Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-17, 17:34   #601
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki

A ja nie wiem o której pójść pewnie pójdę w poniedziałek, bo we wtorek w szkole wywiadówka, a on i tak przyjmuje do 16 więc muszę się troszkę zwolnić z pracy. Nienawidzę prosić w pracy o wcześniejsze wyjście... Albo w pracy na chwilę wyskoczyć...? Ciekawe czy powie mi coś więcej chociaż wątpię, dwie moje ciąże prowadził i tylko pytał się o L4 czy chce. Więc od niego dużo się nie dowiem.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-17, 17:41   #602
klamerka1987
Rozeznanie

Dziewczyny, pozdrawiam Was z ciepłej Teneryfy. 5h lotu zniosłam całkiem ok dzięki czopkowi przeciw wymiotnemu. Tak mi jest potrzebny ten odpoczynek.. ostatnio miałam ciężko okres.

Mąż super się mną zajmuje, podstawia pod nos i chyba dzięki temu wczoraj caaaaaly dzień nie wymiotowałam ani razu. Od razu nabrałam sił. Dziś niestety wymioty wróciły ale może przez te 10 dni trochę się podreperuję i wrócę chociaż do wagi sprzed ciąży. Bo już mam ponad 3 kg na minusie.

Jeśli chodzi o zachcianki to tak samo odrzuca mnie od ukochanej kawy. Nie mogę znieść nawet zapachu. Generalnie na nic nie mam ochoty. Mandarynki dobrze wchodzą.

Ja na szczęście nie muszę mówić w pracy bo prowadzę swoją jednoosobową dzialalnosc- ale co za tym idzie nie mam szans na l4. Oczywiście dopóki nie dzieje się nic złego. Poprostu nie ma kto za mnie pracować.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

I proszę się nie stresować tym brakiem serca przy 1cm pęcherzyku. U mnie serce było przy pęcherzu 2.5cm

klamerka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-17, 18:11   #603
himbeere
Rozeznanie

Hej dziewczyny dopadł mnie ból spojenia łonowego słyszałam że to się zdarza pod koniec ciąży, pierwszy raz słyszę żeby ból łapal na samym starcie ja do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie. Mieszkam na 4 piętrze i mam psa i ponad 2,5 letnia córkę to jest dramat dla mnie teraz, każdy krok jest taki ból nie do zniesienia może tak miałyście? Może slyszalyscie o takim przypadku? Napisałam już do swojej gin i czekam na odpowiedź
himbeere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-17, 20:48   #604
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klamerka1987 Pokaż wiadomość
I proszę się nie stresować tym brakiem serca przy 1cm pęcherzyku. U mnie serce było przy pęcherzu 2.5cm

Staram się nie stresować, ale się tyle naczytałam ze byłam pewna ze na wizycie będzie już serduszko, a tu sam pęcherzyk, mam nadzieje ze będzie ładnie rósł i za tydzień w sobotę moje obawy okażą się bezpodstawne. Póki co nie nastawiam się, nie chce sie znów rozczarować, wole się pozytywnie zaskoczyć drugiej straty chyba nie zniosę...

Udanego urlopu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-17, 21:01   #605
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klamerka1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pozdrawiam Was z ciepłej Teneryfy. 5h lotu zniosłam całkiem ok dzięki czopkowi przeciw wymiotnemu. Tak mi jest potrzebny ten odpoczynek.. ostatnio miałam ciężko okres.

Mąż super się mną zajmuje, podstawia pod nos i chyba dzięki temu wczoraj caaaaaly dzień nie wymiotowałam ani razu. Od razu nabrałam sił. Dziś niestety wymioty wróciły ale może przez te 10 dni trochę się podreperuję i wrócę chociaż do wagi sprzed ciąży. Bo już mam ponad 3 kg na minusie.

Jeśli chodzi o zachcianki to tak samo odrzuca mnie od ukochanej kawy. Nie mogę znieść nawet zapachu. Generalnie na nic nie mam ochoty. Mandarynki dobrze wchodzą.

Ja na szczęście nie muszę mówić w pracy bo prowadzę swoją jednoosobową dzialalnosc- ale co za tym idzie nie mam szans na l4. Oczywiście dopóki nie dzieje się nic złego. Poprostu nie ma kto za mnie pracować.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Udanego urlopu Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez himbeere Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dopadł mnie ból spojenia łonowego słyszałam że to się zdarza pod koniec ciąży, pierwszy raz słyszę żeby ból łapal na samym starcie ja do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie. Mieszkam na 4 piętrze i mam psa i ponad 2,5 letnia córkę to jest dramat dla mnie teraz, każdy krok jest taki ból nie do zniesienia może tak miałyście? Może slyszalyscie o takim przypadku? Napisałam już do swojej gin i czekam na odpowiedź
Ja nie słyszałam, żeby na tym etapie się takie rzeczy działy...
Daj znać jak gin odpisze, bo aż ciekawa jestem.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 07:53   #606
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Dzień dobry, jak się czujecie?
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 07:56   #607
MissCath
Zakorzenienie

Ja mówiłam, że nie mam takich dolegliwości ciążowych, a tu jednak zaczyna mnie mdlic. Od dwóch dni tak mam, wczoraj na zakupach nie mogłam na nic patrzeć, bo wszystko mnie o mdłości przyprawiało ale nie rzygam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-18, 08:03   #608
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Ja też bez dolegliwości. Zapominam, że jestem w ciąży. Wczorah nic mnie nawet nie zakłuło, a piersi mniej bolą w biustonoszu.
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-11-18, 08:06   #609
kevschaa
Zakorzenienie

A ja już 3 dzień czuje się dobrze, mogę normalnie jeść i mdłości nie mam. No i oczywiście zaczęłam się martwić czy wszystko ok skoro tak nagle minęły... Jak są źle, jak nie ma też źle
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 08:08   #610
pelnoletnia
Rozeznanie

mi też objawy jako takie zniknęły. nic jużw podbrzuszu się nie rozciąga, nie pobolewa. jedynie co to ból pleców ale delikatny po większym wysiłku no i piersi. ale już jutro wizyta więc dowiem się co i jak.
pelnoletnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 08:38   #611
nula88
Zadomowienie

GG do nula88

Hej, może i ja się dołączę

Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża. Przez wiele lat bezskutecznie starałam się o ciążę, potem doszedł przez to rozwód. Od 1,5 roku jestem w szczesliwym zwiazku i nadal się nie udawało. Od 18 roku życia mam stwierdzone PCOS, każdy ginekolog dawał marne szanse na zajście w ciąże przez brak owulacji. Okres wywoływany był hormonami.

Na początku tego roku zachorowałam na różne poważne choroby, zaczęło się od anemii z hemoglobiną 3,2!! tu już ledwo uszłam z życiem. Potem doszło, że to wynik nadkrzepliwości krwi i przebytym zatorem żyły wrotnej. Byłam już w 4 szpitalach od marca i próbuję powoli dochodzić do siebie, dlatego nie myślałam w ogóle o ciąży. Poza tym pogodziliśmy się z tym, że będziemy szcześliwi nawet bez dzidziusia, mimo, że bardzo pragnęliśmy. Mój partner jest 15 lat starszy, więc tym bardziej się pogodził.

W październiku miałam zabieg na żylaki przełyku powikłane przez przebyty zator, w międzyczasie l4 przed kolejnym szpitalem. I to wtedy musiało się stać!

Ostatni okres miałam 23.09, więc brak w październiku tłumaczyłam stresem i wycieńczeniem przez szpitale i oczywiście PCOS. Później zaczęły mi rosnąć piersi, stały się strasznie bolesne. Myślałam, że to zwiastun nadchodzącej miesiączki, ale znalazłam jakiś stary test i z głupoty zrobiłam i 2 kreski! Pierwszy raz w życiu! Nie chciałam się nakręcać, więc stwierdziłam że jest przeterminowany ale dzień później kolejne 2 i 2 kreski Miałam tylko szybką wizytę u swojego gin na dyzurze w szpitalu żeby potwierdził ciążę , bo musiałam wiedzieć, czy przerwać tabletki , które biorę i jest. Termin póki co 11.07

29.11 idę już na normalną wizytę i założenie karty ciąży, nie mogę się doczekać, ale wierzę, że będzie dobrze.

Mimo wszystkich perypetii ze zdrowiem, zobcaczyłam jak ważne faktycznie jest odpuścić, bo wtedy zaskoczyło Głowa nie myślała, to jajniki zaczęły pracować

Gratuluję wszystkim lipcówkom i trzymam za nas kciuki!

nula88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-18, 09:01   #612
Angel7891
Wtajemniczenie

Dziewczyny czuje się "niewyraźnie". Macie jakieś sprawdzone sposoby? Narazie pije sok z malina i cytryna i leżę pod kocem.

Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 09:35   #613
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja dużo odpoczywałam, ssalam Isla, piłam herbatę z sokiem z czarnego bzu. Jak doszedł katar to inhalacje olejkami, na noc do spania smarowanie Amolem.

W ogóle to śniło mi się, że będziemy mieli bliźniaki. Jutro mam o 9:00 wizytę i się stresuję

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 10:04   #614
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czuje się "niewyraźnie". Macie jakieś sprawdzone sposoby? Narazie pije sok z malina i cytryna i leżę pod kocem.

