|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz. IV
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Może myśli, że to jak nauka z 40 lat temu przez telewizor
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2463 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
No wiesz, najpierw trzeba gimnazjum skończyć. Dla 24 letniej kobity to wyczyn jest, żeby ukończyć gimnazjum w trybie zaocznym
![]() Istnieje nawet coś takiego, jak gimnazjum połączone z nauka zawodu. Tylko trzeba chcieć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu biednym ludziom wydaje sie, ze tak żyją bogaci, wiec tez sobie kupują. No na nieruchomości, podróże i drogie samochody to ich nie stać
|
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
A pani Patrycja nie powinna otrzymywać alimentów? Z ojcem dziecka nie utrzymuje kontaktów, ale nie jest nieznany.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze zeby te kobiety siedzące latami w domu jakoś naprawdę sensownie zajmowałyby sie tymi dziecki, ale tego nie widzę. Tablet, telefon, mama serial i papieros.
|
|
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Tacy "beneficjenci" wspaniałego programu 500 plus beda ogromnym obciążeniem dla systemu, bo te kobiety latami siedzą w domu. W dużych miastach rzadko kto idzie na urlop wychowawczy, bo ludzie maja kredyty, zobowiązania, przywykli do jakiegoś standardu życia. Im większa bieda, tym więcej kobiet latami siedzi w domu. Bo po co iść do pracy za 1800 zł, jak tyle samo mozna z socjalu wyciągnąć pierdzac w kanapę. Pani z osiedlowego warzywniaka ma problem ze znalezieniem osoby do pracy, bo ludzie sa niesłowni, umawiają sie i nie przychodzą, nie ma nikogo sensownego. Chciałaby kolejny punkt otworzyć, ale nie moze, bo nie ma wlasnie sensownej osoby do pracy. Nie wiem, ile chce zapłacić
ale moim zdaniem to efekt toczącego nasz kraj "socjalu", ze dla ludzi mniejsza wartość maja uczciwie zarobione pieniądze niż 500 plus czy inne ochłapy z socjalu.
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Zanika tez chyba jakiś etos pracy, skoro coraz więcej słychać o ludziach, którzy przychodzą do pracy i już po pierwszym dniu odchodzą. I ja nie mowię tutaj o jakichs obozach pracy, z których każdy normalny ucieka, tylko o tym, ze w pracy jednak powinno sie pracować, a nie siedzieć na telefonie, jak sie zapewne niektórym wydaje. Moja znajoma pracuje w sadzie, mówi, ze nie ma ludzi do roboty w sekretariatach, bo albo nikt nie przychodzi, albo tacy, co sie do niczego nie nadają, albo po kilku dniach uciekają. Pewnie ludziom wciąż sie wydaje, ze taki urzędnik w sadzie to nic nie musi robić, a nie ze tam roboty mnóstwo, zwłaszcza w tych dużych sadach. I to roboty wymagającej pewnego ogarnięcia jak protokołowanie na rozprawie czy właściwe wysłanie korespondencji. Nie da sie tego połączyć z efektywnym siedzeniem w internecie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2475 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja nie jestem urzędnikiem ale często do toalety w pracy lecę już sprintem, bo najzwyczajniej nie ma nieraz czasu iść. Teraz sobie zadaj pytanie, czy ktoś, kto nigdy w życiu nie zhańbił się pracą i X lat siedział na benefitach pierdząc w kanapę dałby radę się przestawić na tryb pracy, bo bardzo wątpię. Zresztą, po co miałby, skoro z benefitów ma prawie tyle (lub więcej, jeśli sobie dzieci naklepie), co ktos, kto pracuje. Dopóki w tym chorym kraju praca nie zacznie być wyraźnie bardziej opłacalna, niż siedzenie w domu i "nicnierobienie" to będzie tak, jak jest.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#2476 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem 500+ powinno być wsparciem dla ludzi pracujących, aby np. mogli spokojnie opłacić żłobek czy przedszkole. Nie za sam fakt urodzenia dziecka. Zresztą widzę w rodzinie, jak te pieniądze się traktuje. Moja siostra bierze kasę na młodszego syna. Odkłada więc po 250 zł miesięcznie im na książeczki oszczędnościowe, by mieli jakiś wkład w swoją przyszłość. Mi tam po urodzeniu w lipcu ani becikowe się nie będzie należało, ani 500+, za bogata jestem .W ogóle rozwala mnie to ich przeliczanie, że po opłaceniu czynszu itd. zostaje np. 400 zł na osobę. Nie wiem, czy sporo z nas by się w takim razie na to łapało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2478 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale widze chyba pierwszy raz coś naprawdę naprawdę rozsądnego Cytat:
![]() albo, ktoś kto pomoże uzyskac: Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#2479 |
|
BAN stały
|
Mnie to razwala to komusze pierniczenie, że ten cały rozpasany socjal (jak na możliwości tego wciąż biednego kraju), z 500+ na czele, to dla dobra i przyszłości dzieci
Najgorsze jest to, że ciemny lud to łyka jak pierwszy naiwny. |
|
|
|
|
#2480 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Świadczenia opiekuńcze i wychowawcze (razem 4857 zł) etc. |
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Konto usunięte
|
Ktos tu wyzej wkleil kobiete z 4 dzieci i mezem za granica.
Kurcze, przeciez 600 zl na osobe na samo zycie bez oplat to jest kupa kasy. To jest na piec osob 3000 zlotych tylko na jedzenie, ciuchy itd. Ja bym za to przezyla z palcem w d. I wiele rodzin musi. I co to jest ''zaciagniecie kredytu na wyjazd za granice''? Siedzial sobie za ta granica rok zanim znalazl prace czy co? |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Było mnóstwo artykułów o tym, że 500+ w żadnym wypadku już nie pomaga na dzietność, co najwyżej przyspieszyło decyzję o kolejnym dziecku.
Cytat:
|
|
|
#2483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8613542 1]Ktos tu wyzej wkleil kobiete z 4 dzieci i mezem za granica.
Kurcze, przeciez 600 zl na osobe na samo zycie bez oplat to jest kupa kasy. To jest na piec osob 3000 zlotych tylko na jedzenie, ciuchy itd. Ja bym za to przezyla z palcem w d. I wiele rodzin musi. I co to jest ''zaciagniecie kredytu na wyjazd za granice''? Siedzial sobie za ta granica rok zanim znalazl prace czy co?[/QUOTE]Ja to wklejalam. Cholera wie właśnie, co to wszystko znaczy, dlaczego chłop stracił te prace itd. I tak jak mówisz, po odliczeniu niezbędnych wydatków za 3 kapcie miesięcznie spokojnie można wyżyć. Ciuchów też się nie kupuje co tydzień itd. W dodatku było tam wspomniane, że najstarsi synowie są w zawodówce. Są zatem młodocianymi pracownikami, a tacy też dostają takie jakby kieszonkowe. Niewiele, ale na potrzeby chłopaków w sam raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8613542 1]Ktos tu wyzej wkleil kobiete z 4 dzieci i mezem za granica.
Kurcze, przeciez 600 zl na osobe na samo zycie bez oplat to jest kupa kasy. To jest na piec osob 3000 zlotych tylko na jedzenie, ciuchy itd. Ja bym za to przezyla z palcem w d. I wiele rodzin musi. I co to jest ''zaciagniecie kredytu na wyjazd za granice''? Siedzial sobie za ta granica rok zanim znalazl prace czy co?[/QUOTE]Jakby wszystkim ludziom liczyć kasę na utrzymanie odejmując opłaty, raty kredytu, stałe leki itp. to by się okazało, że większość potrzebuje pomocy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2486 |
|
BAN stały
|
BOŻE JA TEGO NIE ROZUMIEM! W bazie najwięcej zostało osób: starszych, samotnych, młodych ale chorych - wiele osób ze schizofrenią, stwardnieniem, zanikiem mięśni, na wózkach inwalidzkich. A ludzie wybierają rumiane rodziny które wierzą w wychowanie domowe!
Mnie naprawdę serce boli jak czytam o samotnych staruszkach żyjących w altanach, na ogródkach działkowych siedem nieszczęść - schizofrenia i zanik mięśni... Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-11-18 o 14:26 |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo wiem, ze tam dostane naprawde dobre jakosciowo ciuchy na lata za 20 zl/sztuke. Poza tym ciuchy nie szyte na ''jedno kopyto'' plus duzo klasycznych rzeczy typu czarny sweter bez jakichs napisow. Cale liceum sie w takich sklepach ubieralam i strasznie mi ich brakuje tu, gdzie teraz mieszkam. Juz nie mowiac o tym, ze teraz doszly we mnie takie ideologiczne aspekty jak ochrona srodowiska, zero waste itd. Do czego zmierzam. W Polsce mozna dostac ciuchy za grosze bez problemu. Dobrze, to prawda, buty kosztuja, ale buty spokojnie mozna kupic z tego budzetu 600 zl miesiecznie. Dla mnie to jest normalna rodzina, ja takie rodziny znam, widuje na co dzien, zadna patologia, normalni wyksztalceni ludzie, maja np. dziecko, zarabiaja po 2 tysiace netto kazde i po oplaceniu wszystkiego zostaja im 2 tysiace. To nie jest rodzina do swiatecznej paczki. |
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiem, ze tam dostane naprawde dobre jakosciowo ciuchy na lata za 20 zl/sztuke. Poza tym ciuchy nie szyte na ''jedno kopyto'' plus duzo klasycznych rzeczy typu czarny sweter bez jakichs napisow. Cale liceum sie w takich sklepach ubieralam i strasznie mi ich brakuje tu, gdzie teraz mieszkam. Juz nie mowiac o tym, ze teraz doszly we mnie takie ideologiczne aspekty jak ochrona srodowiska, zero waste itd. Do czego zmierzam. W Polsce mozna dostac ciuchy za grosze bez problemu. Dobrze, to prawda, buty kosztuja, ale buty spokojnie mozna kupic z tego budzetu 600 zl miesiecznie. Dla mnie to jest normalna rodzina, ja takie rodziny znam, widuje na co dzien, zadna patologia, normalni wyksztalceni ludzie, maja np. dziecko, zarabiaja po 2 tysiace netto kazde i po oplaceniu wszystkiego zostaja im 2 tysiace. To nie jest rodzina do swiatecznej paczki.[/QUOTE]O to chodzi. Raz, że nie kupujesz tego codziennie, a dwa, że jak chcesz, to dostaniesz ciuchy za grosze. I wcale nie złej jakości, a wręcz przeciwnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2489 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no umówmy się, że jest różnica.
|
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mogłabym rentę mieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

szczęśliwa Panna Młoda 

Po prostu biednym ludziom wydaje sie, ze tak żyją bogaci, wiec tez sobie kupują. No na nieruchomości, podróże i drogie samochody to ich nie stać 

no umówmy się, że jest różnica.