|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
O kurde dziewczyny, mam ubaw.
Mój ex wczoraj do mnie dzwonił. Ja oczywiście nie odbierałem, ale po którymś tam połączeniu napisał SMS, że jest pod moją klatką (a przypominam, wyprowadziłam się, praktycznie nikt oprócz mojej rodziny nie wie gdzie mieszkam). I nie chciał mi powiedzieć skąd wie gdzie mieszkam. W każdym razie, zapewniał mnie, że mnie kocha, że nie może beze mnie żyć, że chce zacząć od nowa itd itd itd. Oczywiście nope. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Minęło dużo czasu. We wrześniu chciałam mu dać szansę, po tym wszystkim, mimo całego bólu, ale on mimo, że sam mnie o tą szansę prosił potem stwierdził, że on nie jest gotowy, że on jest za młody itd.
Więc teraz jak przyszedł to miałam wielki polew Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3484 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Poczytuję was od roku, niektóre z Was nie wiedząc o tym, są mi bardzo bliskie. Postanowiłam tu napisać, bo w sumie nie mam przed kim się otworzyć. Jestem sama od 1,5 roku. Mam 26 lat. Z X byliśmy razem 3 i pół roku. To mój pierwszy mężczyzna. Wcześniej zawsze miałam wymówki na to, by nie spotykać się z chłopakami. Byłam zamknięta na związki i relacje damsko-męskie. X to zmienił. Pokazał, że mu zależy. Walczył o to by mnie poznać, a potem by ze mną być. Bywało różnie, ale zawsze nam wychodziło. Głównie to on się starał. Przyznaję. Miałam mętlik w głowie. Nie wiedziałam czy to jest 'to' czy kocham go jako przyjaciela. Ale było mi z nim dobrze. Dopiero kilka miesięcy przed rozstaniem uświadomiłam sobie, że chciałabym z nim być, tak już na stałe. I wtedy on się wycofał.. Zerwał ze mną. A mi załamał się świat. Próbowałam, rozmawiałam. Starałam zmienić te rzeczy, które mu przeszkadzały. I gdybym od razu zerwała z nim kontakt może było by mi teraz lepiej, ale jeszcze przez kilka miesięcy były podchody. Wspólne wypady, spotkania. Takie wodzenie za nos. Nasz wspólny przyjaciel wygadał się, że on mnie dalej kocha. Jednak x zdeklarował się, że nie chce i koniec. Jest mi ciężko, nie mam z nim kontaktu od lutego. Próbuję coś robić z życiem, ale jest ciężko. Nie mam żadnej radości z życia. Mineło już tyle czasu a ja wciąż mam wrażenie, że straciłam miłość swojego życia. Najbardziej boli mnie to, że mimo iż tyle przez niego wycierpiałam, to gdyby teraz zadzwonił i chciał się spotkać to bez gadania bym się zgodziła. Tak bardzo chciałabym cofnąć czas, może nawet go nie poznać. |
|
|
|
#3485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Melarock, trzymaj się! To już pół roku, może z czasem będzie lepiej
możesz tu pisać więcej, co Ci leży na sercu, poczujesz się lepiej. Mnie chyba boli mocno to, że oni może już się pogodzili, zaakceptowali to i ruszyli dalej. Zapominając o nas. A my pomniki im stawiamy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3487 |
|
Przyczajenie
|
Ja pierwszy miesiąc po rozstaniu pamiętam jak przez mgłę. Masa płaczu, alkoholu i leków uspokajających. Kiedyś jak słyszałam, o kobietach, które po rozwodach wpadały w depresję miałam taki pobłażliwy uśmiech-przeciez facet nie definiuje naszego życia. Nadal tak uważam, ale teraz wiem, że każdy ma jakąś wrażliwość i pewne sprawy najzwyczajniej w świecie potrafią człowieka zrównać z ziemią. Teraz już jest o tyle lepiej, że nie płaczę codziennie, ba. Ostatnio zdarzyło się to w wakacje. Aż dziś jest ten dzień. Ten, w którym tęsknota lata na wysokości lamperii, a serce aż fizycznie boli.
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem Cię, bo przeszłam taki dramatyczny czarny okres w życiu przez bardzo toksycznego faceta, który raz mnie odtrącał, potem trzymał, potem... i tak po ponad 1,5 roku szarpania stwierdził, że nawet razem nie byliśmy nigdy. A ja różnie sobie radzilam w tej relacji, mialam taką ucieczkę w imprezy, morze alkoholu, przelotne znajomości, ogólnie dramat. Po rozstaniu juz teraz ostatecznym doszłam do wniosku, ze to mi nie pomoże.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moje kochane.
Przejdzie wam. Zapewniam was z całego mojego serca. Będziecie szczęśliwe. Będziecie normalnie chodzić do pracy, szkoły, na imprezy i na zakupy. Nie będziecie przeżywać "o boże, to nasza piosenka", "w tej restauracji Zdzisiek zawsze zamawiał schabowego z ziemniakami ale bez omasty", nie będziecie płakać, że tu jeździliśmy na wycieczki. Po prostu będzie to wszystko w was cichło, aż w końcu obudzicie się pewnego dnia i stwierdzicie, że jesteście wolne. Zaczniecie żyć pełną piersią, zaczniecie się cieszyć z drobnostek, czytać ciekawe książki, wyjeżdżać na wakacje i nawet przez myśl nie przejdzie wam Zdzisiek. Trzymajcie się ciepło, i pamiętajcie - to jak z siniakiem. Poboli, poboli i przestanie, a za jakiś czas zapomnicie, że w ogóle był jakiś siniak. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Tinker, super napisane
ta omasta wygrała xDMnie obecnie męczy najbardziej poczucie winy, wyrzuty sumienia, tak sobie tego siniaka doprawiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej jak to nie taki znikajacy siniak, tylko rana. Teraz robi się strupek, swędzi, więc ciągle o tym myślimy, a w końcu niby odpadnie - ale blizna pozostanie
|
|
|
#3498 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego teraz wszystko jest bez jakiegokolwiek smaku. Jest to jest. |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka smutna metafora xD
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3502 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam tylko ogromną nadzieję, że jeszcze przyjdzie dobry czas.
Chciałabym być kiedyś tak szczęśliwa, jak byłam z nim. Mam nadzieję, że on też będzie. Oj dziewczyny... Słuchanie Korteza przy takim humorze to nic dobrego. Wyję jak bóbr. |
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój pierwszy związek był po prostu pomyłką, toteż otrzasnelam się już po dwóch tyg. To był ten przysłowiowy siniak. Dopiero ten związek pod względem jakości był po prostu świetny. (Z jednym tylko mankamentem - że on z niego zrezygnował ). Dlatego boli, bo nie ma nawet jak sobie przetłumacZyć, że wcale nie było tak fajnie, bo było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam spotkać się z ciotką i kuzynką, żeby wyrwać się z myślenia o eksie...Wróciłam i już od razu ścisk w żołądku i ból nie do opisania. Napisał mi smsa, że nie dopuszczał myśli, że w jego życiu zjawi się ktoś inny, a żebym zobaczyła jak wyszło...Dobija mnie takimi wiadomościami i już mu nie będę odpisywac...
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po tylu latach pokazuje prawdziwe oblicze, a ja idiotka i tak tęsknię, wspominam. Wszystkie miejsca, w których byłam z nim i je mijam - rozpamiętuję ze ściskiem...
|
|
#3509 |
|
Zasiedzenie
|
Hej, można się przyłączyć? :'D Nie sądziłam, że kiedyś tu trafię.
Rozstaję się właśnie z Tż po 10 latach związku... jesteśmy małżeństwem. Akurat rozstanie przebiega najlepiej jak by mogło, bo bardzo się lubimy i rozstajemy się w całkowitej przyjaźni. Tylko no... nie wiem jak sobie po takim czasie poradzę sama ze wszystkim, np. czy nie umrzemy z kotem z głodu, bo od jakiegoś czasu głównie Tż gotował xD No i jak zniosę mieszkanie samej. Tym bardziej, że leczę depresję (ale jest w miarę ok). Poza tym zakochałam się beznadziejnie w innym, ale dostałam tymczasowego kosza (to skomplikowane) i mam złamane serce, przeżywam to bardziej, niż rozstanie z mężem :'D Bosz... co za chichot losu. Z drugiej strony nawet się cieszę, że wracam na rynek matrymonialny. Dawno nie byłam na randce xD
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się wydaje jakiś mocno niestabilny emocjonalnie. Normalnie wampir energetyczny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

możesz tu pisać więcej, co Ci leży na sercu, poczujesz się lepiej. 

ta omasta wygrała xD
). Dlatego boli, bo nie ma nawet jak sobie przetłumacZyć, że wcale nie było tak fajnie, bo było.