Ja się wyleczyłam herbatkami z miodem, cytryną i imbirem, do tego soki i dużo snu i odpoczynku

Oby szybko ci przeszło
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-11-18, 10:09   #615
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Ja się wyleczyłam herbatkami z miodem, cytryną i imbirem, do tego soki i dużo snu i odpoczynku

Oby szybko ci przeszło
Właśnie wypiłam z imbirem, cytryna i malina. Ulga jak nie wiem. I zrobiłam sobie syrop z cebuli.
Jutro odbieram bete i nie mogę się doczekać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-11-18, 10:11   #616
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ja mówiłam, że nie mam takich dolegliwości ciążowych, a tu jednak zaczyna mnie mdlic. Od dwóch dni tak mam, wczoraj na zakupach nie mogłam na nic patrzeć, bo wszystko mnie o mdłości przyprawiało ale nie rzygam

Mnie rano i wieczorem trochę mdli, źle się czuję. Wkurzające to jest.
Cytat:
Napisane przez nula88 Pokaż wiadomość
Hej, może i ja się dołączę

Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża. Przez wiele lat bezskutecznie starałam się o ciążę, potem doszedł przez to rozwód. Od 1,5 roku jestem w szczesliwym zwiazku i nadal się nie udawało. Od 18 roku życia mam stwierdzone PCOS, każdy ginekolog dawał marne szanse na zajście w ciąże przez brak owulacji. Okres wywoływany był hormonami.

Na początku tego roku zachorowałam na różne poważne choroby, zaczęło się od anemii z hemoglobiną 3,2!! tu już ledwo uszłam z życiem. Potem doszło, że to wynik nadkrzepliwości krwi i przebytym zatorem żyły wrotnej. Byłam już w 4 szpitalach od marca i próbuję powoli dochodzić do siebie, dlatego nie myślałam w ogóle o ciąży. Poza tym pogodziliśmy się z tym, że będziemy szcześliwi nawet bez dzidziusia, mimo, że bardzo pragnęliśmy. Mój partner jest 15 lat starszy, więc tym bardziej się pogodził.

W październiku miałam zabieg na żylaki przełyku powikłane przez przebyty zator, w międzyczasie l4 przed kolejnym szpitalem. I to wtedy musiało się stać!

Ostatni okres miałam 23.09, więc brak w październiku tłumaczyłam stresem i wycieńczeniem przez szpitale i oczywiście PCOS. Później zaczęły mi rosnąć piersi, stały się strasznie bolesne. Myślałam, że to zwiastun nadchodzącej miesiączki, ale znalazłam jakiś stary test i z głupoty zrobiłam i 2 kreski! Pierwszy raz w życiu! Nie chciałam się nakręcać, więc stwierdziłam że jest przeterminowany ale dzień później kolejne 2 i 2 kreski Miałam tylko szybką wizytę u swojego gin na dyzurze w szpitalu żeby potwierdził ciążę , bo musiałam wiedzieć, czy przerwać tabletki , które biorę i jest. Termin póki co 11.07

29.11 idę już na normalną wizytę i założenie karty ciąży, nie mogę się doczekać, ale wierzę, że będzie dobrze.

Mimo wszystkich perypetii ze zdrowiem, zobcaczyłam jak ważne faktycznie jest odpuścić, bo wtedy zaskoczyło Głowa nie myślała, to jajniki zaczęły pracować

Gratuluję wszystkim lipcówkom i trzymam za nas kciuki!
Oj to biedna się wycierpiałaś... Zdrowej i szczęśliwej ciąży
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja dużo odpoczywałam, ssalam Isla, piłam herbatę z sokiem z czarnego bzu. Jak doszedł katar to inhalacje olejkami, na noc do spania smarowanie Amolem.

W ogóle to śniło mi się, że będziemy mieli bliźniaki. Jutro mam o 9:00 wizytę i się stresuję

Ej, na początku hardkor ale później by było super

871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 10:12   #617
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8613430 4]Mnie rano i wieczorem trochę mdli, źle się czuję. Wkurzające to jest.Oj to biedna się wycierpiałaś... Zdrowej i szczęśliwej ciąży Ej, na początku hardkor ale później by było super

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Mąż by chyba uciekł z domu bo mówił, że to jedna z jego największych obaw

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2018-11-18, 10:19   #618
marttb
Zakorzenienie

Oj nie, bliżniakom mówię stanowcze nie

mi na chorobsko w tym roku w ciagu jednej doby pomógł domowy sok z malin. Pierwszy raz w życiu robilam i teraz planuję robić co roku, nie spodziewałam się że może byc taki skuteczny.

nula - długa droga byla przed Wami, mam nadzieję że teraz juz będzie wszystko szło dobrze

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 10:21   #619
Angel7891
Wtajemniczenie

A ja tam na bliźniaków bym się cieszyła, wiadomo, że ciężko. Ale więcej niż 2 dzieci nie planuje więc byłoby raz a porządnie i najlepiej parka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-18, 10:24   #620
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Mój tż by chciał bliźniaki, ale jemu to łatwo się mówi. Ja mu zapowiedziałam, że jakby były bliźniaki to ja idę do pracy a on bierze tacierzyński.
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-11-18, 10:30   #621
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość
A ja tam na bliźniaków bym się cieszyła, wiadomo, że ciężko. Ale więcej niż 2 dzieci nie planuje więc byłoby raz a porządnie i najlepiej parka.

