|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2018
Ajajaj, współczuję Wam tego ząbkowania. U nas póki co nie było tragedii przed przebiciem się tych dolnych jedynek, ale w zasadzie zbiegło się to z chorobą więc faktycznie pare nocy było ciężkich. Zobaczymy jak będzie przy kolejnych ząbkach. Parę dni temu młodemu coś odwaliło i budził się w nocy co półtorej godziny... W ogóle bardzo nam się pogorszyło spanie
![]() Muszę się pożalić, bo byliśmy dzisiaj na zaległej 3 dawce WZW B i wyobraźcie sobie, że skrzywiła się igła i szczepionka się wylała górą. Nie wiadomo w ogóle ile się udało wstrzyknąć więc po konsultacji z sanepidem, lekarka zdecydowała, że trzeba będzie jeszcze jedną dawkę podać jak młody skończy rok. Nie wiem czy za bardzo napiął mięsień, czy igła jakaś felerna... Płakał dzisiaj bardzo, bo mamy paskudny dzień i w dodatku spał tylko 20 minut i był mega marudny... Jak tylko wróciliśmy to go położyłam i śpi już 2 godziny. Całe szczęście, że to nie 5w1, bo bym się pochlastała jakbym miała jeszcze raz kupować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
A to u Was tyle płaczu z dolnym jedynkami? U nas górne jedynki były okupione spora ilością łez, teraz szczerza się pięknie przy każdym usmiechu.
Mamy tak: Jedynki gora i dół Dwójki gora. Czyli pasowałoby, żeby teraz wyszły dolne dwójki. ALE chyba widzę Opuchniete dziąsła przy dolnych trojkach - czy to możliwe? Bo przecież zęby idą parami... A dzisiaj w ogóle gdzieś przeczytałam, że najpierw idą czworki, dopiero potem trójki. I bądź tu mądry, nie wiem co smarować 🤷 Sent from my ANE-LX1 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- A co do ubierania to ja w ogóle nie wiem w co mam ubierać w taką pogodę 🤦 Sent from my ANE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
U nas też przy ubieraniu straszne awantury
Tak się pręży z tego krzyku, że trudno ją ubrać Wydaje mi się, że może zwyczajnie jej gorąco, dlatego od razu wystawiam ją do wózka i na szybko ogarniam siebie.Z zębami też mamy przeboje, ręce cały czas w buzi, ślina leci. Na Camillę to już fortunę wydałam bo starcza nam na 3 dni średnio Póki co 7 sztuk mamy - jedynki i dwójki, brakuje tylko lewej dolnej dwójki. W ogóle 3 dwójki wyszły jej w ciągu 2 dni![]() Dziewczyny a Wy jak pielęgnujecie ząbki? Ja do tej pory tylko taką silikonową szczoteczką na palec ale sporo już jest tych ząbków więc może czas kupić szczoteczkę? ![]() Mój klocek jeszcze nie siedzi sam. Oczywiście leżeć to już od dawna nie ma ochoty, więc matka nosi. W chuście z przodu już niewygodnie, a na plecach nie umiem wiązać. Doradca, która uczyła mnie kangurka i kieszonki jest w ciąży i już nie jeździ. A Wy jak sobie radzicie z noszeniem, bo przyznam, że przy mojej 9850 wymiękam
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko my nie mamy zadnego zabka? Odkad Ignas skonczyl 3 miesiace to pcha raczki do buzi, slini sie a zebow ni widu. Juz przestalam na nie czekac.
