|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
U nas do dzisiaj synek śpi w spiworku, zawsze ma większy rozmiar żeby mógł swobodnie siadać i wstawać. Rozku też lubił. Jedynie otulacz woombie się u nas nie sprawdził bo nie było potrzeby go używać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
Tantum verde tez mozna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1923 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale przepiękne zakupy! Wczoraj czułam się fatalnie bez mocy, chyba do 11:30 przeleżałam w łóżku w dodatku bolał mnie brzuszek trochę. W przypływie energii, zdążyłam jedynie zrobić obiad, odkurzyć i odhaszczyć w końcu brwi. Potem znowu brak mocy. Ok. 17 uświadomiłam sobie, że nie wiem czy dzidziuś w ogóle się "odzywał". Zaczęłam się martwić. Nażarłam się więc czekolady. I jest ufff kopie. Ale zupełnie z innej strony, bo z lewej. Dlatego też bolała mnie lewa strona brzucha. Dzisiaj za to przespałam jakoś nawet dobrze noc. W końcu Jedziemy później do Krk, w odwiedziny i odebrać moją zimową kurtkę. Także wskakuję pod prysznic, a potem może zdążę upiec jakieś proste muffinki na poczęstunek
|
||||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i zdecydowanie nie przemalowywac bo ma swoh wspanialy urok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mzgz, pestka arbuza dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() Mialam jeszcze komus odpisać ale mam skleroze i zapomnialam... Jestem dziś ledwo zywa bo moja cora ciągle się w nocy budziła i płakała ze spac nie chce. Po 2 giej wzięłam ja do siebie ale dalej było to samo... Tyle tylko ze wstawać nie musialam co pół godziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
dzein dobryy!
dziekuje za mile komenatrze co do kolyski zostawimy ja taka jaka jest. ogladalam zdjecia tych wszystkich waszych ubranek, ogladalam spiworki itd no nie ma bata, jestem w 99% pewna ze chce poznac plec w czwartek aaaaaaaaaaaaaa!!!wczoraj rozryczalam sie w sklepie meblowym, na dziale dzidziusiowym, nad lozeczkiem byla taka pozytywka z melodyjka do spania i âŚâŚ nerwy mi puscily, rozryczalam sie juz mi przeszlo :p
|
|
|
|
#1929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także kupuję w Pepco i łatamy tymi przykrótkimi albo kupuję czasem jakąś grubszą bluzę w lumpku.W tym tygodniu muszę ogarnąć co już mamy dla maluszka z tych najmniejszych rzeczy. Dzisiaj jeszcze koleżanka ma nas obdarować A po czwartku może już będę mogła zrobić konkretną selekcję
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Rozeznanie
|
Bejata cudowna kołyska nic z nią nie róbcie i jakoś pasuje mi do miejsca w którym mieszkacie.
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys mu to nie przeszkadzalo a teraz nic nie ubierze co ma naklejke.U nas jest jeden sklep (szyja lokalnie) gdzie normalnie maja bardzo drogie ciuchy bo spodnie po 70-90 zl zwykle dresowe ale jak jest tam promocja to zazwyczaj za 20-30 zl kupuje super jakosciowo spodnie, ktore wytrzymuja. Raz kupilam tez spodnie w Cocodrillo i nawet otarc nie bylo widac ale ceny tez wysokie. Ja dla Leo musze kupic taki kombinezonik polarkowy na wyjscie ze szpitala i wlasnie w Pepco byly takie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Michacha1234 tantum berde w sprayu albo strepsils bez cukru (zwykły a nie forte)
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odzew.
Skończyło się tak, że wysłałam tż do apteki z wytycznymi i mi przywiózł Prenalen gardło. Zobaczymy czy zda egzamin. A dziś dzień pod kocem i z herbą, bo u mnie zawsze zaczyna się od gardła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha, zdrówka!
W ogóle dzień dobry ![]() Imorezowy weekend u nas był. W końcu mogę odpocząć po tych kilku dniach sprzatania, zakupów i gotowania. Goście zadowoleni, co mnie bardzo cieszy ![]() A jutro muszę na krew jechać tarczycowe zbadać bo to już czas na powtórkę...nie muszę pisać jak mi się nie chce? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha- oby Cię nie rozłożyło całkiem. Szybkiego powrotu do formy.
Również muszę jutro badania zrobić, w sumie w piątek powinnam była ale zapomniałam. Oby jutro tak się nie zdarzyło bo we wtorek po południu mam wizytę u lekarza.
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2018-11-18 o 16:37 |
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja bylam przeziebiona i jeszcze pracowalam to kolezanka z pracy podaunela mi przepis na syropek, mi nie pomogl, ale moze Tobje. 1 glowka czosku przecisnieta przez praske + sok z 1 cytryny + 3 lyzki miodu i pol szklanki wody. Wymieszac, odstawic do lodowki na 2 godziny i pic pp 1 lyzce co 3 godziny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale. Ja muszę iść w piątek, też tsh i morfologia. I już myślę gdzie pójdę to ogarnąć, bo tam gdzie chodziłam zawsze jest inna babka i się boję, że mi znowu narobi siniaków. Generalnie musi być naprawdę doświadczona osoba do moich żył. Bardzo byłam zadowolona z pobrania krwi w szpitalu ginekologiczno-polozniczym. Widać, że taśmociąg, ale babka elegancko się obeszła z moją ręką. No ale specjalnie nie pojadę. Jeszcze naczczo? Chybabym umarła.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziękuję Tereska. Nie mam miodu, tylko jakis ala miodek z mniszka roboty mojej mamy. Jutro może zaopatrzę się w miód i zrobię taką miksturę. Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-18 o 16:42 |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wy też odczuwacie takie kopanie jakby po szyjce macicy?
No kurcze tak mnie to drażni, bo raczej średnio przyjemne. Jakby dziecko zaraz miało wyjść na zewnątrz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pilam herbate z miodem i imbirem swieżym i mi pomoglo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Mam takie zakwasy i nie wiem po czym. Zrobilam wczoraj pania walewska i nie bardzo mi wyszla masa budyniowa ale pomimo tego tak mi smakuje ostatnio nie moglam nawet powachac.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1943 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest gruby, raczej cieniutki, ale bardzo przyjemny. Ja planuję go używać jako takiej ładniejszej pieluchy-kocyka, (chociaż od pieluszki na pewno jest grubszy). Tak, bardzo opłaca się kupic te starsze modele, które są przecenione ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Chyba mają je regularnie, bo zaglądam tam od ok 3 miesięcy i bardzo często mają nowe rzeczy a te, które się wyprzedają znikają. Ale zawsze jest coś fajnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Moje spodnie z lidla dwa razy były pranie i juz maja dziurę, przetarcie w kroku
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wogóle smutno mi, bo wyczaiłam na grupie na fb, że laska sprzedaje komode z przewijakiem i łóżeczko Klupś za 450 zł za całość. No i nie zdążyłam, a szarpałabym....
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-18 o 21:05 |
|
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff my dziś skończyliśmy przeglądać ciuszki od siostry, trochę było zniszczonych albo takich co nam się nie podobają ale i tak zostało duuuuuzo, zwłaszcza na pierwsze pół roku
![]() W sypialni sprobowalismy nasze łóżko przestawić i zostawimy w takim układzie na próbę czy mamy wystarczająco miejsce na komunikację itd. Jeśli tak to obędzie się bez remontu i demolki sypialni. Także dziś był owocny dzień! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
Ja przeglądanie rzeczy po synu mam zaplanowane na najblizszy tydzień. Ciekawe czy będą się pozbywać tych typowo chlopiecych ubranek czy tylko sprawdzać co trzeba dokupić:P Jutro z rana polowkowe to mam nadzieję, że już się dowiem, kto tam u mnie rośnie w brzuchu
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Ja tez jutro polowkowe. Kilka z nas ma. Także kciuki ! Pisalam wam ze córka ciągle mówi o braciszku? Bawi się lalka, okrywa ja kocykiem itp. Pytam się jej czy o siostrę tez będzie tak dbać. Odpowiada "braciszka". Innym razem oglądam rzeczy on line w smyku i pyta mnie co to, wiec mowie że dla siostry a ona odpowiada dla braciszka ja się nastawilam juz na córeczkę , mam nadzieję ze znowu co innego nie wyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ! My tez czekamy na czwartek i badania !
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! Za oknem biało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

bardzo fajne rzeczy tam mają, jak jest nowość to jest drogo, ale 2-3 tygodnie i te rzeczy zaraz są przeceniane
W sumie mega mnie mdli dzis od samego rana, ale zeby az tak i to w 5 miesiacu? Na szczescie otworzyli druga kase i bylam pierwsza
Jedna baba sie na mnie tak spojrzala jakbym co najmniej za duzo wypila
tortem urodzinowym i innymi pysznościami na jakie macie ochote (bo pewnie są spore rozbieżności 

🥐🥖
🥩

26.08.2017

A po czwartku może już będę mogła zrobić konkretną selekcję

kiedys mu to nie przeszkadzalo a teraz nic nie ubierze co ma naklejke.
Jak ja bylam przeziebiona i jeszcze pracowalam to kolezanka z pracy podaunela mi przepis na syropek, mi nie pomogl, ale moze Tobje. 1 glowka czosku przecisnieta przez praske + sok z 1 cytryny + 3 lyzki miodu i pol szklanki wody. Wymieszac, odstawic do lodowki na 2 godziny i pic pp 1 lyzce co 3 godziny.
No kurcze tak mnie to drażni, bo raczej średnio przyjemne. Jakby dziecko zaraz miało wyjść na zewnątrz
ja się nastawilam juz na córeczkę , mam nadzieję ze znowu co innego nie wyjdzie.