Tez zamierzam zakończyć biznes na dwójce, tylko jednk już mam.
Jak myślę ile przy jednym roboty czasami, to przy dwójce to jjż kwesti przetrwania, ale jak to mówią inni dają radę to najwidoczniej się da

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Macie jakies odczucia co do płci? Ja wszystkimi instynktamk wyczuwam syna.👃
No i macie jakies preferencje, wiem że zdrowe najważniejsze, le chyba każdy gdzies po cichu ma swoje wymarzone sukienki lub trampki 👚👟
Ja mam córkę i chcialabym drugą córeczkę, mąż przed ciąża też mówił że druga córka, ale jak test wyszedł pozytywny to mówi ze ma nadzieję na chłopaka

Stary 2018-11-18, 10:38   #622
Veni92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Macie jakies odczucia co do płci? Ja wszystkimi instynktamk wyczuwam syna.
No i macie jakies preferencje, wiem że zdrowe najważniejsze, le chyba każdy gdzies po cichu ma swoje wymarzone sukienki lub trampki
Ja czuję chłopca. Obudziłam się któregoś dnia z myślą, że to syn mam cichą nadzieję, że instynkt mnie nie zawodzi

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Veni92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 10:41   #623
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Ja bym bardzo chciała córeczkę, ale jakieś mam przeczucia na synka.
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-11-18, 10:44   #624
Konto usunięte

Cytat:
Tez zamierzam zakończyć biznes na dwójce, tylko jednk już mam.
Jak myślę ile przy jednym roboty czasami, to przy dwójce to jjż kwesti przetrwania, ale jak to mówią inni dają radę to najwidoczniej się da

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Macie jakies odczucia co do płci? Ja wszystkimi instynktamk wyczuwam syna.
No i macie jakies preferencje, wiem że zdrowe najważniejsze, le chyba każdy gdzies po cichu ma swoje wymarzone sukienki lub trampki
Ja mam córkę i chcialabym drugą córeczkę, mąż przed ciąża też mówił że druga córka, ale jak test wyszedł pozytywny to mówi ze ma nadzieję na chłopaka
Ja mam przeczucie że to będzie córka. Dwa razy trafiłam, to może i za trzecim razem trafię :ekhem:

Stary 2018-11-18, 11:14   #625
MissCath
Zakorzenienie

Ja nie wiem, czy ja chcę poznać płeć przy USG, wolę się nie nakręcać i nie nastawiać, bo sprzęt jest różny i różnie może być. Najważniejsze, aby dziecko było zdrowe i tyle

Stary 2018-11-18, 11:28   #626
Angel7891
Wtajemniczenie

Też mam przeczucie, że syn. Ciekawe czy instynkt nas nie myli .

Stary 2018-11-18, 11:34   #627
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

My też mamy przeczucie, że chłopak zobaczymy po tych genetycznych z krwi co zostanie napisane

Stary 2018-11-18, 11:39   #628
Manami
Wtajemniczenie

A ja mam przeczucie ze to dziewczynka trudno mi się w sumie zdecydować co bym wolała ciekawe ile z nas trafi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 11:50   #629
marttb
Zakorzenienie

Jak za kilka tygodni bedziemy pisać poznaną płeć to proszę o info czy przeczucia się sprawdziły

Ja nie wyobrażam sobie nie poznać płci kupować wszystko neutralne? Poza tym lekarz się mpże pomylić, ale jednak raczej sa to sporadyczne przypadki, zwłaszcza gdy korzysta się z dobrego ginekologa z dobrym sprzętem. Mój powiedział że płeć mi powie dopiero jak on będzie pewny, żeby nie było potem niespodzianek.

Stary 2018-11-18, 11:55   #630
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Jak za kilka tygodni bedziemy pisać poznaną płeć to proszę o info czy przeczucia się sprawdziły

Ja nie wyobrażam sobie nie poznać płci kupować wszystko neutralne? Poza tym lekarz się mpże pomylić, ale jednak raczej sa to sporadyczne przypadki, zwłaszcza gdy korzysta się z dobrego ginekologa z dobrym sprzętem. Mój powiedział że płeć mi powie dopiero jak on będzie pewny, żeby nie było potem niespodzianek.
A czemu nie? Jest cała gama kolorów Tak małemu dziecku jest obojetne, w co będzie ubrane. Moja siostra przy pierwszym dziecku do końca nie chciała wiedzieć, więc to była dla niej niespodzianka całkowita

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości