![]() |
#601 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
A ja nie wiem o której pójść
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pozdrawiam Was z ciepłej Teneryfy. 5h lotu zniosłam całkiem ok dzięki czopkowi przeciw wymiotnemu. Tak mi jest potrzebny ten odpoczynek.. ostatnio miałam ciężko okres.
Mąż super się mną zajmuje, podstawia pod nos i chyba dzięki temu wczoraj caaaaaly dzień nie wymiotowałam ani razu. Od razu nabrałam sił. Dziś niestety wymioty wróciły ale może przez te 10 dni trochę się podreperuję i wrócę chociaż do wagi sprzed ciąży. Bo już mam ponad 3 kg na minusie. Jeśli chodzi o zachcianki to tak samo odrzuca mnie od ukochanej kawy. Nie mogę znieść nawet zapachu. Generalnie na nic nie mam ochoty. Mandarynki dobrze wchodzą. Ja na szczęście nie muszę mówić w pracy bo prowadzę swoją jednoosobową dzialalnosc- ale co za tym idzie nie mam szans na l4. Oczywiście dopóki nie dzieje się nic złego. Poprostu nie ma kto za mnie pracować. Trzymam kciuki za Wasze wizyty! I proszę się nie stresować tym brakiem serca przy 1cm pęcherzyku. U mnie serce było przy pęcherzu 2.5cm ![]()
![]() |
#603 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny dopadł mnie ból spojenia łonowego słyszałam że to się zdarza pod koniec ciąży, pierwszy raz słyszę żeby ból łapal na samym starcie ja do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie. Mieszkam na 4 piętrze i mam psa i ponad 2,5 letnia córkę to jest dramat dla mnie teraz, każdy krok jest taki ból nie do zniesienia może tak miałyście? Może slyszalyscie o takim przypadku? Napisałam już do swojej gin i czekam na odpowiedź
![]() |
#604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się nie stresować, ale się tyle naczytałam ze byłam pewna ze na wizycie będzie już serduszko, a tu sam pęcherzyk, mam nadzieje ze będzie ładnie rósł i za tydzień w sobotę moje obawy okażą się bezpodstawne. Póki co nie nastawiam się, nie chce sie znów rozczarować, wole się pozytywnie zaskoczyć ![]() Udanego urlopu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Daj znać jak gin odpisze, bo aż ciekawa jestem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Ja mówiłam, że nie mam takich dolegliwości ciążowych, a tu jednak zaczyna mnie mdlic. Od dwóch dni tak mam, wczoraj na zakupach nie mogłam na nic patrzeć, bo wszystko mnie o mdłości przyprawiało
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Ja też bez dolegliwości. Zapominam, że jestem w ciąży.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
A ja już 3 dzień czuje się dobrze, mogę normalnie jeść i mdłości nie mam. No i oczywiście zaczęłam się martwić czy wszystko ok skoro tak nagle minęły... Jak są źle, jak nie ma też źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
mi też objawy jako takie zniknęły. nic jużw podbrzuszu się nie rozciąga, nie pobolewa. jedynie co to ból pleców ale delikatny po większym wysiłku no i piersi. ale już jutro wizyta więc dowiem się co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zadomowienie
|
Hej, może i ja się dołączę
![]() Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża. Przez wiele lat bezskutecznie starałam się o ciążę, potem doszedł przez to rozwód. Od 1,5 roku jestem w szczesliwym zwiazku i nadal się nie udawało. Od 18 roku życia mam stwierdzone PCOS, każdy ginekolog dawał marne szanse na zajście w ciąże przez brak owulacji. Okres wywoływany był hormonami. Na początku tego roku zachorowałam na różne poważne choroby, zaczęło się od anemii z hemoglobiną 3,2!! tu już ledwo uszłam z życiem. Potem doszło, że to wynik nadkrzepliwości krwi i przebytym zatorem żyły wrotnej. Byłam już w 4 szpitalach od marca i próbuję powoli dochodzić do siebie, dlatego nie myślałam w ogóle o ciąży. Poza tym pogodziliśmy się z tym, że będziemy szcześliwi nawet bez dzidziusia, mimo, że bardzo pragnęliśmy. Mój partner jest 15 lat starszy, więc tym bardziej się pogodził. W październiku miałam zabieg na żylaki przełyku powikłane przez przebyty zator, w międzyczasie l4 przed kolejnym szpitalem. I to wtedy musiało się stać! Ostatni okres miałam 23.09, więc brak w październiku tłumaczyłam stresem i wycieńczeniem przez szpitale i oczywiście PCOS. Później zaczęły mi rosnąć piersi, stały się strasznie bolesne. Myślałam, że to zwiastun nadchodzącej miesiączki, ale znalazłam jakiś stary test i z głupoty zrobiłam i 2 kreski! Pierwszy raz w życiu! Nie chciałam się nakręcać, więc stwierdziłam że jest przeterminowany ![]() ![]() ![]() 29.11 idę już na normalną wizytę i założenie karty ciąży, nie mogę się doczekać, ale wierzę, że będzie dobrze. Mimo wszystkich perypetii ze zdrowiem, zobcaczyłam jak ważne faktycznie jest odpuścić, bo wtedy zaskoczyło ![]() ![]() Gratuluję wszystkim lipcówkom i trzymam za nas kciuki! ![]()
![]() |
#612 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czuje się "niewyraźnie". Macie jakieś sprawdzone sposoby? Narazie pije sok z malina i cytryna i leżę pod kocem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Polka Ogarniaczka
|
Ja dużo odpoczywałam, ssalam Isla, piłam herbatę z sokiem z czarnego bzu. Jak doszedł katar to inhalacje olejkami, na noc do spania smarowanie Amolem.
W ogóle to śniło mi się, że będziemy mieli bliźniaki. Jutro mam o 9:00 wizytę i się stresuję ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby szybko ci przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro odbieram bete i nie mogę się doczekać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Polka Ogarniaczka
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8613430 4]Mnie rano i wieczorem trochę mdli, źle się czuję. Wkurzające to jest.Oj to biedna się wycierpiałaś... Zdrowej i szczęśliwej ciąży
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Mąż by chyba uciekł z domu ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Oj nie, bliżniakom mówię stanowcze nie
![]() mi na chorobsko w tym roku w ciagu jednej doby pomógł domowy sok z malin. Pierwszy raz w życiu robilam i teraz planuję robić co roku, nie spodziewałam się że może byc taki skuteczny. nula - długa droga byla przed Wami, mam nadzieję że teraz juz będzie wszystko szło dobrze ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Wtajemniczenie
|
A ja tam na bliźniaków bym się cieszyła, wiadomo, że ciężko. Ale więcej niż 2 dzieci nie planuje więc byłoby raz a porządnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Mój tż by chciał bliźniaki, ale jemu to łatwo się mówi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślę ile przy jednym roboty czasami, to przy dwójce to jjż kwesti przetrwania, ale jak to mówią inni dają radę to najwidoczniej się da ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Macie jakies odczucia co do płci? Ja wszystkimi instynktamk wyczuwam syna.👃 No i macie jakies preferencje, wiem że zdrowe najważniejsze, le chyba każdy gdzies po cichu ma swoje wymarzone sukienki lub trampki 👚👟 Ja mam córkę i chcialabym drugą córeczkę, mąż przed ciąża też mówił że druga córka, ale jak test wyszedł pozytywny to mówi ze ma nadzieję na chłopaka
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciała córeczkę, ale jakieś mam przeczucia na synka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, czy ja chcę poznać płeć przy USG, wolę się nie nakręcać i nie nastawiać, bo sprzęt jest różny i różnie może być. Najważniejsze, aby dziecko było zdrowe i tyle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#626 |
Wtajemniczenie
|
Też mam przeczucie, że syn. Ciekawe czy instynkt nas nie myli
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Polka Ogarniaczka
|
My też mamy przeczucie, że chłopak
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#628 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam przeczucie ze to dziewczynka
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Jak za kilka tygodni bedziemy pisać poznaną płeć to proszę o info czy przeczucia się sprawdziły
![]() Ja nie wyobrażam sobie nie poznać płci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.