|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Ostatnio robiąc zakupy w Biedronce, spotkałam Pana, który położył na taśmę między innymi z ok 20 ziemniaków, po czym kasjerka się wręcz oburzyła mówiąc, że dopiero co ją umyła. Kiepskie zachowanie ze strony Pani obsługującej.
|
|
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Taaaa jasne, wcale się jej nie dziwie. Ja bym jeszcze ostrzej zareagowała. Nie ma jak wywalić warzywa lub owoce na taśmę bez żadnego opakowania czy foliówki. W życiu nie przyszloby mi to do glowy, wstydzilabym się, poza tym to niehigieniczne.
Edytowane przez jola1000 Czas edycji: 2018-11-20 o 17:11 |
|
|
|
#783 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#784 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Pytanie tylko czy te ziemniaki naprawdę były brudne, czy tylko w głowie kasjerki kwalifikowały się do tej kategorii, bo tak. |
|
|
|
|
#785 |
|
zielony stworek
|
W tematyce strojów to zdecydowanie nie zachwycają mnie cienkie sukienki ( lub w ogóle sukienki ) zimą i buty na wysokich obcasach do tego zestawu.
Zawsze mnie zastanawiało jak da się w tym chodzić po śniegu i lodzie
|
|
|
|
#786 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Mnie nie zachwyca promocja w Rossmanie -to -49%. Omijam wtedy rossmanna szerokim lukiem, bo widzę dzikie tłumy dziewczyn, które dosłownie przychodzą same niej wiedzą po co... Stoja przed tymi półkami i wygladaja, jakby na siłę chciały coś kupić "bo jest promocja" i mus jest coś kupić.
Do tego w tym czasie w propozycjach na yt wiecznie mi wyskakują jakieś niby-znane blogerki (znane, ale nie mnie ) i te podpisy do filmów:"promocja w rossmannie, co musisz kupić". Ja nic kurna nie musze. Półkami kiego grzyba mi piąty tusz do rzęs i trzeci rozświetlacz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieraz zajrzę to się doocgac do szafy nie idzie, bo dosłownie koczuja
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ absolutny hit, grzebanie w szufladach i malowanie się, mazianie wszystkim, nawet jak nie jest to tester (choć testery szminek też mnie dziwią, jak ktoś to serio na usta nakłada)
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86146493]Rozumiem jakieś mocno utytłane ziemią albo jakieś mocno rozsypujące się małe kulki, ale w każdym innym przypadku zupełnie nie ogarniam co jest nie tak z wywalaniem warzyw i owoców na taśmę. Niehigieniczność takiego rozwiązania praktycznie nie istnieje, bo to wszystko i tak należy umyć przed spożyciem.
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Pytanie tylko czy te ziemniaki naprawdę były brudne, czy tylko w głowie kasjerki kwalifikowały się do tej kategorii, bo tak.[/QUOTE] W punkt. Teraz połowa sklepów sprzedaje myte ziemniaki, nawet na moim rynku takie są, je też kupuję luzem i wsypuję do swojej siatki, a później na to wędruje sporo innych produktów. Cytat:
|
|
#792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A promocje lubię, ale po prostu wchodzę, biorę co chcę i wychodzę. To nie jest dla mnie czas na wybieranie odpowiedniego odcienia podkładu, taki research robię w międzyczasie. |
|
|
|
|
#793 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od czasów wprowadzenia tego wcześniejszego dostępu w ogóle zrezygnowałam z Rossmanna nawet bez promocji, bo nie lubię niejasnych zasad. I dziwi mnie, że ktoś tam w ogóle jeszcze kupuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Tak. Normalnie idziesz że swoim kubkiem i robią ci w nim. Czasem w Starbucksie żądają kubka od nich, ale zwykle ci zrobią (kubek mam że Starbucksa, ale się zmysł napis, więc oni tego nie wiedzą). I jeszcze dostaniesz zniżkę, 1zł taniej bodajże wychodzi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86146912]Ja szminki ewentualnie paćkam tylko na rękę.[/QUOTE]
Ja przerzuciłam się na zakupy przez Internet albo Naturę. Za dużo widziałam co się dzieje przy tych witrynach. Szminki na rękę jeszcze rozumiem, ale niektóre dziewczyny normalnie malują tym usta.
|
|
|
|
#796 |
|
BLACK&WHITE
|
Kebaby, za cholerę nie rozumiem tego fenomenu i dlaczego ludziom aż tak to smakuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze yorki przyciagaja wielu nieodpiwiedzialnych wlascicieli, ale to nie znaczy, ze sa bardziej gryzaca i jazgocaca rasa niz inne. Natomiast faktycznie czesto sa dumne i odwazne co w polaczeniu z ich wygladem jest dosyc urocze
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8614824 1]Gryzie i jazgocze bo wlasciciel go nie wychowal a nie dlatego, ze jest yorkiem.
Moze yorki przyciagaja wielu nieodpiwiedzialnych wlascicieli, ale to nie znaczy, ze sa bardziej gryzaca i jazgocaca rasa niz inne. Natomiast faktycznie czesto sa dumne i odwazne co w polaczeniu z ich wygladem jest dosyc urocze [/QUOTE]No ale przecież napisałam, że to trudna rasa i że ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że to nie jest słodka zabaweczka, na jaką wygląda, tylko trzeba poświęcić trochę czasu na odpowiednie ułożenie.
|
|
|
|
#801 |
|
Konto usunięte
|
Tak ogolnie pisze, bo juz czesto na tym forum slyszalam zle opinie o yorkach. Wielu uwaza, ze to glupie psy. Nie tylko wlasciciele, ale psy.
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy można. Jest to bardziej upierdliwe, bo termos zazwyczaj nie mieści się pod ekspres i trzeba go trzymać w niewygodny sposób, ale da się.
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8614824 7]Tak ogolnie pisze, bo juz czesto na tym forum slyszalam zle opinie o yorkach. Wielu uwaza, ze to glupie psy. Nie tylko wlasciciele, ale psy.[/QUOTE]Aha, ok. Ja nie uważam ich za głupie psy, chociaż osobiście bym nie chciała. Wolę większe
|
|
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jeszcze w tym temacie to: nie rozumiem przesadnej pielegnacji psa. Akurat na przykladzie yorkow mozna to dobrze pokazac. Sa psy spokojniejsze i mniej spokojne, ale nie wiem, czy tak naprawde ktorys pies bylby szczesliwy noszac papiloty calymi dniami i nie mogac sie ubrudzic w blocie. Niech pies bedzie mogl byc psem a nie laleczka. Poza tym nie rozumiem zachwytu przesadnie malymi pieskami. Prowadzi to do krzyzowania ze soba coraz mniejszych psow, zeby mialy coraz mniejsze potomstwo. Ludzie sie ciesza, ze maja pieska, ktory miesci sie w kubku, ale to bardzo niebezpieczne. Moja znajoma miala takiego malutkiego pieska - akurat nie celowo krzyzowany, ale najmniejszy z miotu, okolo dwa razy mniejszy niz i tak juz mali przedstawiciele tej rasy. Taki po prostu sie urodzil. Kolezanka miala duze problemy ze znalezieniem weterynarza, ktory by sie podjal operacji na tak malym psie. |
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8614826 4]Pewnie, wielkosc psa niesie za soba konsekwencje, rozumiem to.
Tak jeszcze w tym temacie to: nie rozumiem przesadnej pielegnacji psa. Akurat na przykladzie yorkow mozna to dobrze pokazac. Sa psy spokojniejsze i mniej spokojne, ale nie wiem, czy tak naprawde ktorys pies bylby szczesliwy noszac papiloty calymi dniami i nie mogac sie ubrudzic w blocie. Niech pies bedzie mogl byc psem a nie laleczka. Poza tym nie rozumiem zachwytu przesadnie malymi pieskami. Prowadzi to do krzyzowania ze soba coraz mniejszych psow, zeby mialy coraz mniejsze potomstwo. Ludzie sie ciesza, ze maja pieska, ktory miesci sie w kubku, ale to bardzo niebezpieczne. Moja znajoma miala takiego malutkiego pieska - akurat nie celowo krzyzowany, ale najmniejszy z miotu, okolo dwa razy mniejszy niz i tak juz mali przedstawiciele tej rasy. Taki po prostu sie urodzil. Kolezanka miala duze problemy ze znalezieniem weterynarza, ktory by sie podjal operacji na tak malym psie.[/QUOTE] Mocny temat. Mnie w ogóle załamuje co ludzie wyprawiaja ze zwierzętami w imię uzyskania wyolbrzymionych cech danych ras. Już nawet psy ras pracujących, są w większości kalekami z założenia, niezdolnymi do normalnego życia, ruchu, dozycia w zdrowiu i sprawności choćby do wieku średniego a co dopiero starości. Co uczyniono z owczarkami niemieckimi np. Mają tył ciała zniekształcony byle wlec pokazowo niskim zadem, kogo obchodzi ze pies jest kaleka od urodzenia, ważne ze wygląda. :/ Masakrycznie zinbredowane, wypoczawarzone, cierpiące od urodzenia. A wszystko w imię ludzkiej zachcianki. Tragedia.
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała kiedykolwiek mieć psa to tylko z prawdziwej hodowli (nie, kundelki ze schroniska odpadają) i rasy, która nie została tak zdegenerowana przez człowieka. Nie chce tego wspierać.
Oprócz owczarków, z tych popsutych ras są chyba buldogi (poród przez cesarkę), basety (kiedyś wszystko im "wisiało" mniej), mopsy (za krótki pysk, problemy z wentylacją), cavaliery (za mala czaszka, za duży mózg i ciśnienie). I pisze to nie znając się mocno w temacie, wolę nie wiedzieć ile jeszcze jest takich ras.
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8614826 4]Pewnie, wielkosc psa niesie za soba konsekwencje, rozumiem to.
Tak jeszcze w tym temacie to: nie rozumiem przesadnej pielegnacji psa. Akurat na przykladzie yorkow mozna to dobrze pokazac. Sa psy spokojniejsze i mniej spokojne, ale nie wiem, czy tak naprawde ktorys pies bylby szczesliwy noszac papiloty calymi dniami i nie mogac sie ubrudzic w blocie. Niech pies bedzie mogl byc psem a nie laleczka. Poza tym nie rozumiem zachwytu przesadnie malymi pieskami. Prowadzi to do krzyzowania ze soba coraz mniejszych psow, zeby mialy coraz mniejsze potomstwo. Ludzie sie ciesza, ze maja pieska, ktory miesci sie w kubku, ale to bardzo niebezpieczne. Moja znajoma miala takiego malutkiego pieska - akurat nie celowo krzyzowany, ale najmniejszy z miotu, okolo dwa razy mniejszy niz i tak juz mali przedstawiciele tej rasy. Taki po prostu sie urodzil. Kolezanka miala duze problemy ze znalezieniem weterynarza, ktory by sie podjal operacji na tak malym psie.[/QUOTE] Cytat:
Smutne to w sumie. I psy nie są głupie, żadne.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Też się z Wami zgadzam. To co ludzie zrobili z psami dla swojego widzimisię to tragedia.
Z kolei u mnie pies tylko ze schroniska. Zresztą mam już dwa. |
|
|
|
#809 |
|
lokalna gwiazda
|
Nie rozumiem zachwytów nad micelem Garniera. Jest taki... zwyczajny.
|
|
|
|
#810 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Nie zachwyca mnie Kortez. Wiem, ze teraz wszyscy się nim podniecają. Dla mnie nie dosc, ze on nie spiewa, a melorecytuje, to wszystkie jego piosenki sa na jedno kopyto. I ten ton głosu zbitego psa.
Zawsze myslalam, ze Artur Rojek mial depresyjne piosenki, ale Rojek przy Kortezie to wulkam optymizmu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

) i te podpisy do filmów:"promocja w rossmannie, co musisz kupić".