A placz przy ubieraniu to u nas tez. Dodatkowo ciagle by wisial na cycku, czuje sie jakbym miala w domu noworodka bo karmie co pol h. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc matka tylko asekuruje żeby sobie głowy nie rozbil :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także mamy dolne jedynki (wyszły razem) i prawą górną jedynkę. Lewa dołączy do niej niedługo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój się obraził na sen, jest 23.37 i dalej nie śpi... Usypiałam go prawie godzinę i teraz mąż przejął, ale dalej słyszę płacze... Ja już nie wiem co się z nim dzieje. Mam ochotę zwinąć się w kłębek i popłakać sobie w kąciku. |
|
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Ehhh... U nas też nieciekawie.. Mega katar a do tego górna jedynka się przebija, mała dostała antybiotyk bo katar na ucho wszedł. W nocy to samo płacz bez możliwości uspokojenia i nie wiem czy to od kataru bo ciężko jej oddychać, czy ucho boli czy to ten ząbek.. Pewnie wszystko na raz
W dodatku wczoraj na wieczór zrobiły jej policzki i broda całe czerwone ![]() Oczyścić nosek graniczy z cudem, zresztą co ja mówie o oczyszczaniu jak przy lekkim wytarciu noska chusteczka jest mega ryk.. Z ubieraniem u nas podobnie, a pampersa przebrać przy tych ucieczkach.. Tragedia.. Macie jakiś sposób? Haha
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, uszy to koszmar bo strasznie bolą.U mnie sprawdzają się opakowania. Młody bardzo lubi obecnie szeleszczące rzeczy, więc jak go przebieram daje mu do rączki paczkę chusteczek albo coś w ten deseń. On sobie je pomiętosi przez kilka min, a dzięki temu jest spokojny. Co ciekawe zabawki tak nie działają. Jak nic go nie zajmuje to przebranie jest wyzwaniem. |
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Nie straszcie tymi górnymi jedynkami, póki co u nas tylko dolne i ja już się boję co to będzie
![]() Emilia ja tak jak Freya daję często coś szeleszczącego do ręki podczas przebierania, najczęściej chusteczki nawilżające ![]() Iclosemyeyes a ile ten wasz kotek ma już lat?
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha u mnie ten sam patent przy zmianie pieluchy
daje chusteczki i chwilę poleży spokojnie. Jak to nie pomaga to daje mu pilota ![]() Kurczę mnie też przestraszyłyście tymi górnymi ząbkami. A głupia myślałam, że jak dolne wyszły bez wielkiego płaczu to reszta też jakoś pójdzie. Emila, współczuję choroby oby malutka szybko doszła do siebie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety u nas też te górne zęby dają popalić a dolne były bezproblemowe
ale są dzieci które znosza ząbkowanie bardzo dobrze, więc nie traćcie nadziei ![]() Zosiaaa on ma już ponad 10 lat. Wczoraj miał RTG i ma problemy z trawieniem, jelita nie pracują i to powoduje ból czekamy czy lekarstwa pomogą czy trzeba będzie operować...Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My pracujemy nad naszym psem i jego relacja z malym. Na szczęście chyba idzie ku dobremu Pies potrzebował po prostu więcej uwagi i czułości z naszej strony ![]() U nas też znów się katar pojawił i marudzenie więc pewnie idą górne jedynki jak u was ![]() Przy zmianie pampersa też zawsze daje coś do raczek - chusteczki lub zasypkę zamknięta Ubieranie na dwór jakos w miarę spokojnie u nas. Ja zawsze to robię na siedząco i ustawiam małego tak żeby sobie patrzył na psa i to go zajmuje ![]() A co do odciągania kataru to u nas NIE MA SZANS :/ zakroplenie soli fizjo do noska graniczy z cudem i rzaaadko mi się udaje, w ogóle nie pozwala dotykać noska o.O Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez grewana Czas edycji: 2018-11-22 o 11:05 |
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas katar też jest od tygodnia, w zasadzie już mu przechodzi, na początku też nie dał sobie dotknąć nosa ale tak po trzech dniach już nie było oporów , psikałam mu wodą morską, lepiej nam szło to psikanie niż wyciąganie na początku.
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
No u nas odciąganie kataru było okropne. Jedna osoba musiała go mocno trzymać, a druga odciągać
Nie było wyjścia, bo mały nie mógł jeść, nos totalnie zawalony.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam jak mu 18tke wyprawiali ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak z 20 lat to domowe spokojnie zyja, więc mój Januszek nie jest jakiś bardzo stary. Dzisiaj znowu jedzie na wizytę. Dał nam mocno popalić (zasikał nawet gitarę męża, że az się gryf wygiął ) ale nie wyobrażam sobie żeby miało go zabraknąć. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny czy podajecie maluchom kaszkę z butelki? Wiem, wiem to nie w stylu blw ale w zasadzie kaszkę na początku próbowałam w tych kulkach i jednak to nie szło nam mały zaczął sobie te kulki wcierać we włosy i oczy (!) i zaczynał płakać więc przeszliśmy na łyżeczkę ale ja mi często wytrąca z ręki. Dziś nalalam mu tej kaszki do butelki i zjadł ok 150ml (!) myślicie że butelka to zły pomysł? Ja tak byłam karmiona i mam mocne żeby itd jeśli o to chodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Ja kasze podaje albo z lyzeczki albo robie bardziej plynna i Mala pije z doidy. U nas tez z blw srednio, praktycznie nic nie zjada, za to z lyzeczki zjada calkiem spore porcje.
Co do czyszczenia zabkow to my mamy normalna szczoteczke i myje jej elmexem. Ale nastepna paste kupie inna, z wieksza zawartoscia fluoru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez jakiś dołek, na spacery chodzimy, ale krótkie. Pogoda paskudna. Górna jedynka nam się przebiła, czekamy na lewą, ale ja nawet tego nie zauważyłam
przebieram małą zawsze przed lustrem i śpiewam jej i się wygłupiam i jest w miarę ok.Ma grzybiczne plamki na policzkach, dostalysmy maść z antybiotykiem bo nic już nie pomagało. Ząbki myje właśnie wodą i nakładką. Tej świruski nie można dopuścić do zwierząt bo gania. Jak widzi kota to krzyczy na cały dom, aż ten ucieka. Zaszywam się zaraz z netflixem i obżeram chinszczyzna! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malami, zazdroszcze bo sama zaszylabym sie w kocu przed jakims serialem! u nas tez spacery to ostatnio mala przyjemnosc, pochodzimy pol godzinki i wracamy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ile ja bym dala za chwilę spokoju
a tak to ciągle atrakcje, właśnie kończę sprzątać rozbity pół litrowy słoik z miodem Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Grewana ja czytałam że dla dziecka kp dawanie w tym wieku butli to krok do tyłu. No ale jak tak Ci najwygodniej to dawaj
moja też pije odciągnięte mleko z butelki, ale ucze ją bidonu i mam nadzieję, że niedługo się przerzucimy ![]() A z kotkiem dziewczyny mają dobre relacje ale raczej na odległość kot stary to woli spokój, spanie na kaloryferze itp Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
My kaszke podajemy łyżeczką, ja chciałabym żeby mi mleko wypił z butelki. Ale u nas butelka nie przechodzi. Nie i już.
Iclosemyeyes wychodzi na to 10 letni kot to jeszcze nie stary, jak będzie miał koło 18 to możesz wtedy o nim powiedzieć stary Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Ja też daję kaszkę łyżeczką, bo mój nie umie pić z butelki. Gryzie smoczek, a później wyciąga z buzi i ściska palcami jakby się dziwił, że coś stamtąd wypływa. Jak tak przygryza to co nieco do buzi wleci, ale zassać nie potrafi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

daje chusteczki i chwilę poleży spokojnie. Jak to nie pomaga to daje mu pilota
oby malutka szybko doszła do siebie.
ale są dzieci które znosza ząbkowanie bardzo dobrze, więc nie traćcie nadziei 
, psikałam mu wodą morską, lepiej nam szło to psikanie niż wyciąganie na początku.
) ale nie wyobrażam sobie żeby miało go zabraknąć.
u nas tez spacery to ostatnio mala przyjemnosc, pochodzimy pol godzinki i wracamy.
a tak to ciągle atrakcje, właśnie kończę sprzątać rozbity pół litrowy słoik z miodem