Rozstanie z facetem XXXIX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-19, 12:36   #3481
tinkerver2
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX

O kurde dziewczyny, mam ubaw.
Mój ex wczoraj do mnie dzwonił. Ja oczywiście nie odbierałem, ale po którymś tam połączeniu napisał SMS, że jest pod moją klatką (a przypominam, wyprowadziłam się, praktycznie nikt oprócz mojej rodziny nie wie gdzie mieszkam). I nie chciał mi powiedzieć skąd wie gdzie mieszkam.
W każdym razie, zapewniał mnie, że mnie kocha, że nie może beze mnie żyć, że chce zacząć od nowa itd itd itd.
Oczywiście nope.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-19, 12:37   #3482
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Mój ex wczoraj do mnie dzwonił. Ja oczywiście nie odbierałem, ale po którymś tam połączeniu napisał SMS, że jest pod moją klatką (a przypominam, wyprowadziłam się, praktycznie nikt oprócz mojej rodziny nie wie gdzie mieszkam). I nie chciał mi powiedzieć skąd wie gdzie mieszkam.
W każdym razie, zapewniał mnie, że mnie kocha, że nie może beze mnie żyć, że chce zacząć od nowa itd itd itd.
Oczywiście nope.

Twarda jesteś, podziwiam!
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-19, 13:30   #3483
tinkerver2
Zakorzenienie

Minęło dużo czasu. We wrześniu chciałam mu dać szansę, po tym wszystkim, mimo całego bólu, ale on mimo, że sam mnie o tą szansę prosił potem stwierdził, że on nie jest gotowy, że on jest za młody itd.
Więc teraz jak przyszedł to miałam wielki polew

Stary 2018-11-19, 14:51   #3484
Melarock
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Poczytuję was od roku, niektóre z Was nie wiedząc o tym, są mi bardzo bliskie. Postanowiłam tu napisać, bo w sumie nie mam przed kim się otworzyć.
Jestem sama od 1,5 roku. Mam 26 lat.
Z X byliśmy razem 3 i pół roku. To mój pierwszy mężczyzna. Wcześniej zawsze miałam wymówki na to, by nie spotykać się z chłopakami. Byłam zamknięta na związki i relacje damsko-męskie. X to zmienił. Pokazał, że mu zależy. Walczył o to by mnie poznać, a potem by ze mną być. Bywało różnie, ale zawsze nam wychodziło. Głównie to on się starał. Przyznaję. Miałam mętlik w głowie. Nie wiedziałam czy to jest 'to' czy kocham go jako przyjaciela. Ale było mi z nim dobrze. Dopiero kilka miesięcy przed rozstaniem uświadomiłam sobie, że chciałabym z nim być, tak już na stałe. I wtedy on się wycofał.. Zerwał ze mną. A mi załamał się świat. Próbowałam, rozmawiałam. Starałam zmienić te rzeczy, które mu przeszkadzały. I gdybym od razu zerwała z nim kontakt może było by mi teraz lepiej, ale jeszcze przez kilka miesięcy były podchody. Wspólne wypady, spotkania. Takie wodzenie za nos. Nasz wspólny przyjaciel wygadał się, że on mnie dalej kocha.
Jednak x zdeklarował się, że nie chce i koniec.
Jest mi ciężko, nie mam z nim kontaktu od lutego. Próbuję coś robić z życiem, ale jest ciężko. Nie mam żadnej radości z życia. Mineło już tyle czasu a ja wciąż mam wrażenie, że straciłam miłość swojego życia. Najbardziej boli mnie to, że mimo iż tyle przez niego wycierpiałam, to gdyby teraz zadzwonił i chciał się spotkać to bez gadania bym się zgodziła.
Tak bardzo chciałabym cofnąć czas, może nawet go nie poznać.
Melarock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-19, 14:59   #3485
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melarock Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Poczytuję was od roku, niektóre z Was nie wiedząc o tym, są mi bardzo bliskie. Postanowiłam tu napisać, bo w sumie nie mam przed kim się otworzyć.
Jestem sama od 1,5 roku. Mam 26 lat.
Z X byliśmy razem 3 i pół roku. To mój pierwszy mężczyzna. Wcześniej zawsze miałam wymówki na to, by nie spotykać się z chłopakami. Byłam zamknięta na związki i relacje damsko-męskie. X to zmienił. Pokazał, że mu zależy. Walczył o to by mnie poznać, a potem by ze mną być. Bywało różnie, ale zawsze nam wychodziło. Głównie to on się starał. Przyznaję. Miałam mętlik w głowie. Nie wiedziałam czy to jest 'to' czy kocham go jako przyjaciela. Ale było mi z nim dobrze. Dopiero kilka miesięcy przed rozstaniem uświadomiłam sobie, że chciałabym z nim być, tak już na stałe. I wtedy on się wycofał.. Zerwał ze mną. A mi załamał się świat. Próbowałam, rozmawiałam. Starałam zmienić te rzeczy, które mu przeszkadzały. I gdybym od razu zerwała z nim kontakt może było by mi teraz lepiej, ale jeszcze przez kilka miesięcy były podchody. Wspólne wypady, spotkania. Takie wodzenie za nos. Nasz wspólny przyjaciel wygadał się, że on mnie dalej kocha.
Jednak x zdeklarował się, że nie chce i koniec.
Jest mi ciężko, nie mam z nim kontaktu od lutego. Próbuję coś robić z życiem, ale jest ciężko. Nie mam żadnej radości z życia. Mineło już tyle czasu a ja wciąż mam wrażenie, że straciłam miłość swojego życia. Najbardziej boli mnie to, że mimo iż tyle przez niego wycierpiałam, to gdyby teraz zadzwonił i chciał się spotkać to bez gadania bym się zgodziła.
Tak bardzo chciałabym cofnąć czas, może nawet go nie poznać.
U mnie minął prawie miesiąc więc w porównaniu z Tobą niewiele ale wiem co czujesz. Ja też nagle straciłam całą radość życia i mam wrażenie ,że to było "to" i czuje się teraz taka pogubiona.
Julia_1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-19, 15:05   #3486
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Melarock, trzymaj się! To już pół roku, może z czasem będzie lepiej możesz tu pisać więcej, co Ci leży na sercu, poczujesz się lepiej.

