trzeba otwarcie powiedzieć, że postąpił nieuczciwie. I egoistycznie. Więc co z tego, że w innych dziedzinach życia jest ogarnięty, że byliśmy świetnymi przyjaciółmi i super dogadywaliśmy się na wielu płaszczyznach, skoro w danym temacie okazał się nieuczciwy? Może w innej kwestii też by mógł postąpić nieuczciwe czy egoistycznie - może brak mu empatii i siebie tylko stawia na pierwszym miejscu?
A to NIE MOJE WARTOSCI. Może tego powinnam się trzymać, a nie żałować straty? Z drugiej strony na fejsie wyświetlił mi się tekst... w skrócie, że ktoś zapytał stare małżeństwo z 60-letnim stażem, które świetnie się dogadywalo, jaki jest sekret tak długiego stażu. Starszy pan odpowiedział, że bywało różnie jak to w związkach i że z żona wiele razy z siebie rezygnowali. Ona parę razy, on częściej. A przetrwali dlatego, że nigdy nie zrezygnowali z siebie w tym samym czasie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Julia_1996 Czas edycji: 2018-11-17 o 09:10 Powód: Nie wszystko napisałam |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja z jednej strony myślę, że ta romantyczną miłość to mit, a z drugiej... jeśli czujesz że "to to".... Miłość chyba nie jest taka prosta że zawsze razem, bez rozstań afer kłótni powrotów, bo jesteśmy tylko ludźmi...
Z trzeciej strony tylu ludzi jest na świecie, że może następna miłość będzie właśnie tą, o która będzie NAPRAWDE warto walczyć. A teraz tylko nam się wydaje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na przykład między innymi uważa, że miłość to powinny być fajerwerki, wielką namiętność. Jak tego nie ma "to widocznie nie to". Tylko że u nas na początku to było, a z czasem to wiadomo.. no ale co ja będę się powtarzać, jeśli świetne dogadywanie się, wspólne spędzanie czasu, wsparcie itd to nie miłość, to ja też nie wiem czym ona jest Druga sprawa to te wątpliwości. Ja jestem prosty człek i jakbym miała wątpliwości czy to to, to na spotkaniach nie potrafiłabym zachowywać się jak zakochana, a on potrafił... czyli co, taki zaklamany? I trzecia sprawa to czym się różni miłość od przyzwyczajenia? Po takim długim czasie? Z kim z dłuższym stażem nie gadam to mówią, że po takim czasie to jak kazirodztwo... niby w żarcie, ale... znasz przecież już kogoś na wylot, więc jak tu ma coś fascynować? Więc to "to", to chyba kwestia priorytetów.czy masz kogoś za bratnią duszę i to jest dla Ciebie najważniejsze - super dogadywanie się, troska, wsparcie. Czy uważasz że miłość to namiętność i emocje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Happysad ze swoją kilkunastoletnia już piosenka o miłości trafia w samo sedno każdy zna, a jak widać potem wybierają te emocje, kwiaty, pluszowego misia ..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogliby się wreszcie określić i powiedzieć wprost o co im chodzi ,a nie tak zostawiać nas z naszymi domysłami. Wiadomo,że kto jak kto ale kobieta to sobie wymyśli 367447 wersji
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam już siły na nic. Budzę się z takim ściskiem, że nie mogę sobie sama ze sobą poradzić. Wizyta u psychologa daje mi chwilową ulgę, jak tam jestem, a potem wracam do domu i czuję bezsens życia. Mam lepsze i gorsze dni, a ostatnio są te najgorsze. Nic mi nie pomaga...Ani dobry serial, ani dobra książka, rozmowa z mamą, no nic. Kontakty z koleżankami się pourywały, bo każda ma swoje życie i nie czułam się zbyt komfortowo ciągle komuś opowiadając o swoich problemach. Mój eks odzywa się, jak ma sobie ochotę popisać, czy pogadać, a tak to ma mnie głęboko gdzieś...idiotka sama radzę, by nie mieć kontaktu z byłymi, a sama lecę i mu odpisuje od razu. Masakra, on jakoś nie ma problemu, żeby mnie olać i moje wypociny. Czuję, jakbym straciła resztki godności, naprawdę...
|
#3407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam święty spokój... tzn mój raz się ze mną skontaktował, żeby powiedzieć mi, że przez DWA DNI (!) WSZYSTKO przemyślał i zmieni się dla mnie. Ale w trakcie związku to nie chciał nad sobą pracować...
|
|
|
|
#3411 |
|
Przyczajenie
|
Nie rozmawiaj z nim,nie słuchaj jego opowieści.One tobie szkodzą,żle się po nich czujesz a jego nie obchodzi twoje samopoczucie.Dla swojego dobra zerwij całkowicie relację....proszę,bo to męczarni.
|
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sama staram się trzymać i nie szukam kontaktu. Odpisuje i odbieram ale sama się do niego nie odzywam ,a jak nie reaguje to mi pisze: Dlaczego się do mnie nie odzywasz??
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam nie widzi, że Cię tym trochę rani. Ja dziś od rana wyje. Jakby mi eks napisał, że zerwie z tamtą, to bym go przyjęła, ale nie zerwie. Odwala mi dziś konkretnie...
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
Mi też zaczyna odwalać. Zarwałam nockę wczoraj, tak bardzo cierpiałam a nie miałam się do kogo odezwać. Z drugiej strony nie chce znajomym truć o tym jak mi źle bo to mój problem ale nie radzę sobie z nim. Mój też założył tindera i nawet spotkał się z taka jedną i od kilku tygodni też się z inna spotyka ale mówi, że to nie to, że za wcześnie bo ciagle mnie kocha. Nadal się łudzę, chociaż nie wyobrażam sobie powrotu do siebie ale nie moge oddychać bez niego, czy to przyzwyczajenie? Czuje się jakby ktoś bliski mi umarł i tak bardzo czuje się odrzucona, ze jestem za mało idealna, ze mi czegoś brakuje, no czuje się beznadziejnie. Wcale mi nie pomaga to, ze ciagle ktoś do mnie podbija, odzywają się dawni koledzy, ze ja się im zawsze podobałam itd, a pracy zaproszenia na kawę, flirty, komplementy a ja mam tego już tak dosyć! Chociaż jakbym chciała to bym mogła sypiać co tydzień z kimś nowym ale co mi to da? Tylko gwóźdź do trumny. Marze by się wtulić w niego i poczuć się „jak w domu”, to poczucie bezpieczeństwa jakie mi dawał, nagle znikło. Żaden inny facet go nie zastąpi. Ja nie wiem czy tamci faceci sobie jaja ze mnie robią ale mam wrażenie, ze się bawią moimi uczuciami i czuje się jeszcze gorsza, naiwna i głupia. Ja chce miłości a nie przygody na jedna noc. Chce znów być czyjaś a nie niczyja...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, sama przeżywam aktualnie spory dramat i rozczarowanie, ale naprawdę brak kontaktu to najlepsze rozwiązanie. Sama jeszcze łapię się na tym czy jest online i takie tam, ale to bez sensu. Boli, cholernie boli. Ale damy radę. Prawda jest bolesna, gdyby chcieli to byliby przy nas...
Słowa nic nie kosztują, oni mogą mówić co chcą. Dopóki nie idą za tym czyny to te słowa są bez żadnej wartości. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2018-11-17 o 16:42 |
|
|
|
#3417 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi jak tak kilka dni temu odwalalo to myślałam,że wpadłam na "genialny" plan: Wymyśliłam sobie,że napiszę do niego list , powiem wszystko co czuje i dam w okolicach świąt, bo ten świąteczny klimat na pewno na niego wpłynie i wszystko będzie dobrze![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Boję się, że przy nikim już nie poczuje się tak swobodnie...że nakupi mi wina, ja się przy nim upodlę i będziemy gadać do nocy
|
|
#3419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sam musiałby chcieć. Muszę się z tym pogodzić i liczyć na to, że gdzieś tam jest ktoś dla mnie...
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Tylko teraz zastanawiam się jak dać jemu delikatnie do zrozumienia,że nic z tego i żeby się nie wysilał.

też dziwny egzemplarz xd

Też kiedyś sobie mówiłam, że nigdy nie spojrzę na żonatego. A teraz właśnie się wygrzebuję ze związku z nim 

mój na przykład między innymi uważa, że miłość to powinny być fajerwerki, wielką namiętność. Jak tego nie ma "to widocznie nie to". Tylko że u nas na początku to było, a z czasem to wiadomo.. no ale co ja będę się powtarzać, jeśli świetne dogadywanie się, wspólne spędzanie czasu, wsparcie itd to nie miłość, to ja też nie wiem czym ona jest

Boję się, że przy nikim już nie poczuje się tak swobodnie...że nakupi mi wina, ja się przy nim upodlę i będziemy gadać do nocy
Sam musiałby chcieć. Muszę się z tym pogodzić i liczyć na to, że gdzieś tam jest ktoś dla mnie...