Mnie chyba boli mocno to, że oni może już się pogodzili, zaakceptowali to i ruszyli dalej. Zapominając o nas. A my pomniki im stawiamy...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-11-19, 15:07   #3487
Melarock
Przyczajenie

Ja pierwszy miesiąc po rozstaniu pamiętam jak przez mgłę. Masa płaczu, alkoholu i leków uspokajających. Kiedyś jak słyszałam, o kobietach, które po rozwodach wpadały w depresję miałam taki pobłażliwy uśmiech-przeciez facet nie definiuje naszego życia. Nadal tak uważam, ale teraz wiem, że każdy ma jakąś wrażliwość i pewne sprawy najzwyczajniej w świecie potrafią człowieka zrównać z ziemią. Teraz już jest o tyle lepiej, że nie płaczę codziennie, ba. Ostatnio zdarzyło się to w wakacje. Aż dziś jest ten dzień. Ten, w którym tęsknota lata na wysokości lamperii, a serce aż fizycznie boli.
Stary 2018-11-19, 15:11   #3488
Bniewie
Zadomowienie

Cytat:
Ja pierwszy miesiąc po rozstaniu pamiętam jak przez mgłę. Masa płaczu, alkoholu i leków uspokajających. Kiedyś jak słyszałam, o kobietach, które po rozwodach wpadały w depresję miałam taki pobłażliwy uśmiech-przeciez facet nie definiuje naszego życia. Nadal tak uważam, ale teraz wiem, że każdy ma jakąś wrażliwość i pewne sprawy najzwyczajniej w świecie potrafią człowieka zrównać z ziemią. Teraz już jest o tyle lepiej, że nie płaczę codziennie, ba. Ostatnio zdarzyło się to w wakacje. Aż dziś jest ten dzień. Ten, w którym tęsknota lata na wysokości lamperii, a serce aż fizycznie boli.
U mnie to samo. Za każdym razem jak mi sie nie uda jest płacz, wyrzucanie mu, alko. Ostatnio rozbilam sobie głowę. Żałosne.

Bniewie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-19, 15:15   #3489
Melarock
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Melarock, trzymaj się! To już pół roku, może z czasem będzie lepiej możesz tu pisać więcej, co Ci leży na sercu, poczujesz się lepiej.

Mnie chyba boli mocno to, że oni może już się pogodzili, zaakceptowali to i ruszyli dalej. Zapominając o nas. A my pomniki im stawiamy...

Mnie też to boli. Gdy ja wciąż mam serce w rozsypce, on dobrze się bawi. I słowo bym dała kiedyś, że jeżeli się rozstaniemy to ja będę tą stroną która zapomni szybciej. To on był bardziej emocjonalną stroną, przeżywał kłótnie itp. Najbardziej boli mnie jego obojętność. Odczuwam to tak, jakbym dostała w twarz. Z osoby która miała być według niego drugą połówką i żoną, stałam się...nikim.
Stary 2018-11-19, 15:30   #3490
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bniewie Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Za każdym razem jak mi sie nie uda jest płacz, wyrzucanie mu, alko. Ostatnio rozbilam sobie głowę. Żałosne.

Ale jak to rozbiłaś sobie głowę?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Oczywiście nope.

WTF xD
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-19, 15:40   #3491
Bniewie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Ale jak to rozbiłaś sobie głowę?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

WTF xD
Oczywiście nie byłam trzeźwa, i właściwie pod samym domem zaliczyłam zderzenie ze sciana. Porażka.

Stary 2018-11-19, 15:46   #3492
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bniewie Pokaż wiadomość
Oczywiście nie byłam trzeźwa, i właściwie pod samym domem zaliczyłam zderzenie ze sciana. Porażka.

Biedna rozumiem Cię, bo przeszłam taki dramatyczny czarny okres w życiu przez bardzo toksycznego faceta, który raz mnie odtrącał, potem trzymał, potem... i tak po ponad 1,5 roku szarpania stwierdził, że nawet razem nie byliśmy nigdy. A ja różnie sobie radzilam w tej relacji, mialam taką ucieczkę w imprezy, morze alkoholu, przelotne znajomości, ogólnie dramat. Po rozstaniu juz teraz ostatecznym doszłam do wniosku, ze to mi nie pomoże.

Stary 2018-11-19, 15:48   #3493
Bniewie
Zadomowienie

Cytat:
Biedna rozumiem Cię, bo przeszłam taki dramatyczny czarny okres w życiu przez bardzo toksycznego faceta, który raz mnie odtrącał, potem trzymał, potem... i tak po ponad 1,5 roku szarpania stwierdził, że nawet razem nie byliśmy nigdy. A ja różnie sobie radzilam w tej relacji, mialam taką ucieczkę w imprezy, morze alkoholu, przelotne znajomości, ogólnie dramat. Po rozstaniu juz teraz ostatecznym doszłam do wniosku, ze to mi nie pomoże.

Wiesz to nawet nie był związek, dopiero się poznawaliśmy, tylko że to już kolejny raz kiedy w końcu nic z tego nie wychodzi i po prostu mnie to przybiło. Ile razy można przerabiać to samo.

Stary 2018-11-19, 15:50   #3494
tinkerver2
Zakorzenienie

Dziewczyny moje kochane.
Przejdzie wam. Zapewniam was z całego mojego serca. Będziecie szczęśliwe. Będziecie normalnie chodzić do pracy, szkoły, na imprezy i na zakupy. Nie będziecie przeżywać "o boże, to nasza piosenka", "w tej restauracji Zdzisiek zawsze zamawiał schabowego z ziemniakami ale bez omasty", nie będziecie płakać, że tu jeździliśmy na wycieczki. Po prostu będzie to wszystko w was cichło, aż w końcu obudzicie się pewnego dnia i stwierdzicie, że jesteście wolne.
Zaczniecie żyć pełną piersią, zaczniecie się cieszyć z drobnostek, czytać ciekawe książki, wyjeżdżać na wakacje i nawet przez myśl nie przejdzie wam Zdzisiek.
Trzymajcie się ciepło, i pamiętajcie - to jak z siniakiem. Poboli, poboli i przestanie, a za jakiś czas zapomnicie, że w ogóle był jakiś siniak.

Stary 2018-11-19, 15:57   #3495
Bniewie
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny moje kochane.
Przejdzie wam. Zapewniam was z całego mojego serca. Będziecie szczęśliwe. Będziecie normalnie chodzić do pracy, szkoły, na imprezy i na zakupy. Nie będziecie przeżywać "o boże, to nasza piosenka", "w tej restauracji Zdzisiek zawsze zamawiał schabowego z ziemniakami ale bez omasty", nie będziecie płakać, że tu jeździliśmy na wycieczki. Po prostu będzie to wszystko w was cichło, aż w końcu obudzicie się pewnego dnia i stwierdzicie, że jesteście wolne.
Zaczniecie żyć pełną piersią, zaczniecie się cieszyć z drobnostek, czytać ciekawe książki, wyjeżdżać na wakacje i nawet przez myśl nie przejdzie wam Zdzisiek.
Trzymajcie się ciepło, i pamiętajcie - to jak z siniakiem. Poboli, poboli i przestanie, a za jakiś czas zapomnicie, że w ogóle był jakiś siniak.

Pewnie że masz rację. Trzeba tylko dać sobie chwilę

Stary 2018-11-19, 16:00   #3496
Shawtty
Zakorzenienie

Tinker, super napisane ta omasta wygrała xD

Mnie obecnie męczy najbardziej poczucie winy, wyrzuty sumienia, tak sobie tego siniaka doprawiam

Stary 2018-11-19, 16:11   #3497
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Gorzej jak to nie taki znikajacy siniak, tylko rana. Teraz robi się strupek, swędzi, więc ciągle o tym myślimy, a w końcu niby odpadnie - ale blizna pozostanie

Stary 2018-11-19, 16:18   #3498
Melarock
Przyczajenie

Cytat:
Gorzej jak to nie taki znikajacy siniak, tylko rana. Teraz robi się strupek, swędzi, więc ciągle o tym myślimy, a w końcu niby odpadnie - ale blizna pozostanie

Prawda. Są takie relacje, których istnienia nie da się wymazać. Szczególnie, gdy z tą osobą odkrywało się życie, robiło wszystko pierwszy raz. To kompletnie inny smak.
Dlatego teraz wszystko jest bez jakiegokolwiek smaku. Jest to jest.
Stary 2018-11-19, 16:19   #3499
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Taka smutna metafora xD

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Prawda. Są takie relacje, których istnienia nie da się wymazać. Szczególnie, gdy z tą osobą odkrywało się życie, robiło wszystko pierwszy raz. To kompletnie inny smak.
Ale trzeba wierzyć, że jeszcze serce dla kogoś zabije mocniej

Stary 2018-11-19, 16:20   #3500
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się. Mój pierwszy poważny związek, który trwał najdłużej nie zostawił u mnie żadnych blizn, choć nie przebiegał w pewnym czasie dobrze. A to był ten pierwszy facet

Stary 2018-11-19, 16:26   #3501
Bniewie
Zadomowienie

Cytat:
Nie zgodzę się. Mój pierwszy poważny związek, który trwał najdłużej nie zostawił u mnie żadnych blizn, choć nie przebiegał w pewnym czasie dobrze. A to był ten pierwszy facet

Jak też o ironio gorzej znoszę te krótkie znajomości. Potrzebuje trochę czasu aby się zaangażować i zwykle juz zaczynam się otwierać i dostaje kopa. Akurat jak zaczynam cos czuć

Stary 2018-11-19, 16:47   #3502
Melarock
Przyczajenie

Ja mam tylko ogromną nadzieję, że jeszcze przyjdzie dobry czas.
Chciałabym być kiedyś tak szczęśliwa, jak byłam z nim. Mam nadzieję, że on też będzie.
Oj dziewczyny...
Słuchanie Korteza przy takim humorze to nic dobrego.
Wyję jak bóbr.
Stary 2018-11-19, 16:57   #3503
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:

Bo nie chodzi o to, że pierwszy, tylko o jakość mój pierwszy związek był po prostu pomyłką, toteż otrzasnelam się już po dwóch tyg. To był ten przysłowiowy siniak. Dopiero ten związek pod względem jakości był po prostu świetny. (Z jednym tylko mankamentem - że on z niego zrezygnował ). Dlatego boli, bo nie ma nawet jak sobie przetłumacZyć, że wcale nie było tak fajnie, bo było.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Ja mam tylko ogromną nadzieję, że jeszcze przyjdzie dobry czas.
Chciałabym być kiedyś tak szczęśliwa, jak byłam z nim. Mam nadzieję, że on też będzie.
Oj dziewczyny...
Słuchanie Korteza przy takim humorze to nic dobrego.
Wyję jak bóbr.
Nie słuchaj go, nie pogrążaj się w tym smutku

Stary 2018-11-19, 16:57   #3504
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie chodzi o to, że pierwszy, tylko o jakość mój pierwszy związek był po prostu pomyłką, toteż otrzasnelam się już po dwóch tyg. To był ten przysłowiowy siniak. Dopiero ten związek pod względem jakości był po prostu świetny. (Z jednym tylko mankamentem - że on z niego zrezygnował ). Dlatego boli, bo nie ma nawet jak sobie przetłumacZyć, że wcale nie było tak fajnie, bo było.

U mnie w ostatniej relacji to w sumie fajnie nie było, ale i to trudno mi sobie wytłumaczyć, bo mocno emocjonalnie w tym siedziałam
Stary 2018-11-19, 17:13   #3505
Cerveza_
Wtajemniczenie

Byłam spotkać się z ciotką i kuzynką, żeby wyrwać się z myślenia o eksie...Wróciłam i już od razu ścisk w żołądku i ból nie do opisania. Napisał mi smsa, że nie dopuszczał myśli, że w jego życiu zjawi się ktoś inny, a żebym zobaczyła jak wyszło...Dobija mnie takimi wiadomościami i już mu nie będę odpisywac...
Stary 2018-11-19, 17:16   #3506
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
Byłam spotkać się z ciotką i kuzynką, żeby wyrwać się z myślenia o eksie...Wróciłam i już od razu ścisk w żołądku i ból nie do opisania. Napisał mi smsa, że nie dopuszczał myśli, że w jego życiu zjawi się ktoś inny, a żebym zobaczyła jak wyszło...Dobija mnie takimi wiadomościami i już mu nie będę odpisywac...
Sory ale on jest jakiś nienormalny. No zneca się psychicznie.

Stary 2018-11-19, 17:23   #3507
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:

To prawda
Stary 2018-11-19, 17:28   #3508
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie znałam go z tej strony, naprawdę Po tylu latach pokazuje prawdziwe oblicze, a ja idiotka i tak tęsknię, wspominam. Wszystkie miejsca, w których byłam z nim i je mijam - rozpamiętuję ze ściskiem...
Stary 2018-11-19, 20:42   #3509
jaksy
Zasiedzenie

Hej, można się przyłączyć? :'D Nie sądziłam, że kiedyś tu trafię.
Rozstaję się właśnie z Tż po 10 latach związku... jesteśmy małżeństwem. Akurat rozstanie przebiega najlepiej jak by mogło, bo bardzo się lubimy i rozstajemy się w całkowitej przyjaźni. Tylko no... nie wiem jak sobie po takim czasie poradzę sama ze wszystkim, np. czy nie umrzemy z kotem z głodu, bo od jakiegoś czasu głównie Tż gotował xD No i jak zniosę mieszkanie samej. Tym bardziej, że leczę depresję (ale jest w miarę ok).
Poza tym zakochałam się beznadziejnie w innym, ale dostałam tymczasowego kosza (to skomplikowane) i mam złamane serce, przeżywam to bardziej, niż rozstanie z mężem :'D Bosz... co za chichot losu.
Z drugiej strony nawet się cieszę, że wracam na rynek matrymonialny. Dawno nie byłam na randce xD
Stary 2018-11-19, 20:45   #3510
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
Nie znałam go z tej strony, naprawdę Po tylu latach pokazuje prawdziwe oblicze, a ja idiotka i tak tęsknię, wspominam. Wszystkie miejsca, w których byłam z nim i je mijam - rozpamiętuję ze ściskiem...
Mi też się wydaje jakiś mocno niestabilny emocjonalnie. Normalnie wampir energetyczny
Julia